1:a advent

29 november och 1:a advent. Nu är det snart december och ingen snö. Eftersom vi åker bort om två veckor har jag beslutat att inte ta fram allt för många julsaker. Jag har satt upp adventsstjärnor i köket och vardagsrummet men i dom andra rummen får det vara som det är. Inga julgardiner kommer upp här inte.


Igår var det dags för vår konsert vid slottet i Uppsala. Det var jättemysigt där i mörkret. Alla tog i för fulla halsar och jag är helt lyrisk över stämningen. Det var mitt första uppträdande med kören och jag bara njöt. Det är nästan det bästa jag gjort att jag äntligen tog mig i kragen och började sjunga. När vi var klara smällde det av en massa fyrverkerier. UNT uppskattade att det var ca 30 000 st människor på borggården, runt slottet och nere vid botaniskan. En mobilbild togs så klart.


Jag vill också skicka en grattishälsning till Jenny som fyllde 22 år igår. Jag grattade ju dig igår men här får du en till. Kram



Dansbandskampen

Igår var det dags för Patrik och mig att bege oss till Strängnäs för att dansa lite. Efter en timmes bilresa klev vi in på hotellet. Det första jag såg var Thomas Deutgen som stod nere i receptionen. När vi sen var på väg till hissen stötte vi på Magnus Carlsson. Uppe på rummet väntade en dusch sen lite piff inför kvällens äventyr. När vi sen klev ur hissen mötte vi Melissa Williams. Man kan säga att det var kändistätt runt omkring oss. Från hotellet till arenan var det ca 30 sekunders gångväg. Så vi bodde väldigt nära och bra. Först blev vi bjudna på ett glas champagne med lite mingel. Sen var dags att sätta sig till bords. God förrätt med laxröra på en bit bröd sen var det oxfilé med potatiskaka och som avslutning kaffe och kaka. Helt otroligt att jag kunde äta hela köttbiten. Det brukar alltid vara så rött så jag inte kan äta mer än bara det allra yttersta på köttbiten. En kul kväll som jag fått lida för idag. Har väldigt ont i foten och nacken. Men det är bara att bita ihop och se glad ut. Kameran var inte med men mobilen.



Lördagens innebandymatch

Igår var det dags för Linus att packa innebandyväskan igen. Patrik jobbade så jag tog barnen själv och åkte iväg. Först till samlingen vid vår sporthall sen till grannbyn, Vattholma. Killarna spelade mot Bälinge men dom har ingen egen hall så därför fick båda lagen lika långt att åka. Det började med att Bälinge fick in ett mål efter 26 sekunder in i matchen. Sen kom våra grabbar igång och då hade dom andra inte en chans att komma ifatt. Det slutade med att vi åkte hem som ett vinnande lag med 4-7 efter slutsignalen.

 
    


Nybakta bullar och doft av pepparkakor

Min oro som jag hade igår har varit näst intill borta idag. Jag blev sjukskriven två veckor så nu känns det som jag kan ta det lugnt ett tag och bara tänka på mig själv. Jag fick i uppgift att ringa en sjukgymnast för att få bort spänningarna jag har i nacken och ryggen. Eller i alla fall minska dom så jag inte behöver vara så stel. 
Idag var det dags att göra ett besök på arbetsförmedlingen. Där sa min arbetsförmedlare inte så mycket. Vi skulle ha ny kontakt när jag kände mig bättre.
På väg hem hämtade jag upp mamma. Och innan vi åkte hem och hämtade barnen var vi över till mormor för att hämta ett lass bullar som hon bakat till mig idag. Vi blev bjudna på nybakade bullar och kaffe. Bullar så varma att dom inte gick att ta i....mums. När vi sen kom hem var det dags att hämta Jenkan och när det var gjort började hon och mamma att baka pepperkakor. Det var mycket viktigt att hon skulle göra allt själv. Vi hade färdig deg men hon mjölade lite, kavlade och upp på plåten. Senare på eftermiddagen kom pappa efter jobbet och jag bjöd på tacos. Min pappas älsklingsrätt. Eller hur pappa????
Lite bildbevis finns det så klart. Kändes skönt att hålla i kameran igen det var ett tag sen.



    

Jag hade faktiska kameran med mig till Göteborg men när jag skulle ta fram den på hotellrummet hade den varit påslagen hela resan så det var inget batteri kvar. Naturligtvis hade jag plockat ur all onödig last som vägde bland annat laddaren. För den var ju nyladdad när vi åkte. Typiskt när allt jag ville var att spara lite vikt. Jag tog en bild med mobilkameran från vårat hotellrum med utsikt över Skandinavium.


