Ont i ryggen

Igår började jag äntligen att måla Linus rum. Det har strulat med tapeter som lossnar och klisterfärg som inte fungerar. Nu slutade det med att vi satte upp reparationstapet. Och igår tog jag sats för att börja måla i alla fall det vita. Han vill ha grönt på en vägg och jag bestämde att det skulle vara vitt på dom andra väggarna så det skulle bli lite ljusare. Jag kom inte långt förrän det var slut i burken....det var ju bra planerat!!! Jag vill verkligen att rummet ska bli färdigt snart för stackars Linus har fått sova ute i hallen på övervåningen. Men ikväll tar vi och åker in till stan för att köpa vit färg och vi passar då på att köpa den gröna färgen då han är med och väljer. Jag hoppas att han vill ha en riktigt lysande färg för det tror jag blir riktigt häftigt. Sen ska vi inhandla en ny hylla och jag har köpt nya gardiner. Sen kommer det att bli ett riktigt fint tonårsrum.
Mitt i allt målande lovade jag Jenkan i ett svagt ögonblick att vi skulle rensa i hennes rum också. Men jag var noga med att säga att det var VIKTIGT med Linus rum först. Tror du inte att hon var väl medveten om att färgen tog slut och ville då att jag skulle ta hennes rum för jag kunde ju inte måla mer. Jag hade redan ont i ryggen så det var bara att fortsätta lite till. Jag rensade och kastade och rensade lite till. Till slut hade vi en stor pappkasse full och massa andra saker bredvid som skulle kastas. Vi rensande så bra att vi kunde kasta ut en stor ful hylla som gick från golv till tak. I stället tog vi Linus gamla mindre finare trapphylla (som han inte vill ha kvar) och ställde in den i hennes rum. Det blev jättefint men vi är inte riktigt klara än med rensningen. Jag kan inte fatta hur mycket man kan samla på sig. Men mamma säger att jag var precis likadan när jag var mindre. Tex fanns det stenar i alla storlekar så jag tror jag skulle kunna få ihop till ett helt grustag. Och askar i alla storlekar och färger som låg tillsammans med teckningar både färdiga och påbörjade.
Jaha det var hemma det.
Idag har jag varit nere hos Patrik och skurat golvet. Skurborsten är av garn så den är så himla tung att dra omkring på. Speciellt på dom där golven som är så skitiga . Men nu har grabbarna fint på golven i alla fall.  
Nu väntar eftermiddagen med barnen innan vi åker in till stan. Får se om jag kan lura i Patrik att vi ska äta middag inne i stan så jag slipper hålla på med den. Det skulle göra att jag hinner rensa lite till.

Snillen spekulerar

Tänk på dom som måste vara på vägarna jämt. Jag menar då kan du inte komma ifrån allt vad oväder heter. Du väljer ju själv vad du jobbar med men i alla fall. Ta alla lastbilar tex. Stora och tunga och tar vind hur lätt som helst. Det är inte undra på att dom blåser av vägen ibland. Jag tycker det är lite läskigt med vår stora bil som tar vind. Det är obehagligt att möta en stor bil när det dessutom blåser och är halt och dom bara dundrar på i full galopp.
En till sak, ta alla artister som måste ta sig till spelningar runt om i landet. Kul eller??? Nej vet inte om jag tycker det skulle vara roligt. På sommaren går det väl an men vintern då.
Vi hade en dåre bakom oss igår som tyckte vi körde sakta och så var det en idag också som blåste om i full fart. Tänk om dom får sladd i bredd med oss vad skulle hända då? Jaja nog om detta. Det är inte kul med alla som tror att dom är kungar på vägarna oavsett om det är halt eller inte.

