Love is in the air.......

Så kom äntligen den dagen som alla väntat på och som jag varit nervös över. Min bror skulle göra sin sambo till sin fru. Ett litet bröllop som var planerat in i minsta detalj. Inte i kyrkan utan utomhus vid Gimo Herrgård. Det började inte så bra för det regnade hela förmiddagen. Dom hade fått sätta upp ett tält så vi inte skulle bli allt för blöta. Eller tak utan väggar rättare sagt. Jag var lite nipprig för jag skulle lyckas få lite bra bilder. Efter vigseln gick vi iväg och fotade. Vi hittade några bra ställen som vi fotade vid. Fortfarande kämpar jag med inställningarna på kameran men jag lyckades få ihop några kort i alla fall.


    
Förvantansfulla barn och en sista genomgång med prästen.

         

Jennifer fick hålla brudbuketten under löftena.

Du kan nu kyssa bruden.



Det blåstes såpbubblor i stället för att kasta ris. 



     

    










Nej, nu får det räcka. Jag måste ju spara några guldkorn till albumet också.

Tack min älskade bror Fredrik och kära Emma för att jag fick vara med och dela denna dag med er. 
Jag talar nog för alla som var närvarande att det var en fantastisk och vacker dag.

         


Rain drops keep falling on my head........

Idag är det en riktig städdag. Jag håller på att plocka ihop alla saker som vi ska ha hem från stugan till huset hemma. Det är så skönt att det regnar för fullt så man inte behöver vara sur för att man vill vara ute. Vi har varit här i princip 4 veckor på raken så jag har hunnit släpa upp mycket hit. Kläder i massor men allt ska ju inte hem. Sen är mina pärllådor här. En ny skrivare som jag inhandlade i Valbo när vi var där som också ska hem. Alla mina fotoprylar ska hem. Datorer ska hem. Det är en himla tur att vi åker två bilar. Sen släpade jag ju upp min gurkaplanta och paprikaplanta som ska få tillbaka sin plats på altanen hemma.
Sorry, nu måste jag fortsätta så jag har inte tid att skriva mer.



Blev inspirerade av kusin som tagit så fina bilder på ormbukar så jag lägger in en sån bild. Tagen och redigerad av mig.

Picknick

Vi tog en tur hemifrån igår för att rensa huvudet och för att planera helgen lite. Vi smet från målningen kan man säga. Vi åkte iväg med picknickkorgen i bakluckan. Halvvägs till Fredrik mötte dom upp och sen slog vi oss ner för en mysig dag tillsammans. Vi hade pastasallad med kycklig, fetaost och soltorkade tomater i kylbagen. När vi slog oss ner fick vi sällskap av en ankmamma och en unge. Konstigt nog hade den bara en unge med sig, vad jag har sett innan så har dom haft fyra-fem på en rad. Den var väldigt närgången och precis som en hund satt den och tiggde mat från oss. När vi var färdiga matade vi den med pasta och kakor. När vi hade matat dom färdigt så plockade vi ihop och åkte en bit för att hitta ett stort ihåligt träd som var jättehäftigt. Vi stannade till och gick en sväng och tittade runt. När vi hade fått nog så åkte vi till Fredrik och Emma för att tillbringa eftermiddagen med dom och så hade vi blivit lovade middag. Partik blev bjuden på öl och whiskey så det blev jag som fick köra hem.




 

 

 

 

 






Sommarfest

Igår var det dags för årets sommarfest uppe i stugan. Till råga på allt hade jag blivit invald i festkomittén. Det var lite svårt att veta vad som skulle göras men kom ganska snart in i uppgifterna. Det var lite planerande innan och vår stora uppgift var att skaffa fram priser till lottringarna som skulle säljas på festdagen. Klockan tio på förmiddagen var det tid att börja fixa till inför festen. En liten paus hemma och sen var det dags klockan ett för att duka det sista innan alla skulle komma klockan två. Dagen flöt på fint synd bara att det var kallt. Det var långbyxor och långtröjor som gällde. När alla tävlingarna var slut gick vi hem och förberedde maten. Grillen rullades ner till hamnen och sen åt vi tillsammans med alla andra under taket för då hade det börjat regna. Vår familj hade sponsrat med pikét-tröjor och det var så himla kul. Vid varje lottring var det två tröjor och det var dom som gick först. Det var krig om tröjorna kan man säga. Flera var fram till oss och frågade om dom kunde köpa en tröja så det var verkligen kul. 

