Diggiloo sista delen




Jessica Andersson sjunger Lady Gaga!


Linda Bengtzing sjunger Lady Gaga!


Linda Bengtzing, Charlotte Perelli, Jessica Andersson i glittriga fodral.


Kom hem, vi börjar om igen.......






Lilla tjejen med den fantastiska rösten. Linda Pritchard imponerade mest tror jag.


Diggiloo del 2










Darren Hayes - Black Out The Sun


Dagens låt :)


Diggiloo

Nu får jag faktiskt skärpa mig. Det har gått flera veckor sedan vi var på Diggiloo och jag har inte visat en enda bild. Så nu tänkte jag att det skulle bli ändring på det. Jag kommer att dela upp visningen på flera gånger men som sagt måste jag börja någonstans.


Det var en jättebamsig scen.


Vackra Ulriksdals slott.


En liten del av gänget ute på tungan som gick ut i publikhavet.


Thomas Di Leva i en utav alla sina kaftaner som han bytte mellan.


Linköping

Har haft en jobbig med rolig helg. I slutet på veckan kände halsen av sig mer och mer. Lite orolig blev jag eftersom jag skulle åka till Linköping på lördagen för att fotografera. Fredag kvällen tillbringades mest sovande i soffan innan jag klev i säng. På lördagen var det att kliva upp med tuppen och in till stan för att ta tåget mot okänt mål. Dom som jag skulle fotografera mötte upp mig vid tåget och sen var det full fart hela dagen med klädbyten och platsbyten. En rolig spännande dag blev det och jag blev en erfarenhet rikare. Bilder får jag inte lägga ut förrän paret har godkänt dom och det respekterar jag. Har jag tur får jag lägga ut ett litet smakprov inom kort. Men först ska jag gå igenom bilderna och kanske behövs det lite redigering också.

Butterfly

I fredags fick vi besök ute på altanen. Så vacker satt den där och bredde ut sina vingar. Var ju bara tvungen att ta fram kameran. Inte blev den rädd heller fast jag gick jättenära med objektivet.




38 år

Hurra, hurra för mig som fyller 38 år idag. Jag hade en fin kväll igår med familjen på min sida och idag har Patriks mamma och pappa varit här. I morse kom barnen och gubben för att väcka mig med underbar sång. På jobbet firades jag med en blomma och två böcker. Nu har jag fått ihop pengar så jag ska köpa en sak till kameran som jag velat ha en tid. Det är tur att det har varit lugnt för jag har blivit tokförkyld och halsen värker. Tur att jag är ledig i morgon så jag kan kurera mig inför resan till Linköping på lördag.
Tack allihopa för alla paket som ni kom med och alla pengar, nu ska här shoppas. 


Spaljé

Idag har jag firat födelsedagen en dag för tidigt. Familjen på min sida har varit här allihopa.
Började dagen med storshopping på Ikea med Caroline. Vi behövde fylla på en del på jobbet. Det var riktigt mysigt att gå där och bara strosa några timmar. Sen blev det lunch på Max innan vi tog sikte mot jobbet igen. Så skönt att handla för andras pengar :).
Väl hemma igen var det tårta som skulle förberedas för i morgon. Tårtan till idag var redan gjord men jag ska ha en med mig i morgon till jobbet tänkte jag. Köksbänkarna var fulla med bunkar och mått och ingredienser och mitt i allt skulle jag försöka få ihop lite middag. Elvispen brummade som aldrig förr. Inte undra på att jag är helt slut. Men nu är tårtan fixad till i morgon på dagen och till kvällen. Kroppen vill inte lika mycket som huvudet just nu så jag försöket att koppla av så mycket som möjligt men det är svårt när man har ont.
Bästa presenten kommer från bror med familj. Man kan säga att det är en spaljé. Typ tre meter hög (eller kanske till och med högre), rund och VÄLDIGT fin. Så tyvärr Fredrik du får inte behålla den. Och inte du heller pappa får ta den härifrån för den stannar här hos mig. Jag kan förstå att den har kostat MASSOR med timmar av hårt jobb men jag är så glad över den. Den enda i hela världen. Nu gäller det bara att hitta en slingrande växt som inte tar bort dom fina blommorna. Ska ta kort och lägga in när jag får tid.
Nu är det sängen som gäller och i morgon är det personalmöte sen tänkte jag nog gå hem för dagen. På kvällen väntas det fler gäster.

