Mums...

Igår var det Linus tur att visa sina bakkunskaper. Chokladbollar stod på önskelistan. Vi hade inte tagit fram smöret så det fick han micra lite men annars gick det jättebra. Han var jätteduktig och skötte både framtagning av alla ingredienser och städning av köket efteråt. Sedan kunde vi njuta av små söta chokladbollar innan vi gick i säng.


090928

Jag får inte till det med ljus, skuggor,blixtar och glada barn som är trötta på att deras mamma smyger runt med kameran och vill ha fina bilder. Det heter väl TRÄNA, TRÄNA, TRÄNA och åter TRÄNA. Men alla som tycker att bilden är bra kan glömma att det läst meningarna innan den här....Det är mitt fotoöga som talar.
Eller.......bilden är ju faktiskt jättebra. Stolt mamma till tre fina barn<3


Busungar

Igår skulle jag försöka få ihop några bilder på Emil och Ida. Emma hade klätt upp dom i finkläder så dom var beredda. Men heter man Emil så måste man göra rätt för namnet. I vanliga fall så brukar han skrika och springa iväg så fort han får syn på mig med kameran men nu skulle han ställa upp sig med syrran. Det gick ju så där......Jag fick väl ihop kanske tre eller fyra bilder. Det var en busig Emil som med kusinernas hjälp gjorde grimaser hela tiden. Det blev ju en hel del roliga bilder men som mamma vill man kanske ha en finbild också. Jag gjorde två bilder svartvita och dom kommer här. Syskonbilder kommer senare.


    


090928

Började dagen med att dammsuga och skura hela nedervåningen. Det är ett jä....la sk....tgöra men det måste göras och nu tyckte jag att det var dags. Jag såg till att få iväg barnen och gubben till skola och jobb först. Sen tog jag tag i mitt "jobb". Nu skiner golven som aldrig förr och då tyckte jag att jag hade varit så duktig att jag belönade mig själv med att sitta framför datan och leka lite med photoshop. Jag kommer på nya saker hela tiden så det är så roligt. Men jag har svårt att sätta mig men idag fick jag det när jag hade gjort lite nytta först. Väntar också på att få ett tillfälle att komma ut i den stundande höstnaturen för lite fotografering.  


Du och Jag

När vi ändå var finklädda efter dopet tog vi bild en bild på oss tillsammans. Jag ställde upp kameran och tryckte på timern. Här kommer resultatet.


Hundvakt

Vi blev plötsligt med hund i helgen. Det var Selma som kom på besök över en natt medan hennes husse och matte var på Ålands hav och gungade. Selma fick följa med oss upp till stugan och det gick alldeles lysande.


Ylva´s dop

I lördags var vi in till stan för att gå på Ylva´s dop. Ylva är en dotter till min kusin Henrik. Vi var i S:ta Maria kyrka som är mer som ett kapell än en kyrka. Det var ett litet mysigt kapell med mjuka bänkar och härlig atmosfär. Dopfunten var ett stort stenblock som hade ett hål i mitten och där hade dom sänkt ner en glasskål. Under själva vattenbadet var det ett stort glasblock där dom hade gjutit in smågubbar och så ser det ut som en båt i vatten. Låter skumt men det var vackert att titta på och det var inte så lätt att fånga på bild. Efter dopet bjöds det på smörgåsar och tårta. Det var en trevlig stund med delar av tjocka släkten.




Storebror fick hjälpa till med vattnet

    
Ylva                              Noel


Pappa och farbror Lasse


Dopfunten


Nu är det klart.....

....bye, bye.



