2009 snart 2010

Nu är det bara ca 4 timmar kvar innan det blir nytt år hemma i Sverige. Här i USA får vi vänta ytterligare 6 timmar. Vi har varit och shoppat idag igen. Det är lätt att det blir så när det är så billigt nästan överallt. Vi har inte planerat något speciellt till middag idag, vi ska steka kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Lite grönsallad ska vi väl också ha. Lite senare ska vi åka och handla det sista till maten och då ska vi köpa en flaska skumpa...får se vad det smakar. Vi kan ju alltid kasta om det inte är gott.
Förra året var vi i sommarstugan och firade nyår. Då hade vi sällskap av mamma och pappa. Hemlängtan känns bättre nu men ikväll kommer jag sakna Sverige igen. Här vågar vi inte köpa några raketer för tänk om man startar en storbrand här, det vill vi inte.
Jag vill önska alla där hemma, familj och vänner ett Gott Nytt År. Kramar från Veronica med familj.




30 december

Idag klev Jennifer ur sin pyjamas klockan tre. Efter det åkte vi till stranden men blev kvar ca 30 minuter. Hemma på den lilla terassen var det jättevarmt men när vi kom ut till havet så blåste det och var iskallt. Det var bara att åka hem igen. Hem till grillen och bakade potatisar. Medan jag stod i köket och Patrik grillade hoppade Jennifer i badet sen åkte pyjamasen på igen. Hon har bara myst idag i soffan med datan i knät och tittat på julkalendern. Det är så skönt med slappardagar ibland. Vi får väl se vad vi hittar på i morgon. Inga stora planer om jag får gissa. Om det blir fint väder så kanske vi provar stranden igen. Men då åker vi dit tidigare när det är varmare. Vi kan ju inte komma hem lika bleka som vi var innan vi åkte. Man kan inte säga att man varit i Florida och inte har fått i alla fall lite färg.
Nu ska jag jaga barnen i säng för klockan är nio och ska dom vakna i tid så är det dags att kliva i säng vid den här tiden. Vi får hoppas på varma vindar i morgon så vi kan sola lite.

Stora Disneybutiken

Klockan är 13:00 och Jenkan har inte klivit ur pyjamasen än. Vi har det lungt och skönt medan grabbarna har åkt på en shoppingrunda själva. Väntar på att dom ska komma hem för sen bär det av till stranden för lite sol och bad. Man måste passa på när det är varmt och idag är det över 20 grader igen. Det är väldigt växlande väder här kan man säga. Ena dagen är det 15 grader och nästa är det 23. Det har faktiskt varit två dagar då det åkt långbyxor på, till och med på Patrik. 
Tänkte lägga in lite bilder från igår. Då var vi ner till Orlando för en snabbtur. Jag ville gå på Down Town Disney och leta rätt på den stora Disneyaffären. Killarna var inte så sugna på att shoppa så dom gick och tittade på Avatar på bio i stället. Det innebar att vi fick drygt tre timmar för oss själva att gå i lugn och ro i Disneybutiken. Det första vi gjorde var att vi åt lunch på Mackis så vi fick lite energi. Sen gick vi vidare och hamnade till slut vid vårat slutmål. Vi gick och gick och jag tror nästan att vi tittade och klämde och kände på nästan allt där inne. Kassen vi kom ut med var inte så stor men jag köpte i alla fall allt jag hade tittat på och allt som jag ville ha. Efter det gick vi vidare till en affär/restaurang som hette T-Rex. Det var stora dinoraurier där inne. Man satt som i en grotta och åt men där var vi aldrig in. Det var jättelång kö dit så vi nöjde oss med shoppen. Där gjorde Jennifer en egen dino. Hon började med att välja ut ett "skal" sen fick hon trampa på en pedal medan en kille fyllde den med bomull. Innan han fyllde den fick hon lägga i ett hjärta som hon pussade och önskade sig något, sen valde hon en dosa som gör ljud. När det var klart sydde han ihop den i ryggen. Sen var det dags att döpa den vid en data, välja kläder var också ett måste. Sen var det mammas tur att ta fram stora plånboken. Jennifer fick också med sig ett födelsebevis för sin nya Best Friend.
När det var klart var det dags att möta upp grabbarna och sen var vi på Planet Hollywood och åt middag innan vi styrde kosan mot huset igen.




