Fotografering

Åh så roligt jag hade igår. Det var ju planerat att jag skulle gå med övrig familjen och titta på innebandy i Fyrishov men så fick jag ett sms som ändrade planerna. Karin ville ha assistans vid en familjefotografering. Och det ville jag så klart hänga med på. Mestadels stod jag och höll i reflexskärmen men jag hade även med min kamera och tog några bilder. Jag fick tillbaka känslan att fota igen så jag hoppas det dyker upp någon modell(er) snart som är villig att stå framför min kamera. Jag vet inte om jag får lägga ut någon bild på bloggen så det får bli en på Karin som är i full gång med kameran.


Ändrade planer

Idag var det fint väder igen. Lite kallt på morgonkvisten (-7°) men annars har det varit fint. Det stod mycket på schemat. Först fick frisören ett besök sen var jag dit och dit för att till sist möta upp Sabina på stan. Där bytte jag mina skor och sen hittade jag en vårjacka som jag är supernöjd över. Just en sån som jag tittat efter och det bästa var att dom hade 30% på allt i butiken vilket gjorde att jackan var mycket billigare än jag räknat med.
Och så mitt i alltihopa när jag planerade kvällen som bäst med att åka till Fyrishov får jag ett sms. Det var från Karin som ville ha hjälp vid en familjefotografering ikväll. På Steninge slott. Har aldrig varit där så det blir superkul.

Snöar igen

Nej vet ni vad.......det har varit början på vår ett tag nu men vad händer??? Jo nästan hela dagen har det snöat. Inte så roligt tycker jag. Det bästa är väl att det försvinner lika fort som det kommer men det blir ju blött på vägarna igen nu när det började att torka upp.
Tog i alla fall svarta faran och styrde den över skogen och tiggde till mig en kopp te hos Sabina. Det blev en kortis för hon skulle iväg och jobba och jag skulle vidare in till stan. Först hade jag baklucke leverans och sen var det handling på Kvantum. Var också förbi och köpte syrsor till husdjuren.
Eftermiddagen har varit lugn. Plockat lite och försökt sätta ihop en ministudio. Plus en massa läxläsning med barnen. I morgon blir det stadsvandring och på kvällen åker vi till Fyrishov för att heja fram Storvreta ett steg närmare finalen.


Hela helgen på ett inlägg

Helgen är slut och söndagen har gått över till måndag. Det har hänt en del i helgen och tänkte jag skulle göra ett kort inlägg om detta. Det började i fredags med att mamma och pappa var här och åt middag. Mamma fick sin favorit tacos. Pappa är väl inte så förtjust men det var ju jag som lagade maten så det gick ner. När dom åkte ville Jenkan med hem och det gick bra. När dom kom på lördagen med henne ville hon följa med på camping. Dom skulle ut med husbilen en sväng. Så nu blev det bara fyra stycken hemma. Vi fattade ett snabbt beslut och tog bilen till Barkarby köpcentrum. Det var skor och jackor som skulle inhandlas. Efter lunchen åkte vi och fikade hos kompisar som bor där i närheten. På väg mot Uppsala igen bestämde vi att vi skulle gå på bio innan vi åkte hem. Man kan säga att det blev en heldag på flykt. Det var länge sen så det var riktigt kul. Plus att vi hittade det vi skulle ha. Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har hunnit med att få hem en nöjd dotter och fikat två gånger hos svärmor. Sen har tvättmaskinen gått varm men det är ju som det ska vara.


Jag vill ha upp gladiolus i rabatten nu. Våren kom hit!!!


Karin 90 år

Igår var vi iväg till Stockholm för att fira vår äldsta släkting. Karin som fyllde hela 90 år. Det var kul att komma dit på kalas men det blev lite väl sent. Alla har varit lite trötta idag. Vi blev bjudna på god mat och efter det fick vi fika med kakor och tårta.



Idag skjutsade jag som vanligt in Robin till praon. Sen fick Kvantum ett besök av mig. När jag klev ut till bilen började det hagla inne i stan. Det blåste så det for pinnar och dyligt över vägarna. Halsen vill inte ge med sig så till mitt förtret ska jag stanna hemma från kören ikväll. Jag tror att det bara hänt en gång förut och det var när jag krockade med bilen. Men det är bättre att bli helt bra och lägga all krut nästa torsdag i stället. Kvällen kommer jag i stället att ägna mig åt att gå igenom bilderna som jag tog igår. Jag ska göra iordning ett album som jag kan skicka ner till Stockolm för att Karin ska kunna titta i och minnas sin 90-årsdag.

