Innebandysnack

Igår hade jag en ledig dag som vanligt när det är fredag. Jag hade lite ärenden i stan så jag begav mig in ganska tidigt. Började på banken och en tur till Panduro Hobby på Gränby. Fasiken va dyrt det blir bara man stiger innan för dörren till den butiken. Jag ville ha lite påskpyssel till Jennifer och mig. Egentligen tycker jag att påsk är en onödig högtid för den är så kort men det är ju kul att pyssla. Det slutade med att jag fick rusa iväg för att hinna till frisören. Min slutsats är alltså att den affären är livsfarlig :)
Snygg som jag var när jag steg ut från frisören åkte jag och handlade på Willys. När jag var klar där så spöregnade det ute så det var den frisyren det. Men jag var ju tvungen att komma iväg för det var mer saker inplanerade. Bland annat skulle båten hämtas. Innan jag åkte för att hämta båten var jag in till Staffan för att prata en stund. Han är en utav killarna i Storvreta laget. Väl där så stegade Mika in i butiken och jag fick en mycket trevlig pratstund med dom båda. För er som inte vet vem Mika är så är han världens bäste innebandyspelare. Och gissa vad, det blev innebandysnack. Jag frågade bland annat om det kommande motståndet, vilket dom önskade sig. Svaret som Mika hade var att det spelar ingen roll för vi vinner i alla fall. Det var lite tufft och kaxigt sagt. Nästa match är på måndag och då får vi se hur det går för killarna i det röda laget.
På kvällen åkte vi till Mattias och levererade lite bilder som jag tog på tjejerna vid senaste matchen. Dom blev jätteglada och det var väldigt kul för mig som hjälpt dom med idolträffarna.
Och vad mötte mig när jag slog upp ögongen i morse då? Jo en jävla massa snö. Det var inte lika roligt och så himla onödigt tycker jag. Men nästan allt har smält bort nu och det är bara blött ute. Min bil som var ganska så ren är smutisg nu igen. TACK så fasligt mycket för att du kom din dumma snö.......
Nu är det Gladiatorena på tv´n och lite lördagsmys. Ska nog gå och hämta mig en skål chips tror jag.



Fel mästerkock vann

Idag var det en lång dag. På förmiddagen basade jag över köket helt själv och det är så skönt på onsdagar när det är bara jag. Fixa lite fika till öppet hus gästerna och njuta av lugnet. Jennifer hade första återbesöket hos tandregleringen och det gick bara bra. Tänderna hade flyttat sig massor på dom här första tre månaderna. I och med det resultatet så skulle vi vänta med att sätta in rälsen till längre fram för att se hur det utvecklar sig.  Eftermiddagen gick och jag kom ifrån jobben ca en timme senare än vanligt. Så kan det vara när det är mycket och alla inte hjälper till.
Sveriges mästerkock var inge roligt att titta på. Jag hejade ju på Josephine och så var det den där Sigrid som gick och vann. Det positiva med att det är slut är väl att jag inte är uppbokad på onsdagkvällar längre.
I morgon är det personalmöte som vanligt när det är torsdag. På kvällen är det kören som gäller. Nu börjar det bli hårdträning inför Hovet i maj.

Tre raka

Efter en fullspäckad helg så var det dags för innebandymåndag igen. Storvreta spikade igen chansen för Linköping att komma vidare till semifinal. Efter tre raka segrar är dom det enda lag (hittills) som är säkra på en plats i semin. I slutet av veckan vet vi vilka som är kvar och vilket lag som kommer att stå för Storvretas motstånd.
Seeen blir det Malmö :)
Jag var fotograf i stor utsträckning igår. Först under matchen sen var det autografjagande och idolfotograferande. Jag fick en pratstund med Hannes och autograf på mitt armband. Något nytt kort för Jennifer med Hannes blev det inte (vi fick så fina kort sist) men hon fick också autograf på hennes armband och på en tröja som delades ut igår till alla som kom till Fyrishov.



Ställ om klockan

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan natten till idag???
Gårdagen bestod av shopping tillsammans med Jennifer på Gränby. Det blev en del kläder till henne. På kvällen var vi till familjen Mattsson för att fira Fredde som egentligen fyller år i morgon. Ett år äldre än 40 fyller han. Jag hade med mig en flaska rött som jag och Sabina delade på. Vi hade en riktigt trevlig pratstund då vi pratade om allt från drömmar till vardagliga saker. Det var länge sen jag hade så trevligt. Sent blev det så vi var inte hamma förrän efter midnatt. Det är så kul att tjejerna leker så jättebra tillsammans.
Idag hade jag lite abstinens av att inte träffat småbarnen på ett tag. Var därför tvungen att ringa för att be dom komma hit. Det skulle inte hinnas med i deras tidsplan så jag åkte till mamma och pappa för att träffa dom där en stund. När dom åkt hade Jennifer agillity träning med Rex. Han var riktigt duktig.
Nu på kvällen var vi bjudna till Mattias och Mikaela på middag. Hela bordet var fyllt runt om som en riktigt storfamilj och bordet var fyllt med massa skålar med mat. Tacos stod på menyn. Vi fick även en glimt av nytillskottet i familjen. Fem små nästintill hårlösa små dvärghamstrar.
Helgen har varit fantastisk. Allt från musikalen i fredags till vin-skvaller-kväll i lördags och små-mys-barn-kramar idag och middag hos svågern nu ikväll. Tack allihopa för den här helgen.