 

         

 

         

 

    

 




Vandring i St Augustine

Efter mycket om och men kom vi överens om att vi skulle åka ner till staden för en promenad. Patrik ville gå och titta på båtar. När vi kom ner dit så tog det många varv runt gatorna för att hitta en parkering. Vi var inte ensamma om att vilja gå på stan. Alla måste vara lediga på 5 mils avstånd skulle man kunna tro. Till slut hittade vi en parkering och började vår vandring. Vi parkerade bredvid kanalen så det första vi såg var en strandad manet eftersom det var lågvatten just då. Vi gick vidare och ut på bryggan där det stod stora båtar. Vi hittade också piratbåten som man kan göra turer med. När vi gick på bryggan upptäkte Robin en till manet som simmade fram. Jag undrar om dom är giftiga. När vi sen kom hem var vi trötta så ingen orkade göra middag så det blev pizza som kom med bud. Smidigt men inte bra. Efter maten och lite vila åkte vi till närmaste köpcentrum där vi vuxna tog oss en varsin kaffe. När det var slut åkte vi bort till adidasaffären där det blev en stor kasse inhandlad för väldigt lite pengar.

         

         


         

         


    

 

 


Lite av varje

Vi har inte gjort något speciellt dom senaste dagarna så här kommer lite bilder i blandad kompott. Vi har öppnat julklappar och det kändes väldigt konstigt att göra det utan vare sig Kalle Anka eller julmat. Jag längtar verkligen hem efter resten av familjen och traditioner. Vi har det superbra här men det känns konstigt i alla fall. Här äter vi grillat och det blir mycket skräpmat så när vi kommer hem har man väl gått upp flera kilo....haha. Det brukar man ju göra över julen i alla fall men nu är det skräpmat som står på menyn, mycket pommes och pizza. Inte bra. Det blir till att promenera på allvar när jag kommer hem. Om det går att vara ute i kylan och i all snö som det tydligen är hemma. Man kan ju undra varför all snö kommer nu när vi är borta men den har väl inte försvunnit innan vi kommer hem skulle jag tro.
Vi har varit och utforskat en annan del av staden som vi inte varit förut. Bland annat hittade vi en ny strand. Den var inte så bred och just när vi var där var det ganska höga vågor så jag tyckte det var lite läskigt. Det brusade högt när dom slog emot stranden. Det var inte så fin sand där heller utan det var miljontals snäckor i alla olika storlekar. Vi plockade ett gäng snäckor som får följa med hem till Sverige. Undrar vad jag ska göra med dom??? 
Än så länge har vi inte gjort några riktigt stora shoppingrundor. Vi var iväg till Jacksonville igår för en runda men kom inte hem med särskilt mycket. Linus köpte en Ipod Nano 16gb och Robin köpte ett spel till sitt xbox. Innan vi styrde kosan hemåt så stannade vi till på en affär med allt från verktyg till plantor. Vid det laget var alla så trötta så Patrik fick gå in själv medan vi andra stannade i bilen. Lunchen åt vi på ett ställe där dom har bara kyckling i alla dess former. Ett ställe för mig alltså. Efter lite vila hemma i soffan bar det av till Hobby Lobby för att fylla på pärlförrådet lite till. Jag fick pärlor i julklapp och saknade en pärla för att få till ett armband. Som tur var fanns dom kvar så jag kunde komplettera.


