Midsommarhelgen

Det var verkligen länge sedan men nu kommer det en bildexplosion från midsommarhelgen. Vi gjorde inget speciellt utan vi var i stugan och hade det lugnt och skönt hela familjen.

Här väger vi rabarber för att göra en paj och dessutom frysa in några påsar.

 

 

 

Duktiga Jennifer som tagit det här fotot. Jag tycker det är superbra :)

 

Här har det fiskats.

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Jennifer

 

Det här kallar jag Rhododendron.

 


Midsommar

Helt plötsligt kom midsommar farande. Och det fina vädret med den. Helt underbart väder har vi här i Snatra. Solen visar sig från sin allra bästa sida. Det är bäst att försöka få lite färg innan man beger sig till varmare breddgrader så man inte bränner sönder sig. Lunchen är avklarad och nu har jag, Jennifer och Robin vinkat av Linus och Patrik vid båten dom ska åka ut en stund och prova fiskelyckan. Ikväll grillar vi och sen har jag gjort en rabarberpaj till efterrätt.
Trevlig midsommar mina vänner och kramar från mig :)




Skolavslutning

Igår kom då dagen som barnen har väntat på en längre tid nu. SKOLAVSLUTNINGEN :) På förmiddagen var jag med Jennifer till kyrkan och sen fika i klassrummet. Hon ska ju upp i fyran nu och då blir det en ny lärare för henne. Tror att det kommer att bli spännande med ny fröken och nytt klassrum i ny korridor. Det är svårt att tro att minstingen också börjar bli stor. På kvällen var det killarnas tur. Först var det niorna som skulle ta plats i kyrkan för att sen gå tillbaka till skolan och mingla lite innan dom sprang ut genom portarna. När det var Linus tur i kyrkan stannade mormor och morfar kvar så vi kunde gå och ta emot Robin vid skolan. Men vi hade egentligen hunnit vara med på båda ställena men det kan man ju aldrig veta i förväg. Efter allt så var det fika med tårta hemma hos oss. Vi hade en trevlig stund tillsammans och Robins slutsats var att han ville gå nian igen om det var så här mycket pengar man fick när man slutade.
Jag är en stolt, lycklig mamma till tre underbara fina barn som är mitt allt.



Liten blir stor

För inte så alldelse länge sen så födde jag vår första son. 5 veckor för tidigt och drygt två kilo tung. Inte trodde väl jag att han skulle växa och bli en lång stolt ung man. Igår var det skolavslutning och då klev sonen ut ur grundskolan rak i ryggen och med en snygg kostym som var nyinköpt. Nu väntar nya äventyr, större äventyr än vi nog kan ana. Robin har fått välja helt efter eget hjärta till gymnasiet vi har inte alls påverkat honom. Och valet har han varit klar över ett tag så det var ingen tvekan. Enligt förhandsbeskedet så har han kommit in på alla tre valen men inget är klart än. Först ska vi ha ett skönt sommarlov sen kan vi fundera över det nya som komma skall.
Väldigt stolt mamma till en näst intill vuxen man. Skrämmande men sant.

 

 


100 kg muskler

Jag är så jä...la trött. Det var en fantastisk kväll i fredags med bästa vänner och massa skoj (du vet vad Sabina). Samling vid Birger Jarl klockan halv sju och sen lite mingel med gott i glaset i väntan på buffén som skulle dukas upp. När dörrarna in till lokalen slogs upp gällde det att få bästa möjliga plats nära scenen så att man såg någonting. Det var ju firande av gänget som tog hem tredje SM-guldet i rad, Storvreta IBK. Vi placerade oss på samma platser som vi haft förra året. Längst fram och där såg man kalasbra. Många tal och mycket prat var det. En fasligt god buffé och öl till det gjorde kvällen lyckad. Vi fick även se en glimt från finalen och minnen kom tillbaka. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Helt fast var ordet. Konstigt nog var jag inte alls sugen på att åka in till stan men är glad att jag gjorde det. Vi hade ju så skoj.
100 kg muskler ;) = Bara en kan förstå.......



