Nu så......

.....är vintern på väg. Eller den kalla delen av hösten kanske. I morse var det noll grader så vi fick skrapa is på bilen innan vi åkte iväg. Det är hög tid att stänga av poolen och städa garaget så vi får in bilarna. Shockklor inhandlas dom närmaste dagarna och garaget kommer att städas inom dom närmaste veckorna i alla fall. Det är ju så skönt att bara trycka på knappen till porten och köra ut en varm isfri bil när man ska iväg.

Här sitter jag

Uttråkad är rätta ordet!
Här sitter jag och kommer inte särskilt långt. Jag tar mig ut till bilen men mycket mer är det inte.

ÄR DET INGEN SOM VILL KOMMA OCH GÖRA EN HALT TANT SÄLLSKAP!!!

Svullnaden vägrar ge med sig så jag får inte på mig några skor. Det enda som jag kan ha är Robin´s foppatoffla och det ser ju toksnyggt ut när jag har hans turkosa på en fot och min rosa på den andra. Tur att jag kan hålla mig innanför min dörr. Men i morgon blir det inte roligt, då börjar kören igen och den missar jag absout inte. Jag måste nog tänka ut något bra att ha på foten.


Den är lila och fin men lila är ju modernt nu så jag får vara glad för något.


Duscha

Att duscha!!??? Jag tror ingen kan ana hur skönt det är att ställa sig i duschen alldeles själv och dessutom klara av det. Vi alla tar för givet att det är självklart att duscha varje dag. Tänk på att det är långt ifrån verkligheten för många. Jag blir galen om jag inte får duscha varje dag och det måste ske på morgonen. Tvätta håret, tvätta kroppen och få ta på nya rena kläder som luktar tvättmedel. En sån enkel sak men ack så behövlig. Jag blir inte människa förrän jag fått duscha.
Ok vad grunnar då den här tanken sig någonstans.
Igår skulle vi bära ut det sista i bilen från stugan och då händer det. Jag trampar snett och ramlar framlänges ut för trappan. Jag blir stående på alla fyra och kommer ingen vart. Barnen blir jätterädda för jag skriker och gråter på samma gång. Till slut sätter jag mig och försöker lugna mig för barnens skull. Tar mig till slut upp och låter barnen ta ut det sista dom får låsa och stänga av vattnet. Det var ju tur att det var vänster fot och jag hade automatbilen hemma. Jag känner hur foten dunkar och svullnar upp men vågar inte titta. In i bilen och hoppas att jag klarar av att köra hem, idiotiskt ja jag vet. När vi har ca 10 minuter hem får barnen ringa Patrik och tala om att han måste avsluta takjobbet och komma hem. Han trodde vi åkte från stugan så han skyndade sig inte så mycket. Vi kom hem och det enda jag vill är att duscha för jag skulle åka till sjukhuset. Tänk att det kan vara så viktigt at vara ren. Visst är det underligt. Foten är toksned och knylan på utsidan av foten har ökat i storlek med en tennisboll och jag vill duscha. Jag tror att min tanke var att det var något allvarligt och då vill man ju vara fin. När vi sen kom in till Ackis var det vänta och åter vänta som gällde. En sned och svullen fot var väl inte så allvarligt. Upp på röntgen och åter vänta. När läkaren kom meddelade han att det inte var några skelettskador. Jag fick linda av foten för att han skulle kolla. När han såg foten var han tvungen att kolla igen på bilderna för det kunde inte stämma att det inte var något skadat. Men det såg helt ut sa han och ruskade på huvudet. Äntligen hem. Vi skulle fira pappa igår så vi åkte dit för där var barnen. Smörgåstårtan satt som en smäck strax före klockan åtta på kvällen när vi kom fram. Vi hade inte ätit annat än frukost klockan nio på morgonen. Natten har jag tillbringat för det mesta i vaket tillstånd med en hemska värk. Jaha och nu åter till duschen. Jag vågade inte ställa mig i duschen förrän pojkarna kom hem från skolan i fall jag skulle ramla. Men skam den som ger sig eller vad säger man. Envis och tjurskallig kanske passar bättre. Mamma ringde och undrade hur det var och jag sa att jag skulle kunna ge 5000 kronor bara jag fick duscha. Jag hoppade in i alla fall. Och nu sitter jag här med rena kläder och luktar gott.
Tänk att en sån liten sak betyder så mycket. Det går inte att ana hur människor har det. Men så här fungerar det hos mig. Duscha minst en gång om dagen och det gäller alla i familjen.

