Snölöst

Jaha det var den snön det. Nu har allt smält bort och kvar är det bara svarta tomma gator igen. Trist när det är så mörkt men tyvärr kan vi ju inte bestämma vilket väder det ska vara. Fick jag betämma vädret så skulle jag ha sommar blandat med höst året runt. Sommar för värmen och hösten för dom vackra färgerna. Just nu är det så tröttsamt att gå utanför dörren. Den tredje vargavintern som skulle komma nu är än så länge som bortblåst. Det gör i och för sig ingenting men LIIITE snö kan det faktiskt få komma.
Ikväll har vi haft värsta fotostudion här. Lampor, bakgrunder, reflexskärmar, modeller och så klart en kamera. Nästan hela familjen var involverad och alla var glada och busiga. När jag tittat igenom bilderna kommer några upp här så klart. Om jag slutar tidigt i morgon så kanske jag hinner lägga ut någon bild innan jag sticker iväg och sjunger.
I morgon är det 1:a december. Torsdag och sista jobbdagen för veckan. Sen väntar det en hektisk helg med massa innebandy och jobb och körsång.

1:a advent

Så har vi då kommit fram till första advent. Jag trodde inte att vi skulle få en vit advent men nu på kvällen har det faktiskt snöat en del. Stora fina flingor som dalar ner och lägger sig fint på marken.
Började dagen med att jobba en stund. Det var familjegudstjänst i Skuttunge kyrka och efter det skulle det bli fika. Fikat hann jag aldrig vara med på för det var tänkt att jag skulle sjunga vid slottet i stan med kören. Varje år firas första advent med fyrverkerier från Botaniska trädgården och uppträdande vid slottet. Tyvärr så blev det inget firande i år, allt blev inställt. Och det på grund av stormen som väntades. Det vara väl en himla tur i oturen för det hade inte varit kul att stå ute i nästan tre timmar i snålblåst och spöregn. Men vad gör man inte för att få sjunga en trudelutt. Troligtvis så skjuts firande upp till tredje advent. I stället blev det en tur till Mattias för att kolla in hur det går med renoveringen. Sen var vi in till Gränby för att byta en one piece till Jenkan. Jag vill också ha en jätteoverall..... Middagen var vi till kina och åt. Det var väldigt mycket folk där så det var lite dålig service med maten. Men vi blev mätta och belåtna och jag åt sushi för andra gången den här veckan.
På kvällen har vi firat med glögg och ett 1:a adventsljus tänt. Myspys med hela familjen samlad i soffan.


Varsågod USA här kommer en snöbild till er :)


Texas Long Horn

Ledig dag idag betydde inte alls att jag var ledig. Ja visst ledig från jobbet men är man hemma finns det alltid att göra. Igår fick jag ett ryck och började möblera om i vardagsrummet IGEN. Det går ett tag, några år sen måste det förnyas och då menar jag inte att köpa nya möbler utan jag måste flytta runt möblerna lite grann. I samma veva torkade jag golven så jag skulle slippa det idag. Fredag betyder inte bara fredagsmys för mig utan då är det fredagsstäd också. Så på morgonen tog jag tag i golven på resterande ytor. Sen gick jag ut i garaget och hämtade alla ljusstakar och stjärnor. När jag var färdig hade jag tvättat fönstren i vardagsrummet, köket och tvättstugan både på ut och insidan. Sen åkte det upp adventslampor i dom färdiga fönstren. Nya gardiner satte jag också upp.
På kvällen väntades det en överraskning av våra vänner. Det var Freddan och Sabina som gav oss ett restaurangbesök när vi fyllde år i somras och som skulle bli av nu.
Jag hade absolut ingen koll alls på var vi skulle och med mitt kontrollbehov var det lite läskigt men samtidigt spännade. Vi hamnade på Texas Long Horn och där är det så gott. Det var flera år sedan vi var där. Väldigt gott och värt priset men lite dyrt när vi åker alla fem dit.
Patrik och jag vill tacka för en trevlig kväll med er och god mat och dryck till. Bättre kunde det knappast bli :)

24 november

Idag är det en månad kvar till julafton. Och ingen snö så långt ögat når. Det känns ju lite typiskt att jag köpt ny tjock vinterjacka så kommer inte vintern igång. Den hänger så fint i hallen med prislappen kvar. Men, men jag kan nog vara lugn för vintern kommer det kan jag nästan lova.
Är det nu man ska skriva önskelista till tomten????????????
Jag vill ha.......
Och den också.......


