Gott och blandat

Jag har inte skrivit på några dagar så jag ska försöka få ihop de tre senaste nu.  Vi börjar på söndagen då Linus skulle på kalas inne i stan på lazergame. Det var grannen till barnens mormor och morfar som hade bjudit in Linus. Medan han var där åkte vi till Ikea och kikade där. Men naturligtvis var det så att dom sakerna jag skulle ha fanns inte kvar. Jag saknade fästen och en gardinstång men jag får väl vänta till i morgon när dom öppnar i nya lokaler. Efter kalas och shopping åkte vi hem igen för att ladda inför en föräldra-barn-match i innebandy. Patrik införskaffade sig nya skor och shorts för att han skulle vara med. Det blev en spännande tvist mellan lagen och resultatet blev 4-5 till föräldrarna. 
Linus stod i mål en halvlek åt varje lag 

Patrik kämpade på men fick inte in bollen i målet


Trött eller??

Alla var trötta och somnade utan problem på kvällen.

Måndagen bjöd på jobb till kl fem sen var det personalmöte mellan kl fem och sju. Efter det kom Jenny med mig hem för pysselkväll med halsbandstillverkning. Jag tyckte det var riktigt trevligt och jag hoppas att jag får sällskap någon mer kväll. Barnen var nyfikna på Jenny men gick i säng till slut lite senare än vanligt.
Ps Fick reda på att jag blir kvar till midsommar. Känns kul men var inställd på att bli ledig ett tag. Så känslorna är både och. 

     
Ett som går i vitt, ett blått och ett rött

Idag tisdag hade vi påsklunch på jobbet alla avdelningar samlades för gemensam lunch. Det var god mat i mängder och bra stämning. Efter middagen bjuder kvällen på basketmatch för Linus tillsammans med innebandygänget och Patrik ska byta däck på en Volvo som han köpt. Det är en 850 kombi år -95 som är jättefin. Helt plötsligt har vi två fungerande bilar igen (som alla får plats i) och det känns skönt att slippa pussla hela tiden.   
   

Dop

Söndag morgon och jag har precis svalt sista tuggan på frukosten. Idag har vi kalas och innebandy inbokat. Tänkte också ta en sväng förbi Ikea och titta hur det ser ut där nu dagarna innan flytten till nya lokaler.
Jag ligger lite efter med bloggande den här helgen men här kommer ett inlägg från igår.  
På lördagen var vi iväg till Lena kyrka för dop av barnens kusin Jacob. Det är Patriks minsta bror Andreas yngste son. Jacob var jättesnäll i kyrkan och sa inte ett knyst. Storebror Jonathan däremot hade lite spring i benen men det måste man ha när man är 3 år. Efter dopet blev det fika i församlingsgården och öppning av massa presenter. Hade förstås kameran med mig så här kommer några bilder. 
Dagens mittpunkt Jacob född 090109

 Hela familjen samlad mamma Sophie, pappa Andreas, Jacob och Jonathan

Let´s Dance

Så var det avgjort. Magnus Samuelsson vann Let´s Dance 2009. En alldeles rätt vinnare om ni frågar mig. Jag har röstat på honom från första stund. Att han med sina 145 kilo över huvud taget kan röra sig så smidigt på ett dansgolv är mäkta imponerande tycker jag. En värdig vinnare var också Annika Sjöö som har stått på andra plats allt för många gånger.



Heja Magnus och Annika det gjorde ni bra

Bio

I förra veckan frågade Jenny mig om jag ville gå på bio och nu var det dags. Jenny ville se Män som hatar kvinnor så vi valde den. Hade jag bestämt så hade det inte blivit den för jag tycker inte om thriller och det här var ju en sådan. Jag brukar köpa dessa filmer på dvd så jag kan sitta och gömma mig i soffan om det blir läskigt. Filmen var i alla fall jättebra lite Wallander-stuk på den och dom filmerna tycker jag om. 
Tack Jenny för en trevlig kväll den gör jag gärna om.   

