Så vackert


090830

Sitter i soffan och slötittar på tv. Alldeles nyss avslutades "Vad blir det för mat" med Per Morberg. Den mannen är ju inte riktigt klok. Jag har alltid haft lite svårt för honom jag vet inte varför. Men zappar jag runt och upptäcker detta program på tv´n så stannar jag till. Idag lagade han räkcocktail som förrätt, oxsvanssoppa som huvudrätt och sen citronglass. Per far fram och tillbaka häller, spiller och kastar kastruller utefter golvet. Vilken energi och vilken kunskap eller det kanske är hans nyfikenhet som gör att han provar på både tokigt och slugt. Skulle inte tacka nej till en middag där inte. 
Hela helgen har gått fort som vanligt. Vi har inte gjort något speciellt åkt lite båt, fiskat och satt upp lite panel. Måste berätta att det blev lite stenkänning på fredagkvällen när vi var ute med nya båten. Vi skulle ta en sväng efter maten det var alldeles spegelblankt på vattnet. Vi åkte ut i rännan och körde vidare. Med vår lilla båt ville vi inte köra så långt ut så vi visste inte riktigt var vi kunde åka. Patrik åkte in mellan två öar och där var dom. Som tur vara hade jag bett om att han skulle sakta farten så vi körde inte alls fort men det var riktigt läskigt när stenarna slog i botten på båten och sen när propellern tog i. Alla blev lite rädda eller i alla fall jag. På land i bil ser man ju farthindren men det är inte så lätt att se under ytan när man sitter i en båt. I alla fall var vi sen ut med grannarna och han visade oss hindren och var det var fritt fram. Vad jag misstänker så var det inte sista gången vi hälsar på stenarna i den där viken. Dom som har bott där länge säger att det är en massa sten lite överallt så det gäller att se upp. 
Kors i taket så har jag inte tagit ett enda kort i helgen. Jag har släpat kameran med mig men det har inte blivit något resultat. Tråkigt....
I veckan ska jag försöka komma ut och fota lite. Jag skulle vilja ha sällskap ut men var kan jag hitta den människan???
 

Tillskott i vagnparken

Idag var vi och hämtade nya båten som vi köpt. Vi har tittat på båt hela våren och sommaren och nu när priserna sjönk rejält till höstens utförsäljning slog vi till. Det är en aluminiumbåt som heter Buster L. När vi hade fått den på kärra efter bilen körde vi upp den till stugan direkt. Väl nere i vattnet åkte vi första turen. Man kan säga att det var stor skillnad på hur den gick i vattnet och så lät den inte lika mycket som gamla båten. För första gången i år tyckte jag inte att det var läskigt att åka båt. Jag har väldigt stor respekt för vatten.

         


            Hmmm....undrar var Jennifer är???

                   .....friska vindar.

                          .....full fart framåt.

                                 .....mysigt ute till havs.

090825

Jag vill börja med att tacka för alla grattisinlägg som kommit in på min födelsedag. Ikväll hade jag besök av mamma, pappa, svärmor och svärfar. Jag hade köpt en tårta som vi smaskade i oss. I morse fick jag paket av familjen och det var ett bildredigeringsprogram som heter Photoshop Elements 7. (Det stod på min önskelista) Det är ett MYCKET billigare alternativ till "riktiga" Photoshop. Om man ska hålla på med foto på fritidsnivå som jag gör är det ett jättebra program.  Elements 7 ca 1200 kr och Photoshop ca 8000 kr. Då är det inte svårt att välja. Jag hade som mål idag att göra en bild svartvit med en del som var färgad. Fick sitta med det ett tag men blev sen jättenöjd med resultatet.
Here it comes......


Jag fyller år idag

Grattis till mig. Mitt lilla ego som jag har i mitt huvud måste skriva hurra, hurra, hurra, hurra. Idag fyller jag år. Man ska ju inte prata om en kvinnas ålder men min är ju ingenting så jag kan lika gärna skriva att jag fyller 36 år idag. Jiiipiii.....
Jag hade kalas i lördags men väntar ändå några gäster idag. Bland annat min älskade mamma och pappa. Sen tror jag att svärmor och svärfar kommer men jag är inte säker.


