Sista december tjugohundratretton

Snart är det nytt år. Det nya året 2014.
Om man blickar tillbaka så kan jag säga att 2013 har gått fort och det har varit ett år med många fina minnen att ta med sig. Allt från jobbrelaterade saker till vår resa i somras en hel månad i USA. Av förklariga skäl så har inte stugan blivit så mycket utnyttjad den här sommaren. Men det tar vi igen nästa år. Och nästa år börjar redan om mindre än 5 timmar. Då sitter vi i stugan och myser. För vi är ju här i paradiset nu. Alla är med, fast det var lite gnäll på killarna så följde dom med. Det är ju himla mysigt när alla är samlade. Nästa år SKA vi köpa en friggebod så dom kan ha sitt eget krypin och inte behöver bli störda av oss som traskar runt i huset. Det blir superbra. Då har troligtvis Robin körkort också så dom kan röra sig utan att behöva fråga oss om skjuts.
Inför det nya året väntar lite nya fotograferingar också. Bland annat på en bebis som är på väg just i detta nu. Mamma Pernilla har värkar men hoppas det hinner gå över till nytt år. Det var dags den 28:e egentligen och med storasyster hade hon värkar i tre dagar innan hon kom så vi får hoppas den lilla väntar några timmar till i alla fall.
Sen har jag ett projekt som vi får se hur jag ska lyckas med. Det har med en svart bakgrund att göra. Vill helst ha en svart riktig bakgrund av papper på rulle men kan nöja mig med ett svart lakan eller om jag ska måla en svart vägg. Har inte bestämt mig än.
På tal om att måla så har jag lite nya idéer på gång hemma också. Om jag nu orkar ta tag i det vill säga. Det är mycket som ska rensas och ska fixas men bara man har tanken så kan allt uppfyllas.
Någon fyrverkeribild får ni inte av mig nu utan det blir efter nyår då jag har min egen att visa. Med en lite reservation om att det blir någon :)
GOTT NYTT ÅR KÄRA FAMILJ OCH VÄNNER MED MÅNGA KRAMAR FRÅN MIG <3
 
 

Julafton igen

Idag frågade mormor hur jag hann med allt. Ja det kan man ju fråga sig. Jag som tycker att jag inte har tid att tänka ens ibland. Men idag satt jag och gjorde tre änglar som blev julklapp till mamma, mormor och Emma. Jag hann också med att göra ett halsband till Emma. Så visst hinner jag om jag bara orkar och tar mig tid.
Borde satsa på att göra änglar att sälja. Och namnhalsband nu när jag fått tag på så bra material. Med lite press på mig händer det saker fast man inte kan tro det.
Än en gång så är jag fast besluten att få tag i en dalahäst. Är så arg på mig själv som inte tog någon från farmor när jag hade chansen. Nu är det för sent och så är det bara. Men ska jag behöva åka till Nusnäs för att få tag i en? När jag inte får någon från farmor så kan jag lika gärna köpa en ny för dom begagnade kostar ju lika mycket som nya.
Vi spenderade kvällen hos mamma och pappa. Så mysigt att alla är samlade. Det skulle inte bli någon julmat men det blev en del i alla fall. Lite småplock till förrätt och sen hade mamma gjort iordning kalkon. Det var riktigt smaskigt. När allt hade sjunkigt ner en bit i magen så blev det chokladfontän med frukt och kaffe med papparkakscheesecake som var dekorerad med lingon (om jag inte minns fel).
Tack allihopa för en fantastisk kväll och för god mat.
 
 
 

Juldagen

Vaknade som vanligt före alla andra och klev upp ur sängen. Drog ur telefonen och paddan ur laddaren och gick ner. Efter duschen bäddade jag ner mig i fåtöljen framför tv´n. Satt och beundrade vår gran. Ja den kanske inte var så tokig i alla fall. Efter ett tag vaknade Jenkan så hon gjorde mig sällskap i den andra fåtöljen. Jag gick och fixade en varm kopp te med honung från Vendel. Tycker egentligen inte om honung men det var helt ok i stället för en sockerbit. Vet faktiskt inte vad som är mest okej men det känns som att honungen är mer nyttig som är en ren naturprodukt utan tillsatser.
Elden flammar så fint i kaminen! Varmt och skönt!
Tänker på vad gårdagen hade att erbjuda. En lugn grötfrukost med alla familjemedlemmar, mysigt. Sen paketöppning innan vi åkte iväg för att fira vidare hos Patriks mamma och pappa. Där blev det mat och Kalle Anka innan vi tog oss an julklapparna från dom. Barnen tröttnade ganska fort så vi åkte hem och vilade en stund innan svärmor och svärfar kom till oss och så åt vi gröten här hemma allihopa. Det blev en stillsam dag och jag tror att alla är nöjda.
Idag väntar mer firande av julen hemma hos mamma och pappa. Men först ska några klappar slås in och så måste jag nog kurera min hals med lite mer te och honung. Jag har en klump som varken kan hostas upp eller ner.
 
