4,5 kilo

Det är ungefär vad jag hittills har gått upp i vikt denna helg. Tror jag i alla fall. Det känns som det. Är det fest så är det. Och här ute i stugan är det gott att grilla med tillhörande tillbehör. Idag blev det grillspett och bakad potatis. Nu får fasiken mina ben bli bra så jag kan börja gå igen. Det skulle vara bra att börja använda gåbandet lite smått igen. Jag hade ju tänkt minska mig en del till sommaren men det får jag nog skjuta på framtiden om det fortsätter så här.


Guld

I lördags när jag vaknade var jag helt klotrund i ansiktet. Blev lite orolig men hade inte tid att tänka på det särskilt mycket då vi skulle göra oss färdiga för att åka ner till Malmö med det röda tåget. När vi kom till Storvreta var det redan folk på perrongen. Jag insåg ganska snart att vi inte skulle få dom platserna vi ville ha. Och mycket riktigt så blev det panikrusning när tåget äntligen kom. Vi fick i alla fall tag i ett bord till slut. Vi hade packat mackor och sallad som vi åt på väg ner.
När vi kom till arenan så hade inte damernas final börjat än. Vi intog våra platser och såg IKSU vinna över Kais Mora. Sen var det dags för killarna att inta planen. Jag fattat inte men nu igen så tog det andra laget ledningen från första början. Det gick så långt som till tredje perioden innan Storvreta skulle få fart på sina fötter och klubbor. Från ett underläge med 0-3 blev det vinst med 5-3. Dom slutar aldrig att förvåna. Men är dom världens bästa så ska dom väl klara upp det där kan man tycka. Med det tredje raka guldet ansluter dom till endast två andra klubbar som gjort det tidigare.
När det var dags att ta sig tillbaka till tåget hade mina vader svullnat upp rejält och det gjorde ont för varje steg jag tog. Jag hade inte speciellt tajta byxor men dom stasade så jag trodde jag skulle bli tokig. Det enda rätta när jag kom till tåget var att lägga upp dom på sätet för att lätta på trycket lite. Det hjälpte inte särskilt mycket men det var skönt att vila benen. Större delen av resan tillbaka kunde jag sova bort smärtan. Hemma igen och i sängen var vi klockan halv fyra. Vi var ju tvungna att ta in tidningen och kolla bilderna från kvällen på guldhjältarna.
På söndagen sov jag till efter tolv. Sen blev det soffläge till det var dags att åka till Vaksala torg och se när killarna rullade in i Uppsala med bussen. Det blev ett kort firande på grund av regnet men det räckte gott och väl.
På kvällen firade vi med sushi. Fast bara jag förstås dom andra åt annat på menyn.
I morse fick jag ringa läkaren för att komma underfund med mina svullnader. Ansiktet, vaderna och fötterna var som klumpar. Jag fick en tid på eftermiddagen och där kunde läkaren bara säga att det var en allergisk reaktion på något och skrev ut medicin. Det är praktiskt taget omöjligt att veta vad det kunde vara. Jag fick även lämna lite blod så dom kunde se om jag hade några infektioner i kroppen och det ringer dom om i morgon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från Vaksala torg kommer en annan dag.





Fotojobb

Jag har sån beslutsångest över vad jag vill göra egentligen. Min undran är väl när jag ska komma på det. Snart 39 och inte har hittat det perfekta jobbet än. Så perfekt behöver det inte vara men när jag inte ens vet VAD jag vill göra så är det svårt. Ibland önskar jag att jag kunde leva på fotandet. Men det är ett väldigt ensamt jobb (tror jag i alla fall). Jag trivs med människor runt omkring mig. Jag har en jättefin hemsida och alla förutsättningar för att få in lite jobb men jag gör ju ingen reklam för mig direkt. Vet inte hur jag ska göra. Prata kan jag och sälja in mig på det jag kan. Men ibland kan det vara svårt att lita på sig själv. Jag vet att jag är duktig och att jag kan fotografera men i alla fall så tvivlar jag på det jag gör.
Idag hade jag ett fotojobb. Det var nere i sporthallen där jag skulle ta bilder på ett Super School gäng. 21 stycken niondeklassare med ledare som åker till Finland på söndag och tävlar mot skolor från andra länder. Riktigt vad dom tävlar i och hur det går till vet jag inte. Jag fick ihop en bild och nu ska den skrivas ut för att först och främst sättas upp på skolan sen ska den användas till bland annat tack-kort. Det var lite roligt men inte så lätt att få ordning på 21 stycken tonåringar. Killarna skulle vara tuffa och tjejerna oroade sig mest för hur håret låg.

Så här blev det. Lite svårt att se ordentligt när bilden är så liten men på ett ungefär.

