Jiipii

Om pubiken är snäll och klappar riktigt mycket ska vi köra ett extranummer. Oj då nu avslöjade jag det men strunt samma. Efter alla shower är ju ett extranummer planerat så det är klart att vi också måste ha ett. Jag är så lycklig. Igår avslöjade Caroline att vi skulle ha "In The Ghetto" som extrasång. Jag bara älskar att sjunga den låten. Den sjöng vi uppe vid slottet första advent. Vi klarade alla låtar galant igår, det vara bara ett par småsmå saker som vi skulle träna på. Och så ska vi va påpåpå.
Nästa gång det är kör kommer stadsmissionen och säljer biljetter till showen. Alla intäckter går till att hjälpa utsatta ungdomar. Det är inte bara publiken som betalar sina biljetter. Det är även vi som sjunger, Caroline och Heinz, Uno Svenningsson och hela orkestern.
När vi var klara för kvällen skjutsade jag hem Lisa sen bar det av till stugan. Så nu sitter jag här fortfarande i pyjamas och undrar om jag ska ta fram frukost. Ja, det börjar kurra i magen så jag får nog lyfta på rumpan och sätta fart.

Pollen???

Jag har varit förkyld nu ett tag och vad jag kan minnas är jag det varje vår. Och varje vår ifrågasätter jag mig själv om det kan vara pollen eller inte. Det är i varje fall jobbigt med täppt i näsan och ögon som svider. Måste nog ta mig i kragen och prova någon allergispray från apoteket. Då vet jag ju om det blir bättre eller inte. Jag vet ju inte om torrhostan har med en allergi att göra för det har jag också, så det kommer att bli jobbigt att sjunga i morgon. Men som jag sagt tidigare så är det bara en magsjuka som kan stoppa mig från kören. Halstabletter är inte bra för det förstör och torkar ut stämbanden så man ska dricka mycket vatten. 
Nu ska jag göra mig iordning för att möta Sabina på Gränby för en shoppingrunda.

Snart är isen borta

Den här helgen var det Jesper som fick leka isbrytare. Han var försten i med båten sen var det bara att åka fram över vattnet och dela på isen så den tinar fortare. Det tog emot lite att komma fram till bryggan men till slut gick det. Rännan ut från hamnen sitter i ryggmärgen på Jesper så han vågade sig ut en bit utan pinnar till hjälp. Med sig hade han Linus, Jennifer och Rasmus. Det var spännande med första turen på vattnet. Nästa helg tar vi och lägger i våran båt. Ska bara fixa till bryggan lite, nya plankor bland annat.





 

 




Golvläggning

Kom upp till stugan igår och hade mamma och pappa som sällskap. Vi skulle få hjälp idag (läs lördag) med att lägga in golvet i köket. Efter middagen var pappa på gång så gubbarna satte fart med att såga och klicka. Det slutade med att golvet var färdiglagt innan vi klev i säng. När vi vaknade åkte Patrik och pappa och köpte listor till både tak och golv så innan pappa åkte hem var även dom ditsatta.
Tack snälla pappa för hjälpen i helgen det hade inte gått lika fort om vi skulle ha gjort det själva.
Nu kan vi i stället koncentrera oss på att få färdigt skåpen. Och i morgon bär det av till IKEA i Valbo för att köpa högskåpet. Det är det enda skåp som fattas. Sen kan även dom ställas på plats.


Vila måste man också göra.


Mamma fick ansvar över dammsugaren.


Så himla fint golv.




Torsdagens sångpass

Ever since I was eight or nine, I've been standing on the shoreline...............

Mäktiga flod vart för du mig nu, du fyller mitt inre med lust...............

Och så vidare och så vidare.
Jag nynnar hela tiden på dessa vackra låtar. Hes och förkyld som tusan men det stoppar mig inte. I torsdags var det hårdträning och undan gick det. Tror att det är lite scennerver som spökar även på en så duktig artist som Caroline. Alla vill vi göra en perfekt show. Vi har några gånger kvar så vi har tid att öva mer. Det kommer att bli så häftigt.

Nej, nej, nej

Vad är detta för något. Hela dagen har gått bra. Började med ett besök hos frisören för att bli lite blondare och klippa bort dom slina topparna. Var sen in till Media Markt och fick reda på att spisen och ugnen kommit hem. Hade för dåligt om tid för att ta hem det då så vi återvände efter kvällsmiddagen. Och så köpte vi äntligen efter mycket letande golvet till köket. Åkte även förbi IKEA och köpte fläkt till köket. När vi åkte hem började det komma snöblandat regn. Medan barnen skötte dusch och tandborstning var jag ut på trappen och tog ett kort. Min stackars bil var full med snö. Sitter och tittar ut och nu har hela gräsmattan blivit täckt av snö. Blåser ordentligt gör det också så nu får vi ta fram vinterjackorna till i morgon.