Dagens skörd

Jag lurade ut mamma i skogen på svampjakt idag. Men vi fick inte ens bottenfylld korg innan vi tröttnade och åkte hem och drack kaffe i stället. Jag brukar aldrig hitta gula kantareller och det hittade jag inte idag heller. Några taggsvamp var det enda. Vi får vänta med ett nytt försök till trattisarna kommit för dom brukar inte komma undan min korg i alla fall.
Men det var mysigt att träffa mamma en stund.


Helgen i stugan

I söndags var det dags att åter ta tag i panelen på huset. Jag kände mig riktigt pigg så Patrik fick hjälp av mig vilket inte har hänt på hela sommaren. Eller lite har jag målat och skruvat men inte så mycket som jag önskat att jag orkat hjälpa till. Mina jä....la armar har spökat för mig. Vi fick hem en nästan full kärra med gammalt virke igen. Vet inte hur mycket vi kört hem nu och eldat upp. Det kommer att bli så fint när allt är klart. Huset kommer att se ut att vara nytt. Jag passade även på att fylla upp vedförrådet inne för nu börjar det bli kyligt om kvällarna och då är det mysigt att tända en brasa. Vi fick ju hela vedboden fylld i höstas med ved från min morbror som flyttade från huset deras och han ville inte lämna veden till dom nya som köpte. Tusen tack.....







Kalas

Efter att jag skrivit och suddat tre gånger nu ska jag fatta mig kort. Idag har vi haft kalas och det var trevligt att så många kom upp hit till vårat sommarparadis. Jag hade skurit och hackat grönsaker hela förmiddagen för att sen bjuda alla gäster på tacos. Det gick bra att få plats allihop fast vi var 18 st som skulle slå ner rumpan samtidigt. Saknade Fredrik med familj, barnen var sjuka och jag hoppas dom frisknar till snart så vi kan träffas. Jag fick presentkort som jag önskade mig så nu kan jag köpa ett stativ om jag vill vi får se vad det blir. Mamma och pappa har grävt fram ett stativ som dom hade till videokameran som jag har fått. Det är några detaljer som det stativet saknar så det kanske blir ett nytt i alla fall. Av mamma, pappa, mormor och farmor fick jag en digital foto ram. Har velat haft en sån länge men varit för snål för att köpa och nu behöver jag inte göra det.
Tack för att ni kom och tack för alla paket.



PS För alla nyfikna (Mattias) så startar gamle Saaben nu och går som ett skållat troll igen.

Strandsatta

Vaknade med ett ryck vid åtta utav att Patrik kom in och sa att bilen inte startar. Igår frågade han om vi skulle åka två bilar upp till stugan ifall jag ville ha en bil medan han var och jobbade. Jag tyckte det var onödigt för jag hade handlat allt som skulle handlas till kalaset så jag skulle inte behöva en bil den tiden som Patrik jobbade. Tänk om man kan förutse framtiden då skulle det varit bra med två bilar idag. Soppapumpen ville inte starta. Patrik har tänkt byta ut den länge för den har låtit konstigt men det är sånt man inte kan veta. Det dumma är att Patrik skulle jobba idag men nu fick hans bror rycka ut i stället. Så nu väntar två helger med jobb för Patriks del.

Det lokaliserade felet

Här uppe har vi regn så vi får spendera dagen inne. Det ska grejas lite och så ska det förberedas innan gästerna kommer. Ser fram emot lite besök men vet inte riktigt hur vi ska få plats inne nu när det regnar bara men allt ordnar sig bara man vill.

090821

Jag har inte mått så bra senaste dagarna. Har varit orolig i magen utan resultat och yr och såååå trött. På nätterna har jag haft svårt att somna jag har legat vaken till både två och tre på natten. Vet inte om det är spänning angående skolstarten för barnen. Men nu har dom gått i skolan en vecka och det går ju bra för alla tre. Det är ju lite skillnad att bli ensam hela dagarna när jag varit van vid att ha alla barnen hemma. Det är skönt att vara ensam ibland men så längtar jag  efter dom i alla fall. Har börjat fundera på att ta tag i jobbsituationen också. Men det är trögt. Speciellt efter en dag som idag då jag träffade Sabina på stan och strosade omkring. Ska undersöka möjligheterna inom foto kanske af kan hjälpa mig.
Nu ska jag börja packa för vi åker till stugan idag när Patrik slutar. I morgon väntar vi massa besök, vi har bestämt att vi ska fira mig i morgon i stället för tisdag när det är min riktiga födelsedag. Det är kul att så många är villiga att åka till stugan och hälsa på.  