 Det började med tipsrunda genom hela området.

 Sen var det dags för fika.


 Fiskdamm för dom små.

 Elisabeth startade prisutdelningen av första lottringen.

 Tävlingsdags.

 Linus hade spring i benen.



 Jennifer och en kompis hade perfekt utkik från stenen.

 Barnen var nyfikna på prisbordet.

 Det regnade hela kvällen så vi fick vara under taket.

 Plaskblöta barn.

 Chokladhjulet.

 


Grattis Patrik

Idag fyller min älskling 38 år. Stort grattis på din dag. Tack för att du finns där för mig. Tack för att du gett mig tre underbara barn. Du är mitt allt. Jag ger dig världens alla kramar.
Puss från frugan <3


Reflexskärm


Helt otroligt. Jag beställde en reflexskärm i måndags eftermiddag. När vi sen kom hem igår (tisdag) så låg den där och väntade i brevlådan. Jiipii inte bara räkningar alltså. Nu ska här fotas. Synd bara att det behövs en assistent att hålla den där. Men man kanske kan hålla den själv också. Billig var den också om man jämför med olika butiker. Nu ska det tränas på att använda ännu en sak.

Liten paus

Sitter uppe i stugan och tittar på Snuten i Hollywood. Vi åkte hem idag en sväng för lite jobb och tvätt. Det var också dags att mata ödlorna. Honan ville inte ha mat och det tyder på att hon ska lägga ägg igen. Hon har lagt ägg i fem omgångar nu under våren och sommaren. Vi vill inte ha fler djur så det är bara till att ta bort dom när dom kommer. Vi var också förbi svärmor och svärfar för att äta middag. Det var skönt att slippa laga mat för en gångs skull. En maskin tvätt tvättades som jag fick ta med upp och hänga på tork. Det är tur att vi bor så nära så man kan ta dagliga turer hem ibland.

Vill också passa på att gratta Sabina som fyller 35 år idag (eller igår för klockan är tre minuter efter tolv). Skulle lägga in en bild men det fungerar inte så jag försöker i morgon i stället.

Försäljning

Man skulle kunna tro att vi har försäljning av crocs hemma hos oss. Försöker man kliva ut i vår lilla lilla hall så kan man inte gå utan att trampa på i alla fall en. Är det sommar så är det. Har vi huset fullt med barn så är det fullt i hallen. Sen har vi i familjen minst åtta par (i stugan, flera finns hemma) på fem personer. Man skämmer bort fötterna med att vara svala och lätta och när hösten kommer stänger man in dom i trånga springskor i stället.
Njut och var gla´, det är varmt också ida´.


Kvällstur med båten

Efter den sena middagen var vi ett gäng som ville ta en tur med båten. Det var två båtar med fem personer i varje som gled ut från hamnen med Hundsan och Vitgrund i sikte. Ett gäng la till vid första ön med badkläderna redo. Jag var för feg för att bada så jag blev stående på bryggan med kameran i högsta hugg. Det är ju läskigt att bada när man inte ser vad som simmar under magen. Massa gubbsnor var det också.

    

         

 




Varmt

Enligt nyheterna skulle det bli svalare framöver men det verkar inte som dom har rätt nu heller. Det är väl tur i och för sig för det är ju ganska härligt med värmen. I alla fall om man har som vi en ac inne i huset som vi kan svalka oss vid. Jag gillar inte värmen men det går an om jag får svalka mig ibland. (Ojoj dubbelmoral igen) När klockan var halv åtta i kväll hade vi över 30 grader ute.