Kör för alla

Ikväll har jag varit på någonting som jag trodde att jag aldrig skulle komma iväg på. I flera år har jag försökt att få med mig någon på Caroline af Ugglas Kör för alla. Jag har försökt att få med mig Emma men det har alltid varit antingen en tjock gravidmage i vägen eller så har det varit amning av bebis. Emma har sjungit i kör tidigare så det skulle kännas kul och tryggt att just hon var med. Nu var det alltså dags att göra ett första försök att komma iväg och sjunga lite. Igår berättade jag dessutom för Jenny att vi skulle iväg och då säger hon att hon var nyfiken på vad det är för något. Vi bestämde för att åka alla tre. Så det var tre nervösa men förväntansfulla tjejer som klev in i aulan på Katteskolan. I alla fall var jag jättenervös. Salen blev helt fylld innan det satte igång och alla som sett Caroline någon gång vet att hon är lite galen. Men roligt galen. När vi sen började var det jobbigt att låta sig själv ta i och leva ut fullt. Vi fick göra några övningar som skulle hjälpa till att underlätta talet och sjungandet. Vi fick lära oss att vi måste ha ATTITYD och VAR INTE RÄDD FÖR ATT TA I. Det kommer att låta bättre då.
När vi kom ut därifrån var jag helt säker på att den som står på samma plats om en vecka igen är JAG. Jag hoppas att jag får sällskap.
Tack mina vänner jag hade jätteskoj och som sagt så hoppas jag att jag får sällskap nästa torsdag igen.

Mysdag

Idag är barnen lediga från skolan. Dom har studiedag. Det innebar att vi kunde sova hur länge vi ville men innan Patrik åkte till jobbet hörde jag att Jennifer var vaken. Hon gick och satte sig framför tv´n och jag fortsatte slumra en stund till. Strax före nio ringde mamma och väckte mig ur min bästa skönhetssömn...haha. Det var kanske dags att kliva upp då. Efter frukosten var jag sugen att ta fram mina lådor med pärlor. Jag har inte gjort ett halsband på flera månader men nu var det dags. Det hade nog sina orsaker att jag var på smyckeparty igår kväll och fick inspiration och tips på lite nya grejer. När jag hade plockat fram allting ville Robin baka och det var väl inte den bästa tajmingen men han fick fixa det själv sa jag till honom. Medan Linus var ute och cyklade, Jenkan och jag gjorde smycken började Robin plocka fram allt. Det gick bra han får VG av mig för sina baguetter. När han var klar gjorde vi en enkel sallad med färska baguetter...såååå gott.



Grattis Pappa

Idag fyller min pappa 58 år. Jag säger Grattis till Dig Pappa. Vi kommer på söndag då ska vi fira dig ordentligt. Jag ser fram emot en god smörgåstårta och fika. Hoppas du får en bra och lugn dag idag, jag ringer senare.
Kram från din dotter


Jenkan i morfars knä


Glömde ju...

.....berätta att vi varit på fotboll. I söndags åkte vi hem tidigt för att titta på Linus som skulle spela fotboll på hemmaplan. Jag har spelat fotboll själv i mina unga dagar så jag tycker att det är kul att se barnen spela. Näst sista matchen för säsongen och jag plus en mamma till skulle stå för fikat. Vi har sån tur så vi behöver inte baka själva men vi måste koka kaffe och fixa saft. 0-0 blev det så det var alldeles lysande. Linus hade två bra målchanser men tyvärr gick det inte vägen. Men Linkan var riktigt duktig så jag är en stolt fotbollsmorsa. Lite bilder kommer här förstås.




090919

Så var vi uppe i stugan igen. Igår när vi kom upp åt vi mat sen var det mörkt så vi hann inte göra så mycket. Linus är utlånad till en kompis hemma men Robin har en kompis med sig så vi är ändå fem i bilen på väg upp. Idag på morgonen åkte killarna ut med båten och vi tjejer tog bilen och begav oss ut i skogen. Jag hade förhoppning om att hitta i alla fall lite svamp för Jenkans skull. Vi hann knappt ur bilen förrän Jennifer hittade sina första svampar. Sen gick vi inte långt in i skogen innan vi hittade mer. Vi gick i ca 40 minuter och på den tiden hittade vi ca 5 liter trattisar. Sen kommer det inte så roliga att rensa alltihopa.

