Årets första dopp 2010

Med 22 grader i poolen hade vi två badande barn idag.


Mormor

Hurra, hurra, hurra. Idag fyller min älskade mormor 78 år. Hon är rena ungdomen den där krutgumman. Idag efter middagen åker vi dit med ett litet paket.


Ett foto från när hon var på besök i stugan för några veckor sedan.


Cinderella

Nu sitter jag hemma i soffan igen efter ett dygn ute och guppandes på Ålands hav. Resan var bokad sen länge och nu var det då dags för att bege sig mot Stockholm och Cinderella. Vi började i á la carten och intog en mycket god tre rätters middag. Efter middagen var vi ut på däck och beundrade en alldeles knallröd solnedång. Då var jag glad att jag hade packat kameran. Sen var det tid för lite karaoke. Hade lite för lite innanför västen för att våga sjunga så jag stod på sidan om hela tiden och lyssnade på dom andra som sjöng. Det var några som var riktigt duktiga. Bland annat en kille som skulle sjunga Nordman och när han började var det som att det VAR Nordman som stod och sjöng på discot. Efter det var det dags att inta bästa plats vid scenen i väntan på den stora stjärnan, Magnus Carlsson. Han var lite sen i starten så istället för 45 minuters spelning så blev det bara 30 minuter......grymt (inte bra grymt utan dåligt grymt). Det var i alla fall jättebra. Vi fick höra allt från Elvis till hans egna Live Forever och Kom Hem. Natten fortsatte sen på dansgolvet.
Idag stod klockan på nio och när den ringde hade jag kunnat döda för att få sova liiiiiite till. In i duschen och sen var vi på fötter igen. Det började i taxfreen för inhandling av godis till barnen. På eftermiddagen var vi och åt buffé. Jag måste säga att buffén är bättre på Silja Galaxy för där finns det mer att välja på men vi blev mätta och det är huvudsaken.
Nu ska jag tillbringa kvällen i soffan och försöka vila igen lite tid som jag missat. Patrik och barnen är i stugan så jag har både soffan och tv-dosan för mig själv.
Lite bilder har jag så klart att visa så här kommer dom......














Filmer från Berwald

Här kommer några filmer som Patrik filmade när vi sjöng i Berwaldhallen. Jiipii, är fortfarande upprymd av lycka över att få vara med om detta äventyr. Nu blir det ledigt några månader från kören med det kommer inte att hindra mig från att sjunga här hemma. Stackars familjen säger jag bara. I september drar det igång igen.







Berwaldhallen

Ja vad säger man......uppe i varv......helt förälskad.
En toppen dag har just passerat. Det började med en tågresa tillsammans med körkompisar till Stockholm. Kön till Pressbyrån ringlade lång när alla från Uppsala skulle köpa biljetter till bussen som skulle ta oss vidare till Berwaldhallen. Jag var ordentligt nervös men förväntansfull. Ett äventyr jag inte kunde styra själv, det var bara att hänga med. Som jag längtat efter denna dag och så tog den slut alldeles för fort. På scenen hade jag och Emma stöd av varandra och i publiken satt Patrik, barnen och mamma. 


    
Emma, Jag, Mainy och Lisa på tåget mot Stockholm.



Här sjunger vi upp.



Ser ni mig och Emma mitt i havet?


Caroline hade på sig halsbandet som hon fått av mig. =)




Uno Svenningsson var gästartist.


Caroline sjunger Snälla Snälla.

Carolines kännetecken som jag tror att ingen missat.




Heinz, som är kung på gitarr.


Nöjda, glada, trötta, törstiga.


Bilder

Här kommer helgens bilder i blandad kompott. Jag skriver ingen text till utan bilderna får tala för sig själv. Jag kan säga att vi har haft en lång helg med bland annat grillning med kompisar och båttur till mysig ö. Besök hade vi också av en nyopererad mamma och pappa och mormor.
Tack Jesper och Jessica för en trevlig kväll, den gör vi om någon gång.









Ida 2 år

Lite dålig uppdatering här just nu men jag måste berätta att vi var på två-års-kalas igår. Det var min brors yngsta gullunge som fyllde år. Vi rusade hem från stugan och gjorde oss fina för att åka till lilla Ida. Robin stannade hemma och var jätteförkyld men vi andra åkte. Efter lite fika med bullar, kakor och tårta så bjöds vi på mat.
Tack för en trevlig dag på altanen i värmen.