          
  
            

    







 

         


Stranden

Igår var vi ner till stranden och tog en riktigt slappardag. Det var jättefint väder och vi njöt av värmen och vinden från havet. Vi hade tagit med oss filtar och stolar som vi kunde sitta på. Vi hade även packa med oss hinkar och spadar så barnen kunde bygga sandslott. Jag tyckte det var kallt i vattnet men Jenkan och Linus doppade sig. Kors i taket så fick jag på Robin kortbyxor. Vi hade några riktigt sköna timmar innan vi åkte tillbaka till huset igen.



 




Världens största sandlåda




Vi önskar Er.....

.......en God Jul och massa kramar från ett soligt Florida.


Lisbeth & Michael

Vi vaknade upp på hotellrummet av att det knackade på dörren. Klockan var ju bara nio så vi undrade vad det var. Jag klev upp och tittade ut. Då var det en städerska som undrade när vi skulle åka så hon kunde komma in och städa rummet. Herregud ska man inte ens få sova ut i fred. Jag sa att hon skulle ge oss en timme innan vi blev färdiga sen kunde hon städa. Nu var det bara att kliva in i duchen och försöka vakna till. Efter utcheckningen åkte vi vidare söderut. Vi hade gps:en inställd på Fort Lauderdale. Det tog oss tre timmar att åka dit. När vi nästan var framme försökte vi knappa in adressen till min pappas kusin Lisbeth som har bott i Fort Lauderdale i ca 10 år. Vi hittade inte adressen i gps:en så vi fick ringa Lisbeths dotter som bor hemma i Sverige. Hon visste inte någon annan adress så vi fick ett telefonnummer som vi skulle ringa. När Lisbeth svarade förklarade jag vem jag var och frågade om vi fick komma och hälsa på en stund. Hon hade en läkartid inbokad som hon skulle gå på först så vi skulle ringa när vi närmade oss. Men efter en liten stund när vi lagt på luren ringde hennes man upp och ville guida oss. Jag frågade om läkartiden men hon hade avbokat den för att vi skulle komma. Jag ska tala om att det inte är lätt att bli guidad av en amerikan som inte kan ett ord svenska och jag som inte hittade någonstans. Vi kom överens om att vi skulle ta sikte på en stor gata sen skulle vi ringa igen. När vi äntligen hittade fram tog båda emot oss med stora öppna armar så vi var verkligen välkomna. Vi blev bjudna på läsk och satt och pratade en lång stund. Det märktes att Lisbeth blev jätteglad över vårat besök och visade oss runt i huset och på den pyttelilla gården. Stackars Michael fattade inte ett dugg utav vad vi pratade om men var glad att Lisbeth kunde prata svenska med någon som var på besök och inte bara i telefonen med hennes dotter.





Magic Kingdom

I måndags var det då dags för att hälsa på Musse och Mimmi Pigg. Det var väldigt mycket folk i parken. Jag trodde att alla amerikanare jobbade så här dagarna före jul, jag menar att dom jobbar ju alltid. Men inte i måndags heller. Då tyckte dom att dom skulle förstöra för några stackars svenskar med långa köer till allt. Först köer till parkeringen sen till tåget som skulle ta oss till ett annat tåg sen in i själva parken.  Det gick ganska bra i alla fall. Barnen var jätteduktiga och vi gick och gick så vi var alldeles slut innnan vi kom därifrån. Vi hade planer på att åka ner till Fort Lauderdale redan på måndagkvällen men nu blev det så sent så vi fick sova en natt till på hotell i Orlando.


         

    

    



    



    

         

Barnen shoppar och mamma och pappa tittar på



 


Slottet var jättefint upplyst på kvällen när det blev mörkt.




