Epa-traktor

Sista dagen på veckan och sista dagen på den här månaden. I morgon är det 1:a augusti och då kan man väl säga att hösten börjar tåga in. Men idag har det varit ett fantastiskt väder. I min mening är det lika med TOKHETT. Lite för varmt för min smak men med lite vila och kyla inifrån huset har det gått bra i alla fall. Man kanske borde vara ute för att få lite färg så här i sommarens sista släng. Men sola för mycket är ju inte heller bra, för vem vill bli en gammal skrynklig gumma i förtid. Inte jag i alla fall. Då är jag gärna lite blek i stället. Just nu i denna sekund är klockan tio över sju och det är fortfarande hett ute, närmare bestämt 33 grader.
Mitt i värmen har jag målat. Bara lite. Grundat på insidan av väggen och målat den vita färgen på utsidan. Torktiden är många timmar så något mer målande blir det inte idag. Eller det får vi se jag kanske trotsar tiden och målar i alla fall. Det har ju trots allt varit hett idag och då måste väl torktiden kortats??? Eller har jag fel? Jag fattar ingenting men det kanske inte gör något, blir det bra så blir det annars får jag väl kosta på en sväng extra. Det är lite frustrerande över att bara sitta inne och vänta ut tiden.
Grabbarna åkte hem idag. Patrik har jobbdag i morgon och småkillarna ville hem för lite dataspel. Eller så var det en bil som drog uppmärksamheten till sig. Dom var och tittade på en bil som skulle vara ett tilltänkt epa-projekt. Den var väldigt fin så i morgon kommer det att stå en till Volvo på vår gård. Patrik så klart hade epa när han var ung men det hade faktiskt jag me. En Mazda-pickis som var röd och vit. När sen Fredrik tog över den så målades den lila och vit. Eller? Rätta mig om jag har fel! 
Det är väldigt tyst när inte alla är hemma. Och Jennifer stack just ut med två kompisar för en cykeltur så här sitter jag själv och har tråkigt. Men ska nog ta tag i målningen nu så det blir klart någon gång.

Älvkarlebyfallen

Idag var det ett riktigt skitväder när vi vaknade. Jag hade planerat att måla väggen som Fredrik var här och byggde upp i torsdags men det gick ju inte. Även om det finns målning under tak också så är det fuktigt ute och då blir det inte så bra med målning. Efter mycket tjat för att försöka få med mig hela familjen så åkte vi på upptäcksfärd. Vi började vid Älvkarlebyfallen. Vi var på en riktig rundtur som slutade på ett fiskemuseum. Det var väldigt mysigt att strosa omkring där. Det fanns en del broar över älven lite varstans och en var jättelång och läskig. Det var som en hängbro så när man gick på den gungade det. Högt upp och över vatten så man kan säga att jag var snabb i fötterna över till andra sidan och sen tillbaka.
När vi var nöjda åkte vi vidare på en shoppingrunda i Gävle och även Valbo fick sig ett besök.









         


Det är jobbigt att gå på museum. Det satt en tv på en utav väggarna som visade en fiskefilm och då passade Linus och Jennifer på att vila en stund.


Fotografering

I början på veckan var jag hem en sväng. Jag hade helt enkelt hemlängtan så det var det enda rätta. När jag ändå var hemma så hade jag en familjefotografering som skulle göras. Vi passade på en fin dag då jag tog mitt pick och pack och rullade ut på landet. Riktigt ut på landet åkte jag, på smala grusvägar och förbi bondgårdar. Till slut hamnade jag hemma hos en mysig familj. Jag har träffat dom förut så vi är absolut inte främlingar för varandra. Snarare är det så att vi träffas minst en gång i veckan på vinterhalvåret. Det är ju så att deras äldsta spelar innebandy med vår Linus. Jag hade några roliga timmar ute på deras gård och fick ihop ett gäng bra bilder. Vet inte om jag får visa bilderna här så det får bli en lite halvanonym bild som jag ändå måste bjuda på.
Tack Sofia med familj för att jag fick komma och hälsa på er och tack för gott fika.


