Snölyckta

Det gäller att ta tillvara på den sista snön. Linus och Jennifer var ute häromkvällen och gjorde en fin snölyckta. När det blev mörkt på kvällen satte vi i ett värmeljus och då lös den mysigt.


Söndag 28 mars

När alla hade vaknat till var det dags att börja fundera på vad som skulle göras i stugan den här gången. Barnen satt framför datan eller tv´n.


Vi skulle mäta lite rör och förbereda för fönsterbyte som kommer att ske nästa helg. Vardagsrumsfönstren bytte vi ut midsommarhelgen i sommras och nu kommer förstret i köket och i badrummet att bytas ut i påskhelgen. Fira hinner vi med nästa påsk. Jag personligen tycker inte att påsken är en så viktig helg. Ta fram massa kycklingar och påskkärringar som sen ska bort efter fyra dagar. Det enda positiva är väl att det är några extra dagar ledigt. (För dom som jobbar så klart)
Linus och jag hade bestämt att vi skulle grilla korv till lunch. Han ville grilla över vedeld men vi grillade på kol i grillen i stället.





 


När vi klev ut var det jättevackert på alla träd. Det regnade men var minusgrader så regnet fastnade på grenarna och bildade isdroppar och täckte kvistarna. Det såg ut som dom hade ett tunt skal av is runt sig. På gräset såg det ut som dagg men det var isdroppar där också.







Lördag 27 mars

I lördags när alla hade kommit hem och när Sabina hade hämtat Selma tog vi bilen och åkte upp till stugan. Middagen åt vi hemma vilket bestod av pizza så sen var det bara att åka iväg. Hade lite beslutsångets om vi skulle åka då på lördagkvällen eller tidigt på söndagmorgon. Det är ganska skönt att vara uppe på morgonen och då kan man sova längre så vi åkte på kvällen. Det enda vi packade med oss var en vattendunk. Och kameran förstås. När vi kom upp tände jag brasan som ganska snart sprakade så mysigt.


När sen klockan blev åtta tittade vi på Körslaget. Jag missar aldrig ett musikprogram men jag var väldigt trött så jag kommer ihåg att jag såg fram till lottodragningen. Sen kommer jag inte ihåg vem som åkte ut. Det var ett väldigt hallaballo om det har jag läst. Jag tycker det i alla fall att det var rätt kör som åkte ut. Tyckte inte Team Gyllenhammar var så bra. Eller skulle Strömstedt åkt. Jag vaknade till när programmet var slut och då gick jag och la mig i sängen i stället. Sen sov vi gott till klockan halv tio vintertid, alltså var klockan halv elva. Det var ju dags att ställa om klockan natten till söndag. Vaknade i alla fall pigg och utvilad.

Möblera om

I fredags hade jag tråkigt så jag började möblera om i vardagsrummet. Det går inte att ha tv´n på så många ställen men nu hittade jag ett nytt ställe som jag inte provat tidigare. Jag är lite galen i att möblera om. Får jag för mig något som tex att möblera om så gör jag det utan att vare sig tänka eller fråga någon vad dom tycker. Nu hade jag ett sådant infall så jag satte igång. Först fram med tumstock så jag vet att mina möbler får plats på dom uttänkta ställena. Sen var det bara att sätta igång. Svårast och jobbigast var att flytta terrariet för det är så tungt. Bara tomma glasburen utan sand eller djur väger ca 45 kilo. Det blev superbra. Det enda som inte fick en bra plats är stereon så den fick ställas i vårat sovrum. Det går ju att spela hög musik därifrån också. Nu väntar jag bara på att nya gardinerna ska komma hem från Jotex. Jag har beställt till vardagsrum, kök och till vardagsrummet i stugan.

Final i Let´s Dance

En sover, en spelar data, en är hos en kompis och en är i Stockholm på möte. Sitter här ensam i soffan och tittar på Let´s Dance. Idag har jag varit hemma. Man hinner inte så mycket på fredagar innan barnen kommer hem från skolan. Det är tidiga dagar på fredagar och måndagar. Jenny kom förbi en sväng och så har jag hunnit med några promenader med hunden.
Jag hoppas att Mattias Andréasson vinner Let´s Dance.

