Markus Krunegård

Så himla kul på kören ikväll. Vår artistgäst Markus Krunegård var på plats och sjöng med oss. Det verkade vara en väldigt blyg kille som satt och blev tårögd på scenen när vi sjöng för honom. När vi var färdiga så sjöng han för oss, eller rättare sagt tillsammans med oss.
 
 
 

Money, money, money

Varje månad är det samma sak. År ut och år in. En hög räkningar som ska betalas. Och det ska helst betalas i tid också. Jag har suttit nu på kvällen och betalat ett gäng och konstaterat att det får bli vatten och bröd ett tag nu. Nej då skämt och sido men va fasiken tar det aldrig slut. Nej just det, faktiskt gör det inte det. Men som man säger: Pengar är till för att rulla. Eller? Kan man inte bli miljonär över en natt? Hur lyckas jag med det? Det skulle vara väldigt trevligt tycker jag. Pengar är inte allt men pengar är väldigt mycket.
 
 
 

17 dagar över tiden

Dom säger att snön är på väg. Att ett oväder är på gång in i landet. Förra året gjorde vi första snölyktan den 10 november. Idag har det gått 17 dagar över tiden och ingen snö än så länge. I och för sig ganska skönt tycker jag. Jag tvättade ju bilen igår och idag har det varit lite blött ute men jag har gasat försiktigt så den har inte blivit smutsig än så länge.
Nu på kvällningen har jag suttit och beställt dom första julklapparna. Skönt att vara igång med det.
Emma: Vad vill barnen ha under granen???

Innan sängen

Innan jag kryper ner i sängen för natten måste jag visa en gammal bild som ploppade upp framför mina ögon. Jag tog den för snart fyra år sedan men tycker fortfarande att den är perfekt. En del fotande har ändrat sig med tiden men den här får hänga med ett tag till. Man kan se saker med olika ögon vid olika tillfällen. Handligen då, jo innebandy så klart :)
 

Ren och fin

Jag missade den 24:e...... Attans också :)
Det är nu mindre än en månad kvar till självaste julafton. På söndag är det första advent. Då får man mysa med glögg (som vi redan provat) och en skinkmacka (vi är inne på den andra skinkan redan). Men i alla fall ska vi sätta upp lite stjärnor och stakar i fönstren. Det bli ju himla mysigt. Julgardinerna kanske också får komma upp. Jag måste ju säga att det är lite tråkigt att det inte är någon snö än. Lite kallare har det blivit men var är snön? Det är så mörkt och trist. Kommer det lite snö så lyser det upp tillvaron lite.
Ikväll har jag ägnat mig åt att tvätta bilen. Jag var först in till stan och fuskade lite med att åka in i automattvätten. Jag fick sällskap av Robin medan dom andra fick ta hand om disken här hemma. Sen bar det av hem och in med bilen i garaget. Mattorna fick sig en omgång med vatten och skurmedel. Fönstren nyputsade och instrumentbrädan glänser. Nu vill jag att det fortsätter att vara kallt så inte bilen blir skitig igen.
 

Trötta familjen

Söndag kväll och det är en trött familj som antingen redan slumrar i sängen eller som jag sitter och halvlurar i fåtöljen. I torsdags åkte Patrik, Robin och Gustav ner till Jönköping för att besöka Dreamhack. Det är världens största digitala festival. Den börjar på torsdag morgon och slutar tidigt på söndagen. Ca 9000 personer som sitter i tre stora hallar och spelar data. Det var meningen att dom skulle stanna till söndagen men när lördagen kom var killarna så slut att som valde att åka hem i stället. Till nästa gång som blir sommaren 2013 vet vi att man måste slumra lite då och då för att orka alla dagar. Det går inte att spela hela tiden.
Linus var iväg på konfaläger hela helgen. Från fredagen till idag, söndag. Han har nog också haft kul med lite sömn och mycket bus.
Jennifer och jag var till stan i fredags och handlade lite. Till middag blev det sushi som vi båda tycker är jättegott. På lördagen var Jennifer på kalas till en klasskompis så då åkte jag till stan och shoppade ett par jeans som jag tror blir jättebra.
Idag har vi varit till mormor och hälsat på inne på Ackis. Hon är mycket piggare nu men diabetesen vill inte ge med sig. Det är jättehögt mitt på dagen. I början på veckan ska dom ha en vårdplanering för att se om hon kan få hemtjänst en gång om dagen som tittar till henne. Sen ska vi försöka få ett larm till henne ifall hon ramlar igen.
Ikväll var det cykeldags igen. Trevligt med fikafrämmande men idag fick jag någonting ordentligt att bita i. Ebba kom nämligen med ett önskemål som jag ska försöka klara av. Hon vill att jag virkar en pingivn. Jag hittade ett mönster som verkade ganska okej. Annars får jag väl ringa mamma för att be hjälp.
Nu blir det sängen och känner jag mig rätt så somnar jag väl innan jag lägger huvudet på kudden. Natti, natti....

