Dagens bild(er)

I brist på annat får det bli dagens bild.
Ja men just det jag var och besiktade Patrik´s bil idag och den blev godkänd så han hälsade mig välkommen om ett år igen.





Leva Livet

Har börjat vakna till efter äventyret igår. Vi åkte iväg på förmiddagen och lämnade Jenkan och Linus hos mormor och morfar. Robin ville vara hemma men fick sällskap senare av Linus som blev hemskjutsad. Sen bar det av till Stockholm för att se musikalen Leva Livet. Hade det bästa sällskapet med mig. Bästa Patrik, bästa brorsan och bästa svägerskan. Vi började med lunch på Mc Donalds. Vi åt i lugn och ro och inget kunde stressa oss. Mitt i maten kom det en ur personalen som gick omkring och bjöd på kaffe. Vi tog varsin kopp och njöt av stillheten. Det började närma sig öppnandet av China teatern. Vi tog en sväng runt Norrmalmstorg och gick utmed ett promenadstråk. Där låg alla det dyra affärerna och det var riktiga stekare vi mötte på vår väg. När vi kom till teatern lämnade vi in jackorna och sen köpte vi ett program. Hade stora förväntningar på musikalen och den uppfylldes med råge. Så himla bra musik och handlingen var utomordentligt bra. All musik som jag lyssnade på från 80-talet spelades och sen fick dom ihop en historia av det också. Jag kan verkligen leva mig in när jag sitter och tittar på sånt här. Vi satt på andra raden så vi såg allt från bästa plats. I andra akten hände något som fick hela publiken att vika sig av skratt. Två killar på scen och den ena glömmer repliken. Det tog ett tag att komma till rätta igen och det var så härligt att se. Orkestern fick börja spela för att han skulle komma igång. Några som var med var Linus Wahlgren, Jessica Zandén, Malena Laszlo och Christine Meltzer. Bästa rösten stod Linus för då jag fick gåshud mer än en gång och Christine överraskade på hennes lite roliga sätt. Jag tycker hon kan vara för mycket ibland men här var hon så bra och så kunde hon sjunga oxå.
Hög på 80-tals musik åkte vi tillbaka till Uppsala för att äta middag. Vi valde att äta på Dragon Palace. Har man varit på China teatern så kan man äta kinamat efteråt också. Jag åt sushi som jag nästan fick slåss om. Dom hann inte med att göra bitarna så fort och det var många gäster igår. Men jag var mätt och belåten när vi åkte därifrån och det var ju det viktigaste.
Tack alla som var med, det var länge sen jag kände mig så avslappnad. Men det kanske berodde på det trevliga sällskapet så klart.




Let´s dance

Fredag igen och snart slut på ännu en vecka. Nu är det bara helgen kvar sen är det skola igen för barnen. Det innebär ingen mer sovmorgon men det är ok. Idag har jag varit till stan igen. Är det inte leverans av bildelar så är det inköp till Patriks jobb. Jag var klar lagom till lunchen så jag tog med mig kebab ut. Innan middagen var det tid för lite vila i soffan. Så skönt att krypa ner under filten och huvudet på kudden en stund. Men ingen rast ingen ro. Middagen skulle göras och som oftast på fredagar bestod den av tacos. Efter maten åkte hela familjen till stan och vi började på Ö&B. Sen var det besök på Media Markt. Två filmer blev inhandlade. Let´s dance har precis slutat så nu ska vi titta på film innan vi kryper ner i säng. Och i morgon tar vi sovmorgon.

Mormor

Idag har det varit en riktig mysig hemmadag. Det började med att jag sov länge. Sen fick jag ca 40 minuter till för mig själv innan jag fick sällskap i soffan. Efter frukosten var det dags att börja jobba lite. Armband stod på att-göra-listan. Var så sugen på cheesecake häromdagen så det gjordes samtidigt som lunchen. Vi ska till mormor och äta ikväll och då passar det bra med att jag tar med mig efterrätten. Hon håller på att koka dillkött som är så gott. En rätt som jag aldrig gör själv. Men men hur svårt kan de va???