Lite av varje

Ojoj vad länge sen det var jag skrev här. Eller är det det egentligen...??? Måndag var sista gången och det är ju bara tre dagar sen. Det har hänt lite sen dess. I tisdags hade jag en dag då jag satt i bilen hur mycket som helst. Det började med att jag gick upp halv fem på morgonen för att skjutsa Patriks mamma och pappa till Arlanda. Dom är på väg till huset i Florida för två månaders ledigt. Där är det varmt och skönt så jag måste säga att jag är liiiiiite svartsjuk.
När jag sen kommit hem väckte jag barnen och Patrik för att äta frukost tillsammans och skjutsa till skolan. När dom hade åkt iväg åkte jag till stan för att handla mat. Hem med alla kassar och lite vila. På eftermiddagen var det dags för ett besök hos Af. Träffade en konstig prick så jag fick inte veta något vettigt och så verkade hon inte bry sig om hur det var. Jaja verkligheten kommer väl ifatt så småningom.
I onsdags var jag och Patrik med Jenkan på Ackis hela dagen. Det var massa prover inplanerade och avslutning med röntgen. På kvällen var det dags för kören. Den här veckan var det onsdag som gällde. Det var så skönt att komma iväg och rensa huvudet lite efter en orolig dag med många händelser.
Idag var jag till Märsta för att äntligen besikta bilen som vi tagit hem från USA. Det var några fel så vi får göra om registreringsbesiktningen inom en månad. Jag kan inte köra bilen är förrän vi fått nummerplåtar på den och innan den är godkänd på besiktningen. Skyltarna kommer väl om ett par veckor skulle jag tro.
På kvällen var vi över till mormor för att äta middag. Jag hade beställt dillkött. Mmmm så gott det var. Vi hade inte tid att stanna så länge hos henne tråkigt nog. Det känns som att vi är där väldigt sällan och när vi äntligen kommer dit har vi bråttom därifrån. Man måste komma ihåg att vårda sina gamla. Jag hade nämligen lovat att vara hundvakt över helgen och då skulle Selma komma redan ikväll. När vi åkte hem fick vi med oss en burk drömmar.
I morgon är det fredag och Aftonbladet har lovat fint väder. Vi får väl se hur det blir med det. Hoppas att solen visar sig för då blir det en promenad med kameran.

Takdropp och blå himmel

Idag var det roligt att kliva upp igen. Med kisande ögon såg jag solen från köksfönstret. Härligt. Det var minusgrader på morgonen men vad gör det när solen skiner för fullt. Har tillbringat dagen vid köksbordet. Sorterat och parat ihop minst sjuttioelvatusen strumpor. Och lagt kallingar och trosor i fem högar. Ut med en tvätt och i med en ny i maskinen. Ut med disken och i med allt som stod på bänken. Lite data har jag hunnit med också. Sedan har jag färdiggjort ett halsband. Jag har nu två halsband och ett hänge som väntar på rätte ägare. Pärlburkarna börjar sina så en beställning skickades iväg. Jag tycker att jag inte gjort något vettigt idag men när jag börjar räkna upp så är det en hel del som blivit fixat. Det enda som inte blivit av är en promenad, helt idiotiskt av mig att inte gå ut eftersom det har varit fint väder. Man vet aldrig när solen tittar fram nästa gång. Vi får väl hoppas att det blir ofta nu när våren börjar ta fart. Jennifer hade med sig en kompis idag och nu är dom ute och hoppar i snön. Jag hoppade i mina stövlar och gjorde dom sällskap en liten stund. Kameran var med. Det är perfekt kramsnö så flickorna rullade stora bollar. Vet inte om det blir en snögubbe eller om det bara blir stora bollar av dessa.



