Kärlek

Jag plockade fram min bok igen och det här är mitt senaste projekt som jag är stolt över.



Frisören och Jenny

I dag tog jag mig en tur till stan för att gå till frisören. Det är så härligt att gå dit och bara bli ompysslad. Det var även dags för att fylla i utväxten. Jag var sugen på att bli mörk med många ljusa slingor. Det tyckte inte Helén hon sa att solen fortfarande är stark så det skulle vara bortkastade pengar. Vi får se om jag har dom tankarna i november när det är dags för en ny färgning. När allt var färdigfärgat och färdigklippt så stylade hon mig så jag blev så fin.



    
Jag tycker inte om att stå  framför kameran bara bakom men Patrik tog så himla bra bilder som jag är så nöjd med därför lägger jag ut dom.

Efter frisören träffade jag Jenny på stan. Vi gick i affärerna och tittade lite innan vi tog sikte på Cupido. Jag tror dom baske mig har den godaste salladen i stan. Är det någon som har något annat förslag så Let me know!
Det var jättetrevligt att träffa dig Jenny det var länge sen nu. Vi får inte vänta så länge till nästa gång ; ) 


Probably the Best Beer in the World


090728

Äntligen så kom Patriks semester och då naturligtvis är vi uppe i stugan. Igår var vi hem med barnen till mamma och pappa för att dom skulle ta med dom och åka till Parken Zoo med husbilen. Det är skönt att bara vara vi ett tag men man märker ganska fort att det blir tomt. När vi ändå var på lite sydligare breddgrader passade vi på att åka och titta på en ny båt. Morfars gamla båt börjar liksom förlora sin charm. Vi vill ha en Buster men dom är så jä.....la dyra. Vi tog beslutet att vänta det är ingen brådska just nu, vi har ju en båt tills vidare.
Idag ringde svärmor och ville komma på besök. Dom har främmade från storstan och ville komma ut på landet en sväng. Vi gick först en tur ner till båtarna sen startade vi grillen för lite mat. Det var trevligt med besök. Jag och Joanna satt och pratade om allt från telefoner, skolan och foto. Jag hoppas vi får tillfälle snart att besöka dom i Stockholm. 

Karin och Joanna


 

090726

I helgen när vi kom upp till stugan hade mina stora pionbuskar som har varit utblommade länge en blomma som var utslagen. En stackars liten blomma i en helt utblommad buske. Den var så fin där den satt alldeles ensam och vilsen.


 Ser ni den???

Besök i stugan

Idag fick vi besök i stugan av mamma och pappa och dom hade tagit med sig min mormor och min farmor. Dom var inte hemma i fredags när vi grattade Patrik så dom fick komma ut på långäventyr. Mormor och farmor kom med presentkort från Jula som jag hade beställt till Patrik och av mamma och pappa fick han ett stort parasoll som vi ska ha här på landet.
En del har tur att bli firad i flera dagar....Lucky you =). 

    

    

Party, party

I fredags fyllde Patrik år så då hade vi lite kalas hemma för honom. Patrik jobbade hela dagen och klev in genom dörren hemma 17:20 och redan ca 10 minuter senare körde den första gästen upp på garageuppfarten. Jag hade beställt smörgåstårta i stan som jag alltid gör. Det har blivit lite av en tradition att göra det när Patrik och jag fyller. Vi har alltid beställt från ett och samma ställe som heter Lotta Svärd och dom har aldrig någonsin gjort en tårta som ens är lite dålig. Efter den första gästen kommit strömmade det in flera för att fira födelsedagsbarnet. Eller barnet och barnet Patrik fyllde 37 så det är bara tre år kvar till 40.
Herregud 40 låter ju jättegammalt.......och om fyra år är jag där.
Kvällen flöt i alla fall på bra det var mycket trevligt och alla skötte sig på bästa sätt. Tjejerna näsan bodde på studsmattan, dom stora grabbarna låg i badet i flera omgångar och dom små killarna hittade varandra och gjorde allt från att leka med bilar till att spela innebandy. Vår stora tonåring satt framför datan nästa hela kvällen. Nästa år kanske dom minsta hittar varandra och hittar på något dom med.
Tack till alla som kom och förgyllde Patriks dag med glada miner och många paket.