Foto: Jag


Ledig dag

Idag har jag varit ledig från jobbet. På förmiddagen var jag in till stan för att gå på anställningsintervju. Och mer om det säger jag inte just nu. Jag kan säga så mycket som att det blir aktuellt om ett halvår så jag har lång väntan framför mig.
På eftermiddagen var det dags för Jennifers första besök på tandregleringen. Känns lite jobbigt då hon bara är 9 år men tandläkaren förklarade för mig att det blir bara sämre om vi väntar. Hon har fått sina elva-års-tänder redan. Nu blir hon kallad efter jul och då ska dom sätta igång.
Efter middagen var vi in till stan igen. Snart hittar min Volvo vägen till stan själv. Det blev lite kläder till Robin och Patrik köpte ett par slalompjäxor. Nu är nästan alla redo för fjällen.
Har ju glömt att berätta om lördagen då Linus hade match. Upp tidigt på morgonen och åkte iväg till Tierp för att spela bortamatch. Vi låg under men kämpade oss tillbaka i sista perioden så det stod lika på tavlan men sen gjorde dom andra mål när det bara var 10 sekunder kvar av spelet. Det var väldigt onödigt....... Men Linus gjorde ett mål och det var mycket stiligt. Han var riktigt på topp och var tillsammans med en annan kille i laget dom bästa spelarna på planen.

Ut i verkligheten

Snart så blir det på riktigt, snart så går den ut live.
Eller live kanske är att ta i. Den ligger ute redan nu och den som har en liten tanke om vad det handlar om kan hitta sidan ganska lätt. Det är en hemsida som jag har gjort för att visa mina bilder och kanske kan få in mera fotojobb. Nu väntar jag bara på att min logga ska bli färdig och att jag kan börja göra reklam för mig själv som fotograf.

Klintsten räddar

Jag filmade en liten snutt i Falun när Storvretas målis räddar en straff. Jag borde använda filmfunktionen oftare men glömmer bort den hela tiden. När vi var i Falun kom jag på det och försökte fånga ett mål men inte då. När jag tyckte att det började närma sig och jag började filma så kom inte bollen in i kassen. Men det blev film på en spännade räddning i alla fall.




Masterchef

Har ätit middag för inte så länge sen och var mätt när jag gick ifrån bordet. Falukorv och makaroner tillhör väl inte favoriten direkt men man äter det som serveras. Men nu så kurrar det i magen igen. Det är Masterchef USA på tv´n och det ser ju så gott ut. I perioder har jag lite dålig fantasi när det gäller matlagning men i och med att vi hade Linas matkasse några veckor så fick jag lite nya idéer. Många recept passade inte barnen men en del gick hem i alla fall.
Hmmm.....undrar om det finns något gott i kylen :)

Fars dag

Grattis pappa på Fars dag. Hoppas att du är nöjd med dagen och tack så mycket för god smörgåstårta. Massa kramar från mig.


Storvreta IBK

Man kan ju fråga sig vad det är som gör att man sätter sig i bilen en fredagkväll och åker två timmar för att se på.........innebandy. Svaret är enkelt. Jag har fastnat. I spelet, i laget, i gemenskapen.
Jag satte mig vid ratten och tänkte bara köra en bit så Patrik fick vila. Den biten blev hela vägen upp. Men det gick bra. Med Patrik halvt slumrande bredvid mig och Jennifer spelandes i baksätet så var vi framme tidigare än vad vi hade hoppats på. Vilken tur för oss att vi hade lite tid på oss för vi hade inte hunnit äta innan vi åkte så vi letade upp Donken som fick sig ett besök av oss. Inte den allra bästa maten men man blir lite mätt i alla fall. Vi letade upp våra platser och till vår förvåning så upptäckte vi att just på vår rad satt det flera SIBK-supportrar. Nu var det dags att heja fram våra killar mot hemmalaget Falun. Redan innan dom två första minuterna hade gått så hade vi tagit ledningen med det första målet. Sen rullade det på. Målskyttar var i ordningen Mattias Samuelsson, Mika Kohonen, Joakim Olsson och till Jennifers stora lycka så kom målet av Hannes Öhman till slut.
Det var så himla skönt att komma iväg efter en jobbig förmiddag.












Skönt med lite vila i sista perioden :)


Du och jag Alfred.......

Dom orden fick farmor med sig ner i graven idag.
Jag hade skrivit dom på en liten röd lapp som jag la under blommorna på kistan.
När jag var liten satt vi, farmor och jag i vindstrappan som leder upp till övervåningen hos farmor och farfar och så sa jag dom orden. Du och jag Alfred. Jag hade väl suttit och tittat på Emil i Lönneberga kan jag tro. Alfred som var drängen på gården och Emil som sa så ganska ofta till honom. Nu är det ett tag sen jag tittade på en Emil-film men jag kommer ihåg orden.
Idag var det den tredje begravningen på två och ett halvt år. Om jag får bestämma så räcker det för väldigt många år framöver.


