Årets första dopp










Stugan

Mellan allt firande den här helgen har vi spenderat tid i stugan. Det har varit kanonväder. Varmt och skönt. I fredags när vi kom upp var vi till den lokala pizzerian och käkade middag. Sen åkte vi till stugan och tog fram fiskespöna. Vi stod vid vasskanten och där blir det inte mycket fångst men det är spännande ändå när det nappar och man får dra upp en liten stackare som vi släpper tillbaka igen. Väx bara väx så tar vi dig snart igen ;)


         




På lördagen var vi ut med båten innan det var dags att åka hem för kalas.


    

En utav mina jorgubbsplantor som jag fick utav grannen vid stugan.



    

Grattis mormor

Idag fyller min mormor 77 år. Vi var där och firade henne igår. Hela tjocka släckten var med så det blev fullt i hennes lilla lägenhet. Kul att träffa alla igen. Det är inte så ofta utan det brukar bli en gång om året när mormor fyller som vi ses. Det bästa var att hon inte visste något utan vi hade bestämt att vi skulle överraska henne och överraskad blev hon minsann.  Alla hade köpt med sig mat att grilla så det blev en hejdundrande grillfest.


Min vän

Tänker på Dig vännen min. Livet kan vara hårt, livet kan vara orättvist, livet kan vara svårt och livet kan vara underbart. Livet kan följa olika vägar med olika slutmål. Jag ska försöka stötta Dig i allt Du gör. Jag ska försöka lyssna när Du behöver prata.
Även om vi inte kommer att träffas dagligen nu när jag slutar att jobba så ska du veta att jag inte vill tappa kontakten med Dig. Du kommer alltid att vara välkommen till mig och min familj.
Jag är helt övertygad att Du kommer att välja rätt i slutändan.
KRAM // V

Massor på en gång

Äntligen har jag tid att sätta mig ner.
Många inlägg saknas nu och vi börjar från helgen. Vi hade ju en långhelg att se fram emot och den kom med stormsteg. Jag hade lite planerat men inget blev som jag tänkt kan man säga. Eller nästan allt..... I onsdags kom mamma och pappa och hämtade barnen och så långt var det enligt planerna. När vi sen blev ensamma åkte vi in och tittade på bio. Det blev Fast and Furious som jag skrev tidigare. Den var superbra. Ett tips om man gillar bilar med fart i. Vi har alla tidigare filmer med samma namn så det var ett måste att se denna med. När den släpps på dvd kommer den att hamna i min hylla här hemma. När filmen var slut åkte vi hem i ilfart och packade in i bilen för att åka till stugan vi kom fram strax efter midnatt. Det var ganska mysigt att komma upp dit vid den tiden kolsvart utan gatlyktor och sen in i stugan för att tända en brasa. Efter lite tv gick vi i säng utan att ställa några klockor.
På torsdagen åkte vi upp till Gävle för att shoppa lite. Vi besökte även Valbo och
där åt vi lunch. Jättemysigt med bara Patrik och jag utan gnäll och bråk från trötta barn. Efter många timmar landade vi åter i stugan och då startade vi grillen. Gissa vad?? vi åt framför tv´n busigt va.
På fredagen åkte Patrik hem för att jobba och på eftermiddagen dök husbilsåkarna upp. På kvällen när Patrik var tillbaka åkte grillen fram och vi fick en mysig kväll tillsammans med god mat, gott sällskap och en flaska vin. Husbilen parkerades på gräsmattan och fick vila där hela natten.
Lördagen kom och mamma och pappa åkte hem för att byta plats med Sabina med familj. Först fika med rabarberpaj sen mat och lite mer vin till Sabina och mig. Herregud hela fyra glas vin på två dagar det är ransonen jag annars brukar dricka på ett helt år. Tack för trevligt sällskap kom gärna tillbaka snart.
Söndagen bjöd inte på så mycket. Frukost och lite städ innan vi åkte hem för att gå på fotbollsmatch. Den gick så där killarna förlorade med 4-1.
Jag har glömt att vi fiskade också. Det blåste ganska mycket så vi kunde inte åka ut och lägga nät med båten så det fick bli fiske från strandkanten. Det blev i alla fall några abborrar som vi kokade och åt på hårdmacka. En del frös vi in för att röka nästa gång vi kommer dit.
Måndagen var första dagen på min sista vecka.
Tisdagen var vi lediga för att gå på Sveas begravning. Försökte att tänka på annat men det var jobbigt. Nu är det i alla fall gjort och vi får försöka minnas de fina stunderna från hennes tid här bland oss.
Tisdagkvällen var jag in med Patrik till stan och spelade badminton. Han har tillsammans med sina bröder två inbokade kvällar i veckan när dom åker och rör på fläsket. Igår fick jag hoppa in i stället då en var förkyld och den andra hade vrickat foten. Patrik spöade sk....n ur mig men det var roligt som f.....n så jag hoppas jag får åka med någon mer gång. 
Nästa gång tar jag dig......"fniss"

