Hemma igen

Nu sitter jag hemma i min egen soffa igen. Vi har just tittat färdigt på filmen Bröllopsfotografen, den vara väl så där. Resan hem tog väldigt lång tid. Dom första 7 milen tog ca två timmar. Igår var det tjejvasan och idag gick kortvasan uppe från Sälen. Ibland stod bilkön alldeles stilla och vi kom ingenvart. Men nu är vi i alla fall hemma och det är skönt med sina egna saker. Det är skönt att komma bort ett tag men ännu skönare att komma hem igen. En liten minisemester blev det. Grabbarna höll ut länge i backen och nästa år hoppas jag vi åker igen och då vill jag också åka skidor.







 




Det var långa köer


I backen

Idag har det varit en riktig utedag. Vi har gått eller skidat fram och tillbaka hela dagen. Till sist var jag så slut så jag orkade ingenting. Hade jag haft en stegräknare skulle den slå bakut totalt. Men det har också varit skönt att få frisk luft. Jag har nog inte fått så här mycket motion på hela förra året. Nu när jag ändå är uppe i varv ska jag fortsätta när vi kommer hem. Det gäller att ge sig fan på saken bara. Här kommer lite bilder från dagen som gått.


Här bär det av nerför skidbacken med skidläraren Johan.

Det gick kanonbra första gången i en lift.

 


Jennifer åkte och jag gick fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Efter ett tag var det ankarliften och stora backen som skulle provåkas.

 

Skidskolan slut för dagen, nya tag i morgon.

 

Det är jobbigt att gå i skola på lovet.


OS-mössan

Mamma har virkat mössor så fingrarna glöder. Visst är grabbarna fina???


Fjällen

Nu har vi äntligen landat på vårat äventyr för det här sportlovet. Patrik tyckte att barnen skulle få åka skidor. Linus har tjatat om det ett tag nu men hemma har vi inga backar. Eftersom vi har åkt mycket skidor förr så var det dags igen. Det var hela sex år sedan vi var i Sälen och då ville inte grabbarna åka så därför har vi inte brytt oss om att åka till fjällen på länge. Men nu var det då dags. Vi kom upp igår och har hunnit med att inspektera stugan. Det är en pytteliten stuga med 6 bäddar, ett litet kök och en soffa som är hur obekväm som helst. Sängarna var sköna för jag sov hela natten och det är ett bra tecken på mig.
Nu på morgonen var det ingen sovmorgon vi fick. Patrik hade bokat skidskola till grabbarna så det var till att kliva upp klockan halv åtta. Efter frukosten gick vi iväg och plockade ut skidorna och Jennnifer hade sina längdskidor med sig. När vi gick dit var killarna lite nervösa tror jag. Linus hade väldigt svårt att sova igår så han somnade efter midnatt. Jag och Jenkan stod och spanade på killarna som åkte lift för första gången och det gick kalasbra.

Bilder från helgen

Äntligen kom jag in på blogg.se. Det var fel igår när jag skulle lägga in lite bilder från helgen. Vi var ju i stugan från fredag till lördag vilket var hur mysigt som helst. Igår kom mamma och pappa förbi och åt korv och bröd. Det blev ingen grillning ute för det var för kallt så det blev kokt på vedspisen i stället. När dom åkte iväg följde Jennifer med. Dom skulle på kickoff på Gävletravet. Sen blev hon kvar där över natten. Idag hämtade jag henne sen var vi över till Sabina och Ebba för lite tjejsnack.



    