Nu måste jag sätta fart men hälsar alla välkomna i morgon. 


En bild på Jacob


Lattemorsa

Var uppe med tuppen idag igen. Efter lite frukost skjutsade jag Jennifer till skolan. Både Robin och Linus cyklar till skolan så jag behöver inte bry mig om dom. Åkte hem igen och insåg att jag behöver köra några maskiner tvätt men igår tog det slut med tvättmedel så det var inte så lätt. Efter en stund vi frukostbordet igen ringde jag Sabina. Hon var hemma och jag var välkommen dit. Efter en rallytur över skogen var jag framme. Prat och prat. Vi diskuterade bland annat vår resa till Göteborg i november tågtider mm mm. Det känns så lyxigt att bara sitta och prata utan barnen som stojar runt fötterna. Nu var det så att vi drack inte latte men två koppar te fick jag i mig. Jag har alltid tyckt att det ser så lyxigt ut när man ser människor ute på kafféer som sitter med en kaffekopp framför sig och läser en bok. Jag har undrat om dom inte har någon familj eller något liv. Men för att få ro i själen måste man nog skaffa sig lite egentid och det gjorde jag idag.
Tack för fikat det var trevligt ses på fredag =)

Första skoldagen

Jag just kommit hem från att ha lämnat Jennifer på skolan. Första skoldagen i första klass. Jenkan var lite pirrig igår kväll och i morse ville hon inte att jag skulle lämna henne. Men när hon träffade kompisarna sa hon hej då. Vi föräldrar följde med in för att skriva lite papper sen skulle vi lämna barnen. Skruttan var glad och nöjd så det här kommer att gå alldeles lysande.
Robin som börjar sjuan har också varit på helspänn länge nu. Men i morse när han cyklade iväg så var han nöjd och det känns bra för mig. Han ska ju börja ny klass och på en ny skola men han slipper åka buss som jag var tvungen att göra när jag började sjuan.
Sen har vi vårat yrväder Linus som var nöjd med att få träffa alla kompisar igen.


Fotojobb

Idag har jag haft besök här hemma. Det var svägerskan som kom förbi och ville få sina barn fotade. Man kan alltså säga att jag gjort ett fotojobb. Jiiipiiii jag har gjort ett jobb som någon har beställt. Det var kul men svettigt. Hoppas bara att bilderna blir till belåtenhet. Jag är ju trots allt inte en arbetande fotograf utan gör detta för att det är så himla kul. I julas gjorde jag en syskonfotografering på min bror Fredriks barn så jag visste att det inte skulle bli så lätt. Nu var det alltså Patriks brors barn. En nyfiken kille på drygt 3 år och så lillebror som är ca ett halv år. Dom här killarna har ju hamnat på min kameralins förrut men nu var det sitt-still-och-le-kort det handlade om. Både Jonathan och Jacob skötte sig exemplariskt och så länge bjuder jag på en svartvit bild som blev lyckad.


Kalas först sen fotboll

En stressig söndag närmar sig sitt slut. Upp tidigt och hem från stugan. Väl hemma stod vi alla i kö för att duscha. När alla äntligen var klara åkte vi över för att gratta Emma. Vi blev bjudna på pastasallad till lunch och efter det fick vi kaffe eller saft och hemgjord tårta. Jag ville fota barnen men Emil sprang så fort han såg kameran. Jag fick i alla fall en mysstund med Ida som resulterade i ett kort.



När vi kom hem var det bråttom att koka kaffe. Jag och en mamma till skulle stå och sälja fika på fotbollsmatchen som Linus skulle spela. Första matchen efter sommaren och det gick inte så bra. Killarna hade en väldig otur så det slutade 2-4 till dom andra. Linus gjorde sin bästa match någonsin. Bättre lycka nästa gång.




När vi kom hem hade Diesel tryckt in sig i en utav krukorna som vi har i terrariet, han såg för rolig ut.