Orkar inte

Att det ska vara så svårt att komma tillbaka...?????
Det onda sitter i fortfarande. Överallt. Tänker hela tiden. Jag gör bara det jag verkligen måste.
I fredags tog jag beslutet att åka ner till Göteborg med mina smärtor. Det var en resa som var inplanerad sedan länge och jag tänkte att det blir ju inte bättre för att jag sitter hemma och gråter. Jag gråter inte längre men allt är jobbigt. Idag försöker jag ta beslutet att ringa en läkare. Men då undrar jag om dom sjukskriver mig nu när jag är arbetssökande. Orken och energin finns inte just nu.

Jag provar krockkudde

Igår när jag var på väg in till kören hände det som man absolut inte vill ska hända. Jag körde genom en korsning och möter en buss som ska svänga vänster. Han stannar inte vilket leder till att vi frontalkrockar med varandra. I bilen med mig hade jag Lisa. Vi brukar köra varannan gång och igår var det alltså min tur. I och med krocken löste båda krockkuddarna ut. Jag minns inget mer än att det börjar ryka från instrumentbrädan. I vild förskräckelse skulle jag kliva ur bilen för jag trodda att det brann. Lisa var lite mer i sina sinnesfulla bruk så hon sliter in mig i bilen igen. Jag bara ser all rök. Lisa säger att jag måste vara stilla. Det kommer en man och frågar hur det är. Jag svarar inte honom (tror jag). Helt plötsligt sticker en man in sitt huvud framför mig. Jag känner igen honom och undrar varför??? Hej! säger han jag heter Janne och är från ambulansen.....Aha där fick jag det svaret. En tv3-kändis. Allting händer runt omkring mig. Jag får inte flytta på mig förrän jag är ordentligt fastspänd i både en ryggplatta och en stödkrage för nacken. Jag hör bara massa saker som jag inte förstår. Det är massa bilar överallt. Brandbilar, ambulanser och polisbilar. Läskigt. In på akuten ambulansvägen. Aldrig gjort förr. Det kommer en massa läkare som börjar klippa i mina kläder. Det enda jag tänker på är att det var svärmors bil. Den bilden vill inte sluta vara i mitt huvud. Herregud jag kunde väl ändå ha haft min bil. Men det är ju saker man inte kan styra över. Janne påpekar i alla fall att det var tur att jag hade en rejäl bil annars skulle det ha gått mycket värre. Man flyttar ju inte bussar så lätt. Det tog tvärstopp kan man säga. Väl på akuten var det röntgen som väntade och vid sådana här skador så måste man röntgas inom en timma så det gick i alla fall skapligt fort. Det visade inget på varken Lisa eller mig så vi kunde båda åka hem med Patrik senare på kvällen. Idag har jag känt mig som om jag var överkörd av en ångvält. Ryggen värker, nacken värker, jag har så förbaskat ont i bröstet, höger höft värker, en stortå har jag ont i (tror att den bara är stukad). Jag har skrapsår i ansiktet efter glasögonen som flög av mig.
Det känns inte bra och det är sånt som bara händer andra. Men nu var olyckan framme hos mig.
Det är inga trevliga bilder så förstora dom inte om ni tycker det är otäckt. Första bilden kommer från Unt....man är ju kändis nu haha.

 


         



Cook-Along

Igår var det dags igen att utforska huvudstaden. Patrik hade fått erbjudande om två biljetter till Tinas Cookalong. Det var Felix Herngren som var kvällens gäst. Dom ska under en timmes direktsändning laga en trerätters middag tillsammans med familjer runt om i landet. För två veckor sedan var Martin Stenmark gäst i Tinas kök och helt ärligt hade jag hellre velat gå på det. Men innan kvällen var slut så var jag mer än nöjd med Felix som gäst i köket.  Komiker som han är gick det åt många svordommar och hans kommunikation med mamman som fanns med på direktlänk från sitt kök. Hela tiden var han tuvngen att fråga mamma om det var rätt som han gjorde. Meningarna började alltid med :Mamma ska man göra så.....??? Skratten var många och sällskapet var det inget fel på.