Kantareller

Jag har haft det en lugn och fin helg i stugan tillsammans med hela familjen. På lördagen bara öste regnet ner men idag har det varit desto finare. Vi tog verkligen sovmorgon båda dagarna och njöt av ledigheten. Det blev lite för tråkigt igår men det gick bra i alla fall. En tid av dagen roade vi oss med att montera ihop nya bordet som vi ska ha på altanen under taket. Det blev jättefint så nu ska jag bara fundera på om vi ska ha dynor till stolarna eller om vi kör utan. Jag har hittat ett par fina röda inne i stan som jag är sugen på.
Idag vaknade vi av strålande sol. Efter gräsmatteklippningen kunde jag lura med mig Patrik och Jennifer till skogen för att titta om det fanns svamp. Vi hittade bra mycket gula kantareller och sen har även trattisarna börjat komma fram.
Till middag blev det tacos. Efter middagen åkte jag iväg till Sofia och lämnade över bilderna som jag var och fotograferade på henne och hela familjen för några veckor sen. Dom bor i ett stort mysigt hus ute på landet och det var där vi var och fotade också. Fina slingrande grusvägar och stora åkrar.


Diggiloo

Jag har ju glömt att visa bilder från när vi var på Diggiloo. Patrik och jag hade en mysig kväll tillsammans med Sabina och Freddan. Vi klarade oss nästan ifrån regn men så mycket var det inte. Hade det inte varit för att jag ville skydda kameran så hade jag klarat mig utan regncape.
Men nu lurar jag er nästan för bilderna får ni inte se nu. Jag har minnet hemma och själv sitter jag i stugan. Så bilderna får bli en annan dag. Jag har själv inte tittat på dom än för det har varit lite mycket men det kommer, jag lovar.




Det regnar inte.............

.............det ÖSER ner. Hela dagen har det regnat. I och för sig är dagen inte slut än men det finns ingen ljusning på himlen så långt ögat når. Men det spelar ingen roll vi har det mysigt ändå. Och när det regnar och är lite ruggigt så är det lovligt att tända en brasa. Det är så mysigt att höra knastret från den öppna elden. Vi har tillbringat en del utav dagen ute på altanen och skruvat ihop nya bordet. Nu står det så fint under taket med nya stolarna, det blev så himla bra. Tv´n har stått på hela tiden och ibland zappas det vilt. Vi hade tänkt grilla ikväll så vi får väl se hur det blir med det. Senare blir det kräftor men den här gången köpekräftor.

Barbados

Nu är jobbet avklarat för den här veckan. Jag har städat och fejat varje dag för att förbereda så att allt är klart när barngrupperna kommer igång igen. Det blev lite tokigt i början på veckan vilket gjorde att jag blev själv i hela huset. Lite tyst och tråkigt var det men jag har ändå haft det bra. Jag har haft disco och poppat Barbados nya skiva "Efterlyst" för fullt i köket. Den är väldigt bra och påminner lite om när Magnus sjöng med killarna. Den rekommenderas starkt.
Efter middagen var vi in till stan för att handla lite mat. Det blev en liten tur runt på Gränby också. Skulle köpa byxor men hittade inga så det får jag ta en dag när jag blir själv och inte har någon som sitter och väntar på mig. I morgon är det fredag igen och jag ser fram emot helgen med lite vila och SOVMORGON.


En kungabebis

Idag gick hovet ut i pressen och berättade att det är en bebis på väg. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ska bli föräldrar i början på nästa år. Vilken press det måste ha varit ända sen bröllopet förra året. Det blev ingen bebis inom ett år men herregud. Det kan inte vara lätt att hela tiden ha miljontals ögon på sig som spekulerar vilt. Att inte kunna klä sig som man vill utan att människor kanske ser en mage eller inte. Nu är det en liten prinsessa eller en liten prins på väg och jag hoppas att det kommer att gå jättebra.
Jag önskar grattis och lycka till till vårat Kronprinsesspar.