 


Mera snö

När jag just kommit igång ordentligt med promenerandet så kommer det ett bakslag med snön. I fredags var mamma och jag ute och gick skogsvägen till Patrik. Jag hade önskat att det hade smält bort lite mer is sen måndagen men inte då. Nu var det ännu mer is framme och på vissa ställen var det slask. Det resulterade i att vi kom fram plaskblöta om fötterna. Lång tid tog det också eftersom vi parerade halkan hela tiden. Jag är så rädd för att ramla och vrida till ryggen.
Fredagen spenderade vi först framför "Så Ska Det Låta" och när det var slut gick vi över och tittade på "Let´s Dance" sista halvtimmen. Jobb på lördagen för Patrik sen bar det av till stugan. Nu är taket i köket färdigt. På kvällen var det premiärdags för "Körslaget". Bäst igår var Marie Picasso.
I morse när jag vaknade trodde jag att jag drömde. Det blåste kraftigt och så hade det börjat snöa. I min fantasi önskade jag att det var en tillfällighet. Men inte då. 14 timmar senare snöar det fortfarande. Plogbilen har precis kört förbi. Och som vanligt har han kört med bladet åt vårat håll så det är värsta stora vallen in på uppfarten.
En bra sak är att vi idag tömde varmvattenberedaren och tog ut den. Det är en ganska lite toalett vi har i stugan så vi fick montera ner tvättstället och skruva sönder beredaren för att få ut den. Tung som sjutton var den så vi fick kämpa för att få den till bilen. Men nu är den borta i alla fall. Ska köpa färg och måla väggarn sen ska den nya dit så vi kan få vatten någon gång.


Vi kom hem och Patrik skottade trappan, efter en timme såg vi inte spåren för all snö.


Vill inte ha mer snö.


Trist bild eller hur???


Motion

Så var det avklarat.....ca 40 minuters språngmarsch (stavas det så???) genom byn. Tog beslut idag innan jag klev upp att jag inte skulle gå för jag har så ont i nacken och ryggen. Vet inte om det kanske är träningsvärk eftersom jag går med stavar eller om det är för att jag slarvar med övningarna jag fick av sjukgymnasten. Ont gör det i alla fall så in i norden. Men det är bara att kämpa på. Det konstiga är att jag har börjat komma in i det fast det bara har gått tre veckor då jag har promenerat. Skulle inte gå idag men gick i alla fall. Inte likt mig. Det bästa är ju att jag mår så bra när jag kommer hem och känner mig så stolt över mig själv och sen att få komma hem och ställa sig i en kokhet dusch efteråt. Och ta en långfrukost...mums. Ne nu har jag inte tid med det här längre kvantum väntar.
See you

På stan

Idag har jag tillbringat dagen på stan med Sabina. Det var hur länge sen som helst jag gick nere på stan-stan. Jag var ute efter en ny sjal och lite nya vårfräscha tröjor. Några tröjor kom jag inte hem med men hade beslutsångest över alla fina sjalar som jag hittade så jag kom hem med tre stycken. Alla i olika färger också så det gör det svårare att välja en. Får se om dom får stanna hemma hos mig eller om jag lämnar tillbaka någon. Tre verkar ju lite lyxigt så där på en gång. Men alla var jättefina.
På onsdagar så lagar Patrik maten och idag bjöd han på köttfärssås och makaroner. Han får till såsen mycket bättre än mig. Efter disken tog Linus fram ingredienser till småfralla. Och nu sitter vi och väntar på att dom ska gäsa färdigt. Sen blir det färska småfralla till kvällsfika. Vi brukar aldrig fika på kvällen om vi inte har besök hemma men ikväll blir det lite nyttigare fika än kakor i alla fall.
I morgon är det torsdag igen och då väntar kören. Veckorna rullar på fort nu. Men innan kören ska jag både hinna med en långpromenad och sen ska jag åka till stan för att handla mat. I måndags gick jag skogsvägen till Patriks jobb och det var totalt livsfarligt. Det var så halt men jag klarade mig utan benbrott. Att gå på motorvägen kanske inte är någon bättre idé, men den är i alla fall isfri. Vi får se vad jag hittar på men gå ska jag i alla fall.