Jag vill hem nu

Puckade lärare och hemlängtan.
Då är jag i storstade igen för att göra sista delen på utbildningen. Åkte tidigt i onsdags morse och har varit kvar här sen dess. Det var ingen idé att åka hem igår för det var sånt oväder. Tänkte att dom kanske hade något rum ledigt på hotellet men där var det kört. Jag hade packat väskan för dom varnade för vädret men nu stod jag här och inte hade någonstans att sova.  Då kom jag på den briljanta idén och tog mod till mig och skickade ett sms till Jessica som är vår granne i stugan. Hon var så gullig och lät mig sova i sonens säng och placerade honom på en madrass.
TACK Jessica och Jesper ni räddade min natt.
Det hade inte varit roligt att åka hem för att sova några timmar och tillbaka hit nu på morgonen. I natt har det löst sig i och med att nu fanns det rum lediga. Det enda som grämer mig att det är ju kör ikväll men jag får väl hoppa den en gång.
Idag har det varit skitjobbigt med läsningen. Boendekostnadskalkyl.............ett så satans långt ord så man blir trött bara av att skriva det. Läraren var så bra (trodde han i alla fall). Det är flera som jobbar redan med det här och för dom var det ingen match. Men vi andra som aldrig har sett systemet eller aldrig har räknat på det här sättet var det svårt. Han gick fort igenom övningen vi fått hem och sen fick vi en ny att göra. I vår grupp var vi inte klara när han började gå igenom den men vi försökte hänga med i alla fall. Då fick vi ju ändå svaren rätt. Men det gick inte att fråga honom om något för då fick man inget svar. Jag var så förbannad när jag gick ifrån salen så jag gick ut och tröstshoppade några tröjor. Jag kan säga att det blev inte bättre.
I morgon har vi likvidavräkningen att ta hand om. Mera räkning alltså. Jag ska absolut göra mitt bästa och går det åt fanders så vet jag vad jag ska plugga på till omtentan.

Och ja jag vet Patrik att jag sagt det varje gång inför en skrivning men nu känns det för jävligt.


Kylan håller i sig

Just nu skulle jag vilja gömma mig under täcket och bara vara där fyra dagar. Sen kliver jag upp och är pigg som en mört igen.
Ute blåser det storm känns det som. Snön har inte kommit hit men blåsten är värre tycker jag. Det måste hålla sig med snön i minst fyra dagar till sen kan den komma. Ska på långstyrning i morgon så jag vill inte ha hit något oväder TACK!
Och vet ni vad??? På söndag är det första advent och jag har inte planerat någonting. Tänkte på det här om dagen men det stannade vid tanken. Jag måste ju plocka fram adventsljusstaken och alla stjärnor som ska sättas upp i fönstren. Gardiner brukar jag vänta med så det får bli så i år också. Men man vet aldrig dom kanske åker upp dom med. Om jag har lust vill säga.
Lägger in en bild som är från förra året den får duga så länge.




Myror i brallan

Vet inte vad jag ska skriva men kände att jag ville in här och göra ett avtryck. Sitter i soffan och tittar på Dansbandskampen. Missade förra veckan och det gör inget för jag tycker inte det är särskilt bra heller. Det är fel band som är kvar. Vill så gärna lära mig dansa för det ser så kul ut. Jag menar foxtrot kan jag ju men bugg vore kul att kunna. Det är sån glädje i sång och dans.
Jag har lite myror i brallan nu. Är uttråkad och tycker inget är roligt. Förhoppningsvis blir det bättre om en vecka.

Kikki Danielsson

Sitter i soffan efter en intressant kväll med kören. Idag var det dags för terminens artist att göra ett besök. Det var Kikki Danielsson som skulle sjunga med oss. Hon är inte en favorit men visst kan jag sjunga med i texten till Bra Vibrationer. Först hade vi 15 minuters uppsjungning (som alltid) sen 40 minuters träning på terminens sånger innan Kikki kom. Vi gjorde ett skitbra framträdande för henne allt satt som en smäck. När sen Kikki skulle sjunga var det mest kraxande jag hörde. Hon var väldigt sliten i rösten om det var en tillfällighet vet jag inte men jag blev inte imponerad. Meeeen det var lika kul som alltid att sjunga och sen är det alltid kul med besök i kören.
Nu är det nästa utmaning som gäller och det är körtävlingen på Gränby Centrum. Vi var den enda kören som fick välja dag och med en omröstning blev det den 12 december.



         

 




F-n

Blir så jä-la förbannad. Idag på förmiddagen strulade det med bilderna. Nu kommer det inte upp några kommentarer. Jag ser dom på "baksidan" där jag skriver mina inlägg men dom kommer inte fram. Och nu har jag suttit och knåpat ihop ett inlägg om kvällens övningar i kören med Kikkibesöket men får inte upp en enda bild. Det blir till att skicka ett mail till blogg.se i morgon. Jag spar inlägget till imorgon så får jag se om det går bättre då. 

Gissa bilden?

Vad är detta????