 

När vi kom hem med bilen hade vi besök på gården. Det var barnens kusin Jonathan som hade kommit med pappa. Med killarna ute på havet och jag ute i skogen kom dom inte in i stugan. Tur att dom inte behövde vänta så länge. När dom var här passade dom på att provåka nya båten. Det blev ingen fisk på hela dagen. Men några bilder blev det.




Far och son


Robin med kompis


Patrik bakom ratten

 


Jädrar i min lilla låda.....

Jag tror att jag haft en bland dom bästa dagarna i mitt liv. Och jag hoppas att det kommer att bli en del av min framtid i alla fall i liten utsträckning. Som ni kanske vet har jag varit och fotat Jenny idag. Jag hämtade henne vid tio på förmiddagen sen åkte vi ner till badet. Det var lite nervöst i början men sen hade vi jätteskoj och skrattade hela tiden. Jenny var jätteduktig och på nästan tre timmar hann vi med att ta vad jag trodde ca 250-300 bilder. Jo tjena......när vi kom hem var det över 600 bilder. Nu kommer ett problem då jag ska välja ut några att lägga upp här på bloggen. Hur och då menar jag HUR ska jag kunna välja ut några bilder när jag har över 600 bilder att välja bland. Och som den supermodell som Jenny är så blev det inte många missar.

   

         

             

 

     

         





Assistent

Idag har jag varit med Karin och kollat in hur det går till att fota små barn på ett dagis. Jag hjälpte till att rigga upp utrustningen och hade ögonen med mig hela tiden. Det är ju lite saker som behövs så som extern blixt och lysskärm. Allt ska vara rätt placerat och ljuset ska mätas. Jag fick mycket vettigt in i min skalle så nu gäller det att öva och öva. Men det var inte lätt att få glada medgörliga barn heller. En liten kille gömde sina ögon i händerna och en annan drog inte en sekund på smilbanden. Efter gruppbilden ute så lossnade det för dom också.
Det var kul och väldigt nyttigt att vara med och jag tackar Karin för att jag fick den chansen.
Nu ser jag fram emot fotograferingen i morgon då jag ska ta med mig Jenny och plåga henne några timmar.

På begäran

Här kommer bilden som är önskad.


Kalassöndag

Nu har jag just kommit hem från att ha skjutsat Jennifer på kalas. Hon skulle till en klasskompis som fyllde år i somras och har kalas nu. Innan vi åkte placerade jag Jenkan på en pall och tog några bilder. Det gick bra och nu måste jag ju leka lite med bilderna också. Här kommer dom.....


Sötare än så här kan man inte vara


090912

Sitter och funderara på om jag ska ta och lägga mig eller inte. Jag har inte skrivit på några dagar och det känns konstigt. Jag har väl inte haft något intressant att skriva om så det är nog därför. Just nu är jag mest arg för att förstoringarna som jag beställde inte är bra.....Ett misstag var mitt men sen var det dom som gjorde fel också. På tisdag ska vi ta om en del bilder och då hoppas jag att det blir bättre. På tal om tisdag, då ska jag på förmiddagen ut och fota med Karin vi ska till en förskola här i byn. Det blir skoj och lärorikt hoppas jag. En hake är att jag måste kliva upp ur sängen strax efter klockan sex. Är just nu van att gå upp efter sju sen har jag chansen att vila när barnen och mannen har åkt till sina respektive sysslor, skolor och jobb. Sen på onsdag ska jag ut på ett fotoäventyr som jag ser fram emot. Funderar mycket på det nu, om hur det ska gå och var ska vi vara. Men jag har skaffat mig en snygg modell till jobbet.....eller hur J??? Jag säger inte mer om detta men jag hoppas jag kan lägga ut några bilder redan på onsdagkväll. Om min modell godkänner det förstås.
Jag är förresten hemma själv med Jenkan. Grabbarna åkte upp till stugan idag. Dom ville ut och fiska och träffa kompisarna där uppe. Jag fick ett mms tidigare på ett rasat partytält som vi har haft och målat panelen i. Inte vet jag men det verkar som det har varit storm där.
I morgon ska Jenkan på kalas och sen är det säsongsstart för Linus innebandy med tillhörande föräldramöte. Sen har mamma och pappa kommit hem från Norge så jag hoppas att vi hinner med att träffa dom en sväng.
Uppdatering......vi velar fortfarande men nu ligger nog julen närmast.