 



Kungen

Här hemma i mitt hus heter inte kungen Carl XVI Gustaf och han bor inte på Drottningholm.
Nej, här heter kungen Hannes Öhman och han bor i Uppsala. Vilken vändning det var i matchen i måndags på Fyrishov. Det stod 2-2 i matcher och vad som helst kunde hända. I början på andra perioden stod det 0-3 till Falun men sen hände det något. Ålänningen blixtrade till och skottade in mål efter mål. Tre stycken och en assist sen var det fem andra mål från lagkamraterna. Ojoj så hett det var på planen. Ju mer mål Storvreta fick in dessto argare blev killarna i Falun. Det utdelades både slag och utvisningar. Målen visade 8-3 och det innebar att killarna åter var i final för tredje året i rad.
Men frågan återstår: Blir det ett guld för tredje året i rad???
Vi åker ner till Malmö med det röda tåget. Biljetterna är betalda och hämtade. Nu vill jag bara bli frisk för en förkylning har hittat till min näsa. Och när jag ändå är inne på önskningar så vore det där guldet kul att få hem till Uppsala igen :)

 


Örebro

Det var den helgen det. I fredags tog vi bilen ner till Örebro för att Linus skulle spela lite innebandy. Vi kom fram till ett fint hotell och bar in alla väskor. Robin fick ett eget rum som han delade med kusinen och Jennifer skulle sova med oss. Det blev lite trångt i vårat rum med tre sängar men vi skulle ju bara sova där. Sen letade vi upp skolan som Linus skulle sova på. Vi hjälpte till att blåsa madrassen och få ordning på alla saker innan vi åkte därifrån. Sen var det ledigt några timmar innan första matchen skulle spelas. Först blev det en förlust sen en vinst och på det blev det oturligt nog två till förluster. Sista matchen spelades mot Gottsunda. Helt otroligt att vi åker ner till Örebro och får möta ett lag hemifrån. Linus gjorde ett mål och det var riktig fart på honom på varje match så det var så roligt att se.
På lördagen letade vi upp en köttrestaurang i som var riktigt bra. Lite samma stuk som Texas Long Horn här hemma. På samma hotell bodde en granne vid stugan och det var kul att träffa dom. Eftersom det blev tre förluster så var det inget spel idag. Vi var och tittade på p99 och efter det var vi till Gustavsviksbadet. Ett äventyrsbad som enligt Patrik var helt livsfarligt. Bland annat var det betongväggar vid en fors som man åkte utför. Jag och Robin ville inte bada så vi satt utanför med en data och jag hade en bok i knät.
Jag är helt slut efter helgens äventyr. Vi har haft det jättebra men det är alltid en omställning med allt vad det innebär. Så på väg hem snarkade jag nog ganska bra.
En värdelös sak var att det var uruselt skyltat. Inte en enda skylt på en enda skola. All skolor vi kom till låg mitt i bostadsområden så det var inte så lätt att hitta heller.
Nu på kvällen har det blivit tre armband gjorda som ska säljas i morgon. Och då står en finalplats på önskelistan. Jag har suttit med min fina Hannes-tröja sen jag duschade nu på kvällen och hoppas det ska ge lite kraft till killarna inför den sista matchen och sista chansen att ta sig till Malmö.

:)

Måndag idag eller? Nej det är ju tisdag och första arbetsdagen. Ska bli så skönt med en kortvecka. Tisdag, onsdag och torsdag sen är det ledigt på fredag och då åker vi till Örebro där Linus ska spela innebandycup. Det ska bli skoj att åka iväg och vi blir ett gäng härifrån som ska sova på samma hotell. Även om barnen spelar olika tider kommer vi att träffas lite i alla fall. Mer om det senare i veckan.
Sms-terror av högsta graden :) Det är skoj det. Tankarna som går åt samma håll och tankarna som delas.
Nu har ännu ett armband blivit klart. Just nu finns det ingen hejd på det hela utan allt går som på räls. Svart och rött så klart, vad hade ni väntat er???

 



Chris Medina

Första helgen i stugan på hur länge som helst. Först upp till Falun i torsdags och sen ut på landet i fredags. Det har varit riktigt skönt att komma bort ett tag. Vädret har varit alldeles perfekt med strålande sol och blå himmel. Det har inte varit så varmt man vad gör det då. Jag fick ju elda i spisen så dom andra höll på att storkna.
I lördags fick vi besök av Fredrik och Emma och barnen. Vi skulle äta lite påskmat tillsammans. Men hej och hå det känns som att jag skrivit det här i det tidigare inlägget. Det var i alla fall jättemysigt att dom kom till oss.
Senare på kvällen var det premiär av Kvällen är din med Martin Stenmark som programledare. Då fick man ju sitta och gråta en stund. Tänk att få hem Chris Medina i ditt vardagsrum??? Det skulle jag vilja i alla fall.
Hela söndagen gick utan att jag tänkte på det. Jag gjorde iordning några armband och så högg jag väl lite ved. Så skönt att gå in i boden i tystnad och hugga lite pinnar. Konstigt att det var söndag och inte stressa med packning för att åka hem igen. Det gjorde vi däremot idag. Efter frukosten var det dags att åka hem för att fräscha till sig inför den 3:e semifinalmatchen i Fyrishov.
Inför dagens match stod det 1-1 så allt kunde hända. Men det slutade med vinst för Storvreta så nu har killarna fördel inför matchen uppe i Falun på torsdag. Och då hoppas jag att det är sista matchen så vi kan planera resan ner till Malmö den 21:a.
I morgon är det jobbdag igen så nu kryper jag ner i sängen.