SSL

Har inte ork att skriva en massa men jag ska i alla fall visa lite bilder från igår när vi var på Fyrishov och tittade på innebandy. Det är slutspel det rör sig om och lagen var Storvreta IBK mot Caperiotäby. Det var lite fajt på plan så det var en spännande match att titta på. Resultatet blev 7-6 till Storvreta vilket innebär att dom är klara för semifinal.



    

    



    


Solfilm

Igår var det sista matchen för säsongen. Det var hemma mot Gottsunda. Sist vi spelade mot dom så vann vi men det kan man inte räkna med att göra igen. Har ju märkt att det kan vara helt tvärtom ibland. Men det var en storseger som vi fick avsluta det här året med. Så skönt för killarna och alla föräldrar som var närvarande. Jag kan ju säga som så att det ska vara ganska mycket till om vi inte skulle gå på en match. Linus gjorde ingen mål men en assist fick han till.
På kvällen kände jag mig lite krasslig så jag gick och la mig innan jag hunnit titta klart på Körslaget. Det är inte likt mig att inte orka titta på ett musikprogram. Speciellt om det gäller körtävling. Men nu blev det så och jag spelade in det som var kvar. Sen har jag sovit oroligt och vaknat flera gånger. När jag sen vakande i morse så hade jag världens huvudvärk och en klump i halsen. Det var länge sen jag var sjuk och jag hoppas det inte blir mer än så här. Sist jag var sjuk var jag inte sjuk utan kände mig allmänt trött i ett par dagar sen var det över.
Eftersom jag kände mig hängig så satte jag grabbarna på att tvätta min bil. Jag fick muta dom med en slant men det var det värt. Dom fejade och stod i och sen hjälpte jag till att torka bilen torr. Så nu glänser den svart och fin igen.
Lite ledsen var jag för just idag hade vi bestämt att min bror med familj skulle komma på besök. Han hade planerat att sätta solfilm på sin bil och så skulle familjen komma senare och äta middag här. Nu ringde jag i morse och sa ifrån till övriga familjen. Jag vill ju kunna vara ett bra sällskap och orka leka med barnen. Fredrik kom i alla fall och började med sin bil i garaget. Det gick ganska fort med hans bil och gissa vad??? Dom körde in min bil i garaget för att börja med den. Så nu har jag fått solfilm monterad på min bil. Bara dom tre rutorna längst bak vid bakluckan. Vi har inte bestämt om vi ska ha på bakdörrarna ockå. Vi väntar och så får jag känna hur det känns. Det blev så himla fint. Jag ska ta bild på bilen när jag kört ut den ur garaget och visa hur det blev men än så länge har jag bara på monteringen.
Tack, tack, tack Fredrik och Patrik för jobbet ni gjorde idag.



    


Buspojken

Idag är det lördag och jag har varit vaken sen strax efter sex. Solen skiner och det är 3 minusgrader ute. Det ser himla skönt ut ute. Ja just det jag vet ju att det är härligt ute för jag har redan varit ute på långpromenad. Historien började igår. Var till stan på förmiddagen föra att klara av diverse saker och sen bar det av till Patrik för att göra dom sällskap över lunchen. När det var dags att häma Jenkan så åkte jag iväg och hämtade för att sen återvända till gubbarna. Till middag kom vi överens att vi skulle åka in och äta kinabuffé. Jag som i min vanliga ordning blev mätt på sushi. Innan vi åkte in var vi över och hämtade Robin som har varit med pappa på hans jobb och praoat. Mamma hade ramlat vid promenaden med Rex och hade ont i revbenen så jag skickade henne upp till akuten. Men dom hade köpt biobiljetter så dom tittade på den först. När vår middag var klar så hämtade vi Rex för på akuten kan man få sitta några timmar. Det gick väl bra medan vi var vakna men när alla hade krypit i säng så höll han sig lugn några minuter. Jag har vaknat av och till genom hela natten och trott att det var en varg vi hade inne. Lille stackaren har väl saknat sin husse och matte så han har ylat sig igenom hela natten kan man säga. Nu medan jag sitter här vid köksbordet har han lagt sig och är hur lugn som helst. Han är väl också trött kan jag tänka mig.
Nu ska jag väcka övriga familjen sen åker vi på säsongens sista innebandymatch. Hemma i grottan mot Gotttsunda.