Ett besök på Gräsö

Igår tog vi bilen och åkte till ett par kompisar som har sommarstuga på Gräsö. Vi åt lite lunch först sen åkte vi. Mot Öregrund sen färjan över för att åka en bit till. Vi kom fram ganska tidigt så vi började med fika. Sen blev det mat och efter det lite fika igen innan vi tog båten till fastlandet för hemfärd. På väg hem började det tokregna och jag tackade min lyckliga stjärna för några droppar. Det var bara det att ju närmare stugan vi kom blev det torrare och torrare på vägen. Mycket riktigt stämde det att det inte hade regnat hos oss. Jag säger bara en sak: VI BEHÖVER REGN!

         
Två utav killarna var ute och lirade bandy. Tjejerna vara inne och grejade. Robin tittade på tv och ville inte vara med på bild.


Papporna stod och studerade en torr gräsmatta och Sabina hängde badkläder på tork.


Selma tyckte att det var varmt.


Sabina hade en jättefin blomkruka som jag tänkte smuggla in i bilen men när vi skulle åka glömde jag bort det.


Det började skymma när vi åkte på färjan.


Ett besök hemma hemma

Idag tog jag barnen och åkte hem för en snabbvisit. Jag behövde tvätta MASSOR av kläder och så ska Jenkan och jag klippa oss i morgon förmiddag. Skönt att vara lite närmare frisören så man slipper gå upp i ottan. Det är ju semester. Innan vi åkte upp till stugan för semester så var jag till blomsterhandeln och köpte en paprikaplanta. Jag trodde inte det fungerade utan växthus men nu kommer det gröna paprikor på lilla plantan. Hittills har den stått på altanen och jag har haft vattningshjälp men nu åker den med upp till stugan. Krukan är så förbenat stor och tung så det är tur att jag har Robin hemma som kan hjälpa mig.


Busungar på besök

Idag hade vi finfint besök utav två busungar. Det var bror min som kom förbi med barnen medan sambon jobbade. Smarta som vi var satte vi honom i jobb och jag fick vara barnvakt. Det var bra för då fick vi fodren klara på två utav fönstren. Vi var också ner till badet och lät barnen plaska av sig lite i värmen. Det är ju hett, hett men nu ska vi inte klaga heller. Lillan ville inte ens ta på sig baddräkten så hon fick roa sig på stranden i stället. Och det gick ju bra det med.


Långt från land.


Sandiga små tassar.


Cool badpojke.


Liten badkruka.


På jakt

Vi var ner till badet idag när vi hade besök och då var det en fiskmås som var ute på jakt. Det såg ganska kul ut när han dök gång på gång. Varje vända han kom upp ur vattnet så hade han en litenliten fisk i munnen.




 


Fortsättningen på blå

Idag har jag målat.....kors i taket. Vi lånade en färgspruta av grannen som vi fick prova. Det var meningen att jag skulle prova hur den kändes men när jag gjort det fick inte Patrik den tillbaka. Fort som tusan gick det och roligt var det. Så nu kan vi stoltsera med en blå bod. Inte gul och inte gulblå utan blå. Jag sprutade dom stora ytorna och Patrik fick pensla runt dörrar och fönster.


Under förvandling.


Spegel,spegel på havet där......

Tog en promenad ner till stranden igår kväll för att försöka fånga solnedgången. Hade stativet med mig för att försöka få fram det bästa som jag kunde åstadkomma. Jag blir inte klok på min kamera snart. Har man en sån fin kamera ska man kunna arbeta med inställningar men allt som oftast åker den gröna knappen på i stället. Nu hade jag verkligen tiden på mig men det är inte så lätt att se skillnader på en liten skärm. Om jag ställer knapparna så eller så hur blir det då!!!??? (Jag kan ju tala om att detta är manuella inställningar och INTE gröna knappen) Tur att jag inte är fotograf till yrket säger jag. Men det kan ju vara kul att få till perfekta bilder i alla fall. Jag vill kunna ta en kanske inte helt perfekt bild men i alla fall näst intill utan att behöva redigera den sen vilket jag tycker är lite fuskigt. Om man inte ska ha den till något speciellt tex förstoringar då försöker jag få till den lite bättre. Men vardagsbilder vill jag ha klara direkt i kameran.
Här kommer i alla fall en gäng bilder som inte är redigerade alls. Om dom är bra eller inte får ni tittare avgöra.
(Kanske är det så att jag ställer för stora krav på mig själv som alltid annars)


Självporträtt när jag sitter på badbryggan.
(Kameran har fjärrutlösare)






Blå, blå.......