    


Sköna söndag

Efter en lång dag har jag hamnat i soffan framför Heartbreak Hotel på tv´n. I morse var Patrik och handlade färska frallor till frukost. Efter frukosten var det dags att ta fram strykbrädan och ordna kläder till kvällens äventyr. När strykningen var klar var det dags att åka till samlingen innan vi åkte vidare för att spela innebandy. Det var bortamatch mot Storvreta. Det gick bra för grabbarna fast dom förlorade med 4-3. Dom gjorde en kanonmatch så det var bara otur med målen. Efter halva matchen var det tid för Patrik och mig att bege oss mot stora äventyr. Mamma kom för att ta hem barnen och vi åkte vidare till Uppsala. Där plockade vi upp Fedrik och Emma och vi rullade vidare mot Stockholm. Emma och jag hade beställt biljetter till Buddy Holly på Göta Lejon. Brolle var helt fantastisk i rollen som Buddy. Han har en helt otroligt bra röst som passade rollfiguren utmärkt. I slutet på den två timmar långa showen gungade hela golvet i takt. Det var sånt drag så jag trodde att taket skulle lyfta. Åhh vad kul det är med musikaler.


Go´ och gla´ kex choklad

Jag gillar inte kexchoklad men det var det enda vi hade hemma och det duger att leka med. I morgon är det dags igen för Peter Settman i Dansbandskampen.



Nu är det fredag

Äntligen kan man se fram emot en lugn kväll tillsammans med familjen framför tv´n. En hel skol och arbetsvecka är slut. Den här veckan har varit turbulent med sprutor och febriga barn. Igår hade Jennifer och jag mysdag med film och fotbad.


Idag gick även Jenkan till skolan efter feber och ont i armen. Jag själv åkte in till stan och la mig i massagebänken för 1,5 timmes avslappning. Fredag och lördagkvällar är så sköna när man slipper bråka på barnen om att dom ska lägga sig i tid. Ikväll väntar Idol på tv4 och på ettan spelar jag in Doobidoo.
Jag har kommit på ett nytt sätt att slappna av på innan jag ska gå och lägga mig. Jag fick en spikmatta av mamma för några månader sen men inte orkat prova den. Men nu ligger jag på den en timme varje kväll i sängen och passar på att läsa en bok. 230 pluttar med 27 spikar i varje vilket innebär 6210 spikar i ryggen. Låter skönt eller hur?? Sen är jag lagom avslappnad för att sova gott hela natten.


Neej nu höll jag på att glömma en sak......igår var vi och sjöng igen. Härligt. Det är hårdträning nu inför första advent. Då ska vi vara vid Uppsala Slott och sjunga klockan 16:00 innan fyrverkerierna smäller av klockan 16:30.

091111

Tre utslagna barn och en nyfriserad mamma.

         


Följden av en spruta

Flera orosmoment över den här sprutan har varit, ett: Kommer jag att bli sjuk om jag INTE tar den?? två: Kommer jag bli sjuk OM jag tar den?? tre: Är det FARLIGT att ta eller inte ta den?? fyra: Är det FARLIGARE för BARNEN att ta eller inte ta den??
Det känns som om jag inte kommer att få svar på något utav det här.
Men i alla fall var vi och tog den igår som sagt. På kvällen var det bara Linus som kände av den. I morse hade Jennifer 38,2 i feber så hon fick vara hemma från skolan. Och nu på eftermiddagen när det var två timmar kvar av skolan så ringde Linus och ville bli hämtad. När vi kom hem hade även han över 38 grader. Efter lite nudlar och en alvedon i magen skickade jag i säng honom. Robin och jag har klarat oss med lite ont i armen bara. Nu är det gjort vare sig vi vill eller inte hoppas vi inte tog fel beslut.