Jag ger upp

Nej, nu har jag legat i sängen i snart två timmar. Vridit och vänt, vridit och vänt på mig. Men inte vill John Blund komma och strö sand i mina ögon för det.... Tänk att det ska vara så hopplöst ibland. Just nu har jag alldeles för många tankar i huvudet. Jag täker på foto, foto och åter foto.
Tänk om jag skulle göra så där...-Blir det bra då???
Tänk om jag fick fota ett bröllop...-Var skulle vi vara då???
Tänk om jag skulle få tillfälle att fota...-Nakna små skrynkliga bebisfötter???
Tänk om jag skulle få...-Några riktigt bra bilder från dopet som är om två veckor??
Tänk att det ska vara så svårt...-Att ta sig ut och fotografera omgivningen???
Jag och Jennifer skulle ut idag men vi kom hem igen utan att kameran hade tagits upp ur väskan. Vi åkte ner till Patrik och tog en glass i stället.
Tänk om jag skulle kunna gå och sova nu i stället...........

Andras bloggar

Det är en sak som jag undrar över...Jag tycker att det är ganska kul att läsa andras bloggar. Jag har några som jag läser dagligen. Alltid försöker jag också läsa fotobloggar för att få tips på lite allt möjligt. Men det är lite intressant för det finns vissa som kallar sig fotobloggar som inte borde få kalla sig så, blir så full i skratt när jag sitter och tittar på bilder som Jennifer har kunnat göra mycket bättre. En sak till som jag reagerar på är att alla och då menar jag alla som redigerar sina bilder i Photoshop..??? Min fråga är om dom menar Photoshop Elements eller det riktiga Photoshop CS4? Hmmm.....Jag menar alla dessa fjortisar som säger sig redigera i Photoshop Hallå!!! Har dom rika mammor och pappor för det programmet kostar ju från 8000:-. Eller orkar dom inte skriva ut hela namnet för PHOTOSHOP ELEMENTS. Dom flesta skriver PS och det kan ju vara vad som helst. Skit samma eller hur? Jag låter lite bitter där eller hur men rätt ska va rätt.
Men nu ska jag absolut inte klaga för det finns många riktigt bra fotobloggar som hjälper mig i mina tankar kring foto med allt vad gäller nya vinklar och nya motiv. Och mitt program Photoshop Elements är jättekul jag kommer på nya saker hela tiden.


En vanlig dag

Idag tidigt på morgonen skjutsade jag in mamma och pappa till stan. Dom ska åka till Norge och Hurtigrutten med mammas bror och hans fru. Dom kommer hem sent på lördag och jag längtar redan efter dom. Jag och mamma pratar med varandra dagligen i telefon och så försöker vi ses minst en gång i veckan. Nu träffade jag ju båda idag så jag ska väl klara mig. När bussen rullade iväg insåg jag att det var över en halvtimme innan affären som jag skulle till öppnade. Jag skulle till Jula och byta ett stativ som jag fått i födelsedagspresent. Efter återlämnande kunde jag inte bestämma mig vilket annat jag skulle ha. Min bil gick varm mellan Biltema och Jula och valde till sist ett från Biltema. Hoppas det blir bra nu, ska prova snart. Ja just det förklaring...Jag ska sätta en lampa på stativet och så tänkte jag att det skulle fungera som lampa till studiofotografering. Ska jag köpa mig ett startpaket med "riktiga grejer" så kostar det från 7000:-. Då tycker jag att det här för ca 350 kr är jättebra till att börja med. Och det bästa är att jag fick det i present. Jag är ju trots allt en glad amatör.
Hoppas nu att sötungen Emil tar sitt förnuft till fånga och låter snälla faster fota honom och lillasyrran. Gjorde det i julas men Emil var mer intresserad av motorcykeln än vad jag höll på med. Stackars barn jaga honom med en kamera förstår att han skriker och springer. Haha....
Bjuder er på den bästa bilden i alla fall.