Down Town Disney

Vi åkte tidigt på söndagmorgonen för att stanna vid första stoppet som var Orlando. Vi hade siktet inställt på Magic Kingdom men inte förrän på måndagen. Vi började med att leta upp ett hotell och sen var det dags för lunch. Det blev Mc Donalds. Där vet man vad man ska beställa så allt blir rätt. Sen går det ganska fort och är man hungrig så är det perfekt. Sen kan man ju alltid diskutera smaken och nyttigheten. Men som sagt hungern får säga sitt. Och så vill man ju att barnen ska vara nöjda. Vi hamnade på ett Mc Donalds där det är en hel övervåning med olika sotrers spelautomater.
Det är inte så mycket julskyltning som jag hade företällt mig men det var lite smyckat på lyktstolpar mm. Och STORA granar förstås.
Efter lunchen provade Jennifer, Linus och Patrik poolen på hotellet men det var kallt.
När det var dags för middag åkte vi ner till Down Town Disney där vi åt på Planet Hollywood. Som ett minigloben i formen med mat som var fantastiskt god. Efter det promenerade vi på shoppinggatan en bit. Det var en del folk där och dom måste tro att vi var tokiga. Vi gick i trekvartsbyxor och vanliga tunna långärmströjor medans alla andra hade tjocka dunjackor och mössor. Det var ju bara ca 18 grader varmt. Kallt i deras ögon skulle jag tro men då skulle dom veta att vi har ca 18 grader MINUS hemma.


         




Vi hittade Herbie på parkeringen




Hemma igen

Nu är vi hemma igen från vår lilla tripp till Orlando och Fort Lauderdale. Vi åkte ner på söndagen och kom hem sent igår. Vi hann med en del och det blev ca 350 st bilder så här kommer några inlägg om vår resa söderut.

Lördag 19 december

Idag är det lördag och vi har varit inne i Jacksonville och shoppat. Det skulle vi inte ha gjort för det vara mycket folk i rörelse. Kan det vara för att det är jul snart eller...??? Vi åkte till ett shoppingcentrum som heter S:t Johns Town Center. Det är hur stort som helst så man åker med bil mellan affärerna. Vi har bland annat varit in på Old Navy. Jag tycker inte det är något speciellt men Jennifer hittade ett par jeans och en huvtröja. När vi var klara där åkte vi till West Marine. Det är en affär som bara har fiskegrejer och saker som hör sjön till. Så jag fick slita ut grabbarna därifrån. Sen letade vi upp Hobby Lobby. Det är en affär som svärfar kallar skitaffär men jag tycker den är rolig att gå i. Jennifer och jag handlade lite nyheter till pärlsamlingen. Medan vi åkte runt och handlade letade sig solen fram. Det blev blått på himlen och värmen kom med en gång. Några stopp till blev det innan vi åt lunch på Mc Donalds.
När vi sen kom hem tjuvstartade vi med julklapparna....jag vet fuskigt eller hur???? Men har man semester så har man. Vi har inte öppnat alla. Vi valde dom med dollar i. Så nu kan vi shoppa ännu mera.
I morgon har vi planer på att åka söderut. Vi ska ta sikte mot Orlando. Vi får väl se om jag kan ta med datan annars har jag mycket att uppadatera när vi kommer tillbaka.


    

Lägg märke till att det är en tjej på skylten

    

    


 

Fina bilen på garageuppfarten 


Grilla

Igår fredag så var vi till närmsta köpcentrum där dom har en fritidsaffär. Dom hade allt från jakt till fiske och kläder i massor. Dom hade fiskespön i tusentals i hela affären. Killarna kom hem med en påse full med giggar och drag av alla det slag. På kvällen provade vi grillen för första gången. Det känns härligt att stå på uteplatsen och starta grillen i 20 graders värme. Man nästan längtar till sommaren hemma. När jag ända var ute med kameran så fotade jag lite julbelysning hos grannarna. Det var svårt att fotografera i mörker men man ser i alla fall vad det är. Vår ren hamnade också på bild. Medan Patrik skötte grillen så tittade barnen på Ice Age 3.