 

Grattis Emma

Hurra, hurra, hurra. Idag fyller min svägerska 31 år. Hoppas att du får en bra dag med många paket och god tårta. Vi kommer och besöker dig en stund innan vi ska vidare på fotboll. Men en tårtbit och liten pratstund ska vi hinna med.
Kram från mig.



Ps Vi får väl se vad Shoi lägger i paketet?????????? Surprise......

Min önskelista

Lite fräck måste jag få vara. Som alla vet (i alla fall alla som läser på den här sidan) så fyller jag år snart. Det finns en sak som skulle göra mig extra glad. Jag skulle vilja ha ett stativ till min kamera därför önskar jag mig pengar eller presentkort på Fotokompaniet så jag kan köpa det som jag tittat på. 
Det var allt jag hade att säga i det här korta inlägget.

090815

Sitter i sängen och tänkte jag skulle dokumentera dom två senaste dagarna. Igår åkte vi ut till stugan. Efter middagen som bestod av tacos åkte vi till en klasskompis till Robin som har sin stuga ca 2,5 mil från oss. Vi visste att dom skulle vara där så vi åkte inte förjäves. Det var mycket trevligt vi blev bjudna på kaffe med dopp sen fick Patrik sig en whisky så det blev jag som fick köra bilen hem. Vi kom inte hem förrän strax före tolv så det blev en sen natt. I morse vara vi lite sega men när alla hade gått upp åkte vi in till Gävle för att handla lite. Först skulle Robin få en ny telefon. Linus fick en ny telefon för en månad sen och nu var det Robins tur. Vi köpte ett telefonkort till Jennifer och sen fick hon Robins gamla telefon. Gissa om hon blev stolt. Hon ringde mormor, morfar, farmor och farfar och talade om sitt nummer. Efter några mer affärer åt vi lunch på Mc Donalds sen åkte vi hem.
 När vi kom hem grillade vi till kvällsmat. Det var länge sedan så det var riktigt gott. Vi var även ut på havet en sväng för att försöka fånga storgäddan. Det lyckades inte men Patrik fick i alla fall en ganska stor abborre. Efter båtturen var det dags att äta kräftorna som vi tagit med oss. Även den här helgen hade vi kräftor som vi fiskat själva. Mums.







090813

Regn, regn och åter regn. Idag har jag varit till stan med mamma och shoppat. Alla barnen ville följa med för en gång skull. Vi började med att hämta overallen till Linus som han ska ha på fotbollen. Det är första säsongen som han spelar så han har inte haft någon innan. Sen bar det av till Uno för att brodera namn på den. Linus smile gick från öra till öra när han fick den färdiga tröjan att ta på sig. Vi hann också med både Ikea och Gränby innan vi åkte hem. Äntligen hade Ikea fått hem glasskoporna som jag väntat på hela sommaren.
När vi kom hem hoppade barnen i poolen för att svalka av sig stadsluften. Det var "bara" 26 grader i vattnet.
Efter middagen var vi hem till mamma och pappa för att titta på den nya husbilen som dom hämtade idag. Den var jättefin och såg ut att vara minst tio år nyare än den gamla. När vi var på väg hem började det regna och det är bra för det behövs nu. Men i morgon får det vara slut på regn för vi ska in till stan och köpa mer panel till stugan. I morgon när Patrik jobbat färdigt bär det av till stugan igen....som jag längtat.....i hela fem dagar.







090811

Idag har jag gått omkring i mysbyxor hela dagen. Det vi kom fram till i morse var att vi skulle vara hemma hela dagen. Det är skönt att ha en dag då man bara tar det lugnt. På eftermiddagen dök Fredrik och barnen upp. Med sig hade dom mamma. Mamma hade åkt tåg med Emil för första gången i hans liv sen hade dom mött upp Fredrik i stan. Fikasugna som dom var kom dom ut tlll oss en stund. Efter fikat hamnade både Fredrik och Emil under saxen. Emil hade lite myror i brallan så jag hoppas att det inte blev allt för hackigt. Är man tre år så är man och då är det inte lätt att sitta still även om faster önskar det. Gullunge där.
Jag har upptäkt att jag blivit helt fast vid att läsa andras bloggar det är kul att se vad andra har för sig och så kan jag få uppslag till nya foton. Min önskan just nu är att få ett jobb som innehåller foto. Jag skulle inte kunna tänka mig stå i en studio hela dagarna jag vill röra på mig. Men jag tror att det är svårt att slå sig in i den branchen.
Vi får väl se alla måste få ha en dröm......