Mysigt

Backhoppning och längdskidor på tv. Sitter och myser i en varm stuga vid havet. Det var som vanligt mycket snö som täckte infarten till stugan. Det var bara för Patrik att skotta oss in på parkeringen. Han skottade en gång till oss andra först så jag kunde gå in och starta brasan. Det var varmt när vi kom in hela 19 grader. Vi hade lämnat värmaren ganska högt för vi ska kunna åka hit på helgerna. Men 19 grader var väl lite väl lyxigt. I morgon när vi åker hem ställer vi ner den lite lägre. Det tar ju trots allt inte så lång tid att få stugan varm när vi eldar. Om jag dessutom lägger fram täckena i köket framför brasan är det skönt att krypa till kojs. Det är såååå skönt att komma  hit och bara slappa. Inte tänka på något. Köket händer det lite i hela tiden. Vi har ingen brådska. Vatten har vi ju med oss i dunk och det funkar bra. Duscha kan vi inte göra men det är ok. Så länge vi inte stannar här mer än en natt. Raggardusch får det bli. Besökare varnas. Vi ska även byta varmvattenberedare men som sagt det är ingen panik. Även jag som har ett måste att duscha VARJE morgon har lärt mig att det går att leva utan rinnande vatten. Det ser ut som det snöar mycket men jag tror att det bara yr omkring. Vi får väl se om vi behöver skotta ut bilen i morgon för att komma hem. Kanske får vi besök i morgon om det är någon som vågar sig ut på snöiga vägar. Den här gången var det i alla fall plogat på alla vägar här i området. Nu har grabbarna bytt kanal till 4:an där filmen Sweet Home Alabama går och Jenkan sover skönt i sin säng. Ska strax krypa ner i min säng också. I morgon tar vi nya tag i köket. Eller om vi behöver gå ut och skotta. Det är ju så kallt annars hade jag tänkt att lunchen i morgon skulle vara grillad korv med bröd. Men det är inte kul att vara ute i 15 minusgrader. Tiden får utvisa.

Snöyra

Tänk så less jag är på detta snöande som det är hela tiden. Nu räcker det. Det har jag sagt flera gånger men det verkar som ingen hör mig. Det är väl mysigt med lite snö men nu väntar jag på våren. Och så pratar folk om den globala uppvärmningen. Haha säger jag. Snarare så att istiden är på väg. Vi har blivit varnade om att stanna inne i helgen men här sitter jag med full packning i hallen för att åka upp till stugan. Väntar bara på att Patrik slutar jobba som är om 5 minuter.
Idag var det innebandy för Linus igen. Han spelade mot Tiunda. Det blev 3-3 vilket var bra. Innan vi åkte ville Linus att jag skulle ta med kameran vilket jag gjorde. Men alla kan vi göra våra misstag eller hur??? När jag skulle ta upp kameran för att förbereda inställningarna så upptäckte jag att jag inte satt tillbaka minneskortet i den sen sist. Klumpigt eller hur??? Nu har jag förhoppningsvis lärt mig att stoppa tillbaka det så fort jag är färdig. Nu ska jag stänga av den här maskinen för att packa in allihop i bilen. Datan är med mig så det kommer säkert att bli något inlägg från gul-blåa huset också.

Veckans sista lägga-sig-tidigt-dag

Och så var vi framme vid veckans sista lägga-sig-tidigt-dag. I morgon är det fredag sen väntar sportlov för barnen. Vi har inget planerat i början på veckan men på torsdag händer det grejer. Vad det är får ni höra senare. Det känns konstigt att det är torsdag och inte gå på kören. Den här veckan var det en onsdag som var kördag. Jag antar att universitetsaulan var bokad idag. Det kommer att bli några onsdagar framöver och så kommer vi också att byta lokal några gånger. Det är helt ok för mig bara jag får sjunga. Just nu spekuleras det friskt vem artisten är. Caroline ville inte säga något igår men hon har en man på gång. Enligt henne ska det vara mannen med Sveriges finaste sångröst. Men när hon sa det så protesterade Heinz ordentligt. Hhmm..???? Vem kan det vara???
Idag var mamma på besök. Vi pysslade lite i trädgården. Sen hjälpte hon mig upp med en bokhylla på övervåningen. Jag håller på att möblera om i sovrummet  och det kommer att bli kanon.
Nu ska jag jaga Jenkan in i reningsverket sen ska jag slå ner min bak framför tv´n ett tag till Patrik kommer hem. Han är och meckar med min Saab. Lite fix och trix till nästa vecka.

Grattis Fredrik

Grattis på födelsedagen min kära bror. Är det 28 du fyller ??? Haha
Den här mannen är VÄLDIGT svår att fånga på bild men här kommer en från i somras då vi var ute och åkte båt.


Min modell och jag

Idag var det dags för Jenny och mig att gå ut och fota vinterbilder. Det var jätteskoj att träffas. Det blir inte så ofta längre då Jenny jobbar som bara den. Som vanligt blev det många bilder så när jag ska välja ut några för att lägga ut här så var det inte så lätt. Det blev inte lika många som förra gången men det blev i alla fall över 200 st. Det blev många skratt även denna gång. Jag trivs verkligen bakom kameran och önskar jag kunde göra något av det. Nu väntar vårat projekt i vår som jag tror kommer att vara hur coolt som helst.
Tack för dagens äventyr Jenny, jag hade skoj.