Alborgen

Först personalmöte sen personalkul. Vi tog bilar och åkte upp till Alborgen som ligger utanför Valbo. Det är ett gammalt mentalsjukhus som dom gjort om till en jättestor lekplats för lite större barn och vuxna. I rummen är det olika äventyr som väntar. Det kan vara allt från kluriga gåtor till rena rama aerobics passet. I flera rum ska man klättra på stegar, gå i trånga gångar eller svinga sig i lianer. Jag som trodde att jag inte var så stark överraskade verkligen mig själv med styrka och vilja. När man har klarat ett rum går man in i nästa och får då poäng för varje rum man fixat. Det var upp till fyra rum man måste passera för att komma ut i korridoren igen och gå vidare till nästa äventyr. Vi hade delats upp i fem lag och mitt lag var ju klart bäst. Dom andra måste ha fuskat rejält för vi kom på sista plats :) Men huvudsaken är ju att man har roligt och det kan jag lova att vi hade. Efter tre timmar var det dags att äta och då hade dom dukat upp en grekisk buffé. Det var smaskigt.
Någon som är sugen på att åka upp dit och leka lite??? Jag följer gärna med :)

Sveriges nationaldag

En röd ledig dag så här mitt i veckan. Det satt inte helt fel. 6 juni betyder Sveriges nationaldag. Men vad har sommaren tagit vägen? Man ska väl inte behöva klä på sig både långärmströja och jacka när det är månad juni, eller..... Det har i alla fall varit en lugn dag med lite shopping inne i stan och sen grill på kvällen.

Det är inte varje gång vi kommer ihåg en flaggdag men idag fick stora flaggan komma upp i toppen.



Ny blogg

Nu har den här bloggen fått sällskap av en ny blogg. Jag tyckte att jag ville ha ett ställe där jag visar upp mina smycken som jag gör i tid och otid. Den här bloggen kommer att finnas kvar som den är med mina personliga tankar och äventyr.

Adressen till den nya bloggen är www.smyckenbypyzen.blogg.se

Välkomna in och gör ett avtryck :)


Citronmeliss

En krydda, ett lite grönt blad. Varför ska man lägga ett sådant på efterrätten. Är det bara för att det är fint? Kan man äta det? Eller är det ingen krydda? Vad är det annars? En ört kanske.....
En hektisk söndag med årsmöte uppe i stugan sen hem och fräscha upp sig lite för att gå i kyrkan. Det är fyra stycken som slutar efter sommaren som vi skulle tacka av. Trodde att jag skulle vara hemma igen på två timmar men när det hade gått tre så gick jag hem. Där hemma väntade det främmande. Hade jag vetat att det skulle ta så lång tid hade vi kunnat ta fika en annan dag.
Det var ett årsmöte med väldigt få närvarande. Patrik blev ny kassör i föreningen. Vi efterlyste flera som kunde hjälpa till med sommarfesten men ingen var intresserad. Känns som om alla bara kräver men ingen orkar ta tag i saken själv, eller hjälpa till. Det är alltid samma människor som ställer upp helhjärtat. Det var många som ville ha en hemsida för föreningen. Men gissa vad? Jo det va ju så att Vi har inte tid, Vi vill inte, Jag vill men kan inte. Men ha det ville alla minsann. På väg hem funderade jag på vad det skulle innebära för min del om jag tog tag i saken. Ja visst, det skulle bli lite jobb men med Patriks hjälp så fixar vi det. Ska bli intressant att se hur det tas emot. Det är ju en sak jag tycker är kul så varför inte egentligen. Höjden av fräckhet var att under mötet gick en i styrelsen förbi och vinkade till oss utan att reflektera varför vi satt där. Uppenbarligen hade han ingen koll alls på att det var årsmöte. Men va fan, han hade kunnat gå fram till oss alla tappra som satt där i kyla och hällregn och fråga vad vi gjorde där. Jag tycker att han ska plockas bort från sitt uppdrag. Men det är ju min personliga åsikt.

Anton Hysén

Det var en perfekt avslutning på fredagskvällen att få se Anton Hysén vinna Let´s Dance. Han har varit min favorit från första början. Vet inte riktigt varför men det har väl att göra med hans stolthet att våga vara den han är. Rätt vinnare var det i alla fall.
Lite tung i mössan var jag när jag vaknade strax efter åtta idag. Jag och Sabina hade en utekväll igår med mat på Edenbergs och sen en varsinn drink på Terassen. Det märktes att det är studenttider för jag tror baske mig att jag skulle kunna vara mamma till dom flesta som var ute. Lite gammal kände jag mig. En miniutekväll blev det för när klockan var elva så satt jag på bussen hemåt igen. En alldeles lagom kväll var det och den måste göras om snart igen.
När jag hade vaknat till åkte jag upp till kyrkan för att lyssna på en piano-orkester som är på besök från Oskarshamns musikskola. Skolan skulle lyssna på förmiddagen så jag fick träffa Jennifer och Linus för en kort pratstund.
Sen hem för att äta frukost och vidare in till stan för att hasta runt i affärer. Rusta för påfyllnad av schampo och tvål, Willys för matinköp och KappAhl för en topp. Till middag var det tacos beställt så det fick det också bli.

RSS 2.0