Små bebisar som snart söker nytt hem :)



Dirty Dancing

Igår var vi till Stockholm för att gå på musikal. Eller det var väl egentligen dansikal. Det var mycket dans tillsammans med musik. Filmen har jag sett väldigt många gånger så jag var lite orolig hur musikalen skulle kunna motsvara mina förväntningar och känslan som filmen ger. Ibland var det lite svajigt men dansen fanns med. I alla fall den dansen som man tänker på när man hör Dirty Dancing. Och självklart fanns slutdansen med. I filmen är det väldigt mycket närhet och det kunde jag sakna ibland. Lite sensuell spänning. Men det var superbra och skönt att komma iväg och göra något annat för en stund.
På väg till bilen gick vi längs vattnet som blänkte så vackert.



Strålande sol

Vilken härlig dag vi har att se fram emot. I alla fall vad det verkar just nu. 5 plusgrader och strålande sol. Men efter bakslaget i måndags litar jag inte på att det är vår riktigt än. Det kan jag bara hoppas och det gör jag ju. Jag hade kära bror här igår för en klippning. Det är på tok alldeles för sällan vi ses. Emma och jag träffas nästan varje vecka på kören men jag vill ju träffa dom andra också.
Ögonen fungerar bra. Jag har inte ont, ibland är det lite grusigt men då droppar jag lite sen är det borta. Det är mest på kvällen när jag har varit vaken hela dagen och är trött. Jag ser fortfarande suddigt men det tar 2-3 veckor innan det går över. Det är hjärnan som måste ställa om sig för att fatta att jag ser bra nu. Än så länge har det ju bara gått 6 dagar.
På fredag åker jag och Patrik till Stockholm för att titta på Dirty Dancing. Jag ser verkligen fram emot detta, det var ju så länge sen som augusti som jag köpte biljetterna. Filmen har rullat oändligt många gånger här hemma. Nästan alla repliker sitter på plats i huvudet. Jag tröttnar aldrig. Det ska bli väldigt kul att se vad det svenska gänget har gjort av det.

Nackspärr

Smällen igår för Linus slutade på barnakuten idag. Han kunde inte röra sig i morse och hade väldigt ont. Efter ett samtal med 1177 ville dom att vi skulle till akuten för det är lite farligt när det gäller nacken. Som tur är var det "bara" en nackspärr och blev beordrad vila och värktabletter. Det känns bra att det finns dokumenterat i alla fall att vi varit och sökt för värken i fall det skulle bli något i framtiden. Jag om någon vet hur förbaskat ont det kan göra i nacken och ryggen. Nu är dom på väg hem sen blir det lövbiff och pommes till middag och myskväll framför tv´n senare.

Sista matchen

Ikväll var vi in till Allianshallen för att titta på Linus. Det var den sista matchen för denna säsong. I april har vi en cup men inga seriematcher. Det var spännade och man kunde inte slappna av så mycket utan gjorde det ena laget mål så följde det andra efter. Motståndarna var Bälinge. Matchen slutade till vår fördel då vi vann med 5-7. Tyvärr inget mål för Linus men han kämpade bland dom bättre på planen. Med några sekunder kvar blev han tacklad och gled en bra bit på planen så nu har han ont i nacken och ligger med värmekudde. Jag hoppas att det är bättre till i morgon annars får jag se till att han får hjälp någonstans.

Memira

Igår blev det av. Jag vet inte om jag ska skriva äntligen för jag såg väl inte fram emot det. Många år har jag funderat men det har inte blivit av. Men före jul så tog jag mig i kragen och var på en undersökning. Den visade att det gick bra att göra ögonlaser. Men ändå väntade jag med att beställa tid till nu. Jag var väldigt nervös och det blir jag alltid när det är något som jag inte har kontroll över. Först fick jag lugnande och då ville jag bara ha en halv tablett. Jag är inte van att ta ens Ipren så jag var orolig över hur jag skulle reagera. Jag blev lite trött så den måste ha hjälpt lite i alla fall. Sen var det dags att göra själva ingreppet. Jag fick ligga på en säng och så var det igång. Det enda som var otäckt var innan själva lasern då det var något som tryckte på ögat. Det värsta kom när jag kom hem. Jag skulle sitta och blunda i ca fem timmar för att locket skulle hållas tillbaka på plats. Det rann hela tiden och det kändes som att jag inte skulle kunna öppna ögonen igen.
Idag var jag på kontroll och jag körde bilen in själv fast jag inte fick. Jag åkte i tid och tog det lugnt. Det gick jätte bra och optikerna sa att jag såg bra. Efter det var jag och Sabina på stan och jag köpte ett par solbrillor. Det var himla kul att köpa ett par som jag inte behövde bry mig om styrkan. Sen blev det lunch på Thai Village där vi åt sushi.