         

 

         



    

 

         

 

 

    


Innebandy

Idag var det då dags igen för att spela innebandy för Linus. Det var hemmamatch och killarna spelade mot Storvreta. Jag tror att vi inte vunnit en enda match mot dom men det blev det ändring på idag. Grabbarna spelade en fantastiskt bra match, det snyggaste spelet på väldigt länge. Bra passningar och snygga räddningar i mål. Linus sprang igenom hela matchen som om han hade eld i baken. Ja just det, glömde ju att tala om att det blev 8-4. Så vi vannn stort för att vara mot detta lag. Hurra, hurra.


Ny leverans

Igår var det två till halsband som gick iväg till nya ägare. Kul tycker jag.


In the Ghetto

Jag har alldeles snöat in på Elvis-låtar. Ända sen förra terminen då vi sjöng "In the Ghetto" så har han blivit starkare i mina ögon. Jag har tyckt att han varit bra men ännu mer nu. Varje söndag kan man köpa en Elvis-skiva med Expressen. Magnus Carlsson har ju sjungit in en del låtar som gjort att jag började lyssna.  
Jag vet att det inte är Elvis.......men lyssna och njut.



Kör för alla

Nu har det satt igång på riktigt. Igår var det dags för den riktiga körstarten. Förra torsdagen var det bara en grundgenomgång där vi går igenom mycket teknik. Det är inte bara att sjunga om ni tror det utan man har lite saker för sig för att spara på rösten och för at lära sig sjunga rätt. Annars kan det bli jobbigt för stämbanden och man blir trött i halsen. Det var Lisas tur att köra och inne i stan var det Emmas tur att komma med för första gången den är terminen. Hon var ju magsjuk förra veckan men det tog hon igen igår. Ingen har väl vid det här laget missat att jag tycker det här är en helt fantastisk upplevelse...???? Men jag säger det igen DET ÄR HELT FANTASTISKT ATT SJUNGA. Alla borde prova på detta tycker jag. Lägg på Carolines galna uttryck och sprallighet så har du skoj. Har inte alltid varit så förtjust i Caroline men har helt ändrat uppfattning om henne. Nu tycker jag att hon är helt underbar. Det finns bara hon som är så där cool och helt vanlig men ändå så sprallig och full av nya upptåg.
Nästa termin får gänget sällskap....Eller hur Anita????

Skidor

Den här vintern har varit och fortfarande är lite hysterisk tycker jag. Mycket snö och kallt som det inte har varit på hur länge som helst, i alla fall vad jag kommer ihåg. I och med det har skolan passat på att göra mycket vinteraktiviteter. I och för sig är det bra men har man barn som inte är intresserad av varken skidor eller skriskor så är det inte så lätt. Jag menar att man inte bara kan köpa utrustningar för flera tusen kronor som bara kommer att användas ett par tre gånger. I alla fall var det Jennifer som skulle åka skidor. Klassen har gjort det några gånger men då har hon fått gå på sidan av. Till saken hör den att det är bara hon som ensam tjej inte har skidor så jag kan förstå att hon också vill ha. Efter flera dagar i telefonen med både blocketannonser och sportaffärer i stan fick jag äntligen tag på skidor på Stadium. Köpa nytt var det inte på tal om men vad ska man göra då när allt är sålt och slut överallt. Så igår eftermiddag åkte vi in och handlade dom. Sen som jag var betalade jag och sen skulle dom montera bindningarna och Patrik hämta senare på kvällen. Jag var tvungen att åka hem för att få något i magen för att sen bege mig till stan för att sjunga ut. När jag kom hem efter kören var det en lycklig Jenkan jag mötte. Hon hade varit ute och åkt på tomten och det hade gått jättebra sa Patrik. Så det kommer att gå alldeles lysande i riktiga spår. I morse när vi skjutsade henne var hon lite nervös men vi sa att det skulle gå bra. Fröken vet ju att hon inte åkt förrut så hon kommer att få hjälp. Det ska bli kul att hämta henne i eftermiddag för att höra hur hon haft det.