         

         


     Lilla Ida har hittat nya kompisar.

               Anton fastnade på bild i alla fall.

                         Jacob tyckte det var jobbigt att gå på fest.

Min Älskling

Idag fyller Patrik 37 år. Grattis grattis. Du får kämpa på sista dagen på jobbet så kan vi njuta av två veckors semester sen. Vi ska fira Patrik hemma ikväll så den som vill komma är välkommen. Jag ska strax väcka barnen så kan vi packa oss iväg hem från stugan för kalas och i morgon ska vi tillbaka hit för den årliga sommarfesten.

 Puss på dig

Kaffe


Jag tror att jag aldrig har smakat en godare kopp kaffe än den jag just druckit upp. I sällskap av min lilla prinsessa som smaskade i sig en hel tallrik glass med chokladsås.

Fikasugen

Mina ben och fötter vandrar runt runt i området för att hitta någon stackars själ att fika med. Jag som inte dricker kaffe i vanliga fall är så himla kaffesugen så jag kan smälla av. Just i detta nu vill jag ha en människa att fika med. Jenkan och jag åkte till stugan igår alldeles själva så det kan bli lite långtråkigt när det är bara vi här. I min vandring för att hitta en fikasugen varelse så stannade jag till vid flera hus för att prata en stund men jag kom aldrig till skott att bjuda hem någon. Kanske var det lugnet som hägrade i alla fall. Lugnet över att sitta i fred, i tystnaden och bara njuta. Jag kan ju koka kaffe till bara mig också. Då får jag i alla fall mitt kaffe. Tänk att det kan vara så svårt att bara göra det, alltså koka kaffe till mig. Men pratsugen och social som jag är hade jag gärna haft sällskap.
Herregud.........hur många gånger har jag skrivit kaffe nu?????????
Res på mig människa och koka dig en kopp vett ja.
Jaja jag ska det. Jag har ju sällskap av Jenkan i alla fall som ligger här i soffan och spelar Playstation.

Grattis Sabina

Hurra hurra hurra hurra. Grattis på födelsedagen. Idag fyller min MC-kompis 34 år. Vi kommer i morgon och grattar dig. Ser fram emot en kväll framför tv´n med massa godsaker. Vi ses då.


Kommer du ihåg det här??? Längtar efter höstens resor *blink blink*

Sammet

Idag tog jag bilen in till byn där vi har stugan. Dom har en fors där som jag tänkt på länge att jag skulle ta lite kort på. Utmaningen var att jag skulle få det se ut som att vattnet var av sammet.
Och jag lyckades ganska bra eller hur??
Egentligen ska det inte vara solsken när man vill ha det resultatet därför kröp jag ner under bron och fick lite bra bilder. Visar bara en dock.
Jag tog lite vanliga kort oxå.....







         

Förvandlingen har börjat

Nu har vi startat vårat stora projekt som  kommer att ta all tid i sommar. Vi ska byta fönster och panel på hela stugan var det tänkt. Vi får väl se hur långt vi hinner innan snön kommer vi ska vara lite lediga också och ligga i varsin badenbaden. Huset som för närvarande är gult ska också ändra färg. Blått ska det vara. Så därför kommer det nog att se lite roligt ut medan vi håller på. Men det blir ju svenska flaggan och det är ju aldrig fel att representera Sverige riktigt ordentligt. En sida på huset är färdigt så nu är det bara resten kvar....


         


Fortsättning följer.......