Sköna söndag

Idag var vi upp till stugan för att titta till den. Vi stannade efter vägen och handlade med oss lite korv och bröd som vi grillade. Vi bjöd även med mamma och pappa. Det var underbart vackert väder solen sken och det var så gott som vindstilla. Efter lite fika och vila tog vi en promenad ner till vattnet sen var det dags att plocka fram grillspetten och börja grilla.

     



  Jennifer började hacka upp en fåra till sättpotatisen.

Ett vass insjunket i isen



En doft av nybakat

Lördag morgon och Robin fick för sig att baka. Det gick bra. Fram med alla ingredienser och sätt igång. Läsa boken. Mäta upp i skål. Jäst, salt, socker, olja, vatten, kesella, mjöl blanda blanda. Jäsa 30 min. Dela upp i 16 bullar. Jäsa 30 min till. Sen in i ugnen 15 min. Slutresultatet blev 16 jättegoda lite grova matbrödsbullar.....MUMS. Det har du inte gjort för sista gången Robin. Från och med nu får du sköta matbrödsbaket ; ) Kram från mamma <3

   

Dagens halsband

Igår hämtade jag Jennifer tidigare från skolan för hon mådde inte bra. Vi åkte hem och pysslade och det blev det här resultatet.

Selma

Vi har fått tillskott i familjen. Lilla Selma som kommer att vara hos oss till på söndag medan hennes riktiga familj är uppe i fjällen och åker skidor.  Hon är en Jämthund och är ca ett halvår. Hur snäll som helst så det är inga problem bara kul. Barnen är överlyckliga att Selma är här synd att både jag och Jenkan är allergiska så vi kan inte skaffa en egen hund. Vi hade en Berner Sennen för länge sen men han blev gammal och vi var tuvngna att ta bort honom. Efter det upptäckte jag att jag blev väldigt bra i min näsa och det var för att vi inte hade en hund längre. Synd men sant.
Här är hon redo för sista kvällsturen.

Snart jobba

Sitter vid köksbordet och har precis svalt sista tuggan på frukostmackan. Jag börjar halv nio idag så jag ska snart åka. Jag jobbar kortdag idag bara till halv tre det ska bli skönt. Har förresten fått reda på att jag ska jobba hela april också så jag fick i alla fall en månad till sen får vi se.
Ute är det strålande sol och 1 minusgrad. Igår var det plaskigt överallt och allt blev blött bara vi visade oss ute. Var in till stan igår och köpte fodrade gummirullar till Jenkan. 
I morgon väntar något på mig här hemma men det berättar jag då.......spännande.
Nej nu måste jag skynda mig ska hinna kamma håret och borsta tänderna innan jag åker hörs imorgon. 

Dagens halsband

Ett halsband har sett dagens ljus så här ser det ut......



Pärlorna kommer från USA. Jag tyckte att hänget var jättefint men nu när det kommit upp på ett halsband är jag inte lika säker.
Skriv gärna en kommentar......

Är våren på väg???

Jag vaknade till ett strålande solsken  som letade sig in genom fönstret till sovrummet. Försökte att ligga kvar en liten stund till men det gick inte. Funderade på vad vi skulle hitta på idag. Efter frukosten åkte vi fyra st till farmor för att hälsa på. Jag har inte varit där sen farfar gick bort. Hon blev jätteglad när vi kom och bullade upp med mackor och massa pålägg. Sen gick hon ner i källaren och tog upp farfars fiskelådor som hon gav till Robin. Han blev glad och tackade för sig.  I sommar ska vi ta ut båten till stugan och åka ut och fiska det blir skoj.
På väg hem stannade vi till hos mamma och pappa för att säga hej. Hade min kamera med mig och skulle därmed försöka fånga lite blommor. Det gick åt många svordommar innan min kära man kom och uppdaterade mig hur man skulle göra. STÄLL IN SKÄRPAN MANUELLT......jajaja Herr Duktig. (Jag har ju gått kurs men om man inte gör det dagligen glömmer man bort) Tack Raring ; )

Så här kan det se ut .....
 


eller så här


Åkte sen förbi jobbet för att hämta upp en teckning som Jenkan målade i fredags när hon var med mig och då hittade jag det här.
Snödroppar

Lite av varje.....