Ännu mer armband

Fick en förfrågan om blåa armband och då måste jag ju fixa det. Var in till Hattrick i Allianshallen för att leta bollar. Bollarna som jag hittade var egentligen lite för ljusa för det skulle vara Sirius-blåa. Men idag när jag levererade den så verkade det som att den var helt okej. På söndag ska han presentera den i klubben och så får vi se vad som händer.
Från matchen i måndags så kom det med några superligabollar hem. Dom bollarna går inte att köpa utan dom används bara i Superligan. Självklart måste jag och min lika galna innebandyvän ha ett varsitt superligabollarmband.



Oj vilken dag

Jag har drabbats av en envis förkylning. Jag hostar snart lungorna ur mig. En seg slemmig hosta som inte vill ge med sig. Igår jobbade jag på förmiddagen sen skickade dom hem mig. Vilken tur för mig så jag kunde åka hem och vila en stund innan nästa drabbning.
Det var dags för seriens sista hemmamatch för dom stora killarna. Som vanligt var vi där i god tid och kunde gå runt lite och prata med lite folk innan. Det är så roligt att jag har börjat lära känna en del människor som alla är där av samma orsak. Alltid samma glada miner och när jag sitter på plats nere vid sargen så är det alltid ett par stycken som klappar mig på axeln och frågar hur det är. Det tycker jag är trevligt. Inte för att jag brukar röra mig när det är paus men så är det alltid gratis fika för oss. Igår var jag inte på fotohumör direkt. Halsen värkte och hostan var hemsk. Jag var ganska okoncentrerad. Men det jag inte missade var att Storvreta vann med 9-5. Av alla 17 matcher som dom spelat på hemmaplan har dom inte förlorat en enda. Det är riktigt nice (som sonen skulle ha sagt). Den senast matchen före den här väntade vi på att Hannes skulle komma ut efter matchen. Men inte då vi väntade för gäves. Fick veta igår att han hade haft så ont sen tidigare skada så han är förlåten. Men igår när dom värmde upp och han gick förbi mig så frågade jag om han kunde komma ut efter matchen. Det enda svar jag fick var att: Det får vi se då! och världens största smile. Jaha då föstod jag att det berodde på resultatet. För Jennifers skull var det bara att hålla tummarna alltså att det skulle gå vägen.
Matchen vanns ju och jag höll koll på mannen när han gick mot andra sidan för att skriva lite autografer. Jag försökte ringa Patrik så han kunde skicka Jennifer till mig om det var så att Hannes skulle komma. Det blev inte många autografer innan jag såg att han var på väg direkt mot mitt håll. Nu var det bara att hopppas att Jennifer skulle komma hit. Men innan han var framme hos mig hade hon klappat mig på axeln från läktaren. Vilken tur..... Jag hjälpte henne att komma ner på plan och där fick hon en pratstund med Hannes där han frågade massa saker. Bland annat om hon brukade se på matcherna. Då berättade jag att vi varit både till Falun och till Stockholm för att heja på dom. Det blev han stolt och imponerad av. Han kunde inte ge henne en klubba men hon fick hans svettiga handledsskydd (heter det så). Och vi fick båda (till min lycka också) en varsinn svettig kram.
Inte för att du ser det här Hannes men i alla fall. Tack så mycket för att du tog dig tid med en pratstund. Det här kommer Jennifer att leva på väldigt länge.
Även fast klockan var sena timmen så var det en tjej som bubblade hela vägen hem i bilen och när vi kom hem var jag tvungen att genast skriva ut en utav bilderna som jag tog på Jenkan tillsammans med Hannes. Hon sa: Mamma ta det största pappret du har! Självklart svarade jag då. Nu ska vi köpa ram så hon kan sätta upp det i rummet.



Emil 6 år

Vi var på kalas i lördags för Emil som fyller år idag. Lilla gullungen som börjar i skolan i höst.
Grattis till fasters spralliga kille och många kramar.


