Sista juni

Jag trodde det skulle bli varmare idag än det var igår men så blev det inte. Jag tog bilen till mamma för att göra henne lite sällskap och då sa hon att det skulle bli regn. Aj då, läser väl inte nyheterna så bra. Idag är det sista dagen i juni. Sen är det juli och då står det inte på förrän skolan börjar och hösten är här. Ingen idé att komma på en tanke att säga det till barnen för då är väl resten av sommarlovet förstört. Det går så fort så man hinner inte med.
Fick just ett trevligt samtal av ingifta faster. Dom tänker ställa till med knytkalas i augusti. Eftersom släkten ökar hela tiden så är det inte så lätt att träffas allihopa som vi alltid gjorde förr i tiden. Ser fram emot träffen och hoppas att vi kan komma, väntar med spänning på ett datum som jag kan skriva i kalendern. Om jag har räknat rätt så är vi 36 st. (Om jag inte missat någon pojkvän eller flickvän som finns som inte jag vet om) Från farmor som snart är 85 år sen barn, barnbarn, barnbarnsbarn. Den minsta är drygt ett år.



Lägger in en bild på Wilmas fötter som jag lekt med idag.


Wilma

Idag har jag varit och fotat söta Wilma. Jag tog hjälpredan Jennifer med mig. Vi åkte på förmiddagen in till stan innan vi tog sikte mot Ärentuna. Vi kom lagom till lunchen och fick i oss världens godaste köttfärssås med spagetti till. Sen var det dags att börja. Naturligtvis glömde jag en sak till bakgrunden men det gjorde inget då Wilma bara låg på fällen. Efter ett tag var det dags för en sovtur och lite mat sen var vi på gång igen. Det är ju jobbigt att vara fotomodell när man bara är två månader.
Det var länge sen jag hade ett "fotojobb" men det var riktigt kul och jag har verkligen saknat det. Jag tycker det är lite svårt fortfarande men alltid lär man sig något. Ljuset är svårast att få till när man inte har ordentliga lampor men det blev några bra bilder i alla fall. Önskar jag hade ett rum fullt med utrustning så jag får leka av mig och testa nya saker.
Av ca 270 bilder har jag plockat fram några av dom jag tycker blev bäst.














Det var inte bara jag som var framme med kameran.



Tack Pernilla för en kul dag med dig och din dotter.


Midsommarkranstillverkning

Här kommer lite mer bilder från midsommarhelgen. Vi satte bland annat killarna på att göra sin egen midsommarkrans. Linus fick låna mammas.


Se så duktiga dom är.


Fina blev dom oxå.


Mamma gjorde en som pappa lånade.


Midsommarflicka

Sitter vaken alldeles själv och väntar på att jag blir tillräckligt hungrig för att väcka dom andra så vi kan äta frukost tillsammans.
Jag hade inte så stora förväntningar på gårdagen men den blev kanonbra till slut. På dagen hände det inte så mycket och vi tog det lungt bara. Jag dukade fram mat på hela bordet så mycket att jag inte hann med att smaka allt förrän jag var mätt. Det var sill i alla former, grillat kött, kallt kött, lax, hemgjord potatissallad, färsk potatis och lite till. Senare på kvällen kom grannen över och tyckte att vi skulle komma dit en sväng. Där hade det varit långbord med en del andra grannar så vi slog oss ner med dom. Vi blev bjudna på en supergod kladdkaka och så dricka därtill. Jag blev bjuden på Baileys och det har jag inte druckit på år och dar........väldigt gott. Vi gick hem först när klockan hade passerat midnatt.
Det är så kul här för alla barn leker med alla oavsett hur gammal du är. Dom stora killarna var för sig själv och drog partyvagnen. Dom vandrade genom området varv på varv med en cykelkärra efter sig. Robin hade fått två högtalarpyramider som min bror byggt och till det har han kopplat ett Alpine slutsteg och ett batteri sen var det bara att koppla in Ipoden och spela musik. Dom fick nyfikna och imponerande blickar efter sig där dom gick. Robin var en stolt partykung.