In i skogen med sig

Vaknade till ruskväder. Inte kul då vi bestämt att vi skulle ut och titta om vi hittade några svampar. Vi skulle gå ut med Jessica och Jesper sen var det Jesper´s föräldrar som är här på besök så dom skulle oxå med. Jennifer hade väntat på svampdagen sen tidigt igår morse när jag berättat att vi skulle ut. Hon väntade och väntade. Det dröjde länge innan dom andra var redo att åka så hon tjatade ut mig ordentligt. Det hjälpte inte heller att en kompis kom förbi en stund. När vi sen rullade iväg regnade det ordentligt. Det var tur att jag hadae mina regnbyxor här i stugan så jag slapp bli helt smisksur. Jenkan stackarn fick ta på sig ett par galonisar som var så små men dom fyllde sin funktion i alla fall. 4 minuters bilväg bort klev vi in och började leta. Det dröjde inte länge förrän vi dök på dom första svamparna. Det slutade med att vi åkte hem för att Jenkan frös och då var svampkorgen full. Vi hade nog kunnat plocka lika mycket till men man ska ju orka rensa dom också. Det var riktigt kul att gå i skogen och regnet kände jag inte av.


Wilma igen

Idag åkte jag hem till Pernilla för att fota Wilma i dopklänning. Det blev lite mer bilder än bara i dopklänningen.  Hon var så snäll mest hela tiden. Jenkan var med mig för att busa med henne. Här kommer en liten titt.



 

    

 




Wilma´s dop

Sitter uppe i stugan och väntar på att Idol ska börja. Jag har ca 30 minuter på mig så jag tänkte jag skulle lägga ut några bilder från Wilma´s dop som jag var på förra helgen.



    


Grattis pappa

Idag fyller min pappa 59 år. Jag skickar tusen kramar till dig. Ha en bra dag så ses vi på söndag då vi ska fira dig ordentligt.


Skogen

Var ut i skogen idag med mamma. Förhoppningarna var att hitta lite svamp. Alla som jag pratar med säger att dom hittar så mycket svamp just nu men jag vet inte om det är trattisar eller vanliga gula dom hittar. Jag har aldrig haft turen med gula kantareller utan bara plockat taggsvamp och trattkantareller. Men idag blev det ändring på det. Vi hittade väldigt mycket gula så när vi åkte hem var vi så nöjda så. Vi delade upp dom broderligt så ikväll blir det svampmacka till familjen.
Vi hittade även lite annan svamp och den här bilden skickade jag till Patrik och sa att jag hade fixat middagen.




 


En bild

Jag måste ju bjuda på en bild. Har tittat lite på bilderna och det ser ganska bra ut. Jag fick ihop några bilder i alla fall. Nu ska dom bara finjusteras sen ska dom levereras till Wilmas mamma och pappa.


Det blev en tårtbild och ni som brukar följa bloggen känner igen bilden för den tog jag i somras.


