Mormor

Idag fyller älskade mormor 81 år. Vi var där med en liten del av tjocka släkten. Det var jag, Patrik, Linus, Jennifer, mamma, pappa, Rex, Bert-Ove och Liselott.  Det bjöds på grillat med tilltugg och efter det så goffade vi i oss tårta. Ingen bantning idag heller alltså. 
Massor med kramar till dig mormor. 
 

Rådjur

I tisdags när jag tittade ut genom köksfönstret på jobbet kom den här skuttande nerför backen. Jag stod och tittade på den ett tag innan jag öppnade fönstret för att få en bättre bild. Då stannade den upp och stod och tittade på mig en stund innan den skrämt studsade vidare. Den såg lite tilltufsad ut så den håller nog på att tappa vinterpälsen.
 

Mors dag

Grattis på Mors dag älskade mamma. Du finns där i vått och torrt så fort jag behöver dig. Du är min stöttepelare och ställer alltid upp när vi behöver hjälp. 
Tack för jättegod mat ikväll. Synd att vi hade lite bråttom hem bara. Längtar till att flyttande av rum ska bli klart någon gång så vi kan varva ner och ta det lugnt. Då ska vi träffas oftare. Tur att det finns telefoner däremellan. 
 

Kör för alla

Den 19 maj hade vi konsert på Cirkus med kören. Som vanligt var det helt fantatstiskt att få vara med och sjunga med bästa körfröken Caroline och våra gästartister. Vårens gästartister var Petra Marklund mer känd som September och Pugh Rogefeldt. Vi i Uppsalakören hade nästan fyllt Cirkus med våra gäster. Patrik var fotograf.
 
 

Linus konfirmation 2013-05-18

Idag var det då dags för det som Linus har kämpat med i ett år. Det bästa av allt själva konfirmationen. Det var så fint i kyrkan med mycket sång och inte alls så tråkigt prat. Har för mig att det var mycket striktare när jag konfades. Sen bjöd vi på en stadigare lunch här hemma som var sallad med bröd till. Självklart blev det kaffe och tårta också. Tack alla som var med och firade vår son mamma, pappa, Rex, mormor, Fredrik, Emma, Emil, Ida, Mattias, Mikaela, Samuel, Gustav, Andreas, Sophie, Jonathan, Jacob, Ingrid, Curt-Erling, Annika och Karin.
 

Ida 5 år

Lilla skruttIda som fyllt 5 år. Vi var inte där när hon fyllde i torsdags men snart så ska vi gratta henne. Lite sent då men här kommer den största födelsedagskramen från faster till goaste Ida.
 

Lite nytt

Har just betällt lite nya pärlor på en ny sida som jag hittat. Det värsta är ju att jag vill behålla allt själv som jag gör men tanken är väl att jag ska sälja lite också. Halsband är svårast eftersom jag får eksem av lås och kedja. Det går ju att ha läderrem men då är det fortfarande ett lås bak i nacken som ligger och skaver. Men i alla fall så blir det armband av alla de slag och färger som var tanken. Sen har jag hittat en ny tags att stämpla på. Ska bli intressant. Nu vill jag bara ha hem sakerna så jag kan börja.

Beröring

Tänk va skönt det skulle vara om det flyttade in en massör i huset. Jennifer har gjort sitt bästa med att massera mina axlar två kvällar nu. Hon gör det jättebra men tar i så mycket att hon bara orkar ett litet tag innan hon blir trött i händerna. Försökte ju adoptera naprapaten jag går hos men han tycket det inte var så roligt. Det är en ren fröjd att komma ut från honom och känna att nacken blir bättre och bättre för varje gång. Lite skäll har jag fått för att jag låtit det gå för långt men nu håller det på att ordna upp sig. Men jag ska aldrig släppa det fritt igen utan nu kommer jag att boka regelbundna tider så jag håller värken på avstånd. Men det är inte så roligt för det svider en del i plånkan. Helt plötsligt blir man så snål när det gäller ens egen hälsa. Man skulle behöva tänka framåt och kroppen ska faktiskt hålla massor av år. Just nu är jag i alla fall väldigt tacksam över Erik på Muskelcentrum.

Pollen eller?

Täppt, snorig och hostig. Ingen bra kombination då man verkligen måste vara på jobbet. Idag har vi vardagsgudstjänst med mat efteråt så det är lite jobb att fixa med det. Dum som man är så går man ju fast man borde ligga nerbäddad och läsa en bra bok. Eller varför inte surfa hela dagen. Varannan gång på datorn och så med luren. Nog skulle jag kunna roa mig en hel dag. Ingen fara med det. Men i morgon blir jag hemma det har jag redan förvarnat om.

Bara början

Väl hemma så satte arbetet igång igen. Nu hade jag haft en ledig helg utan krav och utan förpliktelser. Men det funkar inte så hemma. Disken, tvätten, städen mm mm väntar. Pust och stön. Varför kunde jag inte ha stannat i stugan ett tag till. Ibland vill man bara inte. In med smutstvätten i maskinen och sen var det bara att gå upp och sätta igång i rummet som vi ska flytta upp till. Stackars Robin sover fortfarande i min fotostudio och ingenting händer. Men nu börjar det bli bråttom för om drygt tre veckor så ska jag fota i studion och då kan det inte var fullt med saker. Och självklart så måste Robin få ett eget rum snart. Men jag har i alla fall börjat och nu måste Patrik ta vid innan jag målar. Sen kan vi flytta upp och Robin kan få sitt rum.
På kvällen var vi över till mamma och pappa. Mamma hade gjort en jättegod stek som vi knaprade i oss med potatis och sallad till.
 
Det var riktigt härligt uppe i stugan i helgen. Solen visade sig från sin bästa sida.

Storm

Söndag idag och jag vaknade strax före sju. Ganska skönt ändå att vakna innan klockan ringer. Jag hade lite tråkigt igår kväll och det var bara hockey på tv'n så det blev ganska tidigt i säng. 
På förmiddagen var det städning här i stugan som gällde eller rättare sagt i området. Första städdagen då bland annat vattnet skulle slås på. Vi har ju egen brunn så vi har vatten hela vintern men dom flesta har inte det. 
På eftermiddagen fick vi besök av familjen Hylvander. Vi fick några timmars mys med grillat och lite vin till Emma och mig. Småbarnen saknade nog våra killar men det gick ju bra ändå. Dom fick nöja sig med Jennifer. Snart träffas vi igen då Ida fyller år. 
Nu hör jag att Patrik stökar runt i köket. Undrar om det är frukost på gång? Sen ska vi packa ihop för den här helgen. Hem till killarna och se hur det är med dom. Robin har varit sjuk ett par skoldagar så jag hoppas han är bättre så han kan gå i morgon. 

Padda

Patrik kom hem med en padda till mig i förra veckan. Det är en Samsung Galaxy Tab 2 7. Många siffror att hålla reda på. Det märks att det inte är en iPad men den funkar. Fast det går nog fortare att ta fram datorn när jag ska skriva inlägg i bloggen. Nu har jag provat med ett och det tar tid och är krångligt när man inte har ett riktigt tangentbord att skriva på. 
 
Inte min bild men jag önskar jag vore här just nu.

RSS 2.0