Armband

Mitt nya projekt här hemma är armband gjorda av innebandybollar. Ja jag vet, lite fel i huvvet har jag nog. Men man måste ju prova att vara lite knasig ibland också. Dom blir himla tuffa och nu ska jag försöka sälja på tradera hade jag tänkt mig. Får se hur det lyckas. Säljer jag bara en så blir jag nöjd. Än så länge har jag gjort i röd och svart men så småningom så kommer det att finnas i flera färger. Jag har även skapat en butik på min hemsida och den kan ni hitta här: http://www.photobypyzen.com/store


Lejonkungen

Disney Channel visar just nu Lejonkungen. Det är en helt fantastisk film som jag tycker mycket om. Simba är ju så söt. Musiken är så bra.





Bakstuga

Tidigare i veckan var det sjukstuga och idag har vi haft bakstuga. Jennifer är fortfarande hemma och idag var även Robin hemma. Han kom ner i morse men gick upp igen och sov fortfarande när jag var upp strax efter ett på eftermiddagen. Det betyder ju att han inte är helt frisk.
Igår var jag och Jenkan över till mamma på em och hon höll på att baka för fullt. Därför blev det lite bakstuga hos oss också idag. Det är ju superbra med massa kakor när man ska banta. Eller? Det blev i alla fall två sorters småkakor och så ville inte Jennifer sluta så vi gjorde muffins också. Nu finns det lite hemma till först och främst i morgon då det kommer matgäster sen får jag nog stoppa i frysen till senare.
Efter allt bak var jag så trött så det blev enkelt till middag. Köttfärssås och makaroner, det går fort och alla tycker om det.
Halsen har inte varit så skön idag men det kunde inte hindra mig från att åka iväg på kören ikväll. Vi fick reda på massa saker om våra konserter som vi ska ha i vår. Vi sjunger ju på Hovet den 27 maj. Och den 6 juni sjunger vi i stadshuset i Stockholm och om jag fattat det rätt kommer kungen att vara på plats. Två gig kör vi och efter det går vi till Sergels Torg för att sjunga en tredje gång tillsammans med Stockholmskören. Stockholmskören ska inte vara med i stadshuset för dom ville ha en kör på ca 300 stycken och det passade oss i Uppsala perfekt. Dom är ju så många som 1400 i Stockholm.

Sjukstuga

Ojoj ni kan inte ana vad det är som är på gång just nu. Känner mig ganska nöjd med tillvaron. Jag har en del projekt på gång och jag känner att det klaffar bra nu. Tog också beslutet att lösenordsskydda bloggen och det känns superbra. Varför vara andra till lags när jag inte får något tillbaka?
Idag var andra dagen jag var hemma med Jennifer. Igår hade hon en faslig hosta och idag kom febern. Det lutar åt att det blir hemmatid resten av veckan för mig. Bara inte bacilluskerna fastnar på mig så jag inte kan sjunga på torsdag. Jag har lite misstänkt ont i halsen. Men känner jag mig själv rätt så åker jag ändå.

Linus målgöraren

Igår var vi över till Vattholma för en kväll tillsammans med fam Mattsson. Ebba fyller år idag men hon ville att vi skulle komma på lördagen så hon och Jennifer fick leka ifred. Vi var in till Gamlis för att hämta mat och då blev det en STOR sushilåda som Sabina och jag delade på. Sen blev det mello-mys i soffan med fika.
Idag vaknade Jennifer med halsont och en hosta som inte var att leka med. Jag skulle jobba så jag åkte iväg till Skuttunge kyrka. Medan jag var borta hade Linus hemmamatch mot Enköping. Lite tråkigt att missa den men vad skulle jag göra då. Jag har inte missat en enda match så det var ändå ganska okej. Men så klart när jag inte är med så skottar han in ett mål. Jättebra Linus synd att mamma missade det bara. I morgon är jag hemma med Jennifer och då ska jag utveckla/förbättra en grej som jag håller på med. Vad det är visar jag inom kort :)

Äntligen fredag

Dagarna bara rullar fort fort och jag hinner inte med. Eller, det gör jag nog. Vågar vi tro på att den efterlängtade våren är på väg? I måndags var det -10 grader men resten av veckan har varit fantastisk. Det är jätteskönt att vakna när solen kittlar mig i ansiktet. Inte vakna i sig för jag är så förbaskat morgontrött men det är skönt att vakna till ljuset. Och ljuset håller i sig till efter fem på eftermiddagen. Det är vid den här tiden som jag är glad att vi bor i hus och inte är fast i en lägenhet utan uteplats.
Igår var vi på föreläsning med jobbet. Efter den gick jag och åt en sushitallrik med 12 bitar innan jag tog sikte mot Missionskyrkan där vi skulle ha kören. Som vanligt var det kul att sjunga. Jag funderar ibland på om jag inte ska lessna någon gång men det verkar inte vara så.
Idag har jag varit till Helena. Min fantastiska massör som gjorde sitt jobb så bra idag. Ny tid är bokad om tre veckor.




RSS 2.0