Fågelsång och solsken

Riktigt skönt ute och gå nu. Var på promenad både igår och idag. Igår hade jag sällskap av mamma. Idag var jag ute själv och stannade halvvägs för fika hos en vän. Jag är ju inte direkt någon fågelälskare men det är så mysigt att gå nära skogen för när man hör fåglarna vet man att våren är här. Massor av blommor börjar man se i var och varannan trädgård också. Allt från krokus och snödroppar till tulpaner. Hemma har inget börja komma upp än (kan vara för att jag inte har något av dessa) men i stugan var det krokus och början på tulpaner. Måste köpa lite lökar till nästa år för det är så fint när det börjar komma upp blommor lite överallt.
Eftermiddagens schema består av ett besök på tandregleringen för Robin. Sen bär det av hem för att äta middag. Efter det bär det av till stan igen för att köpa golv till köket i stugan.
Har glömt att visa fina bilen så här kommer en bild.


Isbrytaren

I fredags var det då åter dags att ta bilen till stugan. Jenkan och jag åkte senare än grabbarna för hon skulle på disco först. Det var en minst sagt nervös mamma som släppte av dottern för första gången på disco. Hon var så stolt över det men samtidigt var det lite spännande för det var på fritidsgården på högstadiet. När jag hämtade henne två timmar senare var hon glad, men hon hade inte dansat för det kunde man inte göra.
När lördag morgon kom for Patrik iväg till jobbet och vi andra stannade kvar. Jag skulle äntligen måla väggarna i köket. Färgen var redan inhandlad så det var bara att sätta igång. Barnen sprang mellan gårdarna och var både ute och inne. Mitt på dagen fick stora grabbarna för sig att dom skulle sjösätta lilla båten. Jag kan ju tala om att det fortfarande är is i hamnen. Men skam den som ger sig. Sagt och gjort så åkte dom ner med den. Det gick ju sisådär och jag kan tala om att dom kom aldrig ut på öppet vatten. Men en bra bit över isen tog dom sig. Problemet var när dom skulle tillbaka. Dom satt fast. Vi fick knyta fast båten över natten och fortsätta nästa dag. När morgonen kom var det det första dom gjorde. Fast besluten av att få tillbaka båten var vi många som kämpade. Bland annat kasta rep och ankare. Jag stod väl med kameran i högsta hugg så av mig fick dom inte mycket hjälp.


Precis i utloppet av hamnen.


En sjöman överger aldrig sitt skepp.


Försöka hugga sig fram.


Publiken är spänd på hur det ska gå.


Jessica trotsar isens krafter för att få åran så nära rampen som möjligt.

Kast med liten pinne på snöre för att försöka fånga åran som är halvvägs till målet.


Äntligen är båten på väg mot land. Den glider så fint på isen.


Snart iland.


Nästa helg är kanske isen borta så då går det nog lättare att komma ut och fiska.
Medan vi stod och beundrade grabbarnas skapelse var det en padda som var på väg mot nya äventyr. Han hade det lite halkigt om fötterna så det gick inte så fort fram.


 Han hade glömt dubbarna.


När den första hade dykt i plurret kom det fram en till som var ute på hal is...Haha.
Fula rackare det där.




Jiipii

Äntligen kan vi stoltsera med två bilar i familjen igen. Idag var jag till Märsta för en ombesiktning av Dodgen. Den här gången var han nöjd och släppte igenom bilen. Jag var lycklig på väg hem. Nu har vi äntligen två bilar så vi slipper dela på en. Det blir ett himla åkande och hämtande med bara en bil. Det är väl så att man kanske är bortskämd med att (nästan) alltid ha två bilar. Skönt är det i alla fall. Och det bästa är att den här är 7-sitsig så vi kan även få plats med ett par extra i bilen förutom familjen.

Biotopia

Idag har jag varit med Jennifer i skolan. Dom hade planerat en utflykt till Biotopia. Ett litet museum mitt i stan. Barnen läser om fåglar nu. Jag är totalt livrädd för fåglar så jag hade tur att dom bara hade uppstoppade fåglar som vi fick titta på. I stora montrar fick vi studera fåglarna i dess rätta miljö. Vi fick också göra ett expriment. Det var duktiga guider som tog hand om oss. Det märktes att dom har många barn som kommer dit. Det var mysigt att åka med Jennifer och göra något tillsammans även om hela klassen var med. Det gäller att passa på innan jag fått jobb och inte kan följa med eller innan hon blir för stor och inte vill ha mamma med sig. 
Nu sitter jag och väntar på Patrik sen bär det av till stan för att lämna in båten för service. Snart har isen tinat och då vill vi ut på havet. Får se om vi tar en sväng förbi IKEA för att spana in skåpen som vi behöver komplettera med i stugan.

