Ja vad säger man

Jaha jag bara väntar på att få skriva att killarna tyvärr förlorade och önskar dom bättre lycka nästa gång. Men det verkar inte hända. Idag var det alltså hemmamatch mot Frötuna. Upp ganska tidigt och iväg till sporthallen. Vi var i god tid och kunde få bra platser så vi såg över hela planen. Mamma och pappa hade tagit sig hit dom också så min önskan var ju att dom skulle vinna och att Linus skulle få göra ett mål. Och johodå det rullade på till BBK´s fördel och ja visst Linus gjorde ett mål. Och för att svara på svärmors tidigare fråga så får Linus 100 kronor per mål. Men om det fortsätter så här kanske vi får förhandla om 100kronors kontraktet. Det slutade med 13-3. Så fin promenad seger och killarna spelade fint med superbra passningsspel.


Lilla häxan

Idag var det maskerad på skolan. Jennifer var lite osäker om hon skulle klä ut sig för nästan ingen tjej i klassen skulle göra det. Jag var i alla fall in till stan och köpte en svart finklänning och en häxhatt med spindelnät på. Klänningen var jättefin så den kommer hon att kunna ha när som helst. Jag tyckte det var lite onödigt att köpa en halloweenklänning då den inte hade varit lika användbar. När hon gick iväg i morse hade hon hatten i högsta hugg och ett husdjur i form av en spindel i väskan. Vi tog tillfället i akt och hade en liten fotostund nu på kvällen. Min data är inte på bästa humör så jag kan inte lägga in mer än en bild så det får bli så. Jag lägger in mer bilder innan helgen är slut.




Trolltyg i Tomteskogen

Alla minns väl Trolltyg i Tomteskogen???
I alla fall dom som är födda ungefär samtidigt som jag alltså på tidiga 70-talet. Den var så himla fin med alla tomtar och dom elaka trollen. Nu är det så att den äntligen kommer att släppas på dvd....joho vad säger ni om det. En fundering är ju om man ska köpa den och hoppas att den är lika bra idag som den var för 20 år sedan. Ja, ni läste rätt det var exakt 20 år sedan den gick på tv. Jag kommer ihåg det elaka trollbarnet Fjant som alla letade efter -Var är Fjant? Här mamma! Så härligt. Den 1:a december är det releasedatum och jag kan ju tala om att jag redan bokat den på cdon.com. Gör det ni oxå!!!


Risgryn

Igår hade jag storfrämmande av lilla Wilma. Det är lite läskigt hur fort det går och hur stor hon håller på att bli. Hon var på sitt allra bästa humör och skrattade nästan hela tiden. Medan vi fikade fick hon sitta bredvid i egen stol och leka. Jaja jag lovar hon blev inte utan något att tugg på hon fick lite smörgåsrån. Lite motvilligt visade hon sina små risgryn som hade poppat upp i underkäken. Jag försökte fånga dom på bild men varje gång jag lyfte kameran så stängde hon munnen. Jag lyckades i alla fall få en bild där man kan se dom.


Och så gör han det igen

Bortamatch mot Arlanda.
Hem jättetidigt från stugan och alla på rad för att duscha. Jag var trött som tusan men det var skönt att sova i stugan på lördagnatten också. Igår kväll hade vi jättetrevligt besök av grannarna. Vi vuxna och Jenkan satt inne efter fikat med tända ljus medan grabbarna var ute i mörkret och lekte kurragömma. Det var halloween-masker och pinnar som knäcktes som skrämde slag på killarna. Vi satt inne och nästan kiknade av skratt när vi hörde hur dom spökade för varandra ute i svarta kvällen. Ute i stugan är det verkligen svart för där finns inga gatlyktor.
Ok och nu till idag. Bortamatch var det och vi samlades i trupp och begav oss ut på motorvägen för att åka. Även om killarna har vunnit tidigare mot dom så kan man inte vara säker. Det gick lite trögt i början och den här gången var det inte Linus som fick göra det första målet. Men helt plötsligt satt den i mål. Jag vet inte vad som tagit åt sonen men det är en himla fart på honom. Spring i benen och jaga bollen är det som gäller. Han backar absout inte som han kunde göra förr. Det är så härligt att göra det här inlägget och få skriva tredje vinsten av tre möjliga. Och så har Linus gjort mål i alla tre matcher. Alltså blev Patrik 100 kronor fattigare idag också. Jiipii.