         


    

    


Crocsfamiljen

Idag vaknade Jennifer klockan kvart över sex. Det var inte så trevligt att kliva upp vid den tiden. Även om kroppen fortfarande inställd på svensk tid så var vi uppe länge igår. Man kan säga att jag var lite trött i morse. Vi gick ner och satte oss i soffan där vi slog på tv´n till Jenkan och jag kunde vila lite till. Än så länge är klockan bara halv tio på förmiddagen så vi har inte bestämt vad vi ska göra idag. Det blir nog en tur till ett shoppingcentrum för idag regnar det men det är i alla fall ca 20 grader varmt. Det sista vi gjorde igår var att åka till stora crocsaffären där tre av oss inhandlade skor.









Hello Sweden

Nu har vi äntligen kommit fram till huset som vi ska bo i dom kommande 21 dagarna. Det blev en jobbig dag igår och när vi äntligen kröp ner i sängen hade vi varit vakna i 25 timmar. Flygresan gick jättebra, barnen var så duktiga. Det var lite jobbigt att vänta på flygplatsen i Chicago ca 6 timmar men det gick bra. Vi hade ju inte fått platser bredvid varandra på flyget heller men det ordnade jag så vi fick sitta tillsammans. Allt går att lösa bara man vill och är envis. Just nu sitter jag och väntar på att lunchen ska bli färdig så vi kan åka ut med bilen en sväng till. Vi har varit ut och handlat lite mat men nu ska vi till närmaste shoppingcentrat. Just för tillfället är det 22 grader varmt och lite molningt. Om det blir molnfritt någon dag så tror jag att det kommer att bli varmare. Men det är toppen med 22 grader också så jag ska inte klaga. Jag har ju hört att ni har 10 minus där hemma.
Vi börjar resan på Arlanda sen vidare till Chicago flygplats. Sen har vi första turen med bilen.



         



Mc Donalds-middag på Chicago flygplats


Lite vila efter många timmar


Prata på Skype med mormor

    

 


Granen stod pyntad och klar när vi kom. Till och med färdig med julklappar men dom öppnar vi inte förrän 25 december, det är då dom firar jul här.


12 timmar kvar...

...innan vi sitter i flygplanet.
Sitter framför tv´n i en röra av resväskor. Jag har haft ont i magen hela dagen. Jag tror det kallas resfeber. Det mesta ligger i väskorna nu men det är mycket att tänka på. Men det viktigaste är pengar, pass och oss själva. Vi har räknat med att vi ska köpa lite kläder bland annat.

Julmat

Idag har vi varit hela familjen hemma hos mamma och pappa och ätit julmiddag. Fredrik och hans familj var också med. Jag hade beställt det eftersom vi åker bort och i USA lär vi inte hitta varken sill eller prinskorv. Det var mycket mat som vanligt och supergott var det. Nu ska vi väl klara oss med lite julmat i magen. Mest lycklig tror jag Patrik var för han gillar verkligen prinskorv och skinkmacka.
Tack snälla mamma för att du ordnade en julmiddag på begäran två veckor före jul.

         

                  

    

  

 


Charlie

I lördags morse klockan kvart över åtta var det samling för Linus. Han skulle spela innebandy, en hemma match mot Livets Ord. Det är inte kul att behöva gå upp så tidigt en lördag speciellt efter fredagens äventyr då det blev sent. Det började bra och var en hård strid men sen fick bortalaget in några turmål så det slutade med 3-5. Våra killar skötte sig bra och gjorde en bra match. Nu blir det inte någon mer match för Linus förrän i januari. Vi åker ju bort om det är någon som missat det.
Efter matchen var jag och Jennifer och hälsade på en häst som heter Charlie. Jag har funderat ett tag på att fota en häst eller så skulle jag vilja fånga kossor på kameran. Det blev en häst som första modell och det gick väl si så där. Han fick lite hö när vi var där och ville så klart äta. Men några bilder tycker jag blev fina. Varför det blev en häst vet jag inte för ärligt talat är jag livrädd för dom. Hästar är ju så himla stora djur. Men jag vågade mig i alla fall in till hagen och kom ganska nära. Jag hade ju mitt skydd bakom kameran.....