Modell: Älskade dotter.
Fotograf: Jag


Kör för alla

Sitter i soffan och vilar ut efter en kväll med kören. Det var min tur att köra ikväll så Lisa fick åka fina nya bilen. Ikväll var vi tillbaka i Katteskolans aula efter att ha varit i Universitetsaulan två gånger. Det är mycket bättre med parkering och bättre och större platser att sitta på i Katte. Så nu var ordningen återställd igen. Vi har fått reda två utav låtarna som vi ska sjunga med Martin Stenmarck i vår men dom tänker jag inte avslöja här. Är det någon som är nyfiken är ni välkomna till Cirkus den 14 maj då vi har stor konsert. Jaha tänker ni vad svamlar hon om nu då??? Just det vi skulle ju vara i Hovet men det blev inget med det. När stadsmissionen fick offerten så var den på drygt en halv miljon. Det var lite väl häftigt tyckte vi allihopa. Med tanke på att vi samlar ihop ca 700.000 så blir det ju inget kvar till hjälp för utsatta ungdomar. Så vi skulle ta upp frågan nästa vår och försöka få ihop sponsorer som kunde ställa upp för dom behövande. Två låtar som kommer att bli kul att framföra är We will Rock You och så Waka Waka. Nog om det, nu är det sängen som gäller.

Lowepro

Jaha så var det torsdag igen då. Har flängt runt på stan idag på förmiddagen för att hitta den perfekta fotoväskan. Jag har en JÄTTESTOR rygga som väger minst 100 kilo när den är tom. Tänk då när jag ska packa i två kameror med tillhörande objektiv och så tar vi den externa blixten och så laddare och kablar på det. Ja då förstår ni att det blir ingen lätt pjäs heller. När den är full och man ploppar upp den på ryggen känns det som att man ska gå av. Det går väl bra om man ska ta den ut till bilen för att tex åka upp till stugan men inte att gå runt på stan med. Och så har vi den lilla väskan. I den får jag plats med en kamera och möjligtvis plånboken. Så igår när vi skulle till Fyrishov på innebandy så var jag tvungen att ta två väskor för att få plats med det extra objektivet. Det är ju ett världsproblem tycker jag. Jaja i alla fall så hittade jag den ultimata väskan som jag bara måste ha. Ganska smidig och ändå tillräckligt stor för mina önskemål. Ok vad är problemet då??? Priset...... 1090 kronor på Media Markt. Inte vad jag ville veta precis. Hem och titta på eBay och där var den. Samma lika som i stan här i lilla Sverige. Men här var priset 300 kronor. Free shipping dessutom. Men inte till Sverige. Som tur är så har vi vår kompis som åker om en vecka till staterna och då har han lovat att ta hem väskan till mig. Tack snälla för det.

-12 grader

Idag när vi vaknade blev det en chock att titta på termometern igen. -12 grader. Det är ju inte klokt. Igår var det varmt och idag kallt som fasiken. Jag har varit lite sur över det skitiga vädret. Har redan hunnit med att tvätta bilen en gång sen jag fick hem den för 6 dagar sen men vad hjälpte det när det har varit blött på vägarna. Men det kan jag ta känner jag bara jag slipper minusgrader och kan börja se fram emot våren. Solen är framme idag i alla fall och det känns bra.
I morse skjutsade jag iväg Robin för andra dagen på praon. Han får vara med morfar och hjälpa till att bygga lastbilsflak. Det var en trött grabb som kom hem igår men det hade gått bra. När vi åkte i morse var matlådan fylld och sen var det packning för en natt hos mormor och morfar.
Skäms redan för jag utlovade mera bilder men eftersom jag inte sitter hemma och inte har kameran med mig så får det här inlägget vara utan bild. Har några fina bilder som kommer upp snart.