090811

God morgon...
Sitter i fåtöljen och har det gott medan Jennifer tittar på Svampbob Fyrkant. Jag ställde klockan på strax efter åtta i morse men det tar lång tid innan man vaknar upp ordentligt. Det är så skönt att vakna när alla i huset sover och det är alldeles tyst. Jag kan känna tystnade så nära. Jag har tänkt att jag ska försöka vända på dygnet för barnen inför skolan men det är ju skönt att sitta en stund i tystnaden på morgonen och fundera över vad man ska göra eller vad man gjorde dagen innan. 
Igår var jag och Robin med mamma in till stan. Både Linus och Jennifer var hos kompisar. Vi åkte runt lite, handlade mat och sen var vi och köpte pennor mm mm till Robin som ska börja sjuan. Efter den första stan-turen var det fika hemma hos oss sen åkte mamma hem och jag klev in i duschen. Sen blev det en tur med bussen in till stan igen. Jag som aldrig åker buss är så stolt att jag tog bussen i stället för bilen. Träffade Sabina och efter lite vandrande i affärer så gick vi och åt chinabuffé med en Mariestads till....såååååå gott.
Tack för trevligt sällskap det gör vi om snart.
Nu hör jag att resten av familjen har vaknat så jag ska ta och duka fram lite frukost sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi får ha en överläggning vid frukostbordet antar jag.

Äpple

Som jag skrev tidigare så kan jag inte få nog av vatten. Jag byter bara objekt, vinkel och plats så har jag en ny bild som kanske förhoppningsvis blir bra. Väntar nu med spänning på vad boken som jag beställt kommer att erbjuda. Jag har precis börjat så jag kommer att ha massor att lära. Men det är kul att läsa och lära om man tycker om ämnet vill säga. 
Visar här två bilder som jag tycker är fina kanske inte det bästa som jag åstadkommit men dom duger i alla fall.


Vill inte

Det börjar närma sig slutet av semestern nu. Jag önskar att det inte fanns något slut på detta. Hela den här veckan har det varit kanonväder och lata dagar med många händelser. Barnen har varit med kompisar som dom hittat här. Till och med Robin tog sig i kragen och lämnade datan inne i soffhörnet. Nu får vi ringa till honom när vi ska äta eller gå och lägga oss. Han och kompisen är mest ute på havet sen kommer dom tillbaka med abborrar som dom röker själva. När röken är klar sätter dom sig och äter upp allt och har lillasyster riktigt tur kan hon få en fisk att äta hon med.

    

Det känns inte bra att vi måste hem och lämna detta paradis för den här sommaren, våran första sommar här. Vi kommer självklart att åka upp på helgerna men sen är det ju fotbollen som börjar med matcher och träningar. Det är en och en halv vecka kvar sen börjar skolorna också så då kan inte jag och barnen åka upp hit i veckorna. Önskar vi hade semester minst  tre veckor till för nu ser det ju ut som det ska bli fint väder hela hösten.
Men min fråga är -Har man någon gång kunnat lita på väderleksprognosen???
En sak som jag är glad åt är att jag tycker jag har utvecklat min fotokonst......om jag får säga så. Det blir många kort på barnen men så har jag upptäckt att det finns annat att knäppa på också. En sak som jag verkligen har fastnat i är vatten. (Fastnat i säger man så?) Det är roligt att vara ute med kameran och fota. Jag har också fått en bok som jag ska studera i minsta detalj plus att det finns en till på min önskelista som jag ska köpa snart eller NU. Ska beställa den på adlibris så kommer den i nästa vecka.
Jag har några bilder från idag men dom får ni se någon annan gång.
// God Natt ses en annan dag

Till havs

Idag på eftermiddagen tog vi båten ut på havet en sväng. Jenkan ville ut och fiska så vi packade en picknick korg och for iväg. Det är så skönt att komma ifrån målningen en stund och bara njuta av lugnet. Vi landade på en ö där guppen med stöpplarna bor......Det är min faster med familj som har en egen ö med en lite stuga på. När vi var där för herrans massa år sedan när pojkarna var små kallade Linus maken i huset guppen med stöpplarna. Han hade alltså stövlar på sig och så var (är) han ju en gubbe, tyckte Linus i alla fall. Och det är så roligt för än i dag säger vi så till honom. Vi blev bjuden på kaffe och kakor så det var ganska trevligt.
På väg hem fick Jenkan prova på att köra båten med pappas stöd bredvid sig.