Vilken är bäst....färg eller svart-vit???




Idol

I fredags var vi till storstan och Globen för att titta på finalen av Idol. Jag och barnen hämtade Patrik vid jobbet klockan fem när han slutade för att komma iväg fort. Vi skulle inte vara där förrän halv åtta men vi tänkte vara ute i god tid. Det gick väl bra en bit in i Stockholm men när vi kom ner i den långa tunneln som tar oss till Globen var det tvärstopp. Det var i det närmaste nästan kaos. Bilar överallt som körde kors och tvärs. Jag fick lite smått panik för att behöva sitta fast under jorden så det var inte kul. En resa till Globen brukar ta ca 1 timme hemifrån oss men nu tog den två timmar och femton minuter. Vid sista rödljuset innan vi skulle in i garaget stod det en vakt som ställde fram skyltar där det stod att det var fullt. Gissa om vi fick panik för nu var det bara ca 15 minuter kvar innan vi var tvungen att vara på plats. Med full gas åkte vi vidare och hittade ett garage som vi åkte in i. Nu var det bara att droppa bilen någonstans om vi skulle se finalen. Vi struntade i om vi skulle få parkeringsböter. Efter oss körde flera bilar in i garaget. Antagligen med samma panik som oss. Det var tur att vakten stoppade framför oss och inte några bilar före oss för då hade vi inte fått plats. Sen blev det till att springa för att hinna. Men andan i halsen satt vi oss precis innan halv åtta. Det var ett otroligt tryck att se och höra detta live. Jag tror att barnen tyckte det lät lite för mycket. Vi såg den första delen och gick innan själva utröstningen, alla var trötta och ville hem med det var i alla fall kul att se lite.
Vi hann hem för att se den bästa vinna Idol 2009....Erik Grönwall. Det är i alla fall vad jag tycker.


Frida Öhrn

Idag var det sista gången på kören för den här terminen. Varje termin bjuder Caroline in en känd artist och den här gången var det Frida Öhrn. Hon sjunger med gruppen Oh Laura. Då är det så här att vi repar en låt från artisten som vi sen sjunger för dennna. Vi sjöng Release Me. Först sjöng vi själva sen tillsammans med Frida. När det var slut var jag alldeles knäsvag. Det var en sån häftig känsla som jag inte upplevt förrut. (I alla fall inte i ett sådant här sammanhang) Frida kom verkligen för att sjunga bara för oss och dessutom tillsammans med oss. Lyckan i min "sångkarriär" är fullständig (haha). Nu väntar ett uppehåll över jul och nyår och sen drar det igång igen. Nu när jag äntligen lyckats ta mig i kragen och åkt dit kommer jag inte att lämna det här äventyret i första hand. Det kanske låter som jag vunnit en miljon på lotteri men det känns verkligen så. Mitt liv är fulländat. Vad kan man mer begära.......tre friska barn, en fantastisk man och jag får göra något som jag tycker om. Sen kanske det inte låter så bra varje gång men det är ju det som är grejen med Carolines kör ALLA KAN VARA MED. Jag ser redan fram emot vår konsert i maj i Berwaldhallen.






Så här härligt galen kan Caroline se ut när vi sjunger. Hon studsar och hoppar och är allmänt vild. I like it.....


Kalaset

Så var sista kalaset för i år avslutat. Robin var mycket nöjd med presenterna så det var kalasbra tycker jag. Högst på önskelistan stod ett xbox 360 och det fick han av farmor och farfar. Sedan ville han ha dollar eftersom vi åker om en vecka och det fick han av mormor och morfar. Ett spel, presentkort och kläder fick han oxå. Några kort togs och det bjuder jag på här.



         


Robin 14 år

Idag fyller vår stora tonåring 14 år. Ett helt år in på tonårssidan har gått. Det är ju inte klokt vad tiden går fort. Vi säger GRATTIS, GRATTIS och en STOR KRAM till Dig Robin från mamma, pappa, Linus och Jennifer.