Killarna fick vara röda idag då Arlanda också har svarta kläder.


Bryggan

I morse när jag vaknade klockan sju var det minus 7 grader kallt. Burr. Det var bara att tända eld i brasan igen som hade brunnit ut sen igår kväll. Det var 22 grader inne men det är så mysigt att höra elden spraka. Vi åkte upp till stugan igår kväll för att få lite ledigt och så skulle vi ta upp bryggan. När vi kom ner till hamnen så var det en tjock is som redan låg som ett täcke runt alla båtar som ännu inte hade blivit upplockade. Det var en man som kämpade med sin båt och fick hugga framför båten för att försöka ta sig till rampen för att plocka upp båten.



    

 

    

 


Spooky

I tisdags skulle Jenkan och jag göra marängspöken när hon kom hem från skolan. Jag har aldrig gjort maränger förr så jag hade INGEN ANING om hur jag skulle göra. Det var inget komplicerat recept för det skulle vara 2 st äggvitor och 1,5 dl socker. Jag blandade efter konstens alla regler och tänkte inte på att jag skulle kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet rann ut ur skålen. När jag tyckte att jag fått till en fin smet skulle jag fylla i en påse för att spritsa ut till små högar som sen skulle bli spöken. Jag kan ju tala om att det blev små fina PLATTA runda spöken. Vi fick i alla fall skratta lite grann och dom var faktiskt goda fast dom var platta.
Jaja i onsdags skulle vi göra ett nytt försök. Sagt och gjort blanda, vispa, vispa och ännu mer vispa. Vände på bunken ovanför Jenkans huvud och det stannade kvar. Nu blev det jättefina höga högar på plåten som vi gräddade och sen fick dom ögon av smält choklad.
Nästa gång jag gör maränger vet jag hur man gör ;)


Alma igen

Nu har jag tittat igenom bilderna från dopet i lördags. Det blev en del som blev riktigt bra. Nu väntar jag bara på ett usb-minne så Jonas och Maria kan få bilderna. Jag måste ju bjuda på några.



    


Stackars lilla Alma blev helt blöt. Där var det inte tal om att klappa lite vatten på huvudet utan prästen fyllde hela handen full med vatten och hällde över henne.

 


Fryyyyseeeerrr

Iskallt idag. Termometern visade inte minusgrader i morse men i alla fall. Jag har gått omkring hela dagen och huttrat och nysit så det stod härliga till. Försökte värma mig med en kopp latte men det hjälpte inte. Jag skulle behöva några koppar till och ovanpå det tar vi några koppar hett te också. Jag sitter och tittar på bilder från Florida och det är inte så att jag längtar dit heller........nej då jag är inte bitter över att inte få vara där just nu i denna sekund. Jag gillar verkligen hösten men idag är den inte kul.
Idag skulle jag vilja vara en liten pärla och lägga mig i en mussla som sluter sig sakta omkring mig.


Bilden är tagen på Sea World i Orlando Florida.


Alma

Igår var jag i Vendels kyrka och fotade ett dop. Det var lilla söta Alma som skulle döpas. Det började ju jättebra på morgonen. Jag hade för mig att dopet var klockan 11 så jag var ute i god tid och var på plats redan strax efter tio. När klockan närmade sig elva så var jag tvungen att sms:a Sabina för att fråga var alla var. Då svarar hon att jag var nog lite tidig för det var klockan 13. Jaha så där ja då var det bara att ta bilen och åka hem ett par timmar. Jag var tillbaka på rätt tid och dopet gick jättebra. Alma var så söt i sin dopklänning. Och storebror Hugo var ett litet bustroll i kyrkan.
Jag har inte hunnit gå igenom alla bilder än men jag måste ju bjuda på en i alla fall.