Fasters söta


Glömde...

....lägga in en bild till förra inlägget. Jag tog bilden i februari när vi var i......gissa var???


USA - Jul eller Påsk?

Vi sitter här och velar fram och tillbaka. Ska vi åka till USA över julen eller ska vi åka över påsken??? Åker vi över jul så kan vi vara borta lite längre och då slipper vi ta ledigt för barnen. Det har blivit hårda regler för hur många dagar barnen får vara lediga. Jag tror det är max 10 dagar per läsår. Nu är det ganska många dagar ledigt över påsk så det blir inte så många dom behöver vara borta från skolan. Men i alla fall. En bra sak med påsken är att det är lite varmare så man kan bada i havet. Vi var ju över i februari i år och då var det för kallt att bada i havet. Nu är inte jag en sol och bad människa men det är ju kul för barnen om dom kan bada i havet. Det är väl nästan ett måste tycker jag i alla fall. Jag kan ju packa med mig en god bok och luta mig tillbaka medan Patrik och barnen plaskar runt. Sen viker jag ut picknickfilten och kallar in allihopa för lite mellis. Det låter bra eller hur? En önskan i alla fall.
En sak till är ju att åker vi över jul tror jag att vi blir ensamma där och jag är en riktig traditionsmänniska. Det ska vara god mat i sällskap av familjerna. Julklapparna är inte så viktiga men det är gemenskapen. Det är klart att barnen ska få klappar men jag slipper gärna. Alla krav att det ska vara klappar är också jobbiga.
Jag längtar verkligen tillbaka till USA till värmen till lugnet till kulturen. Det enda jobbiga är väl att jag inte får mamma och pappa med mig. Och det spelar nog ingen roll om det är jul eller inte. Pappa är så envis han vill inte åka iväg men jag skulle vilja visa dom ett land som vi tycker om.
Patriks mamma och pappa ska ju åka iväg nu i oktober så dom stannar inte kvar över julen. Men åker vi över påsk tror jag att vi får Patriks föräldrar med oss. Det är alltid kul med sällskap.
En annan sak är att det är så mycket dyrare att åka över julen. Vi är ju ändå fem fullt betalande vuxna även om vi inte tycker att alla är vuxna. Men över julen slipper vi minusgraderna hemma.
Jag skulle kunna räkna upp hur många saker som helst både positiva och negativa till båda tillfällena. Men jag tror att det blir påsken som vinner.
Vi fortsätter vår fram-och-tillbaka diskussion......

Min bror på besök

Jag är lite sen med inlägg men här kommer i alla fall gårdagen i text och bilder.
Fredrik med familj dök upp på eftermiddagen hos oss. Dom kom ca fem minuter före Partik så det blev perfekt i tid. Jag höll på att skala potatis och sen laxen som jag la i en ugnsform med pesto och fetaost. Och massa grädde...mums. Alla åt ordentligt så jag tror dom tyckte om det. Efter maten var det en båttur som väntade. Papporna tog tre utav barnen plus Robins kompis Rasmus med sig och gav sig iväg ut på vattnet. Lilla Ida fick stanna på land och Linus ville spela data. Efter två båtturer så blev det fika och sen mätte Fredrik upp köket. Nu är det bara jag som ska bestämma om jag vill genomföra mitt projekt eller inte. Vad det ska bli tänker jag inte avslöja än men jag är helt övertygad att det kommer att bli bra (om det blir av vill säga).   


Gårdagen i bilder

Bolltrollaren Linus och min utflykt i området.