090716

Tänk vad dagarna går fort om man har något att göra. Vaknade vid nio utav att Jennifer i sängen bredvid min frågade om det var morgon. Jag tittade upp med ena ögat och konstaterade att det var morgon. Bra sa hon då går vi upp. Jag har upptäck att det inte är lätt för Jenkan att veta om det är morgon eller ej. Hon kan inte klockan än och så är det ljust hur länge som helst på kvällen och på morgonen kan klockan vara före fem när solen är framme. Det är tur att inte barnen är små längre och behöver passning flera gånger per natt. Jag har just nu ett stort behov av att sova har jag kommit fram till. För drygt en vecka sen när Jenkan var sjuk va hon uppe några timmar per natt flera nätter i rad och gissa om jag var helt slut. Fast ibland skulle jag vilja ha tillbaka småbarnstiden den var så himla mysig tex när dom låg i mitt knä och fick kvällsvällingen. Det är gränslös kärlek mellan ett barn och dess mamma.
Tillbaka till dagen....jag har tillbringat den med att måla IGEN. Lite blåfärg på panelen till stugan. Sen har jag dragit runt på gräsklipparen. Jag fick ta det i omgångar, gräsmattan är inte stor men jag har så jätteont i mina händer och gå och dra på en klippare som skakar som den är inte roligt. Tur att man kan ta det lungt emellanåt och gå in för att besöka soffan det är inte fel *fniss*.
Nej mina vänner nu ska jag ta och göra mig en kopp te sen ska jag gå och natta kudden.
God natt ses en annan dag // V

Foto

Häromdagen fångade jag vattendroppar på ett strå. Det blev en fantastisk bild. Första bilden jag tog blev bra och sen när jag skulle ta en till gick det inte. Jag har upptäckt att vatten kan vara fascinerande, det gäller bara att hitta den rätta vinkeln och dom rätta motiven. Som jag har berättat tidigare så har jag köpt närbildslinser (eller close up som det heter) och nu har jag tagit fram dom igen för att försöka lära mig mer om detta. Det är ganska svårt att få till så det inte skuggar eller få in rätt skärpa och jag har väl inte riktigt kommit in i det tålamod som krävs men jag är på rätt väg....tror jag i allla fall.
Här kommer lite bilder...


    








Bebisar

I måndags när vi kom hem från stan hade Shoi lagt två ägg. Hon var väldigt rädd om dom och flyttade inte på sig förrän efter många timmar. Eftersom vi inte vill ha bebisar just nu var jag tvungen att ta ut äggen och lägga dom i frysen en stund. Då dör dom, annars kan dom kläckas i soporna och då är det mer rättvist att dom får dö en snabb död i frysen än en långsam död i en rutten soppåse någonstans på ett sopberg. Hon kommer att lägga två nya ägg var 3:e till 4:e vecka ända till september så det kommer fler chanser att få ödlebebisar.




090710

Ännu en vecka har gått. En vecka blandat med regn, sjukhusbesök, kalas, tårar och ännu mer regn. Vi är sedan igår tillbaka i stugan för lite avslappning. Här uppe har det stormat rejält så vi fick börja med att ta reda på pappen som ska vara under panelen på huset. Den hade blåst ner så vi fick spika upp den igen men det var inte så mycket som hade rasat ner vilket var tur. Idag fredag jobbar Patrik så jag och barnen får roa oss själva. Det är inte så lätt att vara ute när det regnar hela tiden. Barnen har ju en del kompisar här och det blir mycket dataspel och nintendo för dom så det är bara jag som måste ha något att göra. Jag har tagit med mig min stora pärllåda och en duk som jag håller på att broderar så det går ingen nöd på mig inte....
Idag kommer svärmor och svärfar hem från USA. Dom har varit där i två veckor så jag hoppas vi får besök i stugan i morgon.
Hela tisdag eftermiddag och kväll tillbringade vi på barnakuten och kom hem med penicillin till Jenkan. Hon hade njurbäckeninflammation.
Senare på kvällen fastnade jag framför tv´n där dom sände en konsert med Michael Jackson. Alla anklagelser till trots (som i min uppfattning bara är skitsnack, människor som av avundsjuka ville pressa honom på pengar) så var han en stor artist som jag tyckte och fortfarande tycker är bra. Kunde inte hindra tårarna när han sjöng vissa låtar.   
På onsdag kväll kom Sabina med familj över för att fira barnen.
Idag är det som sagt fredag och två utav barnen är ute och springer. Det är bara Robin som ligger och slöar i soffan framför tv´n.
Satte mig ner för att skriva lite....ibland går det trögare än andra gånger. Tankar som ska förvandlas till ord. Hur går det till?? Det bara bubblar ur mig men hur får man ner det på print? Jag kan tycka att det är svårt att skriva så att det låter bra. Men vad har jag för vinning i att det ska låta bra egentligen? Jag är ju som jag är och det ska jag inte behöva ändra på bara för att någon annan kanske skulle vilja det. Jag skriver mycker för min egen skull, för tränings skull. Men sen är det ju alltid roligt om någon vänlig själ är in här och lägger sina kommentarer ibland. Som är nyfiken på hur jag och min familj har det. 
Nog snackat för idag...Over And Out ; )