Birk

Oj oj här ligger man efter lite.
Igår var Jenkan ut på Myrn och red på en häst. Det var en snäll gammal liten ponny vid namn Birk. Han var så himla gullig och hur lugn som helst. Mamma var med och hon tyckte att jag också skulle kasta mig upp på en större häst. Men det gick inte så bra. Jag är livrädd för dom där stora djuren. Jag tyckte jag var duktig ändå som vågade stå inne i cirkeln där hon red. Mia som hon rider hos är så duktig och berättar för Jennifer hela tiden hur hon ska göra och vad allt heter. Efter ett tag fick vi sällskap i hagen bredvid av stora tjurar. Dom såg lite ilskna ut så en sån skulle inte jag vilja möta en mörk kväll. Inte en ljus heller för den delen.



    

 



         

Här kommer Nejlika galopperande mot mig.


Vackra torsdag

Åter till vardagen och åter till allt.
Det är en riktig pers att ha proven i huvudet. I ca två veckor före så är jag inte kontaktbar känner jag. Har panik för att jag tycker jag läst för lite och har panik för att jag tycker att jag inte kan något. Nu har det visat sig att känslan varit fel men det är så lätt att falla in i samma möster om och om igen. Det tokiga är att efter varje prov när jag klarat mig så slappnar jag av mera. Livsfarligt!!! Jag tänker att jag hinner men det är ju inte säkert. Allt måste göras till 100% för att vara på den säkra sidan. Men jag blir lite lugnare över känslan att det snart är klart.
Dagens schema har varit att beställa fotoboken på Wilma´s dop och det är klart. Nu ska jag inta soffan med mina böcker och sätta igång med det sista avsnittet.
Vackert väder är det också så en promenad i skogen med kameran skulle vara skönt men det vågar man väl inte nu när älgjakten är i full gång. Jag kanske ska lugna mig några dagar när både jägare och älgar lugnat ner sig. Första veckan är det väl full rusch i skogen på galna män med gevär och älgar som springer för livet.
Älgarna demonstrerar, älgarna har fått nog, älgarna vill ha frihet, här i sin egen skog.........

Höstens alla färger

Då sjunger vi en sång som handlar om september, då sjunger vi en sång om höstens alla färger......
Hemma igen efter en natt i stugan. Idag tog vi upp båten och nu står den i garaget. Det var kanonväder idag så jag ville inte åka hem. Solen sken och det var en klarblå himmel. Det märks att det är höst nu för det är inte så många som är i sina stugor på helgerna längre. Idag var jag ute med kameran och fångade fina höstbilder. Faktiskt kan jag knalla på riktigt fort nu, nästan i min vanliga takt.




     





    



    


Vinst igen

Innebandy idag igen. Den här lördagen skulle vi inte upp så tidigt i alla fall. Jag hade ställt klockan på halv tio sen skulle jag väcka Linus och en kompis till honom som sov över hos oss. Patrik, Robin och Jennifer var i stugan. Jag vaknade strax före klockan ringde av att en av grabbarna gick på toa. Det blev en lugn frukost med färska frallor och sen var det dags att åka. Vi samlades vid sporthallen och åkte iväg. Det var bortamatch. Två senaste matcherna blev det vinst mot detta lag men det betyder ingenting alls för det kan vända så fort. Det var en hård strid i början och med 15 sekunder kvar av första perioden satte Linus bollen i mål. Jaaaaaa. Igen var det Linus som fick in första målet. Herregud vad stolt jag är och igen blev Patrik 100 kronor fattigare. Säsongen har bara börjat (2:a matchen) och så beter sig grabben så här. Det kan sluta med en tjock plånka för Linus och en tunnare för Patrik. Men det är han värd.




Tack familjen

Det stod en jättestor blombukett på bordet när jag kom hem i torsdagskväll. Det var familjen som köpt den till mig för att tentorna gått bra. Hur gulligt som helst om ni frågar mig.