Vårväder

Tänk att termometern fortfarande visar 22,5 grader och klockan är fem på eftermiddagen. Helt fantastiskt. Det har varit riktigt skönt ute idag. Ringde hit mamma för en promenad i det vackra vårvädret. Vi gick och spatserade geom byn. När vi kom hem väntade en kopp kaffe. Jag kom på efteråt att vi hade kunnat sitta ute på altanen men det var så dags när kaffet var slut. När hon åkte gick jag ut och började plocka med trädgårdsmöblerna. Jag torkade av dom som ska stå under taket och så tog jag fram dynorna och dammsög dom. Gruppen som ska stå ute vid poolen får vänta ett tag till. Det kommer att vara fint ett tag till innan värsta pollensäsongen kommer för då är allt gult på två röda. Efter middagen ska grillen plockas fram och göras startklar. Det finns inget godare än första grillningen på våren. Hoppas nu det här sköna vädret håller i sig.

Det går framåt

Så har vi kommit hem igen. Sitter nyduschad i soffan och väntar på att resten av familjen ska duscha klart. Vi ska åka in till stan och äta kinamat. Jag blev så himla sugen på sushi och medan jag smaskar på det äter dom andra nudlar och friterat. Den här helgen har det hänt mycket igen. Gipset är klart och nu ska det bara slipas en gång till innan jag går loss med pensel och roller. Om det går som vi tänkt kan vi börja ta upp köksskåpen nästa helg. Sen ska vi även flörta med Patriks bror så han kommer och sätter upp kaklet. Det måste också putsas vid spisen för det har lossnat murbruk så vi kan inte elda. Hoppas det blir gjort nästa helg.


Bäst att låsa fast båten så den inte rymmer.




Svanar

Morgonen bestod av regn och åter regn. Det var grått så långt ögat kunde se. Jag var den första som vaknade och då hade klockan just passerat tio. Igår sa mamma att dom var sugna på att komma upp hit så jag ringde upp och frågade om dom skulle komma. Dom stod startklara så det var bara att väcka övriga familjen. Innan frukosten var klar kom grabbarnas kompisar. Det är så kul att dom roar sig här. Vi fick besök strax innan lunchen och den bestod av korv och bröd....igen. Senare när vi var uppe vid affären fick jag beslutsångest men kunde ändå bestämma mig för middag. Det fick bli fläskfilé med wokgrönsaker och nudlar. Det var såååååå gott. Efter middagen satte jag på mitt nya objektiv på kameran och så gick vi till hamnen. En bit ut hade isen tinat upp och där hade det samlats massa svanar.







Vårtecken


Jag hittade en tulpan i min rabatt som var på väg upp.


Kördags igen

Härliga torsdag. Ser fram emot dessa torsdagar så mycket och så kommer dom och slutar lika fort. Hade jag bestämt så skulle vi sjunga minst tre timmar och en kvart i stället för en timme och en kvart. Vi har börjat hårdträna inför Berwaldhallen och det är en sträng fröken vi har just nu. Allt ska sitta perfekt i maj när det är dags. Till min fasa ska vi dansa också. Jag trodde Caroline skojade men sen började hon och vi andra skulle hänga på.
Tänk dig det här:
Hand utsträckt med handflata ner först höger sen vänster, vänd på handen så handflatan är upp först höger sen vänster, lägg höger hand på vänster axel och sen vänster på höger sida, sen tar vi höger hand på högra sidan av huvudet och så vänster hand på vänster sida, sen höger hand på vänster höft och vänster hand på höger sida, sen har vi höger hand på höger sida på rumpan och vänster på vänster rumpsida, efter det ska vi vicka på rumpan och avsluta med en handrörelse. FATTAR NI!!!???
Lägg dessutom till texten:

Dal´a tu cuerpo alegria macarena
Que tue cuerpo es pa´darle alegria cosa buena
Dal´a tu cuerpo alegria macarena
Hey macarena Ay

Ni har alldeles rätt, det är Macarena-låten. Vilken syn va?
Jag fick ett sånt skrattanfall så jag satt dubbelvikt på bänken. Men med lite träning ska det här nog också gå. Men jag tror att jag får öva när jag är själv hemma så inte familjen tar skada haha.
Vi fick även börja öva in körandet bakom Caroline när hon sjöng "Snälla, snälla". En låt med mycket känslor.