Ännu mer kalas

Idag var det dags igen för en innebandymatch. Upp ganska tidigt och sen in till Allianshallen för att spela mot Saga. Just nu ligger dom etta i serien. Saga-killarna spelade väldigt fult och dom drog på sig flera utvisningar. Våra killar kämpade som tusan men det blev förlust med 5-3. Det var ett bra resultat med tanke på att dom andra leder serien och den senaste matchen mot dom blev det 5-2 så vi hade bättrat oss.
Efter det var det hem och vila en stund för att sedan åka och gratta Jonathan som fyllde 5 år tidigare i veckan. Himla mycket folk var det där. Vi blev kvar en stund innan vi raskade vidare hem för middag. När den var avklarad så var det dags för nästa kalas. Nu var det Ebbas tur som fyllde för en dryg vecka sen. Jag hade köpt en pyssellåda som Jenkan tyckte verkade kul så jag får nog inhandla en sån till henne med. Det var 6 stycken småaskar som man skulle dekorera med glitterlim och paljetter. Hon är pysslig lika mig. Hoppas Ebba också får glädje av dom.
Nu ska jag fortsätta titta på Bröllopsfotografen sen blir det sängen och i morgon väntar ett lunchmöte. Vi får se vad det ger för något.

Emil 5 år

Idag var det kalas för hela slanten. Fasters lilla gullunge fyller 5 år idag. Han börjar bli stora grabben nu. Vi åt frukost och sen bar det av. När vi klev in genom dörren och började sjunga blev han lite blyg. Jag hade köpt byxor till honom och sen fick både han och Ida en varsin Buzz Lightyear gubbe, en sån där som viker sig när man trycker på en knapp på undersidan. Vi blev bjudna på fika med kakor och tårta. Det var gott.



    

 


MJ

Nästan två efter Michael Jacksons död ploppar det fortfarande upp nya videor. Helt underbart. The King is still alive!

 




Slaskigt

Oj vad det har varit slaskigt väder idag. Det har blåst och emellanåt har det snöat också. Och det vill jag absolut inte ha. Nej vet ni vad nu snöar det igen. Ska jag bli tokig eller??? Min nya fina bil blir smutsig. Det går ju inte att köra förbi alla pölar heller för dom är ju ca tusen stycken. Om man får tro vädret så ska det bli fint i helgen men vi får väl se.
Idag är det i alla fall torsdag och det är kör ikväll igen. Nu är äntligen Lisa frisk så jag får sällskap in till stan. Det är så tråkigt att sitta och åka bil själv fram och tillbaka. Jag undrar när fröken Caroline ska avslöja vilka låtar vi ska sjunga med Martin Stenmarck längre fram i vår. Börjar bli dags att träna på dom nu.
När jag sitter och tittar tillbaka så märker jag att jag varit snål med bilder så det ska jag försöka ändra på. Idag kommer en bild på Wilma från när jag var där förra veckan och hälsade på. Hon visade alla sina tänder för mig.


Nya bilen

Idag var vi till Ackis med Linus och det gick jättebra. Sen var vi och hämtade nya bilen som jag var och provkörde förra veckan. Nu har jag äntligen blivit av med Saaben som började bli en riktig rosthög. I alla fall bakluckan som var väldigt rostig. Det fick bli en Volvo den här gången, jag har ju haft en sån förut också men det var nog 8 år sedan. Den är inte helt ny utan det är en 2008 men det är den nyaste karossen på den. Svart och fin så nu väntar jag på att min kära bror ska sätta dit solfilm på den.




1 dag kvar

Sitter och försöker komma på vad jag ska hitta på idag då. Igår var jag nere hos Patrik och skurade golv och städade lite överallt. Så himla smutsigt var det där men nu har dom rent och fint ett tag igen. Jag ska ta hand om tvättmaskinen som jag fyllde i morse och sen kanske den får jobba ett tag till. Jag skulle behöva in till Plantagen för att köpa blommor till köksfönstret för dom tog jag bort igår och ställde på bänken i hallen. Så nu gapar fönstret i köket tomt. Ser lite konstigt ut faktiskt. Jaja men det hinner jag väl med nästa gång jag åker till stan. Jag kanske åker ner till Patrik idag med, han har ingen matlåda för vi åt lax igår och det vill han inte ha dagen efter. Eller vi och vi det var bara jag, Robin och Jenkan som åt hemma. Patrik och Linus hade blivit inbjudna till Upplands Motor för att titta på Storvreta-Pixbo matchen på storbildstv och då fick dom mat där. Vi var oxå bjudna men det skulle bli så sent för Jenkan så vi valde att vara hemma i stället. Det var en del killar från Linus lag som också var där och när dom hade sett två perioder så var dom lite less så alla barnen började leka kurragömma bland alla nya Volvobilar som stod uppställda i hallen.
Hur var det nu igen om att springa och leka bland bilarna??? Hehehe

