Mormor 79 år

Idag fyller min mormor 79 år. Det blev en speciell dag för både henne och alla andra i vår släkt. Det är nämligen idag som vi har haft begravning för morfar. Vi hade våra funderingar över om det kunde vara så bra egentligen. Men för att få ihop det med alla så blev det så här. Och mormor tyckte att det inte gjorde någonting för då fick hon och morfar en gemensam dag. Det har varit en tuff dag för mig och jag har gråtit i timmar men nu är det över och det känns ändå bra på något sätt. Nu måste vi alla gå vidare och minnas dom bra stunderna.

Grattis älskade mormor på födelsedagen. Du var så stark idag och det beundrar jag dig för. Massor med kramar från mig.


Måndag igen

Ojoj helgen har bara rusat förbi och det har hänt en del och jag har inte hunnit med att blogga en enda gång. Bilder finns på kameran som väntar på att bli upplagda här. I mitt huvud är det strejk. Men bara morgondagen är över så kanske jag kan börja andas och börja leva livet igen. Visst finns det ljusglimtar nu med och dom är många men nu väntar jag på att det ska vara över.
Jobbet går i alla fall bra och det är skönt att komma ut en stund och träffa lite människor. Idag var det mycket lättare på lunchen, kan ju vara så att jag har varit där några dagar nu så man känner sig säkrare.

Mors-dags kalas

På kvällarna har jag inte lust att sitta vid datan så därför släpar jag som oftast efter en dag eller två. Men igår var det i alla fall Mors-dag. Och det firades både här och där. Jag fick ett paket av barnen som jag faktiskt inte öppnat än för jag vill att alla ska vara hemma. Lite fuskigt är det för jag var själv med och önskade vad det skulle vara. På kvällen var vi till mamma och pappa och grillade. Det var himla mysigt att återigen samlas allihopa för en trevlig stund. Jag och Linus hade gjort Daimtårta som vi hade med oss. Och den gillades skarpt.
Tack alla för en trevlig kväll igår och ett lite sent grattis på Morsdag kära mamma. Kram.

Dolphin´s

Har haft det lite jobbigt och deppigt idag så jag lägger ut en bild(er) som gör mig glad. Det är från när jag simmade med delfiner nere i Key West 2006. Mina delfiner heter Jessica och Nica. Så mäktiga och så häftiga djur.






Flyg du lilla vita boll

Vaknade som vanligt och det var bara 8 grader ute. Jag undrar när sommaren kommer på riktgit. Just nu har termometern passerat 23 grader. Ja visst, det är väl inte fy skam men när det är kallt på morgonen så klär man ju på sig efter det. Och nu på eftermiddagen när man kliver utanför dörren så svettas man. Visst skulle jag kunna byta om men det struntar jag i.
Tvättmaskinen har gått varm idag och jag har varit ute med kameran. Vi har en maskrosodling här hos oss och den är riktigt ståtlig vill jag lova. Synd bara att jag hatar allt vad gult heter. Två utan grannarna har alldeles gröna gräsmattor och så kom jag på varför, dom har ju lagt färdig gräsmatta för inte så länge sen så det är klart att maskrosorna inte har hittat dit än. Jag ska nog gå över med mina fina vita bollar så ordnar det sig nog ganska snabbt. Men det har ju blåst en del dom senaste dagarna så det kanske har ordnat upp sig själv. Det spelar ingen roll om man har nyklippt matta nog reser sig dom där rackarna sekunden efter.
Igår kväll var vi till mormor och hälsade på. Hon blev överraskad och glad att vi kom över en sväng. Vi stannade och fikade sen rullade vi hem igen.