Baconfebern

Jaha...då var det klart. Efter många om och men fick vi äntligen komma in och få svininfluensasprutan. Det började i morse då jag var in och skulle ta nummerlapp till hela familjen för att sen återvända på eftermiddagen och ta sprutan. Jag hann stå i ungefär en kvart då det kommer en man som pratar med alla och sa att lapparna var slut. Han rekommenderade oss att åka till ett annat ställe. Där var det inte ett kösystem med nummer och inte heller fick vi komma in på morgonen. Vi var välkomna tillbaka klockan 14. Jag pratade med en sköterska och undrade om jag skulle låta barnen gå klart i skolan till tre då dom slutar i vanliga fall. Hon svarade mig att det kommer att räcka till ALLA i eftermiddag för dom hade öppet till klockan fem. Ok tänkte jag och åkte hem utan vare sig nummerlapp eller en spruta i alla fall i min arm. Jag hämtade barnen vid två alltså en timme innan skolan slutade. Vi åkte i ilfart in till stan och möttes av en KÖ utan dess like. Men vi stod kvar för dom hade ju lovat mig i morse att det skulle räcka till alla. Tji fick jag när en läkare kommer ut och räknar folk i kön och drar en gräns ca 15 människor före mig. Jag blev tokig och började ifrågasätta hur i h...vete dom kunde göra så när dom några timmar före hade lovat att alla skulle få vaccin. Jag kände att jag inte kunde ge mig så jag stod kvar medan han pratade med alla som stod bakom mig. Just när jag var på väg att ge upp höjde han handen mot mig lite försiktigt som om jag skulle stanna kvar. Jag gjorde som han sa. Med tre frusna och trötta barn stod jag kvar till alla hade gått iväg. Läkaren lovade ingenting men skulle gå och kolla om det möjligtvis skulle räcka till oss i alla fall. Väl tillbaka fick vi beskedet att det troligtvis skulle räcka så om vi klev in i värmen och ge oss till tåls så kanske.....om vi hade tur. Det är tur att man är envis och tjurskallig ibland för det lönar sig. Den stackars läkaren blev väl rädd för mig när jag gick på som en ångvält. Jag och barnen fick i alla fall våra sprutor så nu är det bara Patrik kvar.
Det är för jävligt att det ska vara så här....tänk om det var en riktig epedemi som brutit ut hur skulle vi överleva då när dom inte ens kan ta hand om det här????

Innebandy

Idag började vi dagen med att gratta Patrik på farsdag. Jag hade köpt biljetter till Buddy Holly som vi ska gå och se med Fredrik och Emma. Efter frukosten var det dags att åka och spela en innebandymatch för Linus. Dom spelade borta mot Gottsunda. Det var en hård strid till sista sekunden och tyvärr förlorade killarna med 8-6.



Efter matchen var vi till mamma och pappa för att fira farsdag. Mamma hade gjort tacopaj som hon serverade sallad till. Till efterrätt fick vi fruktsallad.

    

         


Middag i Skeberga

I lördags var vi över till Fredrik med familj och hälsade på. Det var jättelänge sen vi var dit. Emma och jag bestämde tidigare i veckan att vi skulle äta middag där och bara umgås lite.Vi blev bjudna på lövbiff, potatisgratäng och sallad.  Det var trevligt och vi hann både med middag, fika, trolleritrick och Guitar Hero. Fredrik skulle trolla för oss och sen var det Linus tur. Linus försökte gång på gång och han blev bara argare och argare. Det lyckades inte så bra fast han var säker på hur Fredrik gjorde. Det gick åt många meter snöre och många sugrör.  

           

    


         

         

    


Fy vad bortskämd jag är

Titta vad min underbara man hade köpt till mig idag som kom hem med ett blomsterbud. Patrik är mitt allt, en stor stark famn att krypa in i. Kram från frugan


Universitetsaulan

Idag var det dags igen. Nu har ni väl börjat förstå hur mina torsdagar ser ut. Idag började vi en kvart senare så det blev en lugn middag med familjen först. Jag gjorde lövbiff i skogssvapssås och ris mumsmums. Sen var det tid att hoppa in i bilen och åka till stan. Mina körkompisar härifrån hade förhinder men inne i stan väntade Emma på mig. Vi gick igenom några nya sånger idag. Bland annat julsånger som vi ska sjunga 1:a advent. Det är stort och mäktigt i Universitetsaulan. Ljuskronorna är sååå stora. Var bara tvungen att ta en bild med mobilkameran.Visst är det fint???


Ja se det snöar, ja se det snöar...

...det var väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra! Då tar vi kälkarna fram och vantarna på. Och sen vi åker i backen, hej vad det ska gå!
Jaja, den här snön som dalar ner för himlen är borta innan den hunnit landat. Så vi får nog vänta med kälkarna.
Idag har jag varit på möte inne i stan. Jag kom hem utan att ha fått något vett i skallen så jag kunde lika gärna varit hemma. Men det är ju bäst att gå när AF kallar på mig annars blir jag väl av med A-kassan. När jag åkte hem började stora flingor komma ner från himlen. Jag som inte har fått vinterdäck på bilen än. Eller på min bil har jag, men jag åker just nu svärmors bil och den har inga vinterhjul. Inte än så länge i alla fall. Det blir väl till att byta i helgen. När jag kom hem var jag så fryssen så jag bombaderade köksbordet med värmeljus. 