Uppbokad helg

Sitter med näsan i boken och har kommit på ett bra flyt med läsningen. Övningarna står mig upp över öronen men det går upp ett ljus ibland i mitt lilla inre. Känner mig så duktig när jag sitter ner för ett tag i stället för att fjanta runt med tvätt eller vad det nu kan vara. Tvätten ligger ju kvar så jag behöver inte vara orolig att den smiter iväg någonstans. På tal om tvätt så har tumlaren gått sönder så nu är det tvättorkning i hela huset. Så jag kan ju inte tvätta i samma takt som jag brukar för jag måste ju vänta på att det blir ledig torkyta.
Helgen som gått har varit fullbokad av diverse uppgifter. I lördags var Jennifer och jag i kyrkan för att fota ett dop. Det var lilla Wilma som döptes. Har inte hunnit gå igenom bilderna än men det blir väl så småningom. Jag har ju som mål att läsa ett visst antal sidor varja dag och det får inte glömmas bort. Tentadagen närmar sig med en fart på hundraåttio. Men jag kommer att ta tag i bilderna snart. Även om jag behöver läsa så behöver jag pausar också och då får jag sitta och redigera bilder. Jag tänkte att jag skulle ha i alla fall en bild färdig innan kvällen så den kommer att komma upp här. I ett kommande inlägg.
I söndags var Jennifer och jag in och hälsade på Jenny. Det var evigheter sen sist och det var trevligt att träffas. Innan vi åkte satte jag grabbarna på att städa sina rum och hade väl inte så stora förhoppningar om att det skulle bli något gjort. När vi varit borta ett tag ringde Linus och frågade var han skulle ha i vattnet när han skurade golvet. Gulle dig, tänkte jag! När jag kom hem var det inspektion. Killarna hade varit så duktiga. Det var skurat och dammat i hela rummet. Mattorna var utslängda och skulle bara tas ner och skakas av. Planerna den närmaste tiden är att killarna (med Linus först) ska måla om sina rum. Men först ska det rensas, kastas, säljas eller sparas. Det kommer att bli ett hästjobb och är inget jag ser fram emot.

Svävar i det blå

Jag har haft sällskap i dag av herr huvudvärk. När barnen gått till skolan satte jag mig vid datan en stund. Det blev inte så långvarigt innan magen började kurra så det var bara att plocka fram något att äta. Sen intog jag liggläge i soffan med boken framför ögonen. En timme läste jag innan blev så trött att jag bara låg och blinkade. Boken fick vila lite på bordet medan jag somnade i soffan en stund. Som tur var hade jag ställt klockan på alarm så jag vaknade i tid för att äta lite lunch innan jag var iväg och hämtade på skolan.
Nu har jag laddat batteriet och packat kameran för i morgon blir det dopfoto i Ärentuna kyrka.


Det går undan nu

Dagarna går så fort att jag inte hinner tänka. Jag hade hoppats att den här veckan skulle vara lugn men inte då. För att orka med har jag fått avboka flera saker. Och idag är det redan onsdag.
Dagen har jag tillbringat hemma hos mormor och mamma var också där. Jag hade lovat att hjälpa henne med gardinbyte i köket coh sovrummet. När jag ändå var där så bytte vi i vardagsrummet också. Till lunch fick vi stekgröt som påminner mig om Åmot och mormors syster som bodde där. Tyvärr finns hon inte längre och jag kan komma på mig själv att sakna henne väldigt mycket.
Läsningen tar också en del tid men jag skulle behöva lägga i en högre växel för att inte behöva stressa veckan innan jag ska tenta. Nu är två gjorda med VG och G i betyg och sen återstår två till. Största skräcken är att behöva göra om en skrivning så det ska vi hoppas att jag inte behöver göra. Det ska bli så skönt när utbildningen är över och jag kan andas ut.
Det bjuds inte på någon bild idag det får jag ta en annan gång=)

Hemma igen

Nu så sitter jag hemma i stora huset igen efter en natt i stugan vid havet. Det är egentligen ett under att jag över huvud taget åker upp till stugan själv. Jennifer var ju med men det hjälper inte mot stora monster. Jag är så mörkrädd och där uppe finns inte en gatlykta så långt ögat når så när mörkret kommer så är det svart vill jag lova. Det var en mysig dag med Jenkan och idag innan vi åkte hem var vi över till Emil och Ida och hälsade på en stund. Dom är så himla söta barnen för när jag kommer med kameran nu så springer dom inte längre som dom gjorde förut. När jag tagit ett kort på Ida säger hon -Få se! och då vill hon se på bilden i rutan.

         



         


Stugan

Jenkan och jag tröttnade på datorspelande grabbar och takbyggande pappa så vi åkte upp till stugan för att sova här i natt. Jag kommer inte ihåg när vi var här sist. Det har ju varit lite mycket nu flera helger på raken så det har bara varit Patrik som var upp en vardagkväll för att klippa gräset. När vi kom upp var det lite kyligt så vi fick börja med att sätta fart på värmefläkten och dra upp elementen lite. Nu har vi varit här några timmar så nu är det varmt och skönt. Lunchen är avklarad och det blev lasagne, till middag blir det kycklingfilé och klyftpotatis. Vi har varit på gåpromenad och cykeltur och kameran var med så klart.