Tre syskon ute på vandring :)

    


Ny blogg

Jag ska senare i höst börja skriva i en ny blogg. Det kommer att bli jättespännande och roligt. I dagsläget kan jag inte säga mer än så men det ska bli roligt och det är något jag ser fram emot. Jag håller just nu på att ta fram bilder som troligtvis kommer att användas i designen.
Jag berättar mer senare när det sätter igång :)

Hemma ett par dagar

Hade en enorm hemlängtan i helgen så jag packade ihop oss idag och åkte hem. Jag hade en himla massa tvätt med mig så det var behövligt att få undan lite. Vi kom hem på eftermiddagen och nu har jag just stoppat in den 4:e maskinen. Så man kan säga att det var en del och jag är inte färdig på långa vägar. Eller nu tog jag i lite men i alla fall. Jag har inte varit hemma på två och en halv vecka så det var ganska skönt att kliva innanför dörren.
När jag ändå är hemma ska jag ta tag i alla bilder från bröllopsfotograferingen som ska läggas över på ett minne så det kan skickas till paret. Jag har som mål att försöka göra det under morgondagen så vi kan åka tillbaka till stugan igen. Det ska vara färdigt innan jag börjar jobba igen så jag slipper ha det jobbet hängande över mig. Dom bästa och finaste bilderna har dom redan fått i boken men det är en del bilder kvar på gästerna och från provfotograferingen och så klart ännu mer från porträttfotograferingen. Men innan vi åker upp ska det göras en familjefotografering också. På onsdag om det är fint väder ska det ske.

Patrik 39 år

Idag fyller min älskade man 39 år. Det betyder ju att det bara är ett år kvar innan han fyller 40. Och det betyder att det bara är två år innan jag fyller 40.......fy hemska tanke.
Grattis min kära. Jag ska se till att du får en underbar dag med mig och våra barn plus några gäster.


Gräsö

Idag har vi varit ut på Gräsö för att fira Freddan som fyllde 40 i mars. Han hade inget kalas då utan väntade till idag när dom kunde vara ute i sommarstugan. Vi hade gått ihop med ett par andra kompisar till dom och köpt en ny grill som dom kan ha vid stugan. Det är alltid lika spännade när vi ska ut dit för att se om det är kö till färjan. Idag var det en extrem lång kö och vi fick vänta två svängar innan vi kom med. Det spelade egentligen ingen roll för det var öppet hus men i alla fall. Vi fick mat när vi kom och sen blev det fika. Det var trevligt att komma dit en sväng.


Nu snart är det dags att åka på båten!


På väg hem.

Vi passade också på att gratulera Sabina som fyllde år i onsdags. Jag hade gjort en hemlig påse med smycken som gillades.


Epson

Ska det behöva vara så in i helvete jävla svårt att installera en skrivarjävel. Så där ja, nu har jag svurit klart för den här månaden.
Bad Patrik ta upp skrivaren till stugan för att jag skulle kunna skriva ut lite bilder från sommarfesten och sätta upp på anslagstavlan till klubbstugan. Sen har jag några tomma ramar som behöver få ett innehåll. Men så lätt var det inte. Hade jag köpt en enkel skrivare så hade jag bara kunnat sätta i sladden i datan och så hade det fungerat. Eftersom jag håller på mycket med foto så ville jag ha en skaplig skrivare för att kunna skriva ut bilder själv och inte bara skicka efter på ett labb. Skrivaren måste installeras på varje data den ska användas på och det är det jag har försökt med hela dagen. Hemma har jag gjort det så varför fungerar det inte nuuuuuuuuuuu. Så där ja lugn nu!!! Nu får jag vackert vänta till Patrik kommer för annars åker väl skrivaren ut genom fönstret.

AM

Igår var det en sån där jobbig dag på alla sätt och vis. Vaknade med ont i magen och skulle försöka att inte visa något för barnen. Mitt på dagen bar vi iväg till Gävle för att uträtta ett ärende. Några timmer senare åkte vi hem allihopa glada och lyckliga. Humöret var på topp och det kunde inte ha slutat bättre på en sån orolig dag.
Ok vad hände då? Jo, Robin var in till Transportstyrelsen och skrev prov för AM-kortet. Moppe alltså. Proven på körskolan har gått sisådär och körskoleläraren tycket inte han var redo för det riktiga provet. Vi beställde tid först i stan och fick i slutet på augusti och det tyckte jag var bra i fall han inte var redo. Men Robin ville något annat. Så jag rinde tillbaka och frågade om tid i Gävle och fick tid fyra dagar senare. Robin tyckte han var redo men jag var jätteorolig. Men, men han får väl prova en gång så får vi se tänkte jag. Medan vi satt där och väntade så var jag på bristningsgränsen till panik blandat med illamående. Det gällde ju att försöka hålla skenet uppe för Robins skull. När han äntligen gick ut från salen visade han inte en min och jag tänkte att nu får vi åka hem och boka en ny tid. Men så hör jag längre ner i trapphuset (Linus och Robin gick en bit före mig och Jennifer) "Give me five brorsan" från Linus och då släppte allt. Jag gick i kapp dom och fick bekräftat att det gått bra. Allt adrenalin i min kropp släppte och tårarna började rinna. Äntligen, som han kämpat nu är det klart och han behöver inte sitta och läsa den där boken mer på sommarlovet. Patrik som inte tänkt åka upp till oss igår efter jobbet kom hit i ren glädjerusning. Och igår kväll var dom till macken och tankade full tank sen tog Robin sina syskon i tur och ordning ut på byn en sväng.
Nu blir mitt jobb att ringa till körskolan och berätta att han är klar och att han klarade skrivningen på FÖRSTA försöket.
Grattis min stora älskade son till moppe-kortet. Det här är stort, större än man kan ana.