090519

Känner mig så himla nöjd och glad just nu. Efter gårdagens krasch har jag tagit mig upp igen. Jag vet inte om det var för att jag varit hemma i en vecka som det var extra tungt att komma tillbaka. En dag kvar denna vecka och sen har jag hela nästa vecka sedan är det hemmavid som gäller. Men jag känner mig inte orolig över det....ännu. Det kanske kommer när jag väl står i dörren till Af för att gå in och anmäla mig. 
Ikväll var det öppet hus på barnens skola. Vi var där och kikade på bland annat trampetsuppvisning. Första hoppen gick bra men sen när dom började med volter blev jag lite nervös. För dom nyfikna så kan jag tala om att allt gick bra inga olyckor. Duktiga Linus. I morgon ska pojkarna vara hemma medans jag jobbar och Jenkan får vara på fritids. Dom får en dag ledigt för att det var öppet hus en kväll. 
Många äventyr väntar på oss den här långhelgen. I morgon kommer mamma och pappa och hämtar barnen sedan bär det av med husbilen på en liten sväng. Upp till Dalarna tror jag dom ska åka. När vi blir ensamma ska vi ta en sväng på bio tänkte jag. Skulle vilja se Fast and Furious. Vi får väl se hur det blir.
Sen har jag bokat Golden Hits på fredagkväll. Det ska bli skoj att få komma till stora staden på utflykt. Man måste passa på när vi är barnlösa några dagar. Efter det ska vi väl hinna med en sväng till stugan oxå och förhoppningsvis möta upp barnen och mamma och pappa där. Hade tänkt att vi skulle prova att lägga ut näten och försöka få lite fisk.
Fortsättning följer........

Helgens äventyr

Födelsedagskalas med korvgrillning på lördagen. Stugan på söndagen.




         


Två födelsedagsbarn

Idag fyller min älskade morfar 83 år. Jag vet att du inte har möjlighet att läsa detta men du ska veta att jag älskar dig och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
Vi har också lilla Ida som fyller 1 år dag. Hoppas du har gjort tårta för nu är vi på gång. Och så vill jag se att du kan gå det har jag nog hört att du gör. Grattis lilla gumman vi kommer snart.


Grattis svärfar

Idag fyller Patriks pappa 61 år. Jag  var iväg och köpte en jättestor tomatplanta till honom och sen åkte vi på kalas. Vi blev bjudna på smörgåstårta och vanlig tårta.  

 

Är det inte gulligt så säg....


En bebis som gör delfinljud.

