Lugna måndag

Idag blir det en lugn dag med tvätt och soffsittande för min del. Vi hade kalas igår för släkt och vänner som ville fira min födelsedag. Huset var fullt med både barn och mammor och pappor. På kvällen var jag helt slut men nu är det över för några månader framåt. Rättare sagt till december när Robin fyller. På tal om sonen så har han intagit sängläge idag. Ingen skola med andra ord. Ont i magen.
Jag ska hinna med att göra ett halsband idag också som jag ska leverera i morgon. Och då blir det stadsvandring med Sabina. Ska bli kul att komma ut på stan en sväng för jag tror det var 100 år sen sist. Tänkte försöka hitta lite nya tröjor. Men som alltid när man vill ha något går det väl inte att hitta något.

Lördagsmys

Idag har vi tillbringat dagen i stan. Vi började på Ikea och där blev det en full vagn med köksgrejer. Nya tallrikar, nya slevar och nya former att baka i. När vi fått in allt i bilen var det Jula som stod på tur. Vidare mot ÖoB och till sist Willys för att handla lite mat. Ja just det vi var ju till Arken zoo också. Och när vi ändå var i närheten så gick vi in på Järnia och där köpte vi nytt duschdraperi.
Nu väntar en kväll i soffan i lugn och ro.
I morgon blir det kalas för mig, den som vill komma är välkommen klockan två på eftermiddagen.


Fredagsmys

Fredagsmys är ett ganska uttjatat ord är men det står för så mycket.
När jag kom hem idag var middagen nästan färdig. Köttet hade en liiiiiten stund kvar på grillen. Gissa om det är lyxigt att komma hem till färdiglagad mat. Det är inte jag van vid.
Det har varit tre tuffa dagar i Stockholm på skolbänken. Jag är inte van att sitta stilla så det har varit väldigt jobbigt att sitta från tio till fem.
Nu blir det lite chips och Doobidoo.

Nu har den kommit



Fredrik och Emma´s bröllopspresent har äntligen dykt upp.


Grattis till mig

Idag fyller jag 37 år. Snart smäller det väl till och man inser att man passerat 40. Hjälp. Fort går det. 
För en stund sen kom jag hem efter att tillbringat dagen i skolbänken.  Åkte hemifrån halv åtta i morse och kom hem strax efter sex. Mellan halv tio och fem läste vi ekonomi och beskattning. Jag kan tala om att det snurrar siffror i skallen på mig. I morgon blir det mer siffror och en tenta som väntar. Måste sätta mig och göra några uppgifter nu. Har en del saker som jag är osäker på.


Kommer hösten nu?

Igår var det så hett ute så jag höll på att smälla av. Idag står regnet som spön i backen.
Kommer hösten nu???
Ja det är ju en fråga som vi kan ställa oss. Vi har precis passerat mitten på augusti. Ännu kan vi vänta oss några fina veckor. Hoppas jag i alla fall. Den här veckan är tuff så det får gärna regna för mig. Men fredag eftermiddag då snälla snälla får solen komma fram. Om vi tänker så långt som fram till helgen så kommer vi att vara hemma i stora huset och inte i sommarstugan. Gillar, gillar inte...!? Ja jag vet inte. Vi har ju varit där VARJE helg i flera månader nu. Känns det som i alla fall. Nu har Patrik lite takbygge på jobbet framför sig och så ska vi hinna med ett kalas.


Släktträff

Oj då, 5 dagar sen jag var inne här och skrev. Brukar inte vara likt mig men har haft så otroligt mycket för mig den senaste veckan. Jag skickade ju äntligen iväg boken till tryckeriet och kunde lägga en sak åt sidan för att ge plats till en annan. Jag har gett pluggande tid och varit envis som en stucken gris. Tycker det är ofantligt svårt och har varit beredd att ge upp mer än en gång. Men som sagt envis som man är så börjar det falla saker på sin plats. Önskar bara att jag gjort det tidigare. Men man ska inte gråta över det som gått utan bara blicka framåt. Lite ironiskt då......
Söndag idag och två utav barnen är hesa och hostiga med ont i halsen. Hmmm får se var det slutar.
Igår var vi på släktträff på pappas sida. Det var bästaste farbror med fru som ordnade detta. Vi blev bjudna på lite förrätt som bestod av sill och färskpotatis och bröd. Sen var det knyt som gällde och alla hade laddat upp med kött att grilla. Potatis och coleslaw bjöd huset på. Det blev en mycket lyckad dag/kväll med trevligt sällskap. Vi är 34 stycken och det var hela 30 stycken som kom. Jättekul att det var så många som tog sig ut på landet för att träffas. Susanne sa att hon redan planerade nästa sommarfest. Jiipiii.
Tack för inbjudan till denna fest det var jättekul.
Kameran var så klart med så här kommer ett gäng bilder.