Lite vinterbilder

Igår var det riktigt kallt ute och då blir det så där vitt och fint på grenarna på alla träd. Jag tog the new one och gick ut på bildspaning. Jag fick ha vantarna på mig men det var kallt i alla fall. Som vanligt började jag på grön men sen provade jag mig fram och blev riktigt överraskad över resultatet.
Det verkade så lätt helt plötsligt eller är det så att den nya är såååå mycket bättre??? Jag får väl prova mig fram ett tag så får vi se vad jag kommer fram till. Önskar nu en modell eller flera som vill ställa upp på en photoshoot.

    








Blir så jä-la sur..... Det går inte att lägga bilderna bredvid varandra nu igen. Nu ser det ut som att inlägget är hur långt som helst i stället. Inte ser det snyggt ut heller!!!!!!

       


Mysmåndag

Idag hade jag och Jenkan sovmorgon. Vi kom hem så sent igår så hon skulle få vara hemma idag hade vi bestämt. Det var värsta busvädret så det var inte så kul men vi hade mysigt i alla fall. Först var vi förbi skolan och visade gipset och fick hem lite läxa som hon kunde göra om hon orkade. Det är ju inte så lätt att skriva när man har gips på skrivhanden. Hon har varit jätteduktig idag med läxan det var bara dom sista matteuppgifterna som hon räknade och jag skrev svaret. När vi åkte från skolan så åkte vi till mamma för att hälsa på bustrollet. Jenkan ville leka med Rex. När vi kom åt vi frukost sen packade vi in oss i bilen och åkte till mormor. Rex fick följa med och han följde mig som en svans där.


Han tyckte om att ligga i Jenkans knä.


Rex

Idag kom det hem en ny familjemedlem till mamma och pappa. Dom blev med hundvalp. Pappa har tjatat ganska länge om en hund nu men mamma har varit tveksam. Till slut hade dom väl enats om den här söta lilla skapelsen. Dom talade inte om för oss att den var på väg. Det enda mamma sa var att dom var tvungna att åka ganska brått från bowlingen som vi hade bokat till idag. (Eller det var ju faktiskt igår för klockan är över tolv ser jag nu) Dom tog Robin med sig och stack iväg. Jag blev ju fast på akuten men när vi var klara där så åkte vi hem och tittade på valpen för Jenkan ville ju se den. Vi var ju inte hemma när dom släppte av Robin så alla hade sett den utom vi.


Så himla söt.


Jenkan gav honom godis.

Jenkan och gröna gipset.


Bowling och Akademiska

Idag var det då dags för mig och Emma att få våra födelsedagspresenter. Vi fick bowling och tacobuffé för alla i familjen. Vi fick det av mamma och pappa så naturligtvis var dom också med. Det gick väl sisådär för Patrik och mig desto bättre gick det för våra barn. Sista slaget innan maten gick inte så bra för Jenkan. Hon fastnade med tummen när hon kastade klotet så det slutade på barnakuten och några timmar senare hem med gipsad hand. Inga skelettskador men trasiga ledband så dom gipsade för att skydda tummen några dagar.

         

 

         

 

         


Tack framförallt mamma och pappa men naturligtvis alla inbalande för en trevlig eftermiddag. Den kunde ju ha slutat lite bättre med en hel hand men det är sånt som händer.

Farsdag

Grattis pappa på Farsdag. Bästa pappan i världen. Kram


Nya husbilen

Mamma och pappa har köpt ny husbil. Den är jättefin och stor, mycket större än den gamla som dom hade. Jag tycker dom gör helt rätt att sälja motorcyklarna för att åka runt i en husbil i stället. Bra gjort mamma och pappa jag är så lycklig över att ni tagit det beslutet. Visst tyckte ni att mc var kul men tänkt så mycket bättre, större (än ett tält), varmare och bekvämare det är att åka husbil. Nu kan ni ju åka iväg på vintern också.



         


Fram och tillbaka

Vaknade idag och hade inget speciellt planerat. Jag ville åka till Media Markt och köpa ett minneskort till nya kameran. Fick ta det gamla för att prova igår. Patrik och Jenkan skulle åka till stugan och Linus skulle sova hos en kompis. Till slut fick jag med mig Robin så jag slapp åka själv. När vi var klara så åkte vi förbi mamma och pappa för en snabbfika. På väg dit ringde Lasse coh bjöd på mat. Jag var tvungen att ringa och fråga Patrik för dom hade planerat att sova en natt i stugan. Jennifer fick bestämma så dom kom hem. Vi åkte iväg och blev bjudna på en tacobuffé. Jättesmaskigt var det. Alla tre barnen hos dom nästan slogs om Jennifers uppmärksamhet. Hon var en jättestolt tjej som stod i centrum.