    


Ett frågetecken eller tre

Vet egentligen inte vad jag ska skriva.....
Och då kanske jag ska låta bli eller???
Ett frågetecken eller tre!!!
Den stora frågan är väl egentligen vad som rör sig i mitt huvud. Just nu är det väldigt mycket. Hinner inte. Hur i hela friden har människor tid att jobba heltid? Ja, inte vet jag.
I måndags började jag jobba. Långt ifrån heltid och det är ganska skönt. När arbetspasset var slut i måndags åkte jag hem och la mig i fåtöljen och SOV i nästan två timmar. Jag gick som en zombie hela eftermiddagen och kvällen. Första passet blev det jobbigaste. Nere på församlingsgården, på öppna förskolan och så var det sopplunch. Allt var nytt för mig från människorna till lokalerna till personalen. Nu har jag tur att det är en väldigt lättsam personal att jobba med. Och alla småbarn som låter. Hur jobbigt kan det vara på en skala? Jo det ska jag tala om att det kan var väldigt jobbigt. Här hemma i huset finns det inga småbarn längre dom börjar bli stora. Det är klart att dom också kan låta men det är på ett annat sätt. Första dagen gick väl si så där och andra dagen gick bättre. Då var vi till Skuttunge på öppna förskolan och där var det smörgåsfika. Mycket lättare alltså. Och idag var jag tillbaka på hemmaplan. Vi slutade tidigt och det var så skönt. Allt flöt på bra och idag hann jag även med vara med på sångsamlingen. Men visst märks det att jag inte är van med små knattar.
Första veckan är därmed avklarad och jag har ledigt torsdag och fredag. Nu är det 6 veckor kvar att jobba innan jag får semester. Och till hösten får vi se vad som väntar.

Har fått ihop ett långt inlägg och visste från början inte vad jag skulle skriva. Jag tänkte väl att nu fick det vara slut med bloggande. Men inte då, sätter jag igång så bara kommer det. Det känns skönt att skriva av sig. För min egen skull. Men inlägget blev väl kanske inte som jag brukar skriva inlägg......men vem bryr sig?


Jag ger Er alla mina vänner som tittar in här en varsinn tulpan. Alla mammor som har Mors-dag på söndag och alla pappor för att ni står ut med oss mammor.


Snart bröllop

Idag var jag ut till Danmarks kyrka för att träffa Carina och Anders. Ett jättemysigt par som ska gifta sig om två veckor och då är jag bokad som fotograf. Vi skulle titta på omgivningarna runt kyrkan för att få en uppfattning om vad vi skulle kunna ta bilderna när det var dags. Jag kom ut lite tidigare än dom så jag gick runt och spanade lite. Tillsammans hittade vi flera fina, bra platser. Och det fanns många bra platser. Fina stentrappor och vackra dörrar som kan bli en bra bakgrund. Så klart hade jag kameran med mig så vi kunde provfotografera lite. Det gick jättebra och dom var riktigt duktiga.


 


Ogräsrensning

Vaknade utvilad med en sovande dotter bredvid. Hon passade på att sova i bredvid mig när inte Patrik var hemma. Efter ett tag var även hon vaken och vi gick upp för att äta frukost. När den var avklarad så fanns det ingen återvändo längre. Jag har gått länge och irriterat mig på ogräset som börjar komma upp runt huset i gruset. Jag fattar inte hur det kan växa så mycket. Håller man inte efter så jagar ogräset mig till jag ger upp och plockar bort det. Vi skulle behöva ta hem ett lass med grus och fylla på runt huset. Det börjar bli dåligt och jag fattar inte vad det kan ta vägen. Det är ju inte så att det bara kan försvinna eller dunsta. Någonstans borde det väl ta vägen. Jaja nu är det så i alla fall. Frågan är väl om det räcker med ett släpkärrelass men det kan ju vara en bra start. När vi var färdiga med att ha ryckt och grävt upp dessa gula, fula, hemska blommor (ogräs) var jag helt slut så jag gick in och tog mig en välbehövlig dusch. Sen var det tid för lunch och det fick bli vårrullar med en god sallad till.
Senare på eftermiddagen kom killarna hem och då blev familjen komplett igen. Två utav barnen hoppade i poolen och idag var den uppe i 22 grader. Men än är det för kallt för mig. Innan middagen var jag iväg och träffade ett par som ska gifta sig om två veckor och då är jag bokad som fotograf.
Till middag blev det grillat kött och klyftpotatis. Vi fick också besök på eftermiddagen. Först svärmor och sen kom mamma och pappa för att fika.