Neeeeej

Skit också. När jag skulle köra ut bilen ur garaget i morse för att åka till stan så skuttade den fram. Det var så den andra bilen betedde sig när den fick stå på verkstad flera månader. Skit i soppan troligen. Det var bara att skutta sig fram till Patriks jobb och ta den andra bilen. Fanns inget annat att göra. Jaha in med bildelar i bilen som skulle till stan för leverans och sen vidare till Ica Maxi för att handla lite. Det var inte mycket som skulle hem men när man ändå är i stan kan man passa på. Middagen idag blev kyckling i jordnötssås med ris.
Ska snart åka in till stan för att träffa ett par som ska gifta sig i sommar. Kanske vill dom boka mig som fotograf.

Sportlov

Vecka 8 innebär sportlov för våra barn. 7 dagars ledighet. Men det innebar inte att vi fick sova idag. Jag gick upp klockan halv åtta och sen väckte jag Robin och Jennifer. Linus fick sova vidare. Vi har bokat in Robin på körskola idag och i morgon så det var bara att kliva upp. Jag hade lovat att vi skulle skjutsa honom in till stan och sen skulle jag och Jenkan vänta till kl 12 för att äta lunch med honom. Men när den var klar så åkte vi hem och Robin får ta bussen. Bra träning tycker jag. Medan vi väntade gick vi tjejer in till Uppsala färg och hittade lite scrapbooking på rea. Det blev även en tur till Ikea. Jag köpte en stor fin vas. Som ska användas till.........haha det tänker jag inte tala om idag. Blev också lite värmeljus, kan inte åka till Ikea och inte ha i alla fall en förpackning med mig hem. Ska snart resa mig upp från fåtöljen för att börja med maten. Idag blir det kyckling.

Lille Rex

Idag var planen slappa och åter slappa. Jag hade lovat mamma att vara hundvakt till lille Rex. Ett busigt litet energiknippe som är så otroligt söt. Man kan ju inte låta bli att tycka om det där yrvädret. Medan han sov hade jag några fotoprojekt på gång men dom får ni se en annan gång. När mamma och pappa kom från Stockholm så stannade dom på middag. Vi skulle laga iordning risotto. Himla jobbig maträtt att laga och inte var det gott heller. Nej, så här i huset har vi ätit risotto för första och sista gången. Kanske finns det fler sätt att laga det på. Pappa ville inte ens ha det i matlådan och då är det illa.


En trötter efter lek och bus med barnen.


Födelsedagskalas

Igår lördag var vi till Fredrik för att fria hans födelsedag som var tidigare i veckan. Dom hade passat in så att alla kom samtidigt vilket jag tycker är väldigt smart. När vi kom dit var en middag förberedd med tacopaj som var gudomligt god och till det fick vi sallad. Jag hade köpt med mig stora hjärteklubbor till barnen. Efter maten blev det fika sen fick vi bråttom iväg för att pojkarna ville gå på bio. Den vi ville se gick tidigt så vi lämnade Jenkan tryggt i mormor och morfars förvar och så åkte vi andra in och hade en myskväll på Filmstaden. Gullivers resor såg vi med engelskt tal så därför fick Jenkan stanna hemma. Den var bra med Jack Black i huvudrollen. När den var slut var det full rulle hem för att titta på det som var kvar av Melodifestivalen. Klart bäst av alla deltävlingar hittills är Eric Saade. Vi får väl se vad den sista deltävlingen kan komma med.
Tack allihopa för en trevlig eftermiddag igår med mycket god mat.