                                   


Kista Galleria

Är man galen så är man. Igår fick vi för oss att vi skulle åka till Kista Gallerian. Jag menar att det inte är varje måndag man får för sig att åka 7 mil enkel resa för att gå och titta i affärer. Jag har letat efter stansar hur länge som helst och fick tips att det kunde finnas på Clas Ohlson. Jag ringde för att höra om dom hade det här hemma i Uppsala men inte då. Sagt och gjort så tyckte Patrik att vi kunde väl ta oss en tur till Stockholm på kvällen. Dom informerade nämligen mig att i Kista har dom 11 stycken. Ok, så var vi på väg. Vi gled ut på motorvägen och tog sikte söderut. Det gick ganska fort fast det var en bit att åka. Hissen upp till varuhuset, sen klev vi ut i ett jätteköpcentrum. Vi började med att äta middag. Linus och Jennifer ville ha Mc Donalds och vi andra käkade kycklingfilé med klyftpotatis, tre goda såser och sallad. Det var gott och vi blev ordentligt mätta. Sen var det dags att leta upp Clas Ohlson och titta på det som vi åkte dit för. Vi hittade det ganska lätt och sen var det dags för dom andra att titta på sina saker. Linus köpte ett blad till innebandyklubban vilket jag tyckte var onödigt och som vi hade en väldig diskussion om. Det slutade i alla fall med att både han och jag kom hem med det vi ville ha. Idag har jag provat mina nya stansar och det blev jättebra. Jag är riktigt stolt över resultatet för att det var första gången jag provade dom.


091102

Tillbaka igen. Sitter fortfarande vid datan och har plockat fram en massa bilder. Om jag bara sitter så kommer jag nog bli ganska bra tillslut på PS. Kom på en rolig sak som jag provade. Här kommer den. Allt behöver ju inte hamna på kortet på en gång utan man kan trolla oxå.


091102

Idag har jag en riktig hemma dag. Jag var upp och vinkade hej då till alla sen gick jag och la mig igen och klev inte upp ur sängen förrän efter nio i morse. In i duschen sen mysbyxorna på. Efter en lång frukost har jag bara suttit framför datan. Tittat på doobidoo (tror det stavas så) från i fredags. Det har gått i så många år så jag börjar tycka att det är ett tråkigt program. Vill ut och fotografera men hittar ingen inspiration. Det är kallt och blåser som tusan just nu. Jag har suttit och tittat på bilder från förra sommaren då jag gick fotokursen och hittade en som jag tycker är fin. Lägger ut den i brist på annat.


Galaxy

På plats i blåa huset igen. Sitter och har ätit frukost för inte så länge sen. Hela familjen samlad med färska frallor från affären. Sov alldeles utmärkt i min egen säng i natt. Natten före var vi ute och guppade på Ålands hav. Det var Patrik och jag tillsammans med Sabina och Freddan som hade beställt en båtresa med Galaxy. Barnen fick vara hos mormor och morfar. Det var ett tag sen vi bokade resan och nu så var det plötsligt dags att fara iväg. Vi fick skjuts in till stan där vi mötte upp med dom andra och sen hoppade vi på bussen som skulle ta oss till Värtahamnen. Vi klev på båten och gick för att lämna väskorna i hytten. Jag hade beställt en vanlig hytt från början med uppgraderade oss så vi fick dubbelsäng att sova i. Stenhårda madrasser men det gick ganska bra ändå det var ju bara en natt. Sen var det dags att gå till buffén och äta lite mat. Måste säga att det är väldigt fräscht på Galaxys buffébord. Färska grönsaker och mycket att välja på. Sabina och jag har åkt vid två tillfällen tidigare och det har varit lika bra dessa gånger. När vi var mätta och belåtna gick vi och bytte om för dansen. Vi placerade oss i danssalogen och väntade på kvällens uppträdande som var Magnus Carlsson. Efter en mycket bra show dansade vi loss en liten stund innan det var dags att nanna kudden. Dagen efter var det handling i parfymerishopen som gällde. Jag fick med mig några påsar hem. Sen tog vi plats vid lunchbuffén. Smaskigt.
Tack alla inblandade det var en trevlig resa. Den gör vi om någon gång.

RSS 2.0