Gott Nytt År

Jag har just satt in potatis i ugnen. Bakad potatis ska det bli till köttet med massa goda såser. Och så klart ska vi börja med en förrätt. Det bestämdes enhälligt att det skulle vara toast skagen. Det blir lungt firande här ute på landet. God mat och dryck och sen raketer till senare. Vi får se hur länge vi orkar vänta på smällandet. Barnen är ju så stora nu att dom orkar vänta till tolv men det ska ju vara lite tålamod också. Det är inte säkert att vi vill vänta. Då får vi väl tjuvstarta. Vi var just ut och provsmällde en. Jag måste ju försöka fånga i alla fall en med kameran också. Jag lyckades men det blev inte jättelyckat. Vi har inte så stort paket med pangare så det gäller att jag får till det bättre än så här fortare än fortast.

Jag vill önska GOTT NYTT ÅR till alla som är in och läser det här. Hoppas på ett fortsatt bra 2012. Med nya utmaningar och nya åtagande.
KRAMAR TILL ALLA <3



Djuren

Både Sigge och Smulan fick följa med till stugan. Vi har fixat så dom har sina egna burar här uppe så vi slipper släpa dom fram och tillbaka. Sigge är en liten tjockis medan Smulan är vild och busig.

Sigge är född 25/8 2011

 

Smulan är född 26/9 2011


Inlägg från familjen

Patrik: Ja sa ju först.
Robin: Everybody was kungfu fighting.
Linus: Va saru att du sa saru.
Jennifer: Jag vet väl inte varför ska man säga något.

Promenad vid havet

Det kändes skönt att vakna vid stugan i morse. När jag tittade på klockan var den halv elva. Ja jag vet ni läste inte fel den stod verkligen på 10:34. Efter frukost gick vi en promenad ner till hamnen. Vattnet stod jättehögt men det var bara längst in det var is annars var det öppet hav så långt ögat nådde.



Julen 2011

Det första som öppnas på julaftonsmorgonen är strumporna. Lite småpaket som tomten har lämnat hos oss. Jag har upptäkt att det blir svårare och svårare att köpa något som passar killarna. Det är bara pengar som gäller. I år hade dom faktiskt önskat sig en varsin sak men för att det inte skulle bli fel så köpte vi presentkort så får dom köpa sig det dom vill själva. Linus ville ha en dockningsstation som han kan ladda sin iPhone i och Robin ville ha ett par svindyra hörlurar. Jennifer har önskat sig en ny telefon länge nu så det var lätt att köpa till henne. Efter stumporna var det frukost innan dom andra klapparna kunde öppnas. På ett kick var allt färdigt.



Skadad

Jag har ju glömt bort att vi har en skadad son just nu. Linus var och badade i Fyrishov förra veckan och så blev han knuffad så han tog tag med handen i kaklet. När han kom hem var han alldeles svullen på ett finger och började bli blå. Vi åt middag och sen var det akuten som gällde. Vi hann inte ut ur anmälningsbåset innan läkaren stod och väntade på oss. Och det händer ju aldrig. Snabbt upp på röntgen och sen tillbaka för att få beskedet att det var en spricka i ringfingret. Det blev gips och tur i oturen är väl att det är vänster hand. Nu har det gått en vecka och tre till väntar så det blir lungt med innebandy ett tag framöver. Och fjällen som vi skulle åka till idag avbokade vi. Det går ju inte att åka utförs med ett stort paket runt handen. Nu sitter vi i stugan i stället och ska fira nyår här.



Magnus Carlsson bilder

Den bästa konserten jag varit på på länge. Det var lite olyckligt för jag hade tagit fel på tid visade det sig när vi var framme vid kyrkan. Jag trodde att det började klockan 19 och åkte därefter. När vi var framme tittade jag på biljetterna och där stod det 20:00. Ojdå och vi som var där väldigt mycket för tidigt. Men väntar man på något gott heter det ju........ Det blev en väldigt låååång pratstund innan vi gick och ställde oss i kön som började bli lite lagom lång. Vintern har ju inte varit så kall så jag har inte fått användning av min nya tjocka vinterjacka men just då den kvällen önskade jag att jag haft den på mig. Det blev bara en halvtimmes väntan ute i kylan men det var en jättekall väntan. Vi fick en perfekt plats på rad fyra eller var det fem. Jaja men det var superbra i alla fall. Jag hoppas att Änglarnas Tid kommer till en kyrka nära mig julen 2012 för då åker jag igen och lyssnar på den bästa av dom bästa.
Tack för sällskapet och i vår hoppas jag det blir en tur på böljan blå också.