Grattis Emma

Jättestort grattis på födelsedagen och tack för fikat igår. Kramar


Besök

Tog fram kameran för att fota mina fina solrosor. Jag hade visst besök i dom. Två små bin som letade pollen. Antar att dom ska tillverka lite honung av det. Eller går det inte till så? Man har väl sett Bee Movie :)


Kräftor

Vi har precis mumsat i oss ett gäng kräftor. Det var nästan slagsmål om dom så vi fick dela upp dom broderligt så ingen skulle bli ledsen. Igår åkte vi iväg med husbilen till Rimbo för att fiska kräftor. När vi kom fram var det tid att åka ut med båten på en gång för att lägga ut burarna. Robin var hemma men både Linus och Jennifer ville åka med ut så det var trångt i båten med två vuxna och två barn. Och så alla burar med. Jag och Ingrid följde med till sjön och hade det skönt i solen medan vi väntade på att dom skulle komma tillbaka. När vi kom upp igen var alla hungriga så grillen startades. Det skulle bli hamburgare och korv med bröd. Burarna skulle upp vid ett så när klockan var närmare elva gick vi och försökte sova en stund så vi skulle orka med att ta upp dom. Kolsvart var det när hela gänget åkte iväg för att förhoppningsvis få upp några kräftor. När jag hörde traktorn åka så la jag mig ner och somnade om. Vaknade med ett ryck när jag i princip fick en hink med kräftor uppstoppad framför snoken. Vilken lycka att det var ett gäng vi fick upp. Och det skulle bli mer än en i var också visade det sig. Barnen var överlyckliga när dom la huvudet på kudden och somnade om. I morse var det svårare att väcka dom men det var bara att gå upp och äta lite frukost så vi kunde åka hem igen. Hem för att koka kräftorna. Ett stopp på vägen bara för att köpa krondill och grovsalt. 32 stycken var det och dom var inte så jättestora men smaken.......det går inte att på något sätt jämföra med köptas kräftor. Jag har ALDRIG smakat några som ens kommer i närheten av egenfångade kräftor.


Husbilen som jag körde både dit och hem. Och backade och parkerade snyggt vid huset.


Traktorkoll så att allt fungerar.






Dom ser inte så trevliga ut.


Ner i plurret med er.


Mmmm va gott :)

Tack allihopa för en trevlig kväll och natt.


Man ska ha hus.......

......bil.
Jag har städat och fejat ur mammas och pappas husbil idag. Vi ska ta den ut på en tur. Och med tanke på deras lilla busfrö så vill jag inte råka ut för en nysattack i natt när jag sover. Jag har i alla fall gjort det bästa jag kan och dammsugit och skurat. Den är nu färdigpackad och redo för att åka ut till Rimbo där vi ska fiska kräftor. Jag hoppas vi får ett litet gäng men man vet aldrig. Patriks kusinbarn hade fiskat för fyra dagar sen och hade fått upp sju stycken. Men får vi det så har vi alla fall en varsin att tugga på. Jag ska se till att jag får den med dom största klorna. Moahaha.
Fortsättning följer...........

Tupperware

Sitter i soffan och vilar efter en bra kväll. Det blev ett gäng tjejer som kom hit i alla fall. Det var en del nytt som visades och en del gamla saker som hade gjorts om till det bättre. Min tårtbox som jag ville ha hade gått ur sortimentet men duktiga Sandra hade snokat rätt på en hemma hos en kollega som inte ville ha sin kvar. Den var ny men hade fungerat som demo. Jag blev så himla glad :) Jättefina värdinnegåvor var det också och eftersom det blev en bra försäljning så var det extra gåvor som jag fick välja bland.
Tack Sandra för att du kom hit och tack alla som tog sig tid att komma hem till mig.
Bokade ett till också och det är den 19 oktober i fall det är någon som känner för att titta på lite tupperwareprylar.

Det blir bättre............