Snart är hela huset blått. Det som är kvar nu är sista lilla väggen innan altanen och sen vid altanen och det kommer inte att bli en dans på rosor att få till. Så klart att det är kvar runt fönster och locken men nu börjar det i alla fall se ut som ett helt blått hus och inte ett hus som är gult och blått.


Här är hussidan som är mot vägen.




Ibland undrar jag varför jag bloggar egentligen. Är det för min egen skull eller är det för andra som inte har tid eller orkar komma förbi för att se hur vi har det. Det är ju inte så att vi bor jättelångt borta.

 


Lasagne

Står inne i värmen och steker köttfärs. Linus har velat ha lasagne flera dagar nu och idag var det hans tur att få som han vill. När det gäller mat här i huset finns det hur många viljor som helst. Ofta när jag gör mat så säger barnen att dom inte vill ha men när det kommer till kritan så slukar dom maten i alla fall. Jag tycker det är kul att laga mat men vill inte bestämma vad jag ska laga för något. Jag är inte främmande för att prova på nya saker men är lite dålig på det utan kör bara på med det som jag brukar göra. Förhoppningsvis blir det mindre gnäll när maten känns igen.
För er som vill ha tips är arla.se en bra sida med många lätta recept som inte tar lång tid att göra och innehåller få ingredienser. Där har jag tex hittat mycker gott med kyckling. Det är något som jag kan äta hur mycket som helst och jag tröttnar aldrig.

Nya faran

Äntligen kom den, som jag väntat i flera veckor.......
Det var länge sen jag beställde en ny dammsugare och så ringde dom från butiken igår och sa att den kommit hem. Det var baske mig på tiden. Har ringt i flera veckor och alltid fått svar att den kommer snart för den är beställd. Alla som känner mig vet att jag hatar allt vad gult eller orange heter men när jag såg denna skapelse blev jag kär och kände att den skulle få följa med mig hem. Den är så ful så den är snygg och den kommer att trivas bra i stugan.


Grattis Jennifer

Grattis på födelsedagen mammas stora tjej. Tänk att du är 8 år nu. Tiden går så fort. Jag kommer ihåg när du var liten bebis och låg i din vagn. Sista bebisen ut blev en prinsessa. Stora kramar från mamma.


Semester

Nu är det semester. Kom upp till stugan ganska tidigt idag och det var skönt att det inte var så sent. Det blir liksom fel med middagen om man äter vid sju halv åtta. Det är så varmt och så lovade vädret att det skulle bli varmare i morgon. Då väntar vi besök av släkten som vill gratta två födelsedagsbarn. Linus hade födelsedag igår och Jennifer på söndag. Egentligen är det fel att slå ihop barnens födelsedagar men jag kan kanske förstå om dom inte vill åka upp hit två gånger med några dagars mellanrum. Men det är fel det är det.


Uttråkad, trött, har inget att göra.
 
Måste sno en rad av gulliga Tintin som hennes mamma skrev........"det finns ingenting att gööööra hääääär". Kanske borde gå och lägga mig klockan är ju faktiskt fem över halv ett. Måste se till att åka ut till det lilla röda huset och hälsa på familjen snart.



Grattis Linus

Hurra, hurra, hurra, hurra. Grattis på födelsedagen. Idag fyller du 12 år sen är det bara ett år kvar innan du blir tonåring. Eftersom du är på innebandyläger firar vi dig i helgen.  Stora kramar från mamma.


RSS 2.0