 



Magnus Carlsson





Den 20 december var jag till Litslena kyrka utanför Enköping och såg Änglarnas Tid. Det var jättefint och stämningsfullt. Kameran var så klart med och här kommer ett klipp och bilder visar jag senare.

Julafton

God Jul önskar vi i familjen till alla nära och kära.
Klapparna är öppnade och nu är en lätt jullunch intagen. Ska snart byta om och vidare för mer firande och mer julklappar.


Nikon

Hur cool är inte den här???  En kaffemugg som ser ut som ett Nikon-objektiv. Jag tycker den är dö-läcker, synd bara att jag inte dricker kaffe så ofta. 




http://kaffebrus.com/nikon-stor-kaffemugg-objektivmugg-1422.html
Den finns på den här adressen om det är någon som känner för att ge mig en Du-Är-Snäll-present :)

Ps Den billigaste är den finaste........... 


Julbord

Äntligen skulle jag få mitt första julbord för det här året. Patrik hade bokat på Scandic och där har vi varit många gånger och aldrig blivit besvikna. Först var det lite glöggmys hemma hos Mattias och Mikaela. Dit kom även Andreas och Sophie. Vi hade en himla trevlig stund både i Bjk och inne i stan. Supergott julbord förutom att potatisen inte var skalad vilket jag tycker var en katastrof. Mätta och belåtna åkte jag, Patrik, Mattias och Mikaela till Fyrishov och tittade på Storvreta som för dagen mötte Tyresö Trollbäcken. Det var en match som inte var särskilt spännande och jag fick även idag plats nere vid sargen. Lite tokigt att lämna dom andra uppe på läktaren men vad gör man inte för fansen. Det är väldigt kul att mina bilder blir så uppskattade på bloggen för Storvretas innebandyherrar. Det slutade med en vinst och då är det extra roligt att lägga ut bilderna.
Väl hemma igen packade vi upp tv´n och när vi satt där fick vi besök av Mattias och Mikaela. Lite kaffe och pepparkakor bjöds det på. Vi satt i soffan som sju tokar med 3D-brillor på och tittade på en barnfilm. Hahaha det var en syn för gudarna det........
Tack alla för dagen och kvällen igår.

Den som vill se bilderna från Storvretamatchen kan gå in på:
http://blogg.innebandymagazinet.se/ornbloggen/2011/12/18/da-ar-vi-med-igen/

Lucia

13 december och bara 11 dagar kvar till julafton. Jennifer har haft lucia i kyrkan idag på morgonen. Treorna har alltid lucia för dom andra klasserna. På första uppträdandet fick föräldrarna komma och titta. Det var jättefint och dom sjöng så fint.


Kalas

Vilken söndag.
Jag hade ställt klockan på 09:45 för att jag tänkte sova ut en dag. Mina tankar var inte alls på det klara att jag skulle få sova så länge. Hade det inte varit för att vi kanske skulle få besök vid tolv så hade jag inte alls ställt klockan. Men det var en himla tur att jag gjorde det. Jag vaknade med att ryck när telefonen började ringa. Var det verkligen sant? Hade jag sovit så länge? Ja tydligen. Så skönt i huvudet att få sova ut men ryggen och axlarna skrek. Jaja upp och hoppa och ta tag i alla saker som skulle fixas innan gästerna började trilla in. Det var en del pyssel att få ordning på men vi lyckades få allt klart. Och oj så det vällde in gäster. Inte en sittplats var tom och det var en härlig stämning i huset. Hela övervåningen var full med barn och vi vuxna höll oss nere i vardagsrummet. Fikat stod snart på bordet och alla åt och var nöjda. När första gänget hade åkt iväg kom nästa och då var det tid för middag. Köttbullar och stuvade makaroner. Fikat tog vi efteråt.
Tack alla som kom och firade vår Robin som fyllde 16 år tidigare i veckan.