    
Grillar ska skruvas ihop och sysslingar som utforskar varandra.

    


Bra fart på grillarna.

    


Finaste farbror Lasse.

    

    


Noel fick låna farfars kamera.


En till blivande fotograf???

    

         

         


Fotbollskillen.

    

Tre hönor och en tupp gick lösa på gården.
Och sen var det tre hundar och nio katter.


Liten fot i tuff sko.


Färdigredigerat och beställt

Äntligen har fotoboken skickats i väg på tryck. Nervös över resutatet. Om den ändå kunde komma idag. Haha. Riktigt så fort går det inte men man kan alltid hoppas. Det är bara till att vänta drygt en vecka. Men inget är som väntans tider eller hur.

Grattis Emma

Grattis Emma på 32-årsdagen. Tack för maten och tårtan igår det var trevligt. Jag vet att du är jättenyfiken på bilderna men det räckte med tjuvkiken du fick igår så nu får du vänta till albumet är klart. Lägger ut en bild på dig som inte kommer med i albumet så därför kan jag avslöja den. 
Hoppas du får en bra dag med ytterligare paket och kanske lite mer tårta.  


Helgens äventyr

Här kommer lite bilder från igår när vi var ute på havet för att leta upp en ny strand. Det var vi i en båt sen var det Jesper med familj i deras båt. Stranden som vi skulle försöka hitta till hade en annan granne vid stugan upptäckt. När vi kom fram var dom redan där så vi gjorde dom sällskap. Det blev lite fiske och bad för barnen innan vi åkte hem igen. Det såg så fint ut när vi åkte ut men sen när vi skulle hem smög dimman på oss. Det var tur att vi hade navigator i båten så vi kunde se var vi hade åkt för väg. Under eftermiddagen lättade dimman och vi tog följe med Jesper med familj för att titta på när pojkarna åkte vattenskidor.



    

    


      

    


Familjen

Nu har jag suttit och redigerat bilder i lite mer än två timmar och är på väg i säng. Slänger upp en bild på familjen så länge. Bilden är tagen av pappa på Fredriks bröllop.


Hundvakt

Igår var vi hundvakt till Selma. Henne har vi haft flera gånger tidigare så det var inga problem. När hon skulle hem på kvällen gick hon och la sig under vardagsrumsbordet och ville inte alls lyssna på vad husse sa om att åka hem. Kul tycker jag att hon trivs hos oss (kan det vara för att hon blir lite bortskämd men vi skvallrar inte schh). Hon är välkommen flera gånger.
Vi tog bilen till mamma och pappa för att kolla in bygget med nytt tak över garaget. Igår hade pappa fått hjälp av min morbror så det gick i alla fall lite fortare men det är ett stort projekt pappa har börjat med. Jag började rensa ur en rabatt åt mamma och när jag slutade hade jag tagit bort nästan ALLA blommar. Det gick inte att rädda så många (för allt ogräs hade tagit överhand) så nästa år får mamma handla nya perenner och kanske hålla mig borta från hennes rabatter i fortsättningen.

         


Nu

Jag har ryckt upp mig. Värken är fortfarande kvar men.....
Sitter och läser lite varje dag och känner att det faktiskt går bra. I pausarna tillåter jag mig själv att fixa lite med bilder. Jag har ju ett album jag måste sätta ihop. Nu har jag ju äntligen letat upp ett ställe som passar för det jag vill ha. Efter att ha läst test efter test så har jag hittat rätt. Hoppas att resultatet blir bra också som dom utlovar. Slänger in en bild senare. Måste leta upp den rätta bara.

Vill så mycket....

......men kan inte, orkar inte.
Ryggen och nacken värker som f.....n.
Ska inte klaga men nu kan jag inte låta bli längre.
Borde sitta och läsa men allt jag vill är att hålla på med bilder och fotografering.

 
Foto:Jennifer


I mammas fotspår......

Under lördagens bröllop ville Jenkan ha en egen kamera att fota med. Jag tog med mig min lilla kamera som hon fick låna. Hon var riktigt flitig under själva vigseln och när det var dags för mig att bege mig med brudparet följde hon med. Hon fick ihop några superbra bilder för att vara med den där gamla kameran. Stolt mamma som har smittat henne med min hobby. Hoppas det håller i sig och att hon vill fortsätta.


RSS 2.0