Byta skinn

Jag har en dam här hemma som håller på att byta skinn. Det ser så vansinnigt roligt ut. Jag tog kortet igår kväll och nu har hon bara en liten bit kvar på huvudet. Det ser ut som hon har en mössa på sig.


Stugan

Efter kalaset i lördags for vi iväg upp till stugan för att fortsätta vårat projekt med köket. Patrik och Jennifer hade varit in till stan och köpt tak som vi planerade att få upp. När vi kom upp försvann barnen direkt till Rasmus som var där med sin pappa. Patrik började skotta som vanligt och jag gick in och startade brasan. Medan vi bygger om lagar vi nämligen maten på vedspisen. Det gäller att hålla fyr medan man steker annars blir det aldrig varmt. Vi hade bestämt att vi skulle laga pytt i panna och första omgången gick bra sen glömde jag stoppa in mer ved så det tog lite lång tid innan jag fattade vinken och kunde få maten färdig. Men tillslut blev vi mätta och det är huvudsaken. Utan vatten i stugan så dricks och äts allt på engångstallrikar och engångsglas. Inte så glamoröst men det funkar. Snart ska vi sätta dit nya varmvattenberedaren så vi kan få vatten på toaletten i alla fall. Köket lär ta ett tag till. På kvällen dukade vi upp lite chips till melodifestivalen.
Och vinnaren är Anna Bergendahl....... Inte vad alla i familjen hoppades men inte så tokigt heller.
På söndagen tog vi verkligen sovmorgon. När vi sen kom igång efter frukosten fick vi besök av Patriks mamma och pappa. Det var jättelänge sen dom var över till stugan så dom var välkomna. Patriks pappa fick vara en hjälpande hand till taksättningen. I väntan på fika ringde mamma och pappa och ville komma. Dom köpte med sig korv och bröd till allihopa så då var lunchen klar också. Pappa tog över handräckningen med taket. Synd bara att vi inte hade köpt tillräckligt med takskivor annars hade taket varit färdigt nu. Men vi tar nya tag i helgen som kommer. Vill verkligen vara där nu man slappnar av på ett annat sätt än hemma. Snart är också innebandyn slut och då kan vi vara där från fredagen.














Inte riktigt än kan vi lägga i båten.


Lördagens kalas

I lördags var vi över till Emil och grattade honom. Det var bara vi där för dom flesta hade varit där på fredagen då han fyllde. Vi hade köpt Cars bilspel som han skulle ha till Nintendo DS. Det uppsakttades då han är helt tokig i Cars. Efter fikat blev det ordentlig fart på alla barnen som hade rally i hela huset. Det var bobbycar tävling på hög nivå som gällde.


Födelsedagsbarnet som var alldeles nyklippt.


Spelet måste provas på en gång. Jenkan hade sitt med sig.


Ida hade fått ett nytt nattlinne av gammelmormor Ann-Marie som hon vägrade ta av sig.




  





Därifrån åkte vi sen direkt till stugan.


Fasters gullunge

Idag fyller Emil 4 år. Han börjar bli stora killen nu. Men inte är faster någon favorit heller, det är bara kusinerna som gäller. Speciellt Linus. Det är ju klart att man inte kan tycka om någon som springer runt med en stor kamera framför ögonen jämt. Men det spelar ingen roll han är min gullunge i alla fall.
Grattis Emil och många kramar, vi kommer i morgon med paket.




Torsdag 11 mars

Sitter och har just druckit upp en kopp kaffe. Har dykt ner i pärlhögen här på eftermiddagen så det står härliga till. Jag gjorde ett hänge till Sabina som jag levererade i lördags. Det var en hemlig beställning. Alltså Sabina beställde ett hänge men jag fick fria händer. Jag fick välja både utforming och färg själv. Kunde därför inte lägga in en bild tidigare men här kommer den. Idag har jag gjort ett till hänge. Ett maffigt. Får se om jag får behålla det eller om det är någon som vill ha det. Ibland har man sina ljusa stunder då det inte finns någon hejd på fantasin. Härligt. Är också dagen till ära nyklippt. Och ikväll blir det kör. Galas ska det.
Den lila är Sabinas och den vita är min...än så länge.