Skickar även en grattishälsning till min älskade morfar som fyllde 84 år igår. Kram


Diskmaskin

Det är ju lite lyxigt med diskmaskin i sommarstugan men......"what the f...ck". Det går åt mycket mindre vatten och så slipper jag lägga ner massa tid på attt diska hela tiden. Roligare kan man ha. Vi åkte in till Gävle för att köpa lite lister som saknades sen åkte vi vidare till Valbo för att titta på en diskmaskin. Det slutade med att vi kom hem med en rostfri som passar till övriga vitvarorna i köket.


Patrik i full färd med att koppla alla slangar.


Första provturen med några glas och två smörknivar.


Näst sista gången

Den här veckan var torsdagens kördag en onsdag. Det var min tur att köra så jag hämtade upp Lisa sen bar det av in till stan. Igår var det näst sista gången på kören förutom Berwaldhallen som är nästa söndag. Vi sjöng alla låtarna i ordning som vi ska ha på konserten. Det var bara en gång Caroline stoppade oss för att vi sjöng lite för sakta. Det kommer att bli mycket bättre i Stockholm för då kommer det vara trummor så vi hör takten lättare i stället för bara gitarr. Efter kören hade Caroline uppträdande på Katalin så hon var lite stressad när klockan började närma sig åtta. Emma hade bokat biljetter till Katalin så hon var inte med på kören igår. Dom skulle hinna äta före konserten och så hade hon inte tänkt på att det var en onsdag vi skulle sjunga på dennna veckan. Jag bad därför Caroline hälsa till Emma från scenen vilket hon också gjorde. Dom blev nog lite chockade Emma och Fredrik innan dom fattade att det var jag som låg bakom hälsningen.
Lurig syster..........hihi.

Måndagkväll (natt)

Kort dag i skolan för barnen innebär att jag inte kan göra för stora utsvävningar på dagen. Jag körde in Dodgen till stan i morse för att koda nycklarna som vi beställt hem. Det går inte att låsa bilen med fjärrkontrollen så det skulle fixas. Sen ska det fyllas på med freon (heter det så) så vi får ac i bilen till sommaren. En kvick promenad i regnet ner till bussen sen hem till värmen. Det har varit förskräckligt kallt idag och till råga på allt så glömde jag vantarna hemma när jag åkte till stan så jag höll på att förfrysa fingrarna. Efter en snabb handling på affären här hemma åkte jag ner till Patrik för att göra honom sällskap. Så mycket sällskap vet jag inte om jag var för jag satt och läste hela tiden. Kallt var det där också och inte hjälpte det att jag hade köpt sallad till lunch. Burrrrr.

Fisketur på det guppiga havet

Är man fiskare så är man. Linus komips kom förbi i morse och frågade om han skulle med ut på havet. Det slutade med att både Linus och Patrik åkte med ut. Snälla Jesper försöker lära Patrik var han kan köra och var fisken finns. Först på med massa kläder. Det är blåsigt uppe på land så vad ska det inte vara ute till havs då. Jag måste komma ihåg att ta med ännu mer vantar och varma kläder för än är det inte sommar.
När jag och Jessica hade vinkat av dom så gick vi in i skogen där våra stora grabbar håller på att bygga en trädkoja. Dom var snälla som lät Jenkan vara med. Vi gick förbi gamla hamnen och tittade. Det stod några gamla ruttna skjul kvar som ingen tycktes använda. Det låg också några båtar där. En del var finare än andra. Eller kanske helare ska jag säga.






Väggarna hade dom fixat av köksluckor som inte användes längre.

 

Det växen ingen mossa här inte......

 

Ett projekt för den händige.


Foder och smygar

Ännu en helg i stugan börjar lida mot sitt slut. Det har varit höststormar hela helgen så vi fick klä på oss ordentligt när vi skulle gå ut. Igår var Fredrik med familj här för att hjälpa oss med fönstren eller rättare sagt fodren runt fönstren. Innan dom kom var det första städdagen på området som skulle avklaras. Det var kallt som tusan så jag överlät det jobbet till Patrik för att fixa och trixa inne i stugan i stället. Två utav fyra fönster blev helt klara, det saknades lister. Annars hade allt blivit klart. Nu är det mitt jobb kvar att måla det som skruvats fast. Det får bli veckans uppgift att åka till stan och inhandla lite vit färg. Nästa helg är det långhelg så då ska vi väl hinna med mycket. Köket är förresten klart nu förutom kakel. Det ska också inhandlas så vi kan få upp det snart. Det är lite svårt att få till det själv bara så det blir rakt. Får se vem vi kan lura på det jobbet. Vi vill ha upp det snart så det inte blir stänk och flott fläckar från spisen och diskbänken.