    

    


Tacobuffé

Upp i ottan för att hjälpa barnen att komma iväg till skolan och Patrik till jobbet. När alla hade åkt iväg var jag snabb in i duschen och sen bestämde jag träff med mamma i stan. Det var lite som saknades till middagen ikväll så jag tog beslutet att åka till stan i stället för att handla här på byn. Det går väl an att handla här när det bara är några saker som ska hem till kylen. Men nu var det en del så det fick bli stan. När jag sen kom hem och allt låg i kylen så åkte damsugaren fram. Skura struntade jag i men jag gick loss med damtrasan i vardagsrummet. Det är så härligt att få helgfint. Sen satt Jenkan och jag med ett runt pussel som hon fått av min mormor. 500 bitar är det så det var ingen lek att få till en början. Men nu har vi en hel ring så nu är det bara resten kvar.
Efter det var det tid att börja hacka grönsaker till kvällens tacobuffé. Vi hade finfrämmande till middagen. Det var gamla grannarna som kom över på besök. Riktigt trevligt var det så jag är mycket nöjd med kvällen.
Nu har jag ägnat en stund åt scraping men ska strax krypa ner i säng för imorgon förmiddag är det åter en innebandymatch som står på schemat.

Grattis Fredrik

Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år............
Grattis, grattis. Önskar dig en fin dag med paket och tårta. Vi kommer i helgen och firar dig. Men säg mig en sak, är det 28 du fyller??? Nej just det, det är ju 35 och det betyder att det bara är 5 år kvar till 40. Så nu kan man nästa kalla dig gubbe va?
Stort grattis än en gång och massa kramar från din bästa syster.


Läkare x 2

Hade tid hos en läkare idag för att göra ett allergitest. Fick tiden för över en månad sen så jag har väntat länge på den. När jag kom dit var det min husdoktor som jag fick berätta för och sen trodde jag att jag skulle göra testet. Men icke då. Då måste jag beställa en tid hos astmasköterskan. Och det gick ju inte idag. Men sen när hon kollade så var det tydlingen en återbudstid på eftermiddagen. Det innebar att jag skulle komma tillbaka fem timmar senare. Att ha fem timmar för att roa sig på stan klarar inte ens jag och dessutom skulle jag hämta Jenkan på skolan tre timmar senare. Det var bara att åka hem och vänta till det blev lagom att åka in igen. Ett jävla rännande till stan alltså.
När jag äntligen blev frisläppt åkte jag hem för att börja med middagen. Dagens middag var lax med ris och en jätte-super-duper god limesås. Innehåll: creme fraiche, matyoghurt, honung, lite salt, rivet skal från en lime och saften från denna. Så himla god. Jag hade kunnat sitta och bara skeda upp såsen.
Största problemet med matkassen har varit att läsa receptet. Men nu börjar jag bli van så nu kan jag ta mig an alla roliga kokböcker jag har samlat på mig.
I morgon är det torsdag igen och det innebär kören.

En helt vanlig tråkig dag

Ok jag har haft en tråkig tisdag. Konstigt för det brukar ju vara måndag som är min värsta dag. Kanske var det för att jag hade ett uppdrag igår som tog upp mina tankar. In till stan och leverera en baklucka och sen en kort vandring på stan-stan.
Igår på eftermiddagen gjordes det armband. Jag hade en beställning och Jenkan ville göra ett till sig själv. Är riktigt nöjd med resultatet så jag kanske behåller det själv......eller??? Nej då Sabina det är ditt ;) Skulle bara skoja lite.
Tillbaka till idag. Inget spännande har hänt utan jag har tillbringat största delen av dagen i soffan med korta pauser för att kasta in en ny maskin tvätt. Hämtat och lämnat barn så klart. Och fixat ihop en matlåda till Linus som hade träning direkt efter skolan var slut. Det var beställning på toast, drickyoghurt och saft.
Nu är det Linas matkasse vecka och idag var det potatis och purjolöksoppa. Den smakade mycket mycket godare än broccolisoppan vi åt för ett tag sen men jag hävdar fortfarande att soppa passar till lunch inte tilll middag. Däremot var det en god vitkålsallad som vi skulle äta till och den var supergod. Gjorde sallad på ett kilo vitkål och det skulle räcka till två middagar men det blev slut i bunken.
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund innan jag släcker lampan. I morgon väntar nya äventyr.