Midsommar

Jag vill önska alla en glad midsommar. Här i stugan är det varmt men ingen sol än så länge. Snart, snart spricker det upp och blir sooooooooligt. Dagen kommer att tillbringas med god mat och lugn och mys. I morgon hoppas jag att vi får besök i form av mamma och pappa. Då serveras det ännu mera god mat och kanske kommer det en tårta flygande. Men det är i morgon det och idag är nu.
See you//V


Badungar

Idag har det varit alldeles förträffligt varmt. Lite lagom så där. Den här värmen kan få stanna nu och varken bli varmare eller kallare. Gick upp vid nio och hoppade in i duschen sen vara jag upp och väckte dom två som sov. Vi väntade storfrämmande idag i form av två små busungar och en mormor/farmor. När dom kom skulle vi bada och till och med jag hoppade i en sväng. Första doppet för mig i år. Sen var det dags för fika och efter det gjorde vi lite lunch. Efter maten var det bad igen och då fick också Emil på sig badbyxorna men han skulle inte bada. Han tyckte att farmor skulle stå vid kanten och doppa ner honom från den. Efter lite kramp i armarna så gick jag i och så vips var han nere hos mig när mamma doppade honom. Jag trodde att han skulle bli rädd men inte då, när vi sen skulle få upp honom ville han inte det. Han tyckte det var jätteskoj men det var ett krampaktigt tag han hade om min hals hela tiden. När dom åkte bestämde vi att han skulle komma hit och bada igen.

 

Ida skulle inte bada så hon kastade i bollarna till oss.




Nu dyker vi!


Det är så häftigt med undervattensbilder.

 


Bröllopsdag


VERONICA & PATRIK

1996-06-22



14 st långskaftade rosor. En ros för varje år som gifta.
Tack älskling för den vackra buketten som jag fick idag.

Idag firar vi också 20 år som förlovade.





Humlan

Tänkte jag skulle visa lite bilder från helgen som varit.
Nu är det måndag igen och jag har varit och hälsat på en vän som jag jobbat med tidigare. Med mig var Jenkan och Jenny. Det var en snabbvisit men det var mycket trevligt. Vi satt på hennes fantastiska altan som jag tycker är så himla mysig. Jag var tvungen att åka hem och pyssla på min egen altan. Skulle vilja glasa in altanen men med den storleken vi har på altanen skulle det kosta en hel förmögenhet.



Jag hade besök i min pion.

Jennifer och jag hade en liten fotoutflykt.
    

 








Vilken är finast, färg eller svart-vit???




 


Prinsessan och grodan

Och så fick dom varandra till slut.....prinsessan fick sin prins.

Jag var ju lite irriterad på all programtid som började ta mig över huvudet men igår satt jag i stort sett hela dagen framför tv´n. Jag missade dom första timmarna men från ca klockan ett satt jag som klistrad i fåtöljen och tittade på ettan. Hade små uppehåll för att gå på dass eller när jag satte igång ugnen inför middagen. Hela vigseln tittade jag på och Victoria var så fantastiskt vacker i sin klänning. Hon var så lika sin mamma i det där diademet och slöjan. Och man ska inte tala om det där fantastiska släpet. Vid ringbytet och löftena var det inte bara Daniel som fällde en tår. Sen kunde jag inte slita mig från tv´n många sekunder. Kortegen och båtturen var så fin och dom hade sån tur med vädret. Det var som om vädergudarna visste om att det var en speciell dag. Nu så här i efterhand önskade jag av hela mitt hjärta att jag var på plats i vår huvudstad för att ta del av detta ögonblick. Programtiden blev hela tiden förskjuten men det gjorde ingenting för jag satt och nöjt av alla vackra klänningar. Man fick inte se när dom intog maten men när tårtan serverades var det ett filmteam som följde det hela. Sen kom dansen som jag tyckte var magisk. Dom svävade fram över golvet.
Det näst bästa på hela kvällen var pappa Olles tal till sin son och svärdotter. Kärleken har inga gränser och i familjen Westling är kronprinsessan som vilken som helst och där duar man varandra.


Love is in the air.


Äntligen!

Jag har varit orolig hela veckan för detta brev. Har tittat i brevlådan flera gånger om dagen. Som om posten skulle komma fyra ggr per dag. Inte en chans eller hur. Stannade hemma igår extra länge innan vi åkte till stugan för att vänta på ett kuvert som aldrig kom. Men idag kom det. Jag bad killarna ta med sig det upp när dom kom. Men ett krav var att INTE ÖPPNA. Det ville jag göra själv.



Och resultatet var..............



Nej men vänta lite nu.........vad är det som står där??? Det betyder att jag blivit godkänd, till och med väl godkänd.