Stockholm på schemat

Igår var jag och grabbarna till Stockholm för att hämta Robins kompis från landet. Oj då det där lät lite konstigt. Kompisen från landet och så bor han i Stockholm. Jag menar att dom har stuga bredvid oss på landet alltså sommarstuga och sen bor dom i "riktigt hus " i storstan. Krångligt va. Eller var det jag som krånglade till det kanske. Skit samma vi har besök kort och gott.
I morgon bär det av till landet och där möter hans övriga familj upp. Kanske om vi har tur så får vi vattnet kopplat i helgen och då kan vi äntligen diska ordentligt så jag slipper släpa hem allt varje gång vi varit där. Vi har även varit och handlat gipsskivor som ska ta plats på köksväggen. När det är klart kan vi börja spackla och slipa för att sen måla och efter det kan vi ta upp köksskåpen. Men innan skåpen kommer på plats har vi mycket kvar att göra. Det låter som att det ska gå shopshop-snabbt men så är inte fallet.

Hela påskhelgen i stugan

Vi har fått jättemycket gjort i stugan i helgen. Vi åkte upp redan på torsdagen och så började vi med fönstret i badrummet på fredagmorgon. Vi hade beställt samma storlek på det nya fönstret så det gick finfint att byta. Det nya fönstret satt i redan före lunch då vi tog en rast med lite grillad korv. Efter avslutad lunch vågade vi oss på köksfönstret. Det nya var lite högre än det gamla så då fick vi ta fram tigersågen och såga större hål. Även det gick lysande att få i så nu har vi ytterligare två nya fönster i stugan. Nu är det bara i grabbarnas rum kvar. Med nya fönster i badrummet tog jag och målade väggarna. Det blev jätteljust och fint med vita väggar och vitt tak. Det är först när man börjar måla som man ser hur det egentligen ser ut men nu är allt vitt och fräscht. Eftersom vi inte har vattnet klart så var vi hem en sväng på lördagen för att duscha lite sen bar det av tillbaka igen. Med nya tag satte vi i varmvattenberedaren och så skruvade Patrik upp ett nytt handfat. Nu saknas det bara två korta slangstumpar innan vi kan få start på vattnet i badrummet i alla fall. På söndagkvällen fick pojkarna för sig att dom skulle grilla korv. Men inte i grillen utan med ved på backen. Dom gjorde upp eld och hade det jättemysigt i mörkret med sprakande från öppen eld.







 

På måndagen bar det av hem igen för att duscha och sen till mamma coh pappa för lite påskmat. När vi skulle åka hem därifrån blev Jenka kvar och idag när jag ringde och frågade när hon skulle komma hem svarade hon mig att hon skulle sova hos mormor en natt till. Det var bara för mig att åka över med lite rena kläder och pussa god natt idag igen.
När jag kom hem började jag tvätta fönstren i köket och sen åkte dom nya gardinerna upp som jag fick hem förra veckan. Blommorna fick spolas av lite så dom fick tillbaka den gröna färgen igen. Nu ska jag ta och börja laga mat för när Patrik kommer hem ska vi till stan och handla slangar. Och så har vi två födelsedagsbarn i veckan som ska gratuleras.


Fyrishov

Här kommer lite bilder från vårat äventyr på Fyrishov. Jag tycker inte om att bada men den här dagen var riktigt kul. Efter två och en halvtimma var vi trötta så vi packade ihop och åkte hem . Det var tre trötta barn och två trötta föräldrar som stupade i säng när vi kom hem.



 

 






Till och med jag vågade mig upp i stora vattenrutchbanan.

 




Det är mycket nu

Inte vidare bra uppdatering av mig här på sidan just nu. Det händer mycket överallt. Just nu har vi landat i stugan och har varit här sedan i torsdags. Här är det mycket på gång. Jag har precis avslutat första gångens strykning av väggarna och taket på toaletten. Om ca två timmar ska jag ge mig på dom igen. Dom blir vita och fina. Tidigare i veckan var vi på Fyrishov och badade hela familjen. Jag tycker inte om att bada men vad gör man inte för husfriden. Barnen tyckte det var himla skoj och jag har massor av roliga bilder från vattnet men dom får ni se någon annan gång. Vill bara göra det här inlägget så får jag lägga in bilder senare. Vi har det kalasbra här uppe i lugnet. Och nu börjar allt från kök till badrum ta form. Ja just det vi har även satt i nya fönster i badrummet och i köket. Nu ska jag laga iordning tacos innan nästa sväng ska målas.
Fortsättning följer............

RSS 2.0