Lek med vatten






Kalas

Vaknade vid tio i morse och tittade på klockan. Jösses vad vi har börjat vända på dygnet. Vi är uppe sent och vaknar när nästan halva dagen har gått. Vi äter frukost när andra äter lunch. Idag är Jenkans födelsedag och i vanliga fall brukar vi gratta med paket på mogonen. Men idag hade vi inget till Jenkan. Vi hade köpt en cykel och den skulle Patrik hämta när han åkte hem för att jobba. Lite besviken var hon men gick med på att vänta tills pappa hade jobbat färdigt. Mitt på dagen kom mamma och pappa för att kalasa. Av dom fick Jenkan en ny cykelhjälm och cykekorg till nya cykeln. Senare på eftermiddagen kom Fredrik med familj. Äntligen kom Patrik och gissa om han var mer än välkommen. Efter paketöppning fikade vi med jordgubbstårta som idag var bakad av Jennifer. Vi gick också ner till bryggan för att prova fiskelyckan men det blev inget. Men det blev lite kort i alla fall.


 Lilla Ida i farfars famn.

      Kusinmys. Den äldsta och den yngsta.

           -Om jag håller i klänningen är det lättare att gå!

Grattis Jennifer

Idag fyller vår prinsessa 7 år. GRATTIS lilla gumman och en STOR KRAM till Dig Jennifer från Mamma, Pappa, Robin och Linus. <3




Badet

Mitt emellan målning av huset har vi hunnit ner till stranden för att svalka oss. Eller svalka oss var väl att ta i jag sitter på en filt och tittar på när barnen badar. Jag brukar tröttna ganska snabbt för jag gillar varken bad eller att sitta i solen så värst länge men idag hade jag tagit med mig min bok som jag satt och läste. Så till slut var det barnen som hade tröttnat på att bada. Vi gick hem för att vila lite från solen. Men vi ska inte klaga eller hur??
Just nu läser jag en bok som heter "Mammafällan" det är en bra, ganska lättläst bok som handlar om allt du kan tänka dig om hur det är att vara mamma. Jag känner igen mig i mycket så det är skönt att läsa att det inte är bara jag som ska vara så duktig och försöka hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Den kommer med kommentarer ibland så jag kan inte låta bli att sitta och skratta för mig själv. Boken är skriven av Maria Sköld som är gift med Robert Wells. Kul läsning för alla mammor.


Min bok....rosa och fin är den.


Grattis Linus

Idag fyller vårat lilla yrväder 11 år. Vi säger GRATTIS GRATTIS och en STOR KRAM till Dig Linus från Mamma, Pappa, Robin och Jennifer. <3



Vi fick besök i stugan av mormor, morfar, gammelmormor Ann-Marie och gammelfarmor Britta. Där bjöd vi på hembakad jordgubbstårta, kakor och bullar. Det delades även ut presenter. Linus fick massa kläder och pengar. Gammeltanterna grattade även Jennifer som fyller på lördag så dom slipper åka två dagar så tätt inpå varann.

RSS 2.0