Lördagkväll och lugnet har lagt sig.....
Idag var tre delar av fem in tilll stan för att hämta mina närbildslinser till kameran. Innan vi åkte hem var vi och handlade lördagsgodis i en butik med bara godis hur mycket som helst. När vi kom hem ville jag prova kameran på en gång men det var svårt att komma underfund med hur jag ska göra. Det behövs nog mycket träning innan jag får in snitsen på det där. Tanken är ju att jag ska komma riktigt nära tex när jag fotar blommor. Men men träning ger ju färdighet eller vad det nu heter. Hoppas att jag kan visa resultat av blommor snart.  Medan ni väntar kommer en bild på linsskyddet. (Inte så roligt men en bild i alla fall)



På eftermiddagen var det dags för BBK att göra sin sista seriematch. Den var mot Storvreta och dom är jätteduktiga. Det började inte så bra och när första halvlek var slut stod det 2-5 till Storvreta. Men i andra perioden blev det fart på våra killar och efter en hård strid slutade det 6-6. Jättebra kämpat och vi slutade terminen på topp. Då kom stolta innebandymorsan fram igen. Ser nu fram emot lite lediga helger i stugan i väntan på sommaren. 
Efter matchen skulle killarna äta en tacobuffé som avslutning. Jag, resten av familjen och min mamma och pappa åkte hem för att äta kyckling med klyftpotatis. Mums..... 
Nu väntar melodifestivalen på tv´n men jag har också plockat fram mina pärlburkar ......tror dom får vänta till i morgon.

 

090310

Har försökt hitta inspiration till att göra ett nytt halsband i flera dagar nu. Idag gjorde jag ett men mycket mer var det inte. Jag är i alla fall jättenöjd och tyckte det blev fint. Jag köpte mycket pärlor i USA när vi var där men det har ju varit lite rörigt så jag har inte orkat förrän idag. Att göra halsband är ett nytt projekt som jag börjat med eller jag har velat börja länge men började i höstas. Det är så avkopplande att sätta sig vid köksbordet och ta fram alla lådor för att välja och vraka bland färger och storlekar på pärlorna. Ser först till att barnen ligger i sina sängar och Patrik framför något bilprogram på tv´n sen är det bara att sätta igång för då vet jag att jag får vara ifred.
Ikväll skulle Patrik tillsammans med sina bröder på möte i Stockholm så jag och barnen blir själva  både över middagen och hela kvällen. Jag väntar hem honom vid kl10 ikväll hoppas jag. Det känns alltid bra att han är hemma när jag går och lägger mig. 
Åter till pärlorna . Även om jag köpte ganska mycket pärlor så blir jag lite snål på dom. Jag vill inte använda dessa för jag kanske kommer på något finare att göra senare. Dumt eller hur....
Dagens halsband är grönt och svart och gjort på pärlor från USA. Så nu när jag har sprättat påsarna kan jag väl fortsätta eller vad tycker ni?



 

   


Kalas igen

Ännu ett kalas är över. Idag var det att kliva upp med tuppen för att åka in till stan på innebandymatch. Det gick inte lika bra som det brukar göra. Grabbarna förlorade med 3-1. Det var ett stenhårt och intensivt spel genom båda perioderna. Nu är det bara en match kvar för säsongen. Hoppas på bättre lycka då.....
Sedan bar det av till barnens kusin Jonathan som fyller 3 år på måndag. Det är lättare att samla alla på en helgdag så slipper man tänka på att alla ska sluta jobbet och inte komma i säng för sent  för barnen som går i skolan. Jonathan fick presenter som alla hade ett tema och det var Blixten McQueen. Han fick allt från leksaksbilar till filtar och kudde alla med Blixten McQueen på. 
  

Kalas

Idag har vi varit och gratulerat barnens kusin Emil. Han fyller 3 år på torsdag och vi var där på kalas idag. Först paketöppning sen fika med jättegod tårta. Av oss fick han Blixten McQueen bilar. Sen kom farmor och farfar och dom hade med sig en påse med fiskar. Fem st levande fiskar. Gissa om Emil fick stora ögon. Det var bara att plocka fram skålen och starta pumpen så dom hade någonstans att bo. 