...........och bättre dag för dag.
Kors i taket, frukosten var avklarad kvart över nio i morse. Och alla hade suttit vid köksbordet också. Ja, inte Patrik då för han jobbar men barnen och jag var på plats. Varje morgon försöker jag väcka barnen några minuter tidigare så dom ska hinna komma i fas när skolan börjar. Än sä länge går det bra och jag behöver bara stå vid foten av trappan upp och hojta ett par gånger. Nu har jag gått bärsärkargång med dammtrasan och plockat disk, hängt tvätt och plockat lite här och där.
Ikväll väntas det gäster för jag har ställt till med ett Tupperware-party. Det var några år sen sist och jag trodde i min stilla fantasi att folk skulle va intresserade av det nu men inte då. Jag har skickat inbjudan till ca 20 stycken för jag tänkte att det var lika bra att ta i. Några har tackat nej och det är jag tacksam för så man inte sitter och väntar men sen är det massor som inte hört av sig och då blir man lite putt. Det blir väl en tapper liten skara som sitter här ikväll och lyssnar på Sandra. Men det får bli som det blir. Bara jag får min tårtbox så är jag nöjd.
Men innan kvällen är här så ska jag ta det lugnt och på eftermiddagen har Jennifer en klipptid som vi ska åka på. Det var ett tag sen sist så frisören kommer nog att ta av en del på längden.

Själv-av-frostande

Snart är hela vår gräsmatta full med gula löv som faller från björkarna. Det går i rasande fart mot hösten. Idag har det varit perfekt väder för mig, 21 grader och molningt. Fast egentligen har det varit svettigt ändå. Jag har varit in till stan för att handla mat att fylla upp kylskåpet och frysen med. Vi har inte varit och handlat på "riktigt" sen vi kom hem från semestern. Bara småhandlat uppe på vår affär och det blir svindyrt i längden men det är bra att ha en affär i närheten för panikhandlingar. När jag öppnar kylskåpet nu ser det betydligt bättre ut än vad det gjorde igår. Fick lite panik igår när jag stod och lagade mat eftersom jag visste att jag skulle in och handla idag. Frysen var nämligen full av is och det var massa gammalt som jag borde rensa ut. Varför kommer man på såna saker när det är sommar? Medan maten blev klar på spisen satte jag igång. Först ut med all mat i frysväskor. Sen värma vatten för att försöka tina isen. Det var inte nådigt med is heller. Det tog ett par timmar att få allt i tipptopp igen men nu är den ren och fin. Det konstiga är att vår frys är faktiskt självavfrostande, eller vad sjutton det heter. Nästa gång (om jag kommer ihåg) ska jag inte vänta så länge med att göra ren den för det var ett litet helsike.

Bröllop

Åh vad härligt det är med bröllop. Jag önskar det var några bröllop per år som man fick gå på och kanske får möjligheten att fota. Förra året var det Fredrik och Emmas bröllp som jag hade tillfälle att sitta med bilderna om och om igen. Den här sommaren var det Carina och Anders om jag fick var med på. Naturligtvis har jag varit med på fler bröllop och så klart fotat men inte som fotograf utan då mer som gäst. Gäst var jag ju i allra största grad på Fredriks bröllop men en uppgift var ju att fota deras stora dag. Det känns lite vemodigt att bilderna är klara för leverans till årets brudpar. Jag har suttit och tittat på bilderna kväll efter kväll och bara njutit.