O´Learys

I torsdags hade vi en fantastisk kväll ihop med ett gäng Eaglar på O´Learys. Vi hade bokat bord och förbeställt mat för att se tv-matchen som Storvreta spelade uppe i Falun mot just Falun. Det är inte så långt upp dit men att åka så där en vanlig torsdag med jobb och skola på fredagen är ju inte vidare lyckat. Jennifer fick stanna hemma med mormor och killarna. Det var riktigt roligt att sitta där i sällskap av ett helt gäng med god mat och bästa sporten på tv´n. Jag känner mig lite ensam när jag i vanliga fall sitter nere vid planen och inte kan ha min fina röda tröja på mig. För hur skulle det se ut om jag sitter som fotograf där nere och verkligen visar vem jag håller på. Förresten tror jag inte att jag får ha den där jag sitter. Men nu var jag med i gemenskapen som det är på matcherna. Har aldrig förstått mig på att sitta på en pub och kolla sport men nu hoppas jag att det kommer fler gånger. Vi pratade om att samlas någon kväll när det är VM också så jag hoppas det blir av.
Tack snälla mamma för att du hämtade Jennifer <3

Bilder

Idag fick jag fyra bilder publicerade på Storvretas hemsida. KUL :)  Kika in och titta vettja.
 
www.storvretaibk.se/bilder-fran-storvreta---helsingborg__1464

Jiihaa

Kan man var lycklig över någon annans olycka???
Ja, det kan jag. I alla fall den här otroligt braiga lördagen. Som vanligt placerade jag mig nere vid sargen i Fyrishov. Inför andra perioden kom Kim som är klubbchef fram till mig. Det har varit lite si och så med folk som sitter nere vid sargen. Dom vill inte ha så mycket folk runt om och det har pratats om att "folket ska bort". Jag trodde genast att jag inte skulle få sitta kvar. Meeen så var det inte alls. Jesper som vanligtvis brukar ta kort till deras hemsida var magsjuk så Kim frågade om jag kunde/ville skicka bilder från kvällen till honom. På plats ville jag skrika ut min lycka men det kunde jag ju inte göra. Så nu har jag redigerat och fixat och skickat iväg några bilder till honom. Hoppas att dom duger och att jag får se dom (eller i alla fall en) på Storvretas hemsida inom kort. Jag är väl inte någon mästerfotograf när det gäller innebandy men det blir ju bilder i alla fall. Det var så himla kul att bli tillfrågad.
Jennifer var ute på idol-jakt idag igen. Idag var det glada Joel som vi haffade.
 

Pappa

 
Grattis älskade pappa på farsdag. Vi kommer snart med ett litet paket. PPV
 

Otur

Match gånger två idag.
Det började med Linus match hemma mot Arlanda. Matchen började med att dom andra fick in mål men killarna tog igen det efter ett tag. Vi hade faktiskt ledningen ett tag också men minuterna gick och vi orkade inte riktigt hålla igen. Så surt att förlora med ett uddamål. Till slut blev det 4-5. Jättebra kämpat av Linus som gjorde en assist och ett mål. Jag är så stolt och glad över min innebandyson. Han har höjt ribban rejält på sig själv den här säsongen.
När matchen var slut skulle killarna käka tacos ihop innan dom åkte in till Fyrishov för att titta på Storvreta-Helsingborg.
 

Fantastiskt

Just nu känns livet väldigt bra. Jag har ont som tusan i nacken/ryggen och är trött som få men i alla fall så är det gött att leva. Det snurrar på rejält med olika aktiviteter. Det är tröttsamt men kul. Har haft en inspirerande måndag, en hektisk tisdag och en lagom slapp onsdag. Ikväll väntar Bonde söker fru klockan åtta och innan dess ska jag bara sitta i fåtöljen. Kanske ska jag virka lite. Nya beställningar på Converse finns. Men först ska Jennifer få en röd som hon har tjatat om ett tag nu. Men just det ja, en tvättmaskin ska hängas också. Tvättstugan svämmar över men det tar vi hand om en annan dag :)
 

Halloween

Halloween har både kommit och försvunnit utan att vi har skrämt någon stackare. Helt plötsligt ska vi fira det här i Sverige också. Jag är så himla dålig på att hitta på något när det gäller dom där helgerna som man inte i vanliga fall brukar fira. Men det hade varit ganska kul att spöka till det lite grann. Jennifer var i och för sig på Halloween-disco förra fredagen. Jag kommer ihåg för flera år sedan då killarna var mindre då hade dom en spökfest och fick bjuda några kompisar var. Jag hade satt upp spindelnät i hela trappan och svarta skynken runt lamporna. Ett annat år var Fredrik och Emma hit då vi hade liten mini-Halloween-middag. Då hade jag satt upp spindelnät och spindlar i kökslampan. Jag ska nog läsa på lite till nästa år och ställa till med en läskig fest med blodig mat och spindlar i hela köket.
Vem vågar komma?

Superdupergott

Här kommer ett recept på en jättegod kycklingrätt. Gjorde den ikväll och ville aldrig sluta äta. Resultatet av det är att jag är proppmätt. I stället för penne pasta hade jag bandspagetti och det var supergott. Jag tog bara en stor röd lök och ingen gul paprika. Sen brukar jag inte blanda ihop kycklingen med pastan för vi vill alla ha olika mycket sås tillsammans med pastan.
 
Portioner: 4
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
1 st stor röd paprika
1 st stor gul paprika
2 st rödlökar
1 tsk olivolja
250 g pasta (t.ex. penne)
200g Philadelphia Sweet Chili
0.75 dl kycklingbuljong
basilikablad till garnering
salt och nymald svartpeppar

1. Skär kycklingen, paprikan och löken i bitar. Hetta upp en gryta med olivoljan.
2. Lägg i kycklingbitarna och låt dem stekas. Tillsätt sedan grönsakerna. Fräs allt tills kycklingen är helt genomstekt och grönsakerna är mjuka.
3. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Rör ihop Philadelphia-osten och sweet chilisåsen. Blanda Philadelphia-blandningen med kycklingen i grytan och tillsätt kycklingbuljongen. Värm försiktigt tills Philadelphia-osten har smält men inte kokat upp.
5. Blanda ner den kokta avrunna pastan i grytan med den varma kycklingen och grönsakerna.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
6. Garnera med några basilikablad och servera pastan tillsammans med en grönsallad.
 
Prova detta. Det gick fort att laga iordning och var som sagt supergott. Ni blir inte besvikna.

RSS 2.0