         


Kör för alla

Jag kom ju på att jag inte skrivit något om mitt äventyr i kören på länge. Igår var vi iväg och fick sjunga lite igen. Jag tycker att det är helt fantastiskt fortfarande. Det är så skönt att komma dit och få släppa loss alla hämningar för en stund. Det gick jättebra igår fast det var på högvarv vi sjöng. Nästa vecka kommer nämligen Kikki och sjunger med oss och då ska allt sitta perfekt. Innan vi börjar sjunga brukar Caroline gå igenom viktiga saker och igår blev vi överraskade. Det var nämligen en kille som hade kontaktat henne om att det skulle vara en körtävling på Gränby centrum. Allt var väl inte riktigt klart än men jag hoppas verkligen att vi får komma dit och sjunga. Det blir ju som en minikonsert och det kommer att bli skoj. Håll utkik här efter en fortsättning.

Sjung och var glad det gör gott för själen........

Instängd

När Patrik hade åkt iväg med barnen så kom det en traktor dundrande på vägen. Då visste jag vad det var som gällde så det var bra att krypa ner i sängen igen. Det är elverket som gräver och ska lägga nya elledningar för det börjar bli för många hus här så strömmen räcker inte till. Dom sa i tisdags att dom var tvungna att gräva upp längs med vägen över hela vår infart så jag skulle inte komma ut på en timme eller två. Det var en himla tur att jag var ut och frågade för annars skulle dom inte sagt något. Nu var det så att dom kom inte på onsdagen som det var sagt utan dom kom idag i stället. Tur att jag inte hade något planerat och behövde åka iväg. Därav kröp jag ner i sängen igen och vaknade inte förrän mamma ringde och väckte mig klockan halv tio. Såååååå skönt det var att sova. Nu sitter jag nyduschad och har just avslutat en lång frukost.

 


Var tvungen att ta en bild genom fönstret så dom inte skulle tro att jag var helt kokkobäng.

Första snön

Idag är det den 10 november och den första snön föll igår. Det var ju inte lite som kom heller och sen stormade det så det kändes som minst -15 grader när man gick ut. Jennifer var ut och åkte bräda i backen på baksidan och så gjorde hon ett litet snöspöke.
Idag var alla barnen ut och gjorde snölycktor och en snökanin. Allt står på trappan och lyser så fint.



    

 




Det rosa spöket!


Hittad

Det var som jag trodde. Min lilla dosa till minneskortet låg uppe på Robins rum. Nu är den på plats så vi får se om jag lyckas få in lite bilder i morgon. Eller nästa dag.

Borta

Sitter och tittar på ovädret här utanför dörren. Snön har kommit! Men är den här för att stanna??? Är det någon som kan svara på det???
I morse bar det av till Ica Maxi för att fylla på kylen och frysen. Jag skyndade mig för dom hade ju lovat oväder. Inget man kan lite på för övrigt men idag kom det faktiskt. Jag hann hem, packa in alla varor, äta lite lunch som bestod av smörgåsar (inte bra) och började läsa lite läxa. Och nu sitter jag alltså inne och tittar ut på den begynnande stormen. För min del kunde snön ha väntat några veckor till eller kanske inte för det är blåsten som jag inte gillar. När jag åkte hem var det som att någon stod och gungade hela bilen när vindarna tog i. Men jag är i alla fall glad att jag hann både in till stan och hem igen.
Försöker muntra upp mig med läsningen med att bestämma ett antal sidor som jag måste läsa innan jag får göra något annat. Idag hade jag tänkt lägga upp lite fler bilder som jag egentligen hade lovat förra veckan men som jag prioriterade bort. Men nu skulle dom alltså få komma upp och visas. Jag tar fram kameran men hittar inte hållaren som jag sätter minneskortet i. Hmmm.......Var kan den vara??? Jag brukar vara så noga med att den alltid ligger i fotoväskan men nu låg den inte där. Jag har min aning om var den är för det brukar inte bara var jag som använder den. Stora sonen har nog haft den. Jag brukar säga åt honom att lägga tillbaka den så jag vet var den finns men men. Orkar jag vänta till han kommer hem eller ska jag ta och gå upp på hans rum och börja leta. Ne tror jag läser några sidor till i stället............. Den kommer nog fram när den vill komma fram annars får jag väl ta fram sladden som kopplar ihop kameran och datan. Bilder kommer men ni får vänta ett tag till.