Grottan

Inser just att lördagen har gått över till söndag. Äntligen en ledig helg och så var det jobb i alla fall. Upp tidigt som tusan och duscha för att göra sig i ordning för lite jobb i idrottshallen. Vi hade arbetspass som matchvärd på förmiddagen. Vi kom till en hall som inte var så ren och fin så vi fick börja med attt plocka bort flaskor och godispapper och sopa överallt. Arbetet gick ganska smidigt till när vi visste hur vi skulle göra. När passet var slut åkte vi hem på lunch sen var vi tillbaka i hallen igen. Linus skulle spela mot Östhammar. Det gick bra för Linus och laget. Vinsten blev 6-0. Lite dåligt passningsspel var det annars hade det kunnat bli flera mål.
Nu är det sängen som gäller och i morgon kommer det gäster för att fira vår 16-åring.

Julkörskampen

Ni minns väl förra året runt julen att jag var med kören och sjöng på Gränby Centrum. Det slutade med en vinst och vi skänkte 20.000 kronor till Grottan som hjälper hemlösa.
I söndags var det dags igen. Så klart att vi måste försvara vår vinst från i fjol. Det var superkul som vanligt och allt gick så bra. Nu gäller det bara att alla som har ett facebook-konto går in och röstar på oss. Om vi vinner i år skänker vi 20.000 kronor till barncancerfonden.

http://julkorskampen.interactivesolutions.se/

Här är länken. Klicka på den och logga in på fb för att ge oss din röst.

Oscar Linnros

Igår var det sista gången på kören och fast Robin fyllde år ville jag gå iväg och sjunga lite. Höstens gästartist skulle komma dit så det var riktigt roligt. Jag var tvungen att googla fram Oscar så jag fick ett ansikte på honom. Pinsamt jag vet men vad skulle jag göra då. Hans låtar har jag hört massa gånger men kunde inte få fram hur han såg ut. Det som förvånade mig när han kom in var att han var så himla kort. Men snygg som tusan :) Det var så roligt för han var lite sen och då skyllde han på mamman för Oscar själv har inget körkort så hon hade skjutsat dit honom. Vilket fall så var det skitkul att sjunga med honom och så klart var kameran med så jag fick lite bilder och en film.










Robin 16 år

Stora killen blir bara äldre och äldre. Det är lite svårt att se att jag också blir bara äldre med åren som går. Det var en väldans massa år sedan han drog om mig på längden också. Idag fyller Robin 16 år. Firar gör vi i helgen för det var sista gången på kören och det ville jag gärna gå på. Medan jag var borta hade dom varit ute och övningskört. Lite läskigt tycker jag att det är men nu gällder det att träna och träna så han kan ta körkort när han blir 18 år.
Stort grattis mammas stora kille och massa kramar.


Barnen

Igår fick barnen ställa sig framför den nyinköpta bakgrunden. För några dagar sen var det svårt att få till lamporna så det inte blev skuggor. Jag rullade ut pappen och bara ställde ut lamporna för att börja justera. Men det behövdes inte. Allt blev perfekt på en gång. Nu gällde det bara att få ordning på barnen också. Dom var till en början jätteduktiga men till slut var det en skrattfest vi hade. Lite flams måste det vara men jag fick i alla fall ihop bilderna som jag ville ha.




Innebandy dagen lång

Jaha så var det dags för en hela-dagen-sport-vilket-innebär-innebandy-dag idag. Upp ganska tidigt och åkte till Enköping för att heja fram Linus och killarna i BBK. Vi tog ledningen på en gång och släppte den inte ifrån oss. I tredje perioden blev nog killarna för självsäkra för då blev det plötsligt fart på motståndarna som fick in några mål på kort tid. Efter lite pepptalk från ledarna så släppte vi inte taget en gång till. Det var stundom fint spel och bra passningar. Linus sprang som sjutton men tyvärr inget mål. Vinsten var riktigt kul och nu är vi på banan igen. 5-10 till BBK :)
Tillbaka i Uppsala var det en sen lunch innan vi tog sikte mot Fyrishov för att titta på Strovreta. Väl där träffade vi på Pinnen som gav mig ett press-pass. Tackar, tackar. Jag fick vara nere vid sidan om planen och fick en helt annan superbra vinkel när jag fotade. Kändes skönt att ta plats vid dom stora killarna med dom STORA kamerorna. Inte alla som har sån tur inte :)







Bilderna från Storvreta matchen hittar ni här:
http://blogg.innebandymagazinet.se/ornbloggen/2011/12/03/vinst-igen/


Linus

Igår fick Linus ställa sig framför kameran. Min fina innebandykille som ställde upp på allt jag sa. Det blev många fina kort.




Jennifer

Jennifer fick vara första modell i min studio som jag köpt och satt upp i vardagsrummet.




RSS 2.0