Havet

Idag tog vi en tur till stugan. Vi hade bestämt i morse att vi skulle ta det lugnt hela dagen eftersom Linus och Jennifer tog sin andra spruta igår. Men mitt på dagen var vi alla i upplösningstillstånd. Vi sprang på varandra och var allmänt uttråkade. Efter en snabb överläggning tog vi bilen och stack norrut. Vi stannade halvvägs och handlade med oss korv och bröd. När vi kom upp gick vi ner till hamnen det första vi gjorde. Vi ville traska runt en sväng innan det blev mörkt. När det var avklarat startade killarna grillen och jag fixade lite inne. Jag hade tagit hem mattorna för tvättning som nu åkte tillbaka på golven. Det var länge sen jag mådde så bra som jag gjorde idag. Frisk luft och hela familjen samlad. Alla var på ett fantastiskt humör. Vi hade det jättemysigt.





    



Visst är stugan fin när den är blå-gul???





Snöänglar

Jennifer var ut och gjorde snöänglar i frosten. Det gick väl si så där men man ser att det är en ängel i alla fall. Jag hade mina funderingar på att ta ett dopp i poolen men det såg lite för kallt ut. Jag skulle inte vilja hålla i den stegen. Skulle ni???




Fredagens innebandymatch

I fredags var vi iväg till Norrtälje för en innebandymatch igen. Det var samling klockan fyra så Patrik fick sluta en timme tidigare. Det tar ca en timme att köra och eftersom jag fortfarande inte är helt kry i kroppen så fick Patrik åka med. Det gick inte så bra för killarna denna gång. Dom förlorade med 13-3. Det var länge sen dom förlorade med så stora siffror. Eller det var länge sen dom förlorade över huvud taget. Vi får ta nya tag till nästa helg och en ny match att se fram emot.


Änglar, finns dom

Posten kom med ett lass nya pärlor idag så Jennifer och jag har suttit och gjort änglar på eftermiddagen. Visst är dom fina???


- 7 °

I morse när vi vaknade var det - 7 grader. Patrik misstänkte det igår så han körde in bilen. När vi sen hade åkt med barnen till skolan och jag skjutsat Patrik till jobbet gick jag ut med min kamera på tomten. Det var så fint med frosten i gräset och på alla buskar. Det var riktigt kallt så jag hade både mössa och vantar på mig. Jag fick några bra bilder som jag vill dela med mig så klart.






Bakstuga

Man skulle kunna tro att vi har startat ett bageri här hemma. I måndags efter skolan ville Linus baka så det var bara att öppna skafferiet för att kolla vad vi hade hemma. Vi tog fram min receptpärm och kikade på olika kakor. Tillsammans tog vi beslutet att det fick bli vaniljkakor. Dom är enkla och går fort att göra. Och så hade vi allt hemma så jag slapp åka och handla. Linus skötte sin uppgift perfekt och slutresultatet blev supergoda kakor. Som det för övrigt inte är så många kvar av. Jag som tänkte att det var perfekt just nu när vi har ett födelsedagsbarn nästa vecka.
         



         

I tisadgs när barnen kom hem från skolan var det Robin som ville baka. Jag hade handlat på förmiddagen så nu hade jag lite mer mjöl hemma och så saknade jag sirap men som nu var inhandlat. Den här dagen stod det herrkakor på önskelistan. Det är så kul när barnen vill göra något vettigt i stället för att sitta framför datan tills middagen är klar. Robin fick hjälp av Jenkan med att sockra kakorna.



         


Robin´s pepparkakshus

I lördags när barnen var hos mormor och morfar så bakade Robin ett pepperkakshus. Nu står det på vårat köksbord och är så fint. Jag skulle inte plocka fram några tomtar i år men jag kunde inte hålla mig så det fick bli några vid huset.


RSS 2.0