Plusgrader

Gud vad skönt det är ute just nu. Vi har haft plusgrader flera dagar på raken nu. Det är nästan man tror att man drömmer. Jag ger mig sjutton på att det var min förtjänst för jag inte önskade fint väder förra veckan. Men dom sa på radion idag att det ska snöa på fredag. Men det behöver vi inte lyssna på nu. Idag har Robin haft friidrottsdag och då var det fritt val för eleverna. Lite dumt kan jag tycka för då är ju barnen hemma i stället för att det ska vara något påtvingat. Jag tvingade i alla fall ut honom på långpromenad. Vi tog bilen och åkte till mamma och sen gick vi iväg. Jag har nu gått runt i min uppväxt-by och spanat. Det blev drygt en timme. När vi sen hade fått ner lite lunch i magen åkte Robin och jag till stan. Det hade lossnat en brackets från tandställningen som han måste få dit igen. Det gick fort så vi tog en sväng in på Stadium innan vi åkte hem för att hämta dom andra barnen. Middagen bestod av kycklinggryta och ris. Inte en favoriträtt för övriga familjen men ibland måste man äta sånt som inte är toppen. I morgon väntar ett besök hos frisören för mig. Det ska bli skönt.

Sooolen

Tänk vad skönt att komma upp på morgonen och titta på termometern och inse att det bara är 5 grader kallt. Nu har det så gott som torkat upp på vägen in till stan och det är så skönt. Visst är det kladdigt på vissa ställen fortfarande men vad gör det när man äntligen kan se våren framför sig. Helgen har varit i full gång med gäst från huvudstaden. Killarna har roat sig med att köra bil på Patriks jobb. Det blev en långhelg på landet hos oss för Rasmus som inte alls ville åka hem i söndags när hans pappa kom och hämtade honom. Vi bestämde att nästa gång ska vi försöka få iväg Robin till Rasmus i stället. Får se hur det blir med den saken. Det är otroligt hur fantastiskt bra killarna fungerar tillsammans. Dom är så lika så det inte är sant. Mottot är "ingen brådska här inte". Det ska bli kul i sommar när vi åker till stugan och grabbarna kan börja fiska igen.
Idag var jag in till stan och fick sällskap av mamma. Vi hade en leverans till en bilfirma som Patrik undrade om jag kunde ta. När vi ändå var inne tvättade jag av bilen i en biltvätt. Eller jag och jag......det var en automattvätt så jag satt stilla jag. Det är ju som sagt fortfarande lite blött ute men jag fick bort den gamla smutsen i alla fall. När jag körde ut från tvätten var den så blänkande så. Nu kunde man till och med se att bilen var röd. När vi sen hade landat hemma var den inte lika ren längre men mycket renare än vad den var innan tvätten.
Vi gjorde också en sväng till IKEA där vi åt 16kronorsköttbullar. Det duger att stoppa i magen. Därifrån kom jag hem med en kasse med frukostglas. Lite högre glas som är perfekta för Oboy. Får se vad barnen säger om dom.

Fredagsmys

Igår fick vi besök av Rasmus. Det är grannen ute vid stugan som bor i storstan så dom har sportlov nu. Han och Robin har kul tillsammans så det fungerar jättebra att han kommer hit och sover några nätter. Men idag när Robin skulle gå till skolan ville Rasmus inte följa med så han stannade hemma med mig. Jag var väl inte så rolig för jag hade en halsbands-beställning och hänge-beställning att göra. Tur att Robin har data i sitt rum som lockade. När jag hämtade Linus och Jennifer skjutsade jag grabbarna till Patrik och vi tjejer åkte vidare till mamma. Hon hade besök av Emil och Ida som ville leka med Jenkan. Ida hade varit jätteledsen när Emma skulle lämna på dagis så dom fick vara hos farmor i stället. Jennifer och Emil hade kusinkul i backen då dom åkte pulka.
Middagen bestod av tacos som det brukar göra på fredagar. Allas favvomat. Nu på kvällen i väntan på Let´s Dance har Linus bakat en kladdkaka som vi ska smaska på. Ingen bantning idag inte. Det hinner vi med någon annan dag.