Cinderella

Det var så himla mysigt att åka iväg hela familjen och bara äta gott och handla lite. Jag var riktigt orolig på onsdagen för det blåste rejält. Men till torsdagen var det som att vädergudarna hörde mina böner och en klarblå himmel med en stor sol öppnade sig. Vi fick skjuts till affären där bussen skulle hämta oss och sen bar det av till Stockholm. När vi kom till terminalen åt vi en baguette var så vi skulle klara oss till klockan 21 då vi skulle äta buffé. Det blev lite lång väntan på maten men vad skulle vi göra då det inte fanns plats tidigare. Buffén var väl inte det bästa jag ätit men alla blev väl så där lagom mätta. Kvällen spenderades på bästa sätt med knattedisco och vid spelautomaterna. Vi hann även med att smaka på drinkutbudet. Men barnen tyckte dom lysande pinnarna var bäst.
Vid tolv gick jag och Jenkan och la oss i tjejhytten och grabbarna tog en liten sväng till för ytterligare något att dricka. Jag hade bokat två hytter så det var tjejerna mot killarna. När fredagen kom hade jag ställt klockan för att gå upp och äta frukost. Tydligen så var det fel tid inställd för när killarna knackade på dörren låg vi fortfarande och sov. Det blev till att vakna upp snabbt och in i duchen. Det gick med en rasande fart och vi hann med en lång frukost innan vi tog sikte mot taxfreen igen. Inget speciellt skulle inhandlas med det slutade med lite godis och en varsin parfym till alla killar. När vi var färdiga satte jag på långobjektivet på kameran och begav mig ut på däck. I kortärmat och kjol höll jag på att frysa ihjäl. Det blåste som tusan ute. Konstigt att inte båten guppade något för det kändes som storm eller var det den dåliga klädseln kanske.




Förväntansfulla resenärer.


    


    

     

 


På väg in i Stockholms skärgård fick vi följe av två till stora båtar.


På väg hem gjorde jag ett besök nere på spa-andelningen och fick mig en uppfriskande ansiktsbehandling. Tack älskling för sponsringen.

         

Jag är helnöjd med resan det var så mysigt med familjen samlad.


Hemma igen

Nu är vi på hemmaplan igen. Sitter och ska just höra vem som får lämna Idol den här fredagen. Sen vi kom hem har jag bara suttit och vilat. Eller, jag har faktiskt tvättat en maskin tvätt och så har jag lagat mat. Haha det är typiskt att vi tjejer inte tycker att vi gör något men tänker vi efter så är det något bra som har blivit uträttat varje dag. Mer tänker jag inte skriva nu utan det får bli någon annan dag och då ska jag berätta hur det var på resan.

Ville Viking

Igår vara det storm ute men som på beställning är det lugnt idag. Vädergudarna kände väl på sig att jag skulle ut på Ålands hav och guppa idag. Jag tycker ju att båten gungar när den står inne vid kajen. Det ska bli så skönt att komma iväg hela familjen och bara njuta av ett dygn tillsammans med underhållning, god mat och handla taxfreevaror. Kanske kan jag smita iväg till spa i morgon när vi är på väg tillbaka för lite ansiktsbehandling. Det skulle vara så nice. Får se vad övriga familjen tycker om det=) Nu ska jag återgå till packningen men jag återkommer senare med massa bilder för naturligtvis åker kameran med.

Höstlov

Då var det dags för barnen att ha lite höstlov. Det var lite svårt att komma i säng igår med ny tid och allt. Robin var ute på byn med kompisar och jag kunde inte gå och lägga mig förrän han var hemma. Han kom hem strax efter tolv och sen satt vi och pratade lite. Tänk att det var meningen att vi skulle vara i USA nu men det blev inte så. Jag hoppas vi kommer iväg i vår i stället. Idag ska Jenkan in till stan och klippa sig så vi ska alldeles strax åka. Sen är det hem och fixa lite för vi får besök från storstan. Det är Robins kompis som kommer och ska sova här två nätter. På tisdag och onsdag har vi än så länge inget planerat men på torsdag åker vi en tur med Viking Line till Åland.

RSS 2.0