Sommarfest i Snatra

Igår var det dags för den årliga sommarfesten här i Snatra. Som medlem i festpatrullen så började morgonen före nio med att ställa i ording alla bord och fixa klart priserna till lottringarna. Allt skulle delas in i kategori barn eller vuxen. Pilkastningen senare på kvällen skulle också ha en del priser. När allt var klart hann vi hem för att snabbt peta i oss lunch innan allt drog igång på riktigt. Det var tipsrunda, fiskdamm och fika. Vädret kunde vi inte klaga på, det var lite mulet men vi slapp regnet. Lekarna drog ut på tiden så när det var slut fick jag bådska hem för att förbereda maten. Patrik stannade kvar för att ställa iordning borden inför kvällens långbordsdukning. Barnen fick i uppdrag att köra ner grillen och förbereda den. Sen var det dags igen, ingen rast ingen ro. Vi kom först och hade tur att få bordsgruppen med ryggstöd och det var ju skönt. Någon fördel måste man ju ha för att man fixar och trixar. Det är inte en lek att ro ihamn ett sånt här stort projekt om någon tror det. Kvällen löpte på bra, mycket god mat, mycket trevligt folk och superbra musik. Jag är glad att få ingå i teamet runt sommarfesten. Lite bilder hanns det med att fota men en hjälpande hand fick jag också av Patrik.


Väntan på att någon ska fiska!

         


Tipsrundafixarna!

         

         

    

    
Det gäller att hålla tungan rätt i mun!


The Snatra Crew :)


Gädda

Fiskelusten finns där men det blir inte så mycket att skryta om. Men vi kan i alla fall stoltsera med fångst varje gång båten lämnar hamnen. Alltid är det någon i båten som får fisk som jag får ställa mig och rensa när dom kommer hem. Senast var det Rasmus som kom hit med en gädda på nästan 3 kilo. Vår lilla frys håller på att svämma över av gäddor. Dom flesta kastar i dom igen men eftersom mamma gärna vill ha så får dom komma upp ur vattnet och in i frysen. Och alla abborrar åker direkt in i röken och äts upp på studs.
Vår lilla otursflicka har varit på äventyr igen. Den här gången var det en cykelolycka. Hon vurpade på grusvägen och fick bäras hem av kompisens pappa. Det såg mycket värre ut än vad det var men skapliga skrapsår har hon. Knät råkade illa ut likaså hela vägen långt upp på låret och ett stort sår på ena armbågen. När jag fick in henne i duschen och kunde tvätta av såren så var det inte så mycket blod kvar överallt men som sagt så kommer hon ha väldigt mycket ont där i morgon när hon vaknar. Skrapsår gör ju så förbaskat ont och värst andra dagen innan det börjar gå tillbaka. I morgon ska vi åka till apoteket och köpa plåster med salva så det inte fastnar i såren.

Härliga dagar

Igår var det ett sånt där konstigt väder. Det var ok på morgonen och vi satte oss i bilen och styrde kosan mot Gävle. Lite lagom att gå i affärer och så skulle det inhandlas priser till sommarfesten som är på lördag. Som medlem i festpatrullen så tog jag på¨mig att fixa barnpriserna. Efter flera timmars strosande så var det tid att åka hem. Medan vi var inne i den sista affären så hade himlen öppnat sig och med några få meter till bilen så hann vi bli plaskblöta. När vi kom hem var det middag som gällde sen fick vi besök i stugan. Sabina med familj tog sig tid att komma ända ut hit för att gratulera Linus och Jennifer. Det var hett när dom kom men det övergick ganska snabbt i regn. Men vi trängde ihop oss under taket och satt och fikade där. Nästa gång dom kommer ska jag se till att beställa sol. Och då tar vi en grillkväll med lite gott vin till.
Dagen idag som håller på att ta slut har vi både jobbat hårt och vilat på altanen i solen. Efter gårdagens busväder var det kallt i morse så det åkte på bra med kläder. Men ju längre dagen gick så åkte det på tunnare och tunnare kläder. Jessica och jag hade fått för oss att vi skulle städa ur klubbstugan till lördagens fest. Dom hade besök sen igår så det blev lungt hela dagen. Till lunch gjorde vi våra egna Subway-mackor. Det blev så klockrent gott. Olika pålägg och såser och så fick man göra sin egen macka. Jag var mätt ett långt tag efter den lunchen. Senare på kvällen var det dags att ta tag i städjobbet. Det gick jättebra och vi kämpade på hårt men så blev det ett riktigt superduper bra resultat. Vi rensade och kastade en liten del men mest städade vi och la sakerna på "rätt plats". Det blev en mycket större yta att vistas på och förhoppnigsvis kommer dom andra på området att tycka att vi kämpat på bra.