I Kvällssolen


IQ Fiskmås





Sovbesök

Igår kom svärmor och svärfar och hälsade på oss i stugan. Vi hade bestämt att dom skulle sova över. Dom kom lagom till lunch med massa mat som packades in i kylen. Efter både lunch och middag åt vi egenhändigt fiskade kräftor. Det är så stor skillnad på om man har fiskat dom själv eller köpt i affären. Mums.....
Igår efter lunchen åkte svärmor och jag in till Gävle och var på Ikea i Valbo. Jag skulle köpa ett varsitt sängbord till Patrik och mig och en sänglampa var. Nu är vårat sovrum helt klart med nya fönster och ett dörrhål mindre så jag behövde fylla på med lite möbler. Det blev jättefint. Jag är supernöjd. 
Vi var ett riktigt bra värdfolk både igår och idag. Alltså så stod vi mest i målarburkar eller med en skruvmaskin i handen. Men det var trevligt att dom kom och svärfar som alltid har så bråttom kunde även han vara lite lugn.
Jag skulle måla en pall idag till Jenkan att ha som sängbord men då ville hon måla den själv och det gick bra hon tröttnade inte som jag trodde efter första penseldraget.


Målning med publik

Tisdag 4 augusti

Så har det gått några dagar igen. Här i stugan händer det inte mycket nytt. Vi målar, skruvar, hammrar och för ett himla liv här omkring. Skämt och sido så gör vi det som vi har gjort dom senaste gångerna som jag skriver här på min lilla blogg. Jag har inte jobbat på så hårt har mest åkt runt och skaffa dom saker som saknas, senast idag var det tigersågblad för att få ut fönstret i vårat sovrum. Det var ett tag sen vi köpte fönstren men har inte fått ihop det med hjälpen förrän nu. Det var min bror Fredrik som var här och visade sina kunskaper. Hans sambo jobbade så han packade in barnen i bilen och kom hit tillsammans med vår mamma som var med som barnvakt. 
TACK TACK för hjälpen. Det går så mycket fortare när det kommer någon som vet hur man gör utan att blinka. 
Till lunch gjorde jag i ordning en pastasallad med kyckling och fetaost. Barnen sprang omkring och var på sitt bästa humör hela dagen. Medan dom små var med oss var dom stora grabbarna ute till havs och fiskade. Det blev tyvärr inget bad som det var tänkt för det var för kallt på förmiddagen och sen var det för sent.

         


Så söt


Kusinerna


Glada fiskare

    

090731

Det har varit en konstig dag idag. Jag har gått omkring som i ett vakum och känt mig rastlös. Det började i morse med att jag vaknade halv elva. HALV ELVA hallå så länge kan man ju inte sova eller??? Efter frukosten gick jag omkring och var trött hela tiden. Inte för att jag gör så mycket men det är väl resultatet av att jag känner mig uttråkad.Jag hjälpte Patrik att skruva lite panel men sen var det stopp.  Det finns hur mycket målningsjobb som helst men det hade jag ingen lust med idag. Jag får ta mig i kragen till i morgon och sätta fart så vi kan bli klar med huset någon gång. Det kommer troligtvis inte att bli färdigt i år men vi hoppas på att vi inte får så mycket kvar till nästa år. Men man ska aldrig säga aldrig. Patrik har en vecka kvar på semestern och jag hade tänkt mig att vi skulle hinna med lite annat än målning också.
Nu mot kvällningen var Patrik, Jennifer och jag ut och provade nya motorn som vi fick hem igår. Den gamla skar ihop förra veckan för oss så vi har köpt en bättre begagnad och den fungerade bra. Jennifer hade packat med sig en burk kakor som hon smaskade på ute på havet.


    

         

RSS 2.0