It´s a rainy day today

Vaknade utvilad och pigg. Ganska sent i och för sig men det är ju ändå söndag idag. Snart måste jag ställa klockan och gå upp i tid för att få iväg barnen till skolan och mig själv till jobbet. Det såg ut att bli ganska fint idag men ack vad man lurade sig. Vi hann äta klart frukosten och sen var det som om himlen öppnad sig. Vi tog beslutet att åka in till stan för att titta på utemöbler som vi ska ha ut till stugan under taket på altanen. Vi har en bänkgrupp där men min rygg klarar inte av att sitta vi den längre stunder. Jag måste ha ryggstöd. Vi tänkte passa på nu när dom börjar rea ut trädgårdsmöbler. Men va fasiken, man ska ju va praktiskt taget miljonär för att köpa sig lite möbler. Vilka priser...... Och ändå var det rea lite var stans. Upp till 70% på vissa ställen. Vi hade några krav också och det var bland annat att vi ville ha ett bord som var två meter. Man ska kunna ha tre stolar på var sida. Till slut hittade vi ett som var två meter och om man köpte hela gruppen var det 6 stolar med. Nästan alla som vi tittat på var det 4 stolar och så fick man köpa till om man skulle ha flera. Det bästa var också att det var en utdragsskiva på en meter vilket innebar att vi fick ett tre meters bord. Det är ju superbra om man ska ha gäster på middag. Vi saknade plats i bilen hem så jag hoppas jag kan åka och handla i morgon.
Efter stanrundan var vi hem och hämtade grabbarna och sen åkte vi över till mamma och pappa för en fika. Det var hur länge sen som helst vi sågs känns det som. Dom har ju praktiskt taget bott i husbilen hela semestern. Jennifer blev kvar där när vi åkte hem för hon skulle med mormor till jobbet i morgon. Medan dom jobbar tar jag nog med mig pappa in till stan för lite bärhjälp.
Till middag blev det grillat och klyftpotatis och nu sitter jag med det sista finliret på bröllopsbilderna som jag fotograferade för några veckor sedan. Killarna är ute i garaget och jobbar med epa-projektet. Klockan nio avslutar vi alla jobb för då är det filmkväll för oss. Naturligtvis med chips och dipp.


Typiskt augusti

När det går in i augusti är det som att trycka på en knapp. Visst är det varmt på termometern men är det så varmt egentligen??? Mina armar är kalla och lätt fuktiga av kylan som tränger sig inpå när man gå ut. På förmiddagen var det kyligt ute. Efter frukosten så la jag mig ner under taket på altanen. Jag drog på mig ett par raggsockor och så drog jag filten upp till hakan. Boken fick följa med ut som jag i princip sträckläst som en tok när jag inte varit trött. "Varför GÅTER inte EMMA?" Till slut i boken så gjorde hon faktiskt det och det gjorde jag också. Svaret på frågan vet jag inte om jag uppfatt, boken kanske måste sjunka in lite mer.


Nu har dagen övergått i eftermiddag och vi har hunnit med att äta lunch på altanen. Lite mer värme har vi också fått och det fuktiga är nästan borta. Alldeles nyss var det blått på himlen men nu envisas dom mörka molnen att komma fram och kanske hota oss med lite regn. Ikväll ska vi starta grillen och på den hamnar det kycklingfilé. Jag får hoppas att regnet håller sig i skinnet och inte visar sig från sin dåliga sida med att komma hit.
Snart är hösten här på riktigt och jag myser med den.

Finbesök

Jag tröttnade på att sitta ensam i stugan medan killarna var hemma och jobbade och Jennifer var ute och cyklade. Åkte därför hem i tisdags när jag hade målat färdigt det jag kunde göra. Nu måste Patrik skruva upp locken på väggen innan jag kan måla det sista. Sen ska vi ta tag i insidan och bestämma oss hur det ska se ut där. Antingen tar vi en lite smidigare finare panel eller så gör vi samma som på utsidan. Vi har virke hemma för att göra samma som runt hela huset men frågan är om det blir för grovt, det är ju ändå insidan på väggen.
På förmiddagen alldeles för tidigt för det är ju faktiskt sommarlov var vi in till stan. Robin hade tid på tandregleringen. Det var byte av gummibanden som var på gång. I september har han haft den i 2 år och det var den tiden som det skulle ta att få ordning på tänderna. Än har dom inte sagt något om en sluttid men det kommer väl så småningom. Innan vi kom hem stannade vi till på Willys och handlade inför dagen och kvällen. Vi väntade besök.  Vi hann hem och greja lite innan Sabina och barnen dök upp. Det tog inte många sekunder innan alla barn låg och plaskade i poolen. Vi mammor satt och övervakade det hela med en varsin kopp kaffe vid poolkanten. När det blev middagsdags kom Freddan också hit och hela gänget åt middag. Barnen hoppade upp och ner i poolen flera gånger så jag tror inte badkläderna hann bli torra mellan gångerna. I morgon blir det till att packa lite för då åker vi alla upp till stugan. På lördag är det styrelsemöte som Patrik måste gå på sen ska vi väl njuta lite av ledigheten också. Snart sätter allvaret igång igen.

RSS 2.0