Jennifer och Ida hade hittat det perfekta gömstället i diskmaskinshålet.

Emil hade racetävling på soffan.

 


Fasters söta. Jag fick till och med en kram av Emil innan dom åkte hem igår.

Två kloka huvud ihop.

 

Linus hade varit ute och fiskat upp en gädda sen pratade inte Ida om något annat än fikken.


Berwaldhallen

Igår köpte jag biljetterna som ska vara till vår konsert i Berwaldhallen. Stadsmissionen var på plats. Nu är det bara två veckor kvar så det börjar bli spännande. Även om vi är många och jag försvinner i mängden så hoppas jag att nerverna håller och att det blir en fantastisk upplevelse. Caroline sa att det finns biljetter kvar så om det är någon som är intresserad (tex Anita) säg till mig så köper jag biljetter vi nästa körtillfälle som är på onsdag.


Vitsippor

Tänkte jag skulle försöka ta mig ut i skogen för att fota lite vitsippor innan dom försvinner. Men det är kallt så kallt. Idag tror jag det är värre än värst. Solen skiner i och för sig men det blåser ganska mycket. Alla träd börjar få gröna blad nu. Snart är det midsommar och sen kommer hösten med raketfart. Stannade till längs vägen för att i alla fall få en bild på dom vita blommorna.
Snart bär det av till stan för att köpa foder till fönstren. I morgon kommer Fredrik upp till stugan för att hjälpa oss att bli färdiga. Naturligtvis kommer hela familjen med. Hoppas bara att det inte blir allt för kallt för vi har planerat grillning.


Påskliljor

Dagens promenad blev av inne i stan. Jag tog bussen in och vandrade till Upplands Motor för att hämta Volvon som jag lämnade in igår. Spolarburken var trasig så det behövde åtgärdas. Det blev först lite vandring inne i affärerna tillsammans med Sabina. Ett oplanerat möte men det var trevligt ändå. Efter en timma styrde jag kosan i rask takt mot mitt mål. Bilen var färdig när jag kom så det var bara att köra iväg. Nu ska äntligen allt vara klart sen krocken och det känns skönt. I morgon ska den lämnas in för service sen är den klar när svärmor kommer hem. På min väg mot mitt mål vandrade jag jäms med rader av påskliljor. Det var så fint. Kameran var med så det blev ett kort.


Nu är båten i vattnet

Nu har vi blivit utrustade med två bilar men det är bara en av dom som har dragkrok. Så i torsdags när Patrik åkte upp hade han bryggan på släpkärran. Vi hade tagit hem den för att rusta upp den lite. Och tidigt på lördag morgon var Patrik hem för att hämta båten. Nu har all is försvunnit så nu skulle båten i plurret. Första prioritet var köket men när det var så gott som klart för denna gång la vi i båten i dag på eftermiddagen. Det gick galant så nu ligger den och guppar i havet. Kanske tar vi en tur nästa helg när vi kommer upp. Vi får väl se om dom stakar ut rännan på lördag när det är städdag annars vet jag inte om vi vågar oss ut. Det är så mycket sten en bit ut från hamnen. Men känner jag Patrik rätt så vill han ut en liten sväng i alla fall.

Först måste bryggan i.

 


Premiärturen blev när båten fortfarande stod på kärran. Mot havet!




Motorn brummade på fint.

Det gäller att hålla koll på alla tampar.


 


Äntligen på plats vid bryggan.


Snart, snart

I torsdags åkte vi upp till stugan. Vi har jobbat och kämpat hela helgen för att få så mycket färdigt som möjligt. Det började med att vi åkte upp till IKEA i Valbo på fredagen för att köpa det absolut sista som behövdes till skåpen mm. Det blev även inhandling av diskho och lysrör ovanför diskbänken. Efter mycket knep och knåp fick vi ihop bänkskivan rätt och med avfasade kanter. Sen var det bara att mäta ut var hålen till diskhon och spishällen skulle sitta. Det gäller att hålla tungan rätt i mun så det inte blir fel. Nu börjar det verkligen att likna ett kök. På lördagkvällen kunde jag börja ställa in i skåpen igen. Allt porslin som har legat i kartonger i vardagsrummet fick komma på sin rätta plats. Nu på morgonen innan vi åkte hem oljade Patrik bänkskivan. Så nästa helg när vi kommer dit kan vi sätta i diskhon och hällen sen har vi vårat färdiga kök. Nästan i alla fall, det saknas kakel.



 

Snart är det även dags att visa före och efter bilderna som jag lovat. Men det kommer när ALLT är färdigt.


RSS 2.0