Då var det klart

Har varit hemma med Jennifer tre dagar. Helgens hosta gick inte över så vi var till läkaren i måndags. Där fick vi svaret att hon har öroninflammation i båda öronen. Inte konstigt att hon hade ont i söndags då. Jag ska vara hemma resten av veckan. Det är lika bra så hon blir frisk ordentligt. Var in till stan idag för att fylla på med alvedon och nässpray som tydligen lindrar när man har öronvärk. Telefonen ringer och det är chefen på andra sida. Hon frågar om jag ska jobba torsdag och fredag och jag sägen nej. Då talar hon om att jag blir utan jobb från och med juni. Hon sa att hon inte ville säga något i telefon men gör det ändå. Jag ju väntat på den här dagen sen i februari så det var inte så överraskande. Mitt vikariat skulle ju ta slut i februari så jag har jobbat lite på övertid kan man säga. Man ska vara glad för det lilla. I alla fall var jag inte beredd på detta så det kändes lite tråkigt så klart över att det är bara två veckor kvar men vad ska man göra...
Det finns två på det där stället som jag kommer att sakna.......Ni vet vilka ni är ;)
Ni blir ju också kanske utan jobb i höst så vi får väl träffas och fika hela dagarna.
Min nattuggle-kompis har jag också bokat luncher med. Tänk vad många mil på stan vi ska gå.

Det finns inget ont som inte har något gott med sig.


Jobbiga fredag

Fredag morgon började med att Jennifer hade ett kladdigt öga. Hemma från jobbet och hemma från skolan. Vi åkte över tilll mamma en sväng för att fika. Väl där var allting bra tills Patrik ringde och sa att hans farmor Svea var dålig. Hon har varit dålig från och till den senaste tiden så jag tänkte att hon kryar väl på sig gumman. Exakt 50 minuter senare ringer han igen och talar om att hon gått bort. Jag blir ledsen men försöker ändå att sansa mig. Svea sa alltid att jag var som en dotter till henne, lika envis och tjurskallig. Svea var ju som en farmor för mig också. Vi spenderade väldigt mycket tid hos henne när vi var unga. 
Hoppas du fått det bra i himlen. Saknar dig redan.
Senare på kvällen blev Jennifer röd och svullen över hela kroppen. In till akuten där hon fick Tavegyl. Nässelfeber sa dom och vi fick åka hem efter några timmar.

ABBA Singstar

Igår var jag och Robban och handlade på Ica Maxi. Det var dags att fylla upp kylskåpet. Jag fattar inte hur mycket jag än handlar så tycks det vara slut lika fort som det kommit in i kylen. Men är man fem i familjen så ska det väl vara så antar jag. Det som är bra med Ica Maxi är att man kan handla andra saker än mat. Eller egentligen är det väl inte bra för notan brukar sluta på lite mer när man har möjlighet att stoppa lite allt möjligt i kundvagnen. I alla fall så gick vi och tittade på filmer mm mm. Det slutade med att vi kom hem med ABBA Singstar och Sex and the city filmen. Singstar är så otroligt roligt så idag efter middagen satte vi oss i soffan och började gala som tuppar i en soluppgång fniss. Illa låter det men vad gör det om hundra år när allt är glömt och förlåtet. 
 
Sänder en krya på dig kram till Anita som är hemma med en faslig hosta och förkylning. Se till att bli frisk nu så ses vi på måndag.   

Ännu en helg som gått förbi

Sista april. Vi hade ingenting planerat förutom att vi skulle ut till sommarstugan och bara vara. Patrik och barnen packade in sig i bilen och åkte före mig som var tvungen att jobba. Med båten på släp tog dom sikte norrut och gled iväg. När jag slutade styrde jag kosan åt samma håll. På sista april var vi in till byn för att se fyrverkeri. Det blev en lugn helg med lite vårstäd och på lördagen kom svärföräldrarna på besök. Vi laddade grillen och åt gott. Vi sjösatte även båten som jag fått av min älskade morfar. Den är gammal och liten men duger alldeles bra till oss att glida runt på havet med. Efter lite meckande med motorn fick vi igång den och kunde åka ut på vattnet för allra första gången på över ca 15 år.
Allt måste ju dokumenteras så här får ni.....; )


         


         




RSS 2.0