Ute vid havet

Nu sitter jag hemma igen efter en kort sväng till stugan. Jennifer och jag åkte tidigt igår i egen bil och sen åkte killarna upp senare. Det var kalas idag för en klasskompis till Jennifer som ska flytta och självklart ville hon va med på det. På förmiddagen så var det storstädning av gården. Vi flyttade buskar och tog bort en del och så sågade vi ner några grenar på en stor björk. Faktiskt så var hela familjen ute och bar och släpade och grävde. Det var så mysigt även om det var hårt arbete det gällde. Det brukar vara lite svårt att få killarna att hjälpa till men det var dom som slet mest. Alla kvistar skulle släpas ner till hamnen där vi har en kase.



    

         

    


Första doppet

Idag har jag haft mamma på besök. Vi gick igenom mina gardiner och hon hjälpte mig att ta beslutet vad som skulle kastas och vad som skulle säljas på loppis och vad jag skulle ha kvar i garderoben. Det är himla jobbigt att kasta något men har det legat i graderoben i flera år och det inte blivit använt så är det ingen mening att ha kvar. Sen är det ju så att jag har en del som ska sys också och det går ju lite sakta. Om jag är riktigt busig skickar jag över dom osydda gardinerna så kanske mamma fixar dom. Tack så mycket för hjälpen mamma. Datarummet är nu nästan klart. Och det blir så fint.
På eftermiddagen kom Linus hem från skolan med tre kompisar och ville bada. Det är hela 20 grader i vattnet. Så det var inga problem för dom att hoppa i. Det är 25 grader på altanen men det blåser så dom får vara i vattnet för att hålla sig varma.



I mammas fotspår (kanske)

Eller är det för att det är ett jobb i skolan på svenskan som Linus har lånat min kamera ett par dagar nu. Dom ska ta fyra kort och det ska vara ett stilleben, ett porträtt, ett mönster och en miljöbild. Utan inblandning av mig så har han hittat på själv vad han ska göra. Det enda som jag hjälpt till med är att jag ljusade upp bildern lite. Nu är dom i alla fall utskrivna och kommer att visas i skolan i morgon.








Mycket fina kort tycker jag.


Studiedag

Jaha så var det tisdag och början på veckan för barnen. Det var studiedag igår så skolorna var stängda. Jenkan var med mormor på jobbet, Linus var med en kompis och Robin tog sikte mot körskolan. Jag var med som stöd och det gick faktiskt ganska bra. Det är en del som saknas innan han får köra och skriva men det närmar sig. Eftermiddagen spenderades framför datan och kvällen i soffan. Sen emellanåt stod ju tvättmaskinen och skrek förstås. Och så ringde jag till min farbror och grattade till barnbarnet. Lilla Wilhelm som föddes i söndagskväll. Önskar nu att jag får i uppdrag att fota den lille. Men man kanske inte kan ringa och tjata nu på en gång, eller??? Nej jag får nog vänta en stund men sen kan jag fråga om dom vill.
Idag ska jag in till stora staden. Först lite jobb att uträtta till Patrik sen en träff med Sabina på stan. Så nu in i duschen sen väcka Robin som har sovmorgon sen vidare mot nya mål.

16 maj 2011

Idag den 16 maj skulle morfar ha fyllt 85 år. Nu blev det inte så. Tårar som jag aldrig trodde skulle ta slut. Tårarna på kinderna har torkat men i mitt hjärta fortsätter dom att rinna. Jag får försöka tänka på att han har fest på små rosa fluffiga moln. Uppe i himlen där min morfar är har han det bra.

Martin Stenmarck

Ett videoklipp med Martin Stenmarck som Patrik filmade när vi var på Cirkus i lördags. Jag står bakom alla röda så tyvärr syns jag inte.




