Sol, sol strålande sol

Idag har vi haft en helt fantastisk dag här uppe. Hela familjen susade nerför backarna. Strålande sol och klarblå himmel. Fast det är sportlov så är det inga köer alls i backarna. På sin höjd är det två-tre stycken före oss när vi kommer till liften. Vi tillbringade större delen av dagen högst upp på berget. Där finns det en perfekt backe för den som vill ta det lite lugnt. När vi ska ner så tar vi den lätta slingan som är jättelång. Till kvällsmat festade vi med lövbiff och klyftpotatis. Nu på kvällen har vi 15 grader här som jag hoppas ska försvinna till i morgon då vi ska ut igen.
 

Klövsjö

I söndags åkte vi upp till fjällen. Och fjällen för oss i år är Klövsjö. Vi har inte varit här på 16 år kom vi fram till. Allt ser ut nästan likadant som då. Jag kan inte minnas att det har förändrats något förutom småsaker så som en ny restaurang. Igår åkte jag skidor och idag har jag haft vilodag. Den backen jag skidade nerför igår kände jag igen från förr. Men det är klart att man kan ju inte ändra berget :) Det började ju jättebra att både Jennifer och Robin var jätteförkylda. Jennifer har åkt båda dagarna medan Robin har vilat. Är vi här kan inget stoppa henne. Linus har också varit ute i backarna tillsammans med Patrik och Jennifer. I morgon ska vi lura upp Robin i backen också får se hur det går. Idag har jag som sagt varit hemma i stugan och då passade jag på att laga ett armband som var trasigt och sen blev det två armband till och ett trasselhjärta. Hjärtat är jag inte riktigt nöjd med så vi får se om jag gör om det. Sen har jag ju också stickat färdigt halsduken som jag började med i söndags. Det gick så fort och var jättelätt. När vi kommer hem ska jag hämta mer garn hos mamma och sticka några till.
Saknar att jag inte varit ute med kameran men det har varit grått och trist och då blir det ändå inga tjusiga bilder. Ja okej då idag var det faktiskt lite sol som nästan trängde sig igenom molnen. Jag har några dagar till på mig.

Kalas med sushitillverkning

I lördags var vi över till Fredrik för att fira honom. Fredrik fyllde år på söndagen och då skulle vi vara på väg upp till fjällen. Vi hade en jättemysig dag med skoteråkning och så gjorde vi sushi själva. Det var en pysslig sak att hålla på med men det blev så gott och det tänker jag garanterat göra det igen. Robin ville göra det redan dagen efter men vi får vänta till vi kommer hem från fjällen.
 

Grattis Fredrik

Grattis kära bror på födelsedagen. Hoppas dagen blev alldeles perfekt fast jag inte var närvarande.
Många kramar från systeryster.
 
 
 
 
 

Änglarnas tid

Det blev inte så många bilder men en bild säger mer än tusen ord. Sabinaaaaaa, nu måste vi åka och se den här mannen någonstans :)
Magnus var i Missionskyrkan i Uppsala när vi var och lyssnade på honom den 7 december 2012.
 
 

Diggiloo

Lite slarvig har jag varit den senaste tiden med att lägga ut bilder. Här kommer ett litet gäng från augusit 2012 när vi var och såg Diggiloo på Ulriksdals slott med Sabina och Freddan. Jag hade två kameror med mig och här är bilderna från den ena.
 




Rena utklassningen

Idag har det varit innebandy för hela slanten. Det började med ett arbetspass i Allianshallen där Björklinges A-lag spelade. Tyvärr blev det en förlust efter ordinarie tid och en bit in i sudden.
Sen bar det av vidare till Fyrishov för att se Storvreta totalt utklassa Jönköping. Men egentligen är det inte roligt när det är så stor målskillnad. Det blir liksom ingen riktig match utan dom röda lekte med dom vita alla tre perioder. Men det var så roligt att se lite plast igen för nu var det väldigt länge sen. Bilder blev det så klart och idag väljer jag att lägga ut dom även här för er som vill se lite tjusiga grabbar.
Titta och njut :)
 