När vi ändå var i stan levererade jag ett halsband. Jag har börjat göra namnsmycken och jag hinner inte göra ett förrän jag får nya beställningar. Det är så kul när någon vill ha det jag gör.


Middag med vänner

Åh, så trevligt. Det var ett tag sen vi träffades men nu var det dags. Vi hade bestämt för två veckor sedan men då var det en snöstorm som stoppade oss. Jag tog bilen in och hämtade Jenny på vägen. Väl inne i stan mötte Anita upp oss utanför restaurangen. Vi beställde mat och satt och pratade flera timmar. När vi sen länmade stället så kändes det som att vi kunnat sitta hur länge som helst. Vi promenerade mot bilen allihopa och på väg hem blev det ännu mer prat. Det var så himla kul att träffas igen och jag hoppas det inte dröjer så lång tid till nästa gång.
Tack mina vänner för den här kvällen jag hade det jättetrevligt.

Älskade dotter

Idag är det måndag och två utav barnen slutade tidigt från skolan. Linus åkte med en kompis hem så Jenkan och jag blev själva hemma. Jag hade suttit inne hela förmiddagen och ville därför gå ut en stund. Påminde mig själv om gårdagen då jag och Patrik gick till skogen och kom ihåg hur glad och pigg jag var efter det. Jag klädde mig efter konstens alla regler med termosar och vinterskor. Vi knallade runt huset och gick i knähög snö. Det var hur mysigt som helst då Jenkan var modell och jag var fotograf. Mellan åken i backen så fick hon stanna till för att ge mamma olika poser. Tydligen har jag inte varit allt för tjatig på henne eftersom hon villigt ställde upp för mig. Vi hade en riktigt bra, underbar dag tillsammans där i all snö.



 

 


 


Glad, glad, glad

Efter flera dagar med konstig värk i magen och yr i huvudet så var jag pigg och utvilad i morse. Solen sken som om den bara lyste för mig. Vi satte oss i bilen efter frukosten och åkte in till stan. På Jula blev jag yr igen. När det inte ens är kul att shoppa är det något fel, känner att jag börjar bli folkskygg. Men när jag kom ut i bilen var allt borta. Sen åkte vi till IKEA. Vi gick igenom hela varuhuset i lugn takt. Det gick bra. När vi klev ut genom kassorna hade vi en hel stor blå IKEA-påse full. Vi handlade nya täcken till barnen att ha i stugan. Sen slank det ner ännu mer grejer till köket ute i stugan. När vi kom hem ville jag ut och gå. Vi beslutade att vi inte skulle gå så långt bara upp i skogen bakom oss. Kameran var med mig. Jag och Patrik var själva på promenaden. När vi kom hem var jag lycklig över att jag varit ute en sväng. Hela den gångna veckan har jag bara varit utanför dörren för att hämta barnen från skolan. Måste ta mig ut mera men det är så förbannat tråkigt att gå själv och jag vägrar stoppa musik i öronen då jag inte hör vad som händer runt omkring mig.

    

 








Ännu mer tulpaner

I fredags när mamma och mormor kom hade mormor med sig en bukett tulpaner. Och i brist på annat får dom vara modell för mig.






Är det någon som skulle vilja vara modell för en dag hör av dig. Jag fotar gärna.


Stockholm

Tänkte skriva att jag var i ett grått Stockholm. Men efter ett par timmar i Gallerian när jag steg ut på gatan så sken solen. Patrik är på möte hela dagen så jag följde med som sällskap i bilen. Har vandrat runt lite i stan och nu sitter jag och surfar runt på hotellet i väntan på att mötet ska bli klart. Jag tog med mig både datan och min bok så jag har att göra. Kameran är också med men det är så grått och trist ute så det blev tråkiga kort. Bilderna togs alltså innan solen tittade fram. Det första jag såg när jag klev ut från hotellet i morse var Vanna Rosenberg som gick och sjöng. Vilken röst hon har. Stadsteatern ligger i samma hus som hotellet och det var dit hon var på väg. Mötet blev så hastigt att jag inte tänkte på att frågade om jag fick fota henne. Hehe
I kväll väntar Let´s Dance och i morgon startar Melodifestivalen på tv.