Årets familjebild!
 

tjugofjärde december tjugohundratretton

Sitter i fåtöljen och dagen har sen länge övergått till natt. Natten jag pratar om är julafton. Så kom den äntligen med alla stora förväntningar som alla har på att se och öppna julklapparna under granen. Jag har slagit in klappar och det ligger en större hög där i år än vad det brukar göra. Det är så tråkigt när barnen önskar sig pengar men i år får dom inte en enda krona av oss. Vi har hittat på annat som dom ska få. Så klart kan jag ju inte avslöja nåt här för man vet aldrig vem som läser. Jag är i alla fall nöjd med vad vi har under granen till barnen.
Jag har varit lugn nu i december och inte kännt av någon stress alls. Julmat har jag inte köpt bara lite smått som sill och prinskorv. Man brukar bli trött på det ändå utan att jag ska behöva laga i ordning en massa som vi får i andra hus vi ska besöka. Som tur är så reagerar ingen av att det inte är riktigt som vanligt med maten. I stället har jag gjort godis i form av ischoklad och rispuffar som vi smaskar på. Det beror på vem du frågar vad du får för svar vad som var godast.
Idag har jag inte klivit utanför dörren en enda gång. Bara på trappan för att vinka av dom andra när dom var in till stan en sväng. Sen passade jag på att vila lite och pyssla.
Måste bara säga att vi har den absolut fulaste granen någonsin. Jag fick för mig att vi inte skulle ha plastgran i år och då gick svärfar ut i skogen och högg ner en till oss. Hade jag varit med (som det var tänkt) så hade jag aldrig gått med på att ta hem den. Men men nu var det bara att bita ihop och klä åbäket med några kulor och glitter för att kompensera upp saknade av grenar. Nästa år blir det en jämn fin plastgran här i huset. Känns ju inte så kul att föreviga en familjebild framför granen direkt. Men om ett år kanske vi skrattar åt eländet.
Det var lite kul att jag pratade med mamma i telefonen och sa att vi hade den fulaste granen ever och då svarade hon att det troligtvis var hon som hade den. Men hon fick se sig besegrad när dom kom hit på en snabb visit och inspekterade barrträdet. Dom fick sig ett gott skratt kan jag tala om.
Idag var det också leverans av två halsband. Och en till beställning som jag ska göra i morgon bitti för avhämtning mitt på dagen. Det var namnhalsband och jag är så glad över att det har kommit nya tags i en bättre kvalitet så dom håller sig fina och inte blir svarta som dom tidigare brukade göra om man hade otur.
En timme övermidnatt har passerat och nu ska jag krypa ner i sängen tänkte jag. Först ska jag jaga i säng grabbarna.
Jag önskar alla vänner en riktig härlig och harmonisk jul med många kramar till alla och envar
Slänger in en bild från julen 2010
 
 

En ängel

Måndag igen och en hård 7dagars vecka väntar. Sista veckan med alla grupper och sen väntar städning och fix inför start på det nya året. Tänkte ta ledigt på dagen på fredag. Då ska jag nog ta mig in till stan för att köpa de sista julklapparna. Det är bara Emil och Ida kvar nu. Sen på kvällen och natten är det jobb då vi ska ha övernattning med våra juniorer. Det brukar inte bli så mycket sömn då vi sover i församlingshemmet men barnen tycker det är roligt. 
Idag kom väskan hem som jag beställt. Så himla snygg är den så jag är riktigt nöjd. 
Lite nytt pyssel har det också blivit. En ängel gjord av en läskburk. 
 
 
 
 
 

Robin 18 år

Idag har vi haft kalas för vår stora kille. 18 år, tänk vad tiden går. Hela huset var fullt av firare. Tack alla som var med och firade vår älskade son. 
Grattis igen Robin och massor med kramar. 
 
 

1:a december

Idag har det varit pyssel och första advents mys. 
Hur ofta är det egentligen 1:a advent samma dag som första december? Jag har ingen aning i alla fall. Är det någon som orkar räkna på det så tala om för mig hur det är. 
Vaknade som vanligt före åtta men lyckades faktiskt somna om och vaknade inte förrän Emma ringde. Fast till henne sa jag att jag redan var vaken. Det var så skönt att sova länge för en gång skull. Den här veckan som gått har varit en sexdagars jobbvecka. Jobb igår men det var ganska lätt. Vi hade loppis i församlingshemmet där vi bland annat serverade korv och lussefika. Många besökare så vi som jobbade var mer än nöjda. 
Ledig dag idag innebar fixa adventsfint. Började med att baka två sorters kakor sen kom Patrik och Jennifer hem. Dom har varit i stugan i helgen. Mamma och pappa hämtade upp Jennifer för att åka och titta på fyrverkerierna vid slottet. När dom åkt började jag plocka ner lampor för att ge plats till stjärnor och adventsljusstakar. Det blev tvätt av några fönster också. Sen provade jag att baka macarons med lakrits smak. Dom blev inte så lyckade för dom sprack i ugnen. Men smaken var god så jag ska nog prova att göra dom igen nån gång. Men måste köpa en mandelkvarn. NU! 
I morse vaknade man av den tragiska nyheten att Paul Walker hade kraschat med bilen i en olycka och mist livet. Han är mest känd för The Fast & Furious filmerna. Linus har gått och varit deppig hela dagen över detta. Snyggaste skådisen som gått i ett par skor om du frågar mig. Hur blir det nu med den sjunde filmen som dom håller på att spela in undrar jag? 
 
 

RSS 2.0