Älskade mormor

Idag fyller mormor 80 år. Min älskade lilla skruttmormor som står mig så nära. Jag ringde för att säga grattis och då hade hon hela lägenheten full med människor. Vi blev också bjudna men vi väntar till på lördag med att fira henne. Hade jag tänkt lite tidigare så hade jag och Jennifer kunnat åka dit på eftermiddagen en sväng. Men men nu åker vi dit på lördag och grillar med en del av tjocka släkten. Bara regnvädret håller sig borta kommer allt att bli perfekt.
Stort grattis min vän och massa kramar.




Fantastiska Caroline

Och så äntligen kom dagen som vi hela terminen tränat till. Det stora gigget på Hovet. På fredagkvällen hade jag kämpat med att få häftet i ordning. Jag kan tala om att det tog drygt två timmar med en seg hjärna som jag har. Men så bra det blev. När vi kom hem skulle jag skriva ut det också och det var lite bökigt med att veta vad som skulle vara fram och bak på sidorna. Det gällde ju att det blev rätt så inte vi var tvugna att hoppa bland sidorna för att komma rätt i låtordningen. Men lagom för att vila lite inför Eurovision var det klart och jag var så stolt över mitt arbete. Självklart hade jag gjort en till min vapendragare Emma också.
Ett lite hopp i berättelsen måste jag ju slänga in att det VAR RÄTT LÅT SOM VANN. Hoppas, hoppas att vi får tag på biljetter när det är dags om ett år för då SKA jag åka på stora finalen. Kosta vad det kosta vill. Man vet aldrig när vi får finalen till Sverige igen.
Det var till att gå upp tidigt på söndagen som till råga på allt var Morsdag. Men ingen vila där inte. Jag fick skjuts in till tåget och där väntade Emma redan. Vi skulle vara helt vita på konserten men ingen av oss ville klä på sig det direkt på morgonen. Tänk om man skulle sätta sig på något och få en ful fläck i rumpan som man skulle få gå med resten av dagen. De var lite beslutsångest om tågtiden. Det gick ett tåg 07:09 och ett 08:09. Om vi tog det sena tåget så var vi osäkra om vi skulle hinna men med inrådan från Caroline så tyckte hon att vi skulle passa på att sova och vi skulle bli insläppta när vi kom. Men när vi kom till stationen i Uppsala så var det ingen tvekan om att alla andra hade tänkt lika så det var ett helt lämmeltåg med vitklädda körare som klev på tåget och sen banade väg på centralen i Stockholm mot tunnelbanan. Vi kom på plats inne på Hovet 10 miuter innan utsatt tid. Ombytta och klara.
Sen repade vi några timmar både själva och med artisterna innan vi kunde gå iväg och äta lite lunch på Mc Donalds. Men där var vi ju inte heller själva. Som tur var öppnade dom en till kassa precis där vi stod så vi kunde få maten ganska fort för sen bar det av tillbaka för att ställa upp sig på plats. Det var en helt mäktig upplevelse som jag inte kommer att glömma i första taget. 1781 helt vitklädda människor som står på läktaren och sjunger inför ca 6000 personer. Ett minne för livet.
Det blev bara bilder med telefonen men dom får duga.

 



Varmt och härligt

Hänger inte med i svängarna som vanligt men nu är jag med igen. Kanske bara för den här gången men vad gör väl det. Idétorka ibland eller så finns det ingen tid helt enkelt. Det är bra att kunna prioritera olika saker vid olika perioder fast i och för sig så vet jag att några vill se lite text här. Eller???
Helgen var lite hattig med en snabbvisit i stugan från fredag till lördag. När vi vaknade på lördagen var det lite blåsigt och inte så varmt men solen var framme i alla fall. Men ju längre mot lunchtid vi kom ju mer lugnade det ner sig. Rabarberna hade växt på sig till en stor flock så till lunch åt vi efterrätt. Hade fått ett nytt recept på rabarberkompott som var riktigt smaskigt och till det slulle det serveras vaniljglass. Hade ju vart bättre med mjölk med då hade det ju blivit som ett mellis och det var inte så spännande. Det var ju ändå lördag och då måste man ju få smaska till det med efterrätt till lunch :) Efter lunchen var det så varmt att alla fem slocknade på altanen och hade det riktigt mysigt. Till och med killarna låg bredvis oss andra. Jag har ju lite svårt att ligga stilla i solen men jag vandrade runt lite och jag var nära dom andra i alla fall. Senare på eftermiddagen grillade vi och bordet fylldes med allt möjligt. Ja just det vi satt och åt ute för första gången både lunch och middag. Sen var det dags att åka hem för att förbereda sig för söndagens äventyr.

Jag är lite slarvig med kameran nu för tiden så det blir mest bilder med IPhonen men huvudsaken att det blir en bild eller hur? Det är lite mer levande om man har en bild att titta på.