Cirkus

Och så kom dagen som vi i kören har kämpat och övat för hela vårterminen. Det var dags att åka till huvudstaden och inta Cirkus tillsammans med Caroline, Heinz, bandet och så klart Martin Stenmark. Vi kom dit i god tid för att hinna med en snabblunch i form av korv och bröd utanför Skansenentrén. När det närmade sig gick vi mot ingången. Vi i kören fick komma in bakvägen så man kände sig lite viktig kan jag säga. Upp på scenen och hitta sin stämma och sen var det time för att börja uppsjungningen. Det blev en snabb uppvärmning och sen började musiken och då var det bara att skärpa till sig och sjunga för full hals. När vi gjort några låtar uppenbara sig Martin med sin stämma och då var det vi som skulle köra bakom honom. Två låtar blev det med Martin, Jag Blundar och Sjumilakliv. Sen sjöng Caroline Snälla, Snälla . Sista låten vi skulle sjunga var We Will Rock You. Då fick vi sällskap av Tina Leijonberg som precis avslutat musikalen med samma namn på just Cirkus så det var jätttekul. Patrik fick leka fotograf och filmare och det skötte han superbra.



    

    

         


Ida 3 år

I fredags var vi till Skeberga för att fira världens gulligaste tre-åring. Lilla Ida fyller inte förrän på måndag men dom hade kalas några dagar tidigare. Först blev vi bjudna på hamburgare och korv med bröd sen dukades det upp ett stort kakfat och efter det kom tårtan. Det var några stycken som hade gått ihop om att köpa en studsmatta men den var inte vi med på. Jag hade köpt lite kläder och sandlådeleksaker. Sen hade jag köpt såpbubblor till både henne och Emil. Det var kul att samlas hela familjen och få tänka på något roligt för en stund. Tack alla som var med för en rolig kväll med mycket gott på bordet.



    

    



         

    

    




Grattis svärfar

Hurra, hurra på din födelsedag. Vi kommer snart och äter lite tårta.


Älskade morfar

Äntligen (om jag nu får säga så) har morfar fått somna in. I drygt 9 år har han haft det jobbigt med sjukdomen. När han blev sjuk sa dom att vi kunde vänta oss att han skulle vara kvar bland oss i 4-5 år men han kämpade i många fler år än så. En stor bit av mitt hjärta är borta. Min älskade morfar som var den bästa av alla. Tårar som aldrig vill sluta rinna. Men inne i min själ vet jag att han har det jättebra uppe i himlen. Fri från sjukdomen som gjorde att han inte visste vem han var till slut. Han kunde inte välja en finare dag att vandra vidare i alla fall. Solen värmer skönt och sommaren är på väg på riktigt. Det blev som vi trodde att morfar inte fick uppleva sin 85-årsdag som är den 16 maj. Jag ska alltid minnas morfar som han var innan han blev sjuk. En busig, pillemarisk fantastisk finsnickare. Och det bästa av allt så var han min morfar. Sov gott kära morfar nu när du äntligen fått ro i kroppen.

Varmt

Idag har det varit varmt och skönt. Lite för varmt för min del men jag gick in och svalkade mig ibland. Dom senaste två dagarna har jag inte gjort annat än tvättat och åter tvättat. Jag tror jag är uppe i 10 eller 11 maskiner nu. Vi hade inte SÅ mycket tvätt men ni vet sånt som alltid ligger nederst i tvätt-tunnan som egentligen inte passar ihop med något. Och så har det varit massa lakan vilket också gjorde att jag fick mangla lite eller mycket. Men nu har jag en näst intill tom tvättstuga. Så skönt.
Idag på eftermiddagen när jag hämtat Jenkan från skolan visade termometern 32 grader på baksidan. Det blev till att ta fram vattenspridaren och så fick hon svalka sig i den. Jag tog en runda på tomten och spanade in grödorna. I vårat lilla skogsparti kommer det att komma mycket blåbär. Rabarberna är perfekta just nu så man kanske ska göra en paj innan dom blir för gamla och träiga och så brukar jag frysa in lite för framtiden. Plommonträdet blommar för fullt. Äppelträdet var det värre med men det finns i alla fall några blommor som är på gång.

    



    


Till Sabina

Ok Sabina hela detta inlägg är bara för dig. Håll till godo :)


Inte nå vidare bra kvalitet på bilden därför kommer ett gäng till.