Äntligen fredag

En jobbig vecka är slut. Eller vardagarna i alla fall. Det märks så väl att jag har haft prov att tänka på. Stackars Jenkan sa i onsdags när jag kom hem trött och hungrig att hon hade haft skoljoggen på dagen. Ok nu var det så att det var inte någon matsäck som skulle göras så jag hade inget att tänka på men i alla fall. Känner också att jag inte haft någon koll på läxorna för barnen denna vecka. Men jag har ju inte kommit hem så sent. Jag har varit hemma senast kvart över fem dom här tre dagarna. Tänk att det är hur många familjer som helst som kommer hem stressade varje dag och lagar något snabbt ur frysen. Fy vilket liv, eller är det vi som är bortskämda.
Jaja inga fräcka kommentarer nu om att vi verkligen är BORTSKÄMDA. (Dom kommentarerna kommer att tas bort)
Nu väntar bara att se vem som åker ur Idol sen väntar sängen och i morgon ska jag sova till halv tio sen väntar en innebandymatch.

VG + VG + VG

Igår när jag kom till Stockholm var det första läraren sa att vi skulle ha två tentor av tre redan samma dag. Jag tror att det var fler än jag som ville smälla till karln. Vadå tenta på onsdag? Det brukar ju vara på torsdagen. Vi brukar ha genomgång hela onsdagen och torsdag förmiddag sen tenta på torsdag eftermiddag. Men men efter en timme plockade han fram första. Det var areamätning. Efter lunch var det den andra som var byggteknik. Han rättade den första redan igår och vi fick tillbaka den. Jag var ju ganska säker att jag var godkänd men inte att det gått så bra. Resultatet var full pott. Idag fick vi tillbaka byggtekniken och gissa vad FULL POTT. Men nu tänkte jag att turen var slut. Efter lunch var det dags för fastighetsvärdering. Jag visste att det inte var full pott när jag lämnade rummet och jag var osäker på resultatet. Jag hade ett par fel men klarade mig över VG strecket. Gissa om jag är lycklig. Nu har jag bara en del kvar och den ska introduceras i morgon.

Kör för alla

Jag kom på att jag glömt att tala om att kören startat igen. Det var så kul i torsdags när vi äntligen samlades för att sjunga tillsammans igen. Det var bara grundomgången så alla var inte där men nu på torsdag ska hela gruppen vara på plats i Katteaulan. Vi fick massa nya spännande låtar som vi ska sjunga och höstens artist är Kikki Danielsson. Jag hoppas vi får sjunga vid slottet i år igen när det är första advent. Den här gången med mickar och högtalare.
Vi fick även reda på vårens artist. Guess what! Då får vi sjunga med MARTIN STENMARCK. Jiipii det ska bli så kul.


Måndag igen

Veckorna bara rusar fram. Känns som jag säger det i varje inlägg men det är ju sant ju. Igår blev det ett besök hos ortopeden igen. Nya röntgenbilder som inte visade något. Jag har ont och är så rädd att det ska bli mera trasigt än vad det är. Läkaren sa att trådarna (ligamenten) som håller ihop benet och foten har gått av. Det är inget man gör något åt utan dom hittar varandra själv. Men hur som helst är foten helt lila ännu värre nu än när jag tog bilden och så är den svullen fortfarande. Skor är bara att glömma jag går med mina innetofflor ute. Det börjar bli lite drygt att sitta hemma och inte kunna ta sig någonstans utan att det gör ont. Kameran och skogen väntar också men vad ska jag göra när jag inte kan röra mig som jag vill. Bjuder därför på en nygammal bild. Den är nytagen men med ett gammalt tänk och motiv.


Jobba

Idag var det jobb i sporthallen som gällde. Vi skulle sitta i sekretariatet och sköta bland annat tidtagningen. Jag skulle hålla koll på klockan och en annan pappa skulle föra målprotokoll. Det var första gånden jag satt där så allt var nytt och nervöst. Tur att Patrik var med så vi kunde hålla koll tillsammans. Första matchen var det Linus som spelade. Första matchen för säsongen och första matchen på morgonen. Efter ca 2 minuter gjorde Linus mål och jag blev så till mig att jag började klappa händerna så jag glömde stoppa klockan. Som tur var hade den andra pappan suttit där förut så han sa till mig. Resterande fyra timmarna hade jag stenkoll på vad jag skulle göra. Det blev storvinst för killarna 13-2 om jag minns rätt. Stolt mamma och 100 kronor fattigare pappa.

RSS 2.0