 



Ida hade hittat ett par hängslen som var roliga



Uno Svenningsson

Ohh vad härligt att komma iväg och sjunga. Igår var det dags efter sportlovet. Hade haft huvudvärk igen hela dagen och funderade på att ställa in. Men jag mådde inte dåligt så det vara bara att ta sig i kragen och en tablett och åka in till stan. Lisa kom och hämtade mig så jag slapp köra i alla fall. Brukar se dåligt när jag får sån där kraftig huvudvärk. Jag antar att det är nacken och ryggen som spökar för jag har väldigt ont nu. Jag märker så väl när jag slarvar med övningarna jag fått på sjukgymnastiken.
Vi fick reda på att artisten vi ska sjunga med är Uno Svenningsson. Enligt Caroline mannen med Sveriges finaste röst. Vet inte om jag kan hålla med om det men det ska bli roligt att sjunga med någon som jag aldrig hade önskat eller tippat själv. Jag kom inte ens på vilka låtar som han sjungit...skäms på mig. Jag fick you-tube:a honom när jag kom hem. "Under Ytan" är en och "I En Annan Del Av Världen" är en till. Vi ska plocka ut tre låtar till Berwaldhallen. Två ska vi sjunga tillsammans med honom och en ska han sjunga själv. Det kommer att bli kul.

Stavgång

Tack mamma för sällskapet idag. Det var riktigt skönt att vara ute och gå. Solen sken så det värmde ordentligt om man gick i lä. Tycker att det ser så töntigt ut när man går med stavar men ni ska veta att det är skönt både för ryggen och så har jag märkt att man kan traska på fortare när man har lite stöd. Så det får gärna se töntigt ut tycker jag. Vi var i alla fall ute i en timma och tjugo minuter, duktiga vi. Men i morgon kommer det inte att bli någon stavgång för mig. Då väntar ett besök på ICA Kvantum för att fylla upp kylen och frysen. Det ekar riktigt ordentligt på båda ställena. Men det räknas väl som gång att gå och handla också. Inte för att man kan gå på så fort men i alla fall. Ja just det....tack för lunchen också det var gott. Kalkon med ungsbakade rotfrukter.

Snacka om dröm

......................eller kanske mardröm.


Guuud vad jag är duktig

.......mot bikini-sommaren 2010. Eller not. Jag som inte ens tycker om att bada. Så bikinin får nog ligga kvar i lådan den här sommaren också. En timmes stavgång. Det var jätteskönt. Har suttit med huvudvärk av den elaka sorten hela förmiddagen och efter lunch. Inga tabletter har hjälpt. När jag sen hade hämtat Jenkan så åkte vi hem och hämtade hennes skidor. Jag var fast besluten om att vi skulle gå och möta Robin när han kom från skolan. Det blev en timmes stavgång i frisk luft. Men tro nu inte att jag kommer att tala om varje gång jag är ute och går. Då märker ju ni hur ofta eller sällan jag kommer iväg. Det ska ni inte få roa er med hehe.

Snö, snö, snö

Nej vet ni vad??? Jag tror jag ska sluta säga att jag inte vill ha snö. Då kanske man äntligen får vad man vill. Eller vad tror ni???  Skämt och sido........det här är det största skämtet som jag har varit med om. När jag skulle hämta Jenkan från skolan hade dom inte hunnit med att ploga så det var bara att ta sats och försöka komma någon vart i den här förbaskade röran. För nu tycker jag att det börjar bli VÄLDIGT jobbigt. Spårigt och uppförsbacke och en bil som bara slirar och sladdar i modden det är inte kul.
Nu till det positiva för dagen. Jiipii jag slipper laga mat idag. Vi ska till svärmor och äta. Skönt. Undrar vad som står på menyn??? Ja just det, jag måste ju ta mig dit också. Men hem blir det Patrik som får köra.

RSS 2.0