Den här stora rackaren växte på gräsmattan. Hatten var lika stor som min handflata.
Sen var vi till ett grannhus längre bort och hittade nyponbuskar.

         


Jenkan och jag nere vid hamnen.


Bröllop

Tänkte bjuda på några fler bilder från Fredrik och Emmas bröllop. Jag ville ju vänta till dom hade fått sin present innan jag la upp flera bilder. Nu är det så tokigt att dom har inte fått boken än men dom har fått se den i alla fall. Det var så här att när boken kom med posten så var det mina bilder i boken men på omslaget var det ett annat par. Så himla arg blev jag man vad hjälpte det. En ny bok är just nu på väg med posten och den första felaktiga som jag fick får vi behålla. Det är ju kul för mig som har tagit bilderna och då kan jag ha den som visningsbok.
Nå väl här kommer bilderna i alla fall så titta och njut.............











Skolfoto idag

Idag var det skolfoto för lillstrumpan. Det var ett rysligt sjå i morse innan hon valde kläder färdigt. Tröja var bestämt redan men vad skulle hon ha till. Jag tycker att det är kallt ute så det fick inte vara för tunt och Jenkan ville helst ha ett par korta vita leggings på sig. Stopp och belägg det är inte sommar längre. Det fick bli ett par svarta leggings till en rosa längre topp med volanger nertill. Håret flätades igår kväll så det var lockigt och fint. Och så en liten tofs som höll håret borta från ansiktet. Hon var så fin när hon klev in  bilen i morse mammas lilla prinsessa som inte är så liten längre.


Modell:Jenkan
Fotograf:Jag


Sköna söndag

Söndag kväll som om några timmar går över till måndag morgon. Idag har det varit en lugn dag för att försöka ta igen gårdagen. Jag har tvättat lite och sen har jag haft huset fullt av barn. Till lunchen var vi sex stycken runt bordet sen hade jag tre matlådor som skulle levereras. Det var två utav barnens kusiner som var här. Flickorna leker väldigt bra så det är synd att dom inte träffas oftare.


Loppis

Jag är så trött och har så fruktansvärt ont i nacken och ryggen men vad gör det när jag haft en jättekul dag tillsammans med mamma och Emma. Det var flera veckor sen som mamma fick erbjudande att närvara vid Sveriges största loppis som Ikea ordnade i hela landet. Hon anmälde sig och vi fick ett bord att dela på. Det var jättemycket folk som gick runt bland borden och vi sålde ganska bra utav det vi hade med oss. Det roliga var att Ikea tog ingenting för att låna ut borden och sen fick man 300 kronor i presentkort att handla för på varuhuset. En affär som bara kunde sluta på plus alltså. När vi varit där ett tag fick vi sällskap av Jenkan.



    


Läs blandat med foto blandat med fika

Idag har det varit en läsdag. Satt hela förmiddagen i min ensamhet och pluggade på ganska bra. I dom små pausarna hade jag ett vattenprojekt på gång. Efter lunchen fick jag nog och kvistade över till mamma en sväng och fick lite te i magen. Till middag blev det hemmagjord pizza som jag och grabbarna gjorde tillsammans. I morgon är det fredag igen och sen väntar en fullbokad helg.





    

 

 


Mitt i veckan

Igår var det standag med Sabina. Jag skulle titta efter byxor till Jenkan och så skulle det inte göra något om jag fick med mig i alla fall en tröja till mig också. Jag kom hem med kläder i alla former till dottern och jiipii så hittade jag EN tröja till mig också. Det var så länge sen jag var ner på stan stan och det var riktigt mysigt att bara knalla omkring några timmar med gott sällskap. Lunch intog vi på Subway och så fort jag ser den skylten så längtar jag till USA. En sväng förbi Uppsala färg blev det också och där blev det en liten påse.
Idag har jag varit och träffat Wilma hos hennes mormor. Hon börjar bli stor nu tjejen och snart är det dags för dop. Då är jag inbjuden som fotograf och det ska bli skoj.


RSS 2.0