Första doppet för i år

Jo då, i morse var jag mycket piggare. Men det tar på krafterna att ha ont i huvudet så trött har jag varit i stället men det tar jag gärna om jag får välja att vara trött eller ha huvudvärk. Det blev en kortdag på jobbet vilket resulterade i jobb hemma. Började med att åka och köpa lite blommor att sätta i krukor. Men inte ville jag plantera dom i fina krukor när gräsmattan såg ut som den gjorde. Den var ju nästan inte grön alls utan det var tusentals maskrosor. Inte är det någon idé att börja ta bort dom heller för som sagt det är tusentals. Bara hoppas att dom sprider sig så grannarna också kan få lite av det otrevliga så behöver jag inte skämmas av att ha en gul ful gräsmatta. Jag började med handjagaren men sen blev det traktorn. När allt var klart fick det bli den lilla igen att dra runt träden där det är svårt att komma åt med traktorn. Varför så många träd? undrar jag.......
Mitt i allt var det hämtning i skolan, Jennifer fick med sig en kompis hem och genast hoppade dom i poolen. 23 grader var det i vattnet så det gick ju bra. Senare på eftermiddagen fick vi mera badsällskap. Mikaela kom cyklandes med barnen.
I morgon hoppas jag att altanen målas för färg inhandlades idag. Nu vill jag ha ordning på den så vi kan få det mysigt och sitta där för lite fika eller middag.
Sista gången är det på kören i morgon kväll också. Och jag har ännu inte fixat i ordning häftet som jag tänkt göra. Det får bli vanliga A4 papper och inget annat. Fattar inte att jag aldrig får tid. Men det är väl inget att fundera över, hinner jag inte så hinner jag inte. Svårare än så är det väl inte.....

Utvecklingssamtal

Huvudvärken från helvetet har hittat till mitt stackars huvud. Vaknade på fel sida idag och det var väldigt svårt att komma upp. Kände att det skulle bli en jobbig dag redan då. Jag klev inte upp ur sängen förrän första gänget åkt iväg till skolan. Men, men plikten kallar så det var bara att ta tag i sig själv och hoppa in i duschen. Efter lunchen var jag på utvecklingssamtal för Jennifer och det gick bra. Hon skötte sig alldeles utmärkt i skolan. Sen bar det iväg till jobbet igen och idag var det sista gången för barnkören innan sommarlovet.
Nu väntar sängen och i morgon hoppas jag att huvudet är läkt och friskt.

Bara torsdag

En väldigt bra ledig torsdag är snart slut. Lite konstigt att jag varit ledig idag. Jag vaknade inte förrän klockan var halv tio och det var väldigt skönt med sovmorgon. Jag är helt hopplös på morgonen när jag får sova. Måste jag upp så går jag upp men det är ju så skönt att sova länge, länge.
Efter frukost med färska frallor åkte vi till stan och handlade lite kläder. Födelsedagspresent till 4-åringen och avslutningsklänning till Jennifer. Lunchen åt vi på Sushi of Sweden. Jennifer fick i sig sex bitar lax och hon åt med pinnar. Tänk så bra jag har uppfostrat henne :)
Efter ett snabbt besök på Ackis för att hälsa på svärfar så bar det av tilll Rimbo. Där väntade Mattias och Mikaela med grillen startklar. Det är så gott med grillat och skulle kunna äta det varje dag på sommaren. Vi gick ner till vattnet och sen fikade vi innan vi åkte hem igen.
Nu på kvällen har vi suttit och sett Sverige förlora mot Tjeckien. Vilka jä...la klantarslen säger jag bara. Hur kunde dom chansa så där med mindre än en minut kvar av matchen. Utslagna var ordet.......

Här ska vi fiska kräftor i augusti :)



Ida 4 år

Idag fyller fasters lillskrutta 4 år. Det var ju inte så länge sen som hon låg i vagnen så liten och flera veckor för tidigt född. Så klart att hon skulle gå i största kusinens fotspår och inte kunde vänta till det var dags.
Jättestort grattis på födelsedagen. Vi kommer i helgen. Massa kramar till dig Ida.


Bebis

Idag fick jag ett väldigt trevligt sms. Det var en bild på en liten söt alldeles nyfödd bebis. Det var från min frisör som äntligen hade fått sonen efter 15 dagar över tiden. Snart har jag alltså en ny liten modell att fotografera.
Stort grattis till Heléne och Lars till nykomlingen.