    

    




Guldkväll

Sitter och försöker minnas alla detaljer av igår kväll. Vi hade det en kul kväll och början på natt på Birger Jarl för att fira guldkillarna i Storvreta IBK som tog med sig SM-guldet hem för andra året i rad. Vem som helst fick komma så vi tog tillfället i akt och köpte biljetter, jag, Patrik, Sabina och Freddan. Med nyinköpte skor och humöret på topp åkte vi till stan. Vi var lite tidiga så vi stannade till vid Svandammen för att studera änderna ett tag. Bland dom första steg vi in på BJ som skulle göra vår kväll så bra. Vi fick en fördrink som inte var alldeles för tokig annars brukar dom där smaka hemskt. Jag hälsade på lite nya människor och fick en kontakt som jag är väldigt glad över. Efter en stund var det dags att inta långborden och så klart hamnade vi längst fram vi scenen. Men det var ju perfekt för då hade jag bra utsikt. Det hölls en del tal och en del filmer från finalen visades. Maten var jättegod och det var en grillbuffé med sallad och goda såser. Kameran var inte med men det togs en del kort i alla fall. Efter maten börjad det strömma in vanligt folk som inte hade varit där på vip-kvällen. På bussen hem var jag mycket nöjd och glad och kunde somna med ett smile på läpparna.
Än så länge är det lungt här hemma. Patrik är uppe i Tierp och kollar in nya racebanan, Robin sover, Linus är på väg hem från en kompis och Jennifer är med mormor och morfar i husbilen på utflykt. Snart ger jag mig av till affären för att köpa hem lite färska frallor till frukost och sen tar vi tag i dagen som kanske består i lite utearbete. Får se vad jag orkar och vad jag har lust med.



         


Nu sitter det (nästan)

Himmel och plättar vad det går undan nu på kören. Ikväll var det näst sista gången vi övar inför Cirkus. Gulliga Lisa hade fixat ett häfte till oss alla fyra som vi ska ha och sjunga ifrån. Ett litet smidigt så vi inte behöver stora mappen och prassla med. Och så klart var det bilder på Caroline i det som ska påminna oss om att ta i. Roligast att sjunga är nog "Alla Vill Till Himmelen" för att det går så fort och det är så många ord så det gäller att passa tungan ordentligt och "This Time For Africa" för att jag tycker låten är väldigt bra.

Cinderella

I flera veckor har Jennifer övat i skolan på en musikal som dom skulle göra på musiklektionen. Det skulle vara ett framträdande för förskoleklassen och ettorna. Dom tre 2:orna hade fått varsin Disneyfilm som dom skulle göra. Jennifers klass fick Askungen. Musikfröken hade sagt att dom inte behövde köpa massa dräkter men det är klart hon ville ha en riktig klänning. Så igår var vi in till stan och handlade en blå prinsessklänning med tillhörande handskar. Och så efter duschen igår flätade jag håret så det blev lockigt och fint. Det var spännande för Jennifer var den som skulle vara Askungen och dom andra hade fått andra roller. Hon var glad när jag hämtade henne för det hade gått jättebra.


Sista april.....

...........bjöd på ett hemskt väder. Det blåste och var kallt ute vid kusten. Vi trotsade ändå vädrets makter och var ute på lördagen. Det började med grillat och gott att dricka. Sen bar det av till grannarna för lite kortspel. Inne i skydd mot vädret satt vi en stund och hade det mysigt. Sen var det dags att gå ner till hamnen för att göra upp eld och så skulle vi grilla korv. Som sagt var det mössa, vantar, gummistövlar och raggisar som gällde. Tur var väl det att vi inte skulle på någon finare fest utan det gick bra med landetkläder. Mitt i allt hade vi det mysigt och vi fick i oss några korvar och sen var det sängen som gällde. På söndagen gjorde jag en storrengöring i stugan. Städade och torkade golven och bytte alla sängkläder. Ett mål är att försöka finna en matta till vardagsrummet som passar ihop med soffan som är i tusen färger tror jag. Vi ska till Ikea ikväll så det är ett utan målen. Bilder finns så klart.



         

    

         


RSS 2.0