Alla hjärtans dag

Idag är det den 14 februari. Det betyder alla hjärtans dag. Vissa år firar vi ordentligt men andra år så blir det lite lätt. Jag överraskade mitt hjärta med falukorv och makaroner. Patriks älsklingsrätt som han inte får allt för ofta för det är bara han som tycker om det. Dom få gånger jag inte är hemma och han måste laga maten så blir det korv i stora lass till barnens förskräckelse. Jag själv blev överraskad med en chokladask.
Tack och puss, jag älskar dig.


Armband

Ikväll medan Patrik stod vid spisen passade jag på att göra ett armband som jag funderat på ett tag. Det blev riktigt bra så jag är nöjd med resultatet. Om någon är sugen på ett liknande så har jag material hemma för att ta emot beställningar.


L70

Efter all JÄVLA snö som kom var det tungt att försöka skotta fram garageuppfarten igen. Jag började ute vid postlådan och fick fram den skapligt och sen skulle jag ta tag i infarten. Jag orkade skotta ca två meter ut från porten sen trodde jag att jag skulle svimma av på plats. Fy fan vad jag hatar snö. I alla fall när det kommer så mycket på en gång. Det var bara att ringa det stora artilleriet som kom och räddade mig. Tur att det finns grejer på firman säger jag bara.


Dagens bild

Mmmmm gott med kiwi.


Fotograf: Jag


We Will Rock You

För man vill ha vad man vill ha och man vill ha det nu
Och om man ser en möjlighet att ta så kvittar det hur
För vi är vildare än djur när det gäller att ta
Och står någon i min väg, ja då smäller det bra
Ingenting är heligt för nu roffar vi åt oss
Kan man tjäna på ett tåg, ja då hoppar vi på
Jag menar, varför kompromissa, varför vika en tum?
För någon annan gjorde det ska jag vara lika dum
Jag vill ha det bra som de rika har,
Om de är hänsynslösa är jag likadan
Och vad dom inte vet är att jag inte har nåt att förlora
Så betänkligheterna för mig kan aldrig vara stora

Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den med
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge

osv, osv, osv.........så jä...la bra. Fort går det och man blir yr av alla ord men fasen vad kul det är att sjunga.

Sitter och pustar ut efter kören. Ikväll var det riktigt roligt men jobbigt. Vi har två låtar som går snabbt som tusan med många ord att försöka hinna med att sjunga. Den ena är Timbuktu´s Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö.
Sen ska vi sjunga We Will Rock You. Det kommer att bli en så maffig låt med handklapp och fotstamp. Vi kommer att rocka fett så taket lyfter på Hovet. Jooohoooo.


Äntligen

Idag har vi fått tillbaka vår andra bil. Det var så skönt när jag insåg att den var klar nu på eftermiddagen. Nu kan jag sluta med att leka taxi flera gånger om dagen. Hämta där och lämna här, skjutsa hit och skjutsa dit. Runt, runt i hela byn. Nej nu var jag väl lite orättvis men det har känts så i några veckor nu.
På dagen var jag till stan med mamma. Fick lite handlat på bland annat Rusta. Dom har jättefina kuddar där som jag tittat på länge så vi får väl se om eller när jag slår till på dom. Jag fick hem lite schampo och tvål därifrån, alltid nåt. Kuddarna får jag ta en annan gång.
Har förresten en fotoidé på gång så vi får väl se när jag tänker ta tag i den.

Nu till sängen för i morgon är en annan dag.