Regn och regn

Igår var det så fint och idag spöregnar det.
Varför just idag? Jennifer brukar gå hem från skolan på onsdagar då jag jobbar när hon slutar. Eller jobb är det då inte utan en sysselsättningsplats. I väntan på ett jobb ska man kunna säga. I morgon ska jag till af igen för att gå på ett informationsmöte om en annan fas3 plats. Vet inte om det blir så mycket bättre för tjafs är inget man kommer ifrån det finns på alla ställen men jag ska lyssna i alla fall vad det går ut på. Det är ju lite tokigt att jag säger till folk att jag har ett jobb men jag vill egentligen att det ska vara ett jobb och att jag inte klassas som arbetslös igen och igen och igen. Fick ett tips om att ringa till kommunen och ställa mig i en vikariekö till dagis. Vet inte om jag vill jobba på dagis igen men allt är väl bättre än ingenting och kommer man in på kommunen så finns det stor risk att man bli kvar. Eller chans ska jag väl kanske säga. Om jag sköter mitt jobb bra.
Men i alla fall. Regn, jag det kan väl vara bra för allt pollen som susar runt i luften och förpestar livet för mig och så många andra. Och efter regn kommer solsken. Mitt i veckan är det också och i morgon ledig för att vara på af sen den lediga fredagen. Alltså bara jobba i 3,5 timme till innan jag kan säga att jag tar helg.

180

Livet rullar på i 180 km i timmen.
Men, idag har jag tagit ner julgardinerna i tvättstugan. Hehe bättre sent än aldrig. Har ju varit lite jobbigt att se dom från vägen och bli påmind varje dag. I övrigt har jag plockat lite i katastrofområdet som är just tvättstugan. Ingen kommer någonsin in där så varför ha ordning? Irritationen över mycket tvätt, väldigt mycket tvätt och den fasliga röran. För en vecka sedan manglade jag en massa lakan också. Det är sånt där som bara ligger och högen bara växer och växer. Men nu har jag varit riktigt duktig. Bara för att ingen någonsin går in där så vill ju jag att det ska vara fint. Ser i drömmar den stora tvättsugan där allt har sin plats och där torkställningen får plats så jag slipper ha den i vardagsrummet. Men vad gör det om hundra år..... Jag menar att då behöver jag ingen stor tvättstuga.
Robin är i alla fall piggare idag. Efter några timmer på akuten igår med tung andning och ont i bröstet. Det visade inget på EKG´t eller på lungröntgen. Man får väl ta och lita på läkaren som säger att det har att göra med en begynnande förkylning. Sagt och riktigt så hade han ont i halsen i morse och blir hemma från skolan i morgon också. Robin kröp i säng strax efter sju igår kväll och när jag var hem vid tolv idag (för att titta till honom) 17 timmar senare sov han fortfarande så frisk det är han inte.
Men vad händer egentligen. Hela helgen har det varit hockey på tv´n och vem tittar? Jo jag. Inte helt frisk jag heller. Och nu ikväll har svenskarna just vunnit över danskarna. Haha där fick dom. Tredje vinsten av tre möjliga. Håller jag på att bli en sån där riktig sportnörd nu eller? Det vore trevligt med ett svar.....

Cykelköp

Efter en väldigt lugn natt och lång sovmorgon i stugan begav vi oss till Gävle. Jennifer har tjatat om en cykel ett tag nu så vi åkte till Biltema för att kolla in utbudet. Jag tyckte det räckte med en 3-växlad men det tyckte inte hon. Hon fastnade för en 21-växlad och så fick det bli. Vidare mot Valbo där vi åt lunch på Subway och handlade en ny fin rosa Onepiece till Jennifer och ett par leggings till mig. Sen styrde vi bilen hemåt igen för att montera cykel.
Killarna är hemma och det verkar gå bra. Ikväll var dom hem till mamma och pappa för att äta middag. Fordonet var EPA traktor så klart :) Bara att inse att dom är stora nu och inte vill följa med oss jämt. Så länge dom sköter sig så är det okej.



Af

Arbetslös ja visst.......
Idag var jag in till arbetsförmedlingen för att träffa två företag via jobbchansen. Jobbchansen är något som af anordnar varje fredag då kommer företag dit och man får komma och träffa dom för kortare intervjuer och lämna sitt cv. Idag var det tre stycken där men det var bara två som intresserde mig. Om dom tyckte jag var intressant blir jag kontaktad för en längre intervju inom en vecka. Men med min tur så kanske jag vet hur det går. Men man ska aldrig säga aldrig. Jaja jag har i alla fall gjort mitt för den här fredagen.

Sångfågel

Äntligen efter fyra veckors uppehåll så var det dags att åka och sjunga igen. Det var ju inte riktigt meningen men först var det påsklov i två veckor sen var jag hes i halsen och otroligt arg över att jag inte kunde åka iväg. Det var så befriande att sjunga ut ordentligt. Men det var också lite förvirrande för Caroline hade ändrat en del och så hade jag inte text till två utan låtarna. Det var egentligen ingen större fara för på ena låten skulle vi vissla och på den andra bara doa. Nu märks det att konserten är nära. Om bara tre veckor står vi på Hovet i Stockholm och sjunger.

RSS 2.0