Som om himlen öppnade sig

Jenkan och jag sov till halv tio idag. Det var så skönt att sova. Jag har vaknat några gånger i natt när hon har buffat omkring i sängen och då har jag fått puffa tillbaka för att få plats på min sida. Det såg ut att bli fint idag men alldeles nyss så vräkte det ner. Jag undrar när sommaren ska komma??? Ska vi få gå med långbyxor och strumpor länge till eller???
Det börjar bli så fint i stugan. Jag hade köpt blommor som fick sin plats i vardagsrummets två fönster. Jag är HELT emot plastblommor men det fick bli sådana. Det är svårt att ha riktiga blommor i en sommarstuga när man inte vet hur mycket man kommer att vara där. Nu är jag ganska säker på att vi kommer att åka hit ofta, ofta. Men allt kan ju hända. Det är skönt att vara hemma och verkligen få längta hit oxå.
Det största bekymret som finns på min himmel just nu är vad vi ska äta till lunch.......inte mycket att vara orolig för alltså. Det får väl bli en tripp till affären för att se vad jag är sugen på.

17 juni

Tordagen som alldeles snart har nått sitt slut. Var in till stan på förmiddagen med mamma och provade klänningar. Hittade en jättefin som jag köpte. När vi kom hem fikade vi för att sen packa och åka till stugan. Det var Jenkan och jag som åkte upp själva. Grabbarna kommer upp i morgon efter jobbet. Linus har jobbat hela veckan och igår fick Robin sällskap från storstan. Innan jag åkte upp satte jag i stort sett hela lördagens program på tv på inspelning. Jag är så trött på kronprinsessbröllopet nu för det finns inget annat att se på tv. Dom börjar sända klockan åtta på lördag morgon och slutar vid tolv på natten. Sen kanske det går att titta på tv igen. Det ska i alla fall bli kul att titta på fina klänningar. Men jag tror inte jag kommer att sitta klistrad framför tv´n. Ok, jag vet att jag nyss gav dubbla budskap=). Dom ser så otroligt lyckliga ut så jag kommer väl att sitta och tjuta vid vigseln antar jag. Det är helt fantastiskt att Victoria har valt "en man av folket". Kärleken övervinner allt.
På tal om kärlek så sover min mista lilla pärla sen ett tag tillbaka. Jag ska alldeles strax krypa ner bredvid henne och slumra jag med.

Wilma

Igår var jag och hälsade på lilla Wilma. Eller rättare sagt Wilmas mormor och så kom Wilma dit tillsammans med sin mamma. Hon var hur go som helst och så fick jag henne att slumra i min famn. När hon vaknade fick hon lite mat sen satt hon och skrattade i babysittern. Jag och Pernilla (Wilmas mamma) bestämde att jag skulle komma och fota henne någon dag. Hoppas det blir snart för det finns inget sötare än små bebisbilder.


Hon undrade vad det var för skum människa som hade en konstig sak som det blixtrade om.


Jag tycker det är fint med svartvita bilder.


Det är tryggt med mamma på behörigt avstånd.


Pionen

Jag utlovade bilder på min pion som jag har vid stugan så här kommer dom. Jag har två stycken som är riktigt stora och så himla fina när dom är i full blom.







Snart kommer det jordgubbar.


Dagen som gått har jag tillbringat inne i stan. Först var jag till Ica Maxi för att fylla på kylskåpet sen var jag över till Media Markt för att köpa damsugare till stugan. Just den modellen som jag ville ha var så klart slut men jag betalade och sen skulle dom ringa mig när den kom hem. Jag planerar att åka till stugan i morgon och till dess hinner den nog inte komma hem. Alltså får jag stå ut med den gamla rackaren en helg till. Jag ger mig sjutton på att den spottar ut mer damm än den suger upp så den har gjort sitt kan man säga.


När det regnar åker vi på shoppingrunda

Nyss hemkommen från en tripp till Gävle. Det bara regnar så vi åkte på shoppingrunda i stället. Jag hittade en blus och Jenkan fyllde på förrådet med byxor. Helt sjukt att man ska behöva gå på killavdelningen för att få tag på riktiga mjukisbyxor. Tjejer kan faktiskt också vilja ha lite mjukare byxor som inte är så himla tajta som allt är nu. Barn är barn och inte några modeller som måste gå i tajt och urringat. Det är något som har irriterat mig länge. Hon var i alla fall nöjd så det blev ett par gråa och ett par svarta mjukisar. (Naturligtvis finns inte rött eller rosa på killavdelningen)
Jag ska snart sätta igång med grillspetten som vi ska ha till kvällsmat. Det känns inte så lockande att gå ut i regnet och grilla så det tror jag att min käresta får göra. Som tur är kan han sätta grillen under taket så han slipper bli blöt i alla fall. Synd att vi inte fick besök idag men nu vet ni vad ni missat till middag.
Mina stora pionbuskar har börjat blomma får se om jag vågar mig ut i regnet med kameran så jag kan visa.