Radiolan

Alltid när jag sitter i bilen är radion påslagen. Jag lyssnar med ena örat på vad dom säger på Rixfm. Ibland snappar man upp något som gör att i alla fall jag skruvar upp volymen en aning. Inne i stan har jag jättelågt på för att höra trafiken runt omkring mig. När jag är på väg hem får det gärna vara lite högre. Sjunger gör jag mer än gärna. Både högt och falskt men vad gör det då. Så länge ingen säger ifrån så får det vara så. Meeen.....igår hörde jag något intressant. Visste ni att ända sen 1905 då dom började mäta snödjupet har det aldrig varit så lite snö som det är nu. Nej det är ju inte så konstigt för det är ju ingen snö nu. Ja just det, det är ju ingen snö nu. Och det har ALDRIG hänt sedan 1905 alltså. Kanske ännu längre tillbaka till och med men det var då dom började mäta snödjupet.
Undrar när snön kommer egentligen??? I Jennifer´s klass har alla fått gissa på varsitt datum när dom tror att snön ska komma. Jennifer har tippat på den 23 november och än så ligger hon bra till. Jag tycker det skulle vara ganska lagom om det börja snöa då. En månad kvar till jul så man börjar få lite mer julfeeling och så kan det ligga kvar till slutet av januari. Den som väntar får se :)

Sigge <3

Jennifer har fått en ny kompis. Det är lilla Sigge som flyttat hem till oss. Han är en dvärghamster. Vi hade dvärghamstrar för flera år sedan. Jag och grabbarna hade varsin och nu var det Jennifers tur att få en liten kompis. Det har tagit en vecka att få honom att vilja vara i handen. När han kom hem och vi stack in handen i buren blev han sur och bara skrek. Men nu så tar vi upp honom och han är lugn. Han är så söt.



Slalompjäxor

Idag vaknade vi när klockan hade passerat tio. Det var skönt att slippa ställa klockan för en gång skull. Efter frukosten var vi överens om att åka till Gävle för en stadsrunda. Inget skulle inhandlas men ändå kom vi hem med kassar i bilen. Jag och Jennifer köpte slalompjäxor så nu kan snön få komma. Eller inte än förresten det räcker om den kommer till jul och håller sig kvar över nyår. Då åker vi till fjällen en vecka och ska ploga lite backar.
Middagen åt vi framför tv´n, busigt va..... Kött och skruvade pommes med grönsaker och bearnaise. Det var så gott. Nu väntar "Så mycket bättre på tv". Lite senare ska vi ta fram chipsen. Mycket äta blir det men va fasiken, det är ju lördag :)


Jaaa, jiipii äntligen en bild :)
Så här ser det ut på vårat bord just nu.


Spökvandring

Nu sitter hela familjen i stugan och myser. Idag fick vi även med grabbarna upp hit och det känns himla bra. Utan protest följde dom med för en riktig familjehelg i lugn och ro. I morgon blir det nog en tur till Gävle, vi får se hur humöret är när vi vaknar.
Veckan annars har varit ganska lugn. Ledig måndag, jobb på tisdag och så en ledig dag på onsdag. Men det tog jag igen med råge igår och idag. Började igår morse halv nio med personlamöte och sen var det fix och trix inför kvällen. Vi hade planerat övernattning med våra juniorer i församlingshemmet. När alla barn kom på plats hade vi dukat för tacos. Efter maten var vi upp till kyrkan på mässa. Sen var det tid för filmvisning innan vi gick upp till kyrkan igen. Vi ledare hade förberett en spökvandring på kyrkogården och inne i kyrkan. En kollega hade klätt ut sig och vandrade mellan gravstenarna. Det blev lite panik bland barnen som ville in i kyrkan snabbt för att komma undan och vi ledare skrattade glatt. Väl inne i den mörka kyrkan skulle dom med hjälp att ficklampor leta efter bokstäver som vi hade placerat ut på olika ställen. Även jag tyckte det var läskigt i kyrkan. När alla kort var funna återvände vi till säkeheten och så fick dom klura ut dom två orden som bokstäverna skulle bilda. Det är ett härligt gäng som hade lite svårt att somna igår. Jag tror att det var vid tvåtiden i natt som jag hörde dom senast sen slocknade jag av ren utmattning. I mose var dom igång igen före sju....pust. Klockan hade hunnit bli strax före elva innan jag kom hem. Jag har haft en rolig upplevelse och fick dela den med mina fina kollegor.


RSS 2.0