Fest

Nu har jag mjukat upp ryggen lite efter gårdagens hårdkörning. Jag var på jobbet strax före nio på morgonen och kom inte hem förrän några minuter före midnatt. En timme mitt på dagen resulterade i en snabb dusch och lite smink runt ögonen. Till lunch fick det bli ett par mackor i flygande fläng. Men så kul vi hade. Självklart väldigt jobbigt men sällskapet hela dagen och kvällen igenom vägde upp.
Vi hade ordnat en fest för frivilliga i hela pastoratet. Så som kyrkorådet, körer, kyrkvärdar och förtroendevalda och många fler. Av dom 160 bjudna kom det 95 stycken och en del bortfall av personalen var vi 15 stycken.
Jag hade anmält mig att vara en del av köksgruppen tillsammans med Birgitta, Monika, Eva och så Anette men hon blev sjuk. Vi fick kämpa för att hinna med bitvis av kvällen men vi funkade fantastiskt bra som ett team. Varmrätten var beställd men förrätten och efterrätten gjorde vi på plats. Förrätten var en kavring med en röra av tonfisk och till granering körsbärstomat, oliv, citronskiva och extra piffet var lite citronpeppar på toppen. Som kökspersonal hade vi våra fördelar även om det var kämpigt så jag satte i mig två och en halv förrätt. Den var ju så god. Till efterrätt hade vi en buffé med små glas med chokladpudding, pannacotta och fruktcocktail. Varmrätten var fläskfilé med potatisgratäng, två såser och sallad och bröd. Slutsatsen var att jag var väldigt mätt när jag kom hem. Lite efterrätt blev kvar och det har vi kalasat på idag.
Under kvällens gång uppträdde vi med fyra låtar. Det uppskattades mycket av gästerna.
I morse var det helt omöjligt att komma upp ur sängen. Jag hade värk i hela ryggen det är tur att jag ska till Erik på måndag. Men jag var uppe strax före tolv och frukost åt jag vid halv ett tillsammans med Linus som också hade klivit upp sent.
Efter frukost och fika åkte jag och Patrik till stan och handlade till Jennifers rum. Spackel, färg och tapetklister. I morgon ska det börjas målas. Men inte så lång stund för sen är det jobb i Allianshallen och efter det blir det äntligen en Storvreta match igen.
 

Sjung ut

Idag på dagen var det träning inför festen i morgon. Ja inte vilken träning som helst utan vi ska ju sjunga några sånger vi i personalen. Gud va jobbigt det är att hela tiden säga vi som jobbar där eller personalen. Jag räknar ju mig till personalen och jag säger att det är mitt jobb. Det känns som att den här diskussionen har varit igång förut. Jag hoppas att jag får några timmar till hösten och att jag kan stanna kvar på det och fylla upp med ett fas3avtal. Det är inte det optimala men vad ska jag göra.
På kvällen var det en andra gång för dagen att göra sig hörd. Den älskade kören och vår fantastiske körledare. Vi har fått riktigt bra låtar att öva på inför vårens stora konsert. Bland annat ska vi sjunga "En apa som liknar dig" som går just nu hela tiden på radion. Där sjungs den av Darin och han gör en helt fantatisk version. Det är en Olle Ljungström låt (som alla har koll på om dom tittat på "Så mycket bättre" någon gång) men en lite rolig sak är att den skrivits av vår fantastiske gitarrspelande körledarman Heinz Liljedal. Det är en sån lyx att få vara en del av kören och få höra honom spela och sjunga. Och så vår spralliga Caroline så klart. Sen har vi "Händerna mot himlen" med Petra Marklund och så ska vi sjunga "Some nights" med Fun. Vi kommer så klart att sjunga många fler låtar men dom här spelas på radion just nu och det var ett tag sen vi hade någon riktigt modern låt som vi ska framföra. Just det ja vi ska ju sjunga "Girl on fire" också med Alicia Keys. Gästartist på Cirkus i år är Petra Marklund och så nästan säkert är det att Björn Skifs kommer. Hur coolt är inte det? En man som varit med länge och har gjort många bra saker. Rätt så perfekt låtlista va? Jag är i alla fall supernöjd.
Idag har varit en superbra dag. Först sjunga så mycket och sen en rask promenad på gåbandet. Då kan man njuta och känna sig bättre än bäst när man gjort ett gåpass.
Nej ni nu ska sängen få besök så jag orkar med morgondagen.
Bjuder på Petras låt innan sängen :)
 
 
 

Hjälp!

Jag har egentligen kommit på det själv men ändå.
Visst är det så Sabina att jag inte visat bilder från när vi var i Missionskyrkan och tittade på Magnus?
Jag hittar i alla fall inte inlägget så det måste ju inte finnas något för det kan ju inte bara försvinna så där utan anledning. Jag blev bara så sugen på en bildbomb och hade inget bra nytt att visa men kanske kom på det utan att behöva ta fram kameran för att få ihop ett superbra vackert inlägg :) Lång krånglig mening........ Men nu är det kväller och snart ska jag krypa ner i sängen och borra ner mig i kudden. Jag tar tag i ett inlägg snarast med en massa bilder på vackra Magnus.
 

Jiihaa

Just nu känns det som att jag hinner med att äta och sova. Ingenting annat mellan arbetspassen. Men det går ju också bra om man vill det. Det är mycket på jobbet som inte är mitt jobb egentligen. En är sjukskriven så jag får dra rätt tunga lass. På fredag har vi fest och ska fixa allt från mat till underhållning. Det är ca 120 stycken som kommer. Alltså fest på jobbet. Själva huvudrätten är beställd men sen ska det vara förrätt och en efterrättsbuffé. Oohhh va härligt, det känns att livet leker. Men vi är friska i alla fall.
 
Bild från i somras när vi var i Turkiet.

Diss

Ibland blir man lurad. Förd bakom ljuset. Helt enkelt dissad.
Det finns bara en sak. Att resa sig igen. Ta ett djupt andetag. Vara stark. Yes, jag klarar mig ändå. Utan att ha så ont. Fast det är klart att det svider lite grann.

RSS 2.0