    



    


090905

Heej....
Nu är vi uppe i stugan igen. Vi åkte dit igår i två bilar. Patrik är och jobbar idag så han ville inte riskera att någon bil inte skulle starta idag. Fjant eller hur....?? Min bil är ju fixad nu så den går så fint. Jag har som vanligt med mig min kamera så vi får väl se om det fastnar något på den den här helgen. Idag är det meningen att Fredrik med familj ska komma hit men Emil har varit sjuk i veckan så vi får väl se när dom ringer om dom kommer.
Ok nu är det rörigt men jag kommer att hoppa lite när jag skriver.
I torsdags åkte Karins dotter Tuva med oss hem. Tjejerna hamnade på studsmattan och hade jätteroligt. På kvällen lyckades jag fånga regnbågen med min kamera. I fredags var det dags för veckohandlingen. Jag tycker att jag gör inget annat än att släpa hem mat. Men är man fem i familjen så går det åt. Jag var även och gjorde ett besök på Ikea det blev ljus, några ugnsformar och en liten bokhylla som jag tänkte skulle stå i vardagsrummet. När jag kom hem var det dags för Robin att åka och ta bort en tand. Stackarn. Han som inte ens har lagat ett hål och så får han börja med massa bedövning. Tanden satt som berg men Robin var så himla duktig. Stark kille. Han fick en ny tid till nästa tand sen väntar tandställning. 
I fredags när vi kom upp till stugan var det 20° inne. Snart, snart kan vi tända en brasa när vi kommer upp dit. Naturligtvis har vi annan värme än ved men det är såååå mysigt att höra när det sprakar från vedspisen. Lite fix och trix med dom nya sakerna från Ikea och tända ljus på kvällen.
Och i morse när jag vaknade var det varmt inne men jag kunde inte hålla mig så jag satte fart på spisen och nu är det varmt så jag håller på att gå åt. Men mysigt är det =) 

    

    


090902

Ikväll var jag på humör för att leka lite igen. Försökte igår men då gick det åt h.....vete trött och grinig blev jag. Men det kanske är meningen att jag ska sova när klockan har passerat midnatt och inte sitta uppe och försöka förstå mig på bildredigering.
Igår som sagt fick jag olika tips från Karin och det var ett sådant som jag ville testa nu. Det tog mig ca en timme att klura ut hur jag skulle göra och till det färdiga resultatet. En bild kom fram som jag måste bli van vid innan jag tycker om tror jag. Patrik tittade länge men sa inte så mycket......
Jag tog en bild som jag själv har fotat och som jag tycker om. (Hoppas bruden inte misstycker)

Nu ska ni få jobba lite också......
Jag vill ha kommentarer om den här bilden från ALLA som tittar in här hos mig.


Väntar, väntar, väntar.....


.....på ett bröllop.


     .....jag vill fotografera.






090901

Idag har jag varit hos Karin och pratat fotosnack. Det är jättelänge sen jag var där så det var trevligt att komma dit igen. Jag fick massa bra tips på bra fotosidor och andra tips för att lyckas med bra resultat och fina kort.
Efter det besöket åkte jag hem för att hämta Robin. Han hade tid på tandregleringen där vi skulle få information om åtgärder för att få ordning på tänderna. För att börja med tandställning behöver Robin dra ut två tänder sen väntar två år med räls. I bilen på väg in tog Robin fram matteboken och började göra läxorna som han har till torsdag. 
Du gjorde mamma stolt och lycklig över att inte behöva tjata min duktiga tonåring kram =)




Vatten + karamellfärg

Igår kväll så tog jag fram kameran och stativet för att försöka mig på en grej som jag tyckte skulle vara häftigt. Resultatet blev väl sisådär. Jag har ju inte lärt mig hur jag redigerar i mitt nya program än. Men budskapet gick ju fram och det blev ganska häftigt med den gröna färgen. Sen kan man ju önska att man fick bort spegeln från blixten mm mm. Det blev i alla fall ett kort eller ca 20 kort......jaja här kommer den bästa bilden. 


RSS 2.0