              

         




Äntligen

Idag är det dags för att göra första turen in till stan för att sjunga igen. Texterna är utskrivna och humöret är på topp. Synd bara att Emma är hemma med magsjuka så jag får åka dit själv.  Eller själv är jag ju inte, det är väl ca 350-400 till som sjunger och så har jag ju Lisa med mig.
Har just haft besök av mamma och mormor för en fika. Dom hade varit i stan på möte om morfar och sen hade dom handlat. Jag måste försöka få tid att åka till mormor för att hälsa på. Hon väntar på att vi kan komma och äta middag där någon dag. Sen har hon massa gardiner som jag ska gå igenom för att se om jag vill ha något till stugan. Annars ska hon kasta dom och det är ju synd. På tal om stugan är det fortsättning som gäller i helgen. Ringde just till ordförande i området för att klaga på skottningen. I lördags när vi kom ut så fick vi köra först genom en en meter hög vall sen var det inte plogat för fem öre på vägen till oss. Och som det är sagt ska dom ploga allt när dom ändå plogar till dom fasta boende. Vi har ju faktiskt en vinterbonad stuga och planerar att vara då är så mycket vi kan. Långt ifrån alla stugor är vinterbonade men det är våran så vi vill ju vara där. Får se om det hjälpte med telefonsamtalet. Men innan vi åker upp på lördag är det dags för innebandy igen. Medan den matchen är åker Patrik till stan och handlar gips och golvspån. Det är mycket kvar innan vi kan börja ta upp köksskåpen dit. Och så ska jag måla väggarna. Dom blir vita tror jag.

Disa

Idag har Disa namnsdag. Disa är mormors syster som har varit borta i 18 år nu. Jag kommer ihåg en liten kraftig gumma med stor näsa och varma kramar (och en fantastisk kock av stekgröt). Hon bodde i Gästrikland där mormor kommer ifrån. Jag minns att när vi åkte dit när jag var barn så fick jag och min bror alltid handla godis i kiosken. Jag kommer ihåg att jag alltid handlade en påse jordnötsringar. Det var kanske nytt då. Vi la alltid ut en filt på altanen jag och min bror och åt av vårat godis. Än idag tänker jag på Disa när jag sitter och smaskar i mig jordnötsringar.

Bokdagar

Sitter hemma i mysbyxor. Intensivläser "Flickan som lekte med elden". Första boken om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander var lite trögstartad men den här kan jag inte lägga ifrån mig. Hela veckan har varit och kommer att bli lugn. Skönt med inte en enda sak inbokad för en gång skull.




Jävla skitdag

.......började bra, i mitten katastrof och slutade ok.

Helgen som gått

Vi hade besök i helgen, från torsdagkväll till lördagkväll. Det var Selma som hälsade på medan husse och matte guppade på Ålands hav. Det är roligt med hund och speciellt när dom kommer över några dagar ibland. Men man upptäcker ganska snart att det är ett himla städande och passande. Nu går det som en dans med Selma för hon är så snäll. Hon finner sig i allt och skäller aldrig. Inte ens när det ringer på dörren ger hon ifrån sig ett ljud. Hon är välkommen igen när hon vill vara lite ledig från husse och matte.



I lördags jobbade Patrik och när han slutade åkte vi till mamma för att gratta henne ordentligt. Det blev middag för ett helt lass. Hon fick en tavla som jag betällt av en tulpanbild som jag tagit. När det var avklarat var det dags att åka och fortsätta projektet i stugan. Robin var hemma med en kompis och Linus stannade hos mormor och morfar. När vi kom upp var det inte plogat som det skulle. Vi fick ta ordentligt med fart för att komma över plogvallen och vidare mot vår uppfart. Det började med att vi fick pulsa i knähöjd av snö fram till stugan. Patrik bar Jennifer in. När vi kom in var det dags att starta brasan. Det var nio grader inne så Jennifer bäddade ner sig i soffan med både mössa och jacka på sig. Värmaren hade frysit igen så det var bara elementen som gick på svag värme. Vi tittade på Robinsonfinalen under filtar och fyllde på i kaminen hela tiden. Kallt var det ute och kallt inne så när vi gick och la oss hade det bara stigit till 18 grader. Vi ställde klockan och tog varannan timme som eldvakt för att fylla på ved. När söndagen kom så hade vi bra värme i stuga och vi började helgens arbete. Patrik fick lite gjort och jag plockade mest hela tiden och servade honom. Vi åkte hem lagom till kvällens middag som bestod av fläskfilé och pommes.

     

    

 

 


RSS 2.0