Stor tjej

Efter träning i några kvällar har jag fått en stor tjej som simmar utan simdyna nu. Jag sov på hotell i natt så då hade dom tränat riktigt mycket i poolen. När vi kom från kyrkan och Robins avslutning ikväll hoppade hon i och visade mig. För bara tre dagar sen var det mest hundsim som gällde men hon höll sig skapligt flytade i alla fall. I kväll dök hon ner till botten och simmade under vatten. Hon sprang och hoppade i från kanten och det är så stort för henne som för bara några dagar sen var rädd för vatten.
Mycket stolt mamma.


Juridik

Tänkte att jag skulle uppdatera lite vad som har hänt i mitt liv dom senaste dagarna. Allt har kretsat kring mig och min bok. En tung tjock bok på 450 sidor i juridik. Bara massa lagar och paragrafer. Jag har slitit och jävlas med denna bok i fyra veckor nu och idag nådde den till slut målet. Efter timmar av frågor och uppgifter var det dags att ta bilen och åka till Stockholm på seminarium. Vi började igår med en heldag med civilrätt och offentlig rätt. Vi gick igenom rättens indelning och avtalsrätt, ett viktigt ämne som också togs upp var fastighetsrätt. Idag på förmiddagen var det dags att ta tag i familjerätten med allt vad det innebär bland annat äktenskapsförord, äktenskapsskillnad och successionsrätt (arvsrätt). Jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst för ämnet är hur stort som helst men det här var det viktigaste som vi pratade om. Efter lunchen idag var det då tid för det som jag fasat för i fyra veckor nu. Den stora tentan. Det har varit skitjobbigt att läsa för jag upptäckte ganska snart att det var ett tag sen jag gick i skolan och kunde inte riktigt hitta rätt studieteknik. Jag svarade på alla frågor vilket betyder att jag inte är helt knasig i bollen men sen om det är rätt och jag får godkänt är ju en helt annan sak. Det kändes bra så nu är det bara att hålla tummarna för att det är bra också. I slutet på nästa vecka kommer resultatet.
Äntligen kan jag njuta av att det är sommar och barnens kommande sommarlov som börjar på måndag. 



Schhhh

Tyst så tyst. Det är bara jag som är vaken nu. Alla har krypit i säng sedan länge. På tv´n går det en film som heter US Marshals. Gulliga killarna som varit och fiskat sent på kvällen insåg inte att först tar rökningen tid sen ska fisken ligga i saltbad en låååång stund. Därför sitter jag uppe och ska snart ta upp fisken sen hamnar den i kylen till i morgon så dom kan äta den när dom vaknar.
Jag insåg när jag kom upp hit att jag har målning framför mig. På något sätt hade jag hunnit förtränga det i ett svagt ögonblick. Jag försökte dra ut på det hela genom att gå ut på en promenad men när jag kom tillbaka stod målarburken där och väntade på mig. Det var bara att dra på sig målarkläderna och börja. Tog i alla fall beslutet att bara ta fönstren i vardagsrummet. Det är inte fönstren som ska målas utan fodren runt omkring. Fönstren i sovrummet får vänta till nästa gång vi kommer hit. Jag har ju hela sommaren på mig för jag ska väl inte bara ha semester heller.
I morgon är det städdag här på området. Den brukar vara mellan tio och tolv, inte så lång tid alltså. Patrik smiter iväg till Gävle med grannen så vi får väl se om jag orkar va med på städet eller inte. Jag är fortfarande hostig och inte pigg alls.
Nu ska fisken upp och jag i säng.


Dagens bild

Fixade lite god fruktsallad ikväll som vi åt innan barnen gick och la sig.
Jag har varit snuvig och hostig hela dagen men ändå lyckats tvätta fyra maskiner tvätt och mellan varven hunnit med att läsa lite också. I morgon är det fredag och då åker vi till stugan. Först ska jag in till stan för att inhandla syrsor till husdjuren.


Dagens bild




Modell: Linus
Fotograf: Veronica (jag)


RSS 2.0