Kärlek


Utflykt

Med båten fullpackad åkte vi ut på havet för att grilla hamburgare och korv med bröd i lördags. Det var grill, mat i massor, fika, handdukar, badkläder, filtar, ja allt du kan komma på för en trevlig kväll ute vid havet. Grannarna var med och dom hade lika fullt i deras båt. När vi kom nära platsen för ilandstigning så upptäckte vi att det var ett antal båtar som tänkt samma sak. Vi tog det snabba beslutet att vända om och åka till en ö där vi sett vår närmaste granne. Där var det i alla fall bara en båt som vi behövde samsas med. Men när vi närmade oss så hade dom bestämt att dom skulle åka så då blev vi ensamma i alla fall. Vi hade en fantastisk kväll med mat, bad och trevligt sällskap.




Familjen solglasögon :)





         





    




Jag måste ju också va med på bild :)


Taadaa

Här kommer lite bilder från den färdiga altanen. Den utnyttjas till max och det är sååå skönt att sitta där och bara njuta. Allt som oftast äter vi både frukost, lunch och middag där ute. Och igår när värsta regnskuren kom så satt vi ihopkrupna under taket och hörde det smattra så där mysigt. Sen var det inte lika mysigt när det började åska som värst men det gick över på ett kick. Jag är så sjukt nöjd och det kommer att bli ännu bättre när glasväggen kommer upp.








Grattis mamma och pappa

Idag har mamma och pappa bröllopsdag. Det är 35 år sedan dom gifte sig i Tensta Kyrka. Dom hade ett dubbelbröllop tillsammans med mammas bror. Just nu är dom ute med husbilen och far men hoppas dom firar lite i alla fall.
Kram till er båda älskade mor och far.

Altanen

Äntligen så har vi fått en jättestor, jättefin altan ute i stugan. Det gick så fort när byggjobbarna började. Med virkeshögen på plats och gubbarna redo så tog det bara en dag för ramen och början på golvet. När sen det krångligaste var klart kunde Patrik skruva golvet själv.

    

    

    

         

    


Alla händer behöver hjälpa till om det ska var mm-passning.


Rakt och fint ska det vara.

    

En bild på den färdigt altanen kommer i morgon för nu orkar jag inte ta fram kameran igen.

Tack än en gång till pappa och Fredrik för att ni kunde ge oss ett handtag.




Bröllopsboken

Igår släppte jag iväg boken som jag gjort av bröllopsbilderna som jag var iväg och fotade för några veckor sedan. Det var så svårt att välja ut bilderna till boken för jag tyckte det var många som var jättefina. Nu är den i alla fall levererad och att döma av uttrycken på paret så var dom mycket nöjda. Vilket gör mig ännu mer nöjd. Har fått tillåtelse att visa några bilder till här och gör det med nöje.
Men vänta lite nu, hur ska jag kunna välja ut NÅGRA bilder att lägga upp här när jag hade svårt att välja ut ganska många till boken!!! Jaja titta och njut, för det gör jag.




















Jennifer 9 år

Grattis älskade lilla dotter på födelsedagen. Eller lilla och lilla. Du börjar också bli stor nu, men det spelar ingen roll för du kommer alltid att vara min lilla. Du fick ju paket igår innan jag åkte hem för att jobba men visst fick du ett till av pappa i morse??? Annars ska jag skälla på honom. Massa kramar från mamma <3.


Linus 13 år

Idag fyller yngste sonen 13 år. Det betyder att vi har två tonåringar i huset nu. Grattis på födelsedagen älskade son. Paket har du ju redan fått men tårta äter vi i morgon. Massa kramar från mamma <3.


RSS 2.0