Glad Påsk

Nu har snart hela påsklovet gått och påsken har kommit nästan halvvägs. Vet inte riktigt när jag skrev sist och jag tänker inte kolla heller. Det är mycket som händer nu. Igår var vi iväg på ännu en match med dom stora killarna. Vi åkte med supporterbussen upp till Falun för att heja på. Hemmamatchen gick ju inge vidare så nu stod ganska mycket på spel. Med en till förlorad match tror jag att det hade blivit svårt att ta igen det på resterande matcher. Men med vårt stöd på läktare kunde alla åka hem till Uppland med en vinst i bagaget. Nu återstår tre matcher för det är bäst av fem som gäller. Om nu inte Storvreta tar hem tre på raken nu för då blir det bara fyra matcher spelade. Lite insnöad har jag allt blivit och det är roligt att det är något som (nästan) hela familjen åker på. I och för sig var inte Linus eller Robin med till Falun men vid hemmamatcherna är i alla fall Linus med. Och ofta tar han med sig en kompis också. Nästa match är på måndag och sen tar jag och Sabina bussen upp till Falun på torsdag. Eftersom det är skoldag på fredag så för gubbarna vara hemma med barnen. Rättvist tycker jag :)
Det blev ju lite sent igår så i morse sov vi ganska länge. Packningen gick i full fart och båten kopplades efter bilen. Sen bar det av till stugan. Så härligt att vara här för det var ett par månader sen. Det var också roligt att träffa våra kompisar här uppe. Vi gick en promenad tillsammans och bestämde fika lite senare. Barnen gick ut för att efter bara en kort stund återvända med en skada. Våra vänners minsta grabb hade skurit sig på ett vasstrå. Blodet bara rann och det var rejält djupt på ena fingret. Gubbarna hade druckit whiskey och hans mamma är känslig när det gäller blod. Jag skjutsade dom till akuten i Tierp där dom fick komma in på en gång. Det dröjde väldigt länge innan dom kom ut igen och då var han sydd med fem stygn i ena fingret och tejpad i det andra. Inte någon vidare kul start på påsklovet.
Nu är det sängen som gäller och i morgon vill vi inte ha någon snö så långt ögat når. Då får vi främmande av bror med familj. Mamma och pappa är borta med husbilen så vi får ha en påskmiddag själva. Det blir inte så himla märkvärdigt utan en påskmiddag mini.

Påskägg

Den här helgen har det inte varit lika fullt upp som den förra. Igår hade vi tjejer lite pysseldag och det tillverkades påskägg som nu har fått plats i kökslampan ovanför bordet. Det blev riktigt fint och funderar nu på om det är det enda påskpynt som får komma upp i år. Eller kanske inte. Vi får se...... Vi hade en lugn och skön dag och sen blev det en god lördagsmiddag med hela familjen. Mamma och pappa kom förbi för en snabbfika på förkvällen.
Idag bar det av till stan för inhandling av skor till barnen. Jag hade tänkt köpa ett par gråa converse men då hade inte Stadium den färgen. Det är 25% till den 4:e så jag tänkte ju passa på men det gick alltså inte. Barnen hittade i alla fall skor och Linus två t-shirt. Jag köpte också på mig ett gäng nya bollar i lite fina sommarfärger. En chockrosa och en jättefin limegrön. Nu ska här tillverkas armband.
Nu på kvällen har vi haft besök av familjen Mattsson/Åkerman. Alltid lika trevligt när dom kommer förbi. Vi såg slutet av matchen mellan Falun och Helsingborg då Falun blev vinnare. Det var ju jättebra och då gällde det bara att Storvreta valde dom till semin och vet ni vad det gjorde dom. Nu är det match på tisdag hemma i Fyrishov sen tar vi bussen upp till Falun på torsdag och sen har vi en hemmamatch nästa måndag. Och efter det är det klart för det blir ju tre raka den här gången också. Eller...???
Nu till sängen för jag jobbar i morgon. Barnen har lov så dom är fortfarande uppe och spelar lite.


RSS 2.0