Dagens bild


Hemma igen

Åh så skönt det var att komma iväg till stugan igår. Vi var upprymda av glädje efter Linus match och med det i bagaget och solen högt på himlen så åkte vi iväg. Planen var att sova över natten och det gjorde vi också. Vi stannade på vägen och firade segern med en pizza. När vi kom upp var det fortfarande varmt men bara om man stod i lä annars blåste det ganska bra. Vi packade in allt och tände eld i kaminen. När det var fixat gick vi över till grannarna. Vi pratade en stund sen bestämde vi att dom skulle komma över när middagsdisken var avklarad. Killarna hade redan hittat varandra och var ute på språng. Lite blyga var dom för det var ett tag sen dom träffades men det gick över ganska fort. En kort stund senare kom dom vuxna över och vi bjöd på fika. Vi hade inte hunnit handla snacks till kvällen så jag åkte iväg och fixade det. Sen drack gubbarna whiskey och vi unga snärta tjejer höll oss till annat. När mello började bänkade vi oss i soffan. Vi hade en mycket trevlig kväll med ett par mycket goda vänner.
När söndagen kom var det jättefint ute. Varmt och skönt och ingen blåst. Efter frukosten fick vi nytt fikafrämmande. Vi gick en kort promenad till hamnen och visade den. Sen var det tid att åka hem för att laga middag och träning för Linus. Nu väntar Solsidan och sen väntar sängen för barnen.


Härligt

Så skönt för killarna i BBK som vann sin innebandymatch idag.
Vi fick sova ganska länge idag och sen var det frukost för att orka med en hemmamatch mot Vide. Sist vi spelade mot som så förlorade vi. Men så kan man inte tänka utan man måste kämpa varje sekund och verkligen göra sitt bästa. Det började jättebra och vi tog ledningen direkt. 3:e målet stod Linus för men sen gick det trögt. Killarna slappnade av lite för mycket tror jag. Men skam den som ger sig. Vi låg under ett tag men tog tillbaka ledningen med bara ett fåtal minuter kvar av spelet. Sen kunde inte Vide få in något mer mål för där var det stopp. Killarna visade verkligen en kämparglöd idag som var fantastisk att se. När det stod klart att vi vann och klockan tjöt fick grabbarna stående ovationer. Jag skrek, visslade och klappade under matchen så halsen och händerna glödde. Fy fasiken vad bra det var. Nu återstår bara två matcher på säsongen. Just nu ligger BBK-98 trea i serien vilket är superbra.

Nu fram mot helgen

Fredagen är snart slut. Nu väntar två helgdagar med mys med familjen. I veckan har det hänt en del. Jag har hunnit med att umgås med Sabina och så har det varit mycket rännande till stan för diverse göromål. Nästa vecka kommer det också att hända en del grejer men det tar vi då. Med andra ord kan jag säga att det rusat på och jag har inte haft trist en sekund.
I morgon är det innebandy på förmiddagen sen tar vi och åker upp till stugan för att titta till så allt är ok. Förhoppningsvis är grannarna där så vi kan umgås lite. Jag vill verkligen ha sommar nu så vi kan lägga i båten och fiska lite. Den här sommaren kommer att bli mycket lugnare då vi i stort sett är klara med bytet av panelen. Just det vi har ju så smått planerat att bygga ett altandäck så det kanske vi ska göra.
Vill även passa på att gratta Ebba som fyller 8 år idag. Grattis, grattis vi kommer en dag längre fram för att fira dig.

Soliga onsdag

Jaha och så sitter man ensam när alla har traskat iväg til sina respektive dagsysslor. Det är onsdag idag vilket gör att vi är mitt i veckan. Igår när jag var med Robin in till tandregleringen var jag säker på att det var måndag. Så kan det va. När jag ändå var till stan igår skulle jag köpa syrsor till ödlorna men tror ni jag kom ihåg det då. Nej, alltså får jag åka in idag med. Men det gör inget för jag behöver fylla på kylen också. Vi skulle få en Linas matkasse nu i måndags men vi har pausat den ett tag. Får se när vi sätter igång det igen. Ok vad bjuder denna dag på mer då? Ja inte så mycket lite tvätta och städa kanske. Dom sysslorna tar aldrig slut. Men egentligen är jag ju dum om jag inte tar paus jag med och ger mig ut på en kamerarunda. Det är ju så fint ute nu med solen som skiner och blå himmel. Men först ska jag in i duschen och sen ska jag åka och bjuda Patrik och Mattias på frukost.

RSS 2.0