Det är inte jul längre

Nej jag vet det. Men var så tokig så jag tog fram några röda julgranskulor och gick ut i snön för att fota lite. Det röda mot det vita i solskenet. Bättre julgranskulmodell än ingen modell alls.

    

    

 

    
Haha man ser faktiskt både garaget, huset och mig i den runda kulan.


Där är ju jag!


Trååååkigt

Jag fattar inte, hur tråkigt kan det vara på en måndag egentligen? Jo det ska jag tala om......det kan vara JÄTTETRÅKIGT. Hela helgen har man varit med familjen och så plötsligt när måndagen kommer är alla som bortblåsta. Barnen är i skolan och mannen är på jobbet. Ingen hemma som vill prata eller ta en fika. Och varje måndag ser likadan ut. Jag vill inte vara hemma själv. Jag vill ha familjen omkring mig.
Det går bra med annat fikasällskap oxå men jag vill inte ringa och fråga hela tiden. Andra får gärna ringa till mig också. Eller bara komma förbi.
Jaha och tvättstugan då??? Jo tack den ser bra ut. Som vanligt med andra ord och minst några tvättar som måste tvättas. Ska kanske gå och kasta in en maskin. Men sen då när jag har dom där 94 minuterna när jag väntar på att den ska bli färdig. Då är rumpan tillbaka i soffan med datan i knä. Men håll med om att man måste få ha såna dagar också. När man inte gör ett förbaskade dugg. Och måndagen är en sån dag för mig. Men den är så tråkig i alla fall.
Jaha och mina kameror som ligger så fint i väskan då??? Jo dom ligger väldigt bra där just nu. Vill så mycket men kommer mig inte för. Borde verkligen ta mig ut på fältet för jag blir ju inte heller duktigare av att sitta hemma och titta på dom båda skönheterna som jag har. Hoppas på en gravidfotografering snart. Vi får väl se. Jag har i alla fall lagt ut en krok.
Det var min tråkiga måndag det. Men i morgon är det tisdag och då händer det grejer vill jag lova.

Puss och kram skumbanan

Helgen som gått

Oj oj här händer det inte mycket. Men nu är jag på gång.
I fredags åkte vi upp till stugan för lite mys. Vi åt middag hemma först så det blev lite sent men det gjorde ju inget för vi skulle ju bara upp och slappa. I lördags hälsade vi på en familj med nio hundar varav fem var valpar. Dom var bara fem veckor och lika stora som en hamster. Dom var fortfarande lite vingliga och pipiga. När vi fått fika begav vi oss hem för att laga lite middag och för att förbereda sig mot kvällens tv som var Mello. Jag måste säga att jag tycker att det var många bra låtar. Det brukar ju alltid vara någon som man vill stänga öronen när man hör men det tycker jag inte att det var igår. Vi får väl se hur dom andra lördagarna artar sig. Efter tv´n skulle vi få i säng två utav barnen för att dom skulle orka upp i morse. Det var tidig samling och in till stan för att spela innebandy. Dom tidiga matcherna brukar inte vara så bra för killarna men idag var dom på hugget. Jättefint passningsspel och allt flöt på bra. Det slutade med seger 1-7 till oss i BBK. Dom har flyt nu. På väg ut träffade jag äldsta kusinen med dotter som skulle titta på sonen som spelade efter oss. Vi fick en kort men trevlig pratstund.
Ja just det ska ju tala om middagen oxå. Ikväll åt vi älgfärsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och jordärtkockspuré. Hade mina aningar att barnen inte skulle äta purén så jag gjorde en brunsås till. Robin smakade faktiskt och tog också om så det var kul. Jag åt och tyckte det var ok. Nu är Linas matkasse slut för den här veckan så nu blir det egen hitta-påad mat en vecka innan vi väntar en ny kasse.
Nu har jag slagit ner rumpan för gott inför kvällen. Efter en kort promenad på 30 minuter så blir det tv-kväll. Först bestämmer Jenkan och då blir det Bulldog och Djursjukhuset. Sen är det vår tur när hon hoppat i säng och då blir det Solsidan och kanske Wallander.