Snurrigt

Det snurrar i huvudet. Känner att jag är orolig hela tiden. Tur att jag har en familj att luta mig mot. Det ser tyvärr ut som jag inte har något jobb i april. Den svängen har jag ju varit i förr. Jag kan få enstaka timmar med inte gå på några fasta tider. Jag pratade med arbetsförmedlingen i fredags och ska jag in i det systemet igen är det bättre att vara helt arbetslös och ha a-kassa i stället för att arbeta några timmar här och där. Det är ju hur sjukt som helst men tyvärr sant. Man kan ju tycka att det är bättre att arbeta det man blir erbjuden och stämpla resten. Men det är ett sjukt system som säger att jag tjänar bättre om jag är hemma på heltid. Tjänar och tjänar jag får ju bidrag..... Faaaan Jag som trodde att jag hade jobb till sommaren i alla fall. 
Nej nu får jag sluta vara så negativ det är ju lördag och snart börjar melodifestivalen. 


Glamour

Idag var det dags att gå till frisören igen. Jobbade till kl halv tre sen hem med barnen från skolan och in till stan för att klippa mig. Jag är nöjd med mitt hår just nu så det blev bara topparna som klipptes och bort med lite lugg så klart. Jag har ganska tunna fina hårstrån så luggen är alltid svår att forma när den blir lång.  Efter klippningen och föningen plockade Helené fram en pytteliten söt plattång. Vips så trollade hon fram en glamourlook på mig. Hon gjorde stora lockar och några korkskruvar i mitt korta tunna hår. Kände mig jättefin när jag gick därifrån. Sen lovade hon mig att hon skulle styla mitt hår om jag blev bjuden på bal någon gång...haha.

 

Grattis Ebba

Idag fyller Sabinas dotter Ebba 6 år. Himmel vad tiden går fort jag kommer ihåg när hon föddes det var ju igår...
Grattis Ebba hoppas du får en bra dag med många presenter. Vi kommer på fredag du får spara lite tårta till dess.
Du kommer väl till oss i sommar och hoppar i poolen???

Rosa delfin

Gullig va? Jag som tycker om delfiner kunde inte låta bli att lägga in den här.
Delfinen upptäcktes av en kapten på en turistbåt i Lousiana. Den simmade  med sin mamma och ytterligare tre delfiner. Att den är rosa kan vara ett tecken på inavel.
Inavel eller inte inavel jag tycker den är jättesöt och därför får den vara med här hos mig.

Söndag

Vaknade idag före kl åtta. Det är typiskt när man för en gångs skull är tillåten att sova länge. Gick ut i köket och satte mig framför datan i min ensamhet. Tyst.....så tyst.....Efter en stund hörde jag......mamma är du vaken?. Den var Jenkan som hade vaknat. På tassande nakna fötter kom hon ut till mig. Jag vill titta på film sa hon och så kröp hon ner i sängen igen medan jag slog på Tom och Jerry till henne. En timma senare hade hela familjen vaknat utom Robin för han sov hos en kompis. Vi dukade fram frukosten och efter det åkte vi med Linus till en kompis och vi tre som var kvar åkte upp till stugan. På väg upp såg jag massor av fina objekt till mitt fotande. Gnistrande träd med kvistar av is. Vackert. Jag tar dom på väg hem tänkte jag. Men ack så fel det blev, det blev varmare och då försvinner ju isen och det blir bara vanliga fula kvistar kvar. Hmmm....  Har lärt mig något nytt.
Vi har nu varit hemma i kylan i en vecka och jag kan ju bara konstatera att JAG VILL TILLBAKA TILL VÄRMEN.
Hittade en kompis som jag också tror längtar till sommaren.

Nu väntar stekpannan och kycklingen sen ska vi åka med Linus på innebandyträning dom spelar en träningsmatch på dagens träningstid. 

RSS 2.0