Trasig bil

Hemma igen och väntar på att kaffet ska bli färdigt. Tänkte ta mig en kopp innan jag ska hämta på skolan. Jag har varit i stan och kört bildelar från ena stället till det andra. Patrik hade beställt gummipackningar så jag var och hämtade dom på ett ställe och sen till verkstaden som ska laga toppen för att lämna dessa. Snart så hoppas jag att vi har en hel bil igen. Om det inte är något mer trassel förstås.
Jaha och så var det torsdag också. Veckorna bara rullar på. Det har nästan varit vårvärme ute men jag är mycket väl medveten om att det kan snöa i två månader till. Men vi får väl hoppas att det inte blir så. Nu har också kören börjat igen efter juluppehållet så det åker jag iväg på ikväll. Nya låtar den ena svårare än den andra. Men kul är det och sen kan vi se fram emot konserten på Hovet i vår. Med Martin Stenmarck.
Ja just det......det blev en sväng både till Lindex och KappAhl oxå:)

Nystylad

Idag är det fint väder igen. Man kan ju undra om det ska hålla på så här varannan dag mulet och varannan dag solsken. Inte mig emot bara det inte kommer mer snö. Har idag tillbringat två timmar inne hos frisören så nu har jag både fått av lite slitna toppar och fått ny fräsch färg i håret. Det är det bästa jag vet att få komma till underbara Helén och bli ompysslad lite. Man är alltid lite extra lycklig när man går därifrån och ser oförskämt piffig ut. Efter frissan var Robin och jag ner till körskolan och hämtade böckerna till moppe-kortet. Två dagar på sportlovet är bokade för skola. Sen får han vänta till det blir isfritt innan dom börjar med körlektionerna. Mammas lilla pojke är stor och om ett år får han börja övningsköra för bil. Jisses.
Kvällen kommer att tillbringas på killarnas skola. Dom är lediga nu på dagen och har öppet hus ikväll. Ska strax åka och hämta Jenkan och sen åker vi till Patrik som behöver bilen på eftermiddagen.


1:a februari

En månad in i 2011 har redan passerat. Man märker att det går mot vår för det är ljusare på morgonen och ljuset håller fast längre på kvällen. Eller i alla fall på eftermiddagen. En riktig vinter har vi haft i år igen. Undrar hur länge den stannar kvar. I och med att ljuset är på väg tycker jag att snön sakta med säkert kan försvinna bort. Igår var det härligt ute men idag har det varit grått och trist. Men så länge snön smälter kan det gärna få vara lite trist ute. 
Dagen har jag spenderat med vänner. Sen hem för att hämta barnen. Middagen idag bestod av currypanerad sej med kokt potatis och en sås gjord på vatten, grädde, fiskbuljongtärning,senap och gräslök. Hade inte så stora förhoppningar om såsen men alla utom Jenkan mumsade och åt fisk med massa sås på. Fisken slank ner i lilla tösen i alla fall. Det bästa av allt var att det bara var en halv deciliter grädde och det är inte så farligt. Maten som hamnade på våra tallrikar idag kommer jag absolut att göra fler gånger. Det var smaskens.
Efter disken tog jag mina stavar och gick ut på promenad med Patrik hack i häl. Ingen utav barnen ville följa med så vi fick lite vuxentid tillsammans. Halt som tusan var det mest överallt men det blev en liten tur på 40 minuter och en sväng in på affären för att handla lunch till i morgon.
Skulle kunna ge vad som helst för lite chips och dipp (och iskall cola) men nej då jag får allt vänta till helgen. Då kanske det slinker ner några chips och möjligtvis ETT glas cola. På tal om helgen så börjar jippot som kallas melodifestivalen. Det innebär en MASSA helger uppbokade.

RSS 2.0