En helt vanlig tisdag

I fredags slutade jag tidigt eftersom jag öppnade. När vi kom hem hade jag och Jenkan tid till att baka pitabröd till tacosen. Dom blev supergoda. Sedan gick helgen över fortare än vi ropade - Äntligen helg!
I lördags var jag över till mamma för vi skulle åka och handla kläder. När jag åkte tänkte jag inte på att det var marknad halvvägs dit. Sträckan som i vanliga fall tar ca 12 minuter att åka tog en timme. Det var kö så långt ögat når.
På väg hem från affären stannade vi till hos Fredrik och hans familj. Plågade stackars Ida med kameran och som på beställning visade hon sina små risgryn.
           
 Äntligen fanns den där....Inspirationen till att göra ett nytt halsband. Det är hela tre veckor sedan Jenny var här och vi hade en pysselkväll. Efter det har det inte funnits tid eller lust att sätta sig med pärlorna. MEN IGÅR tog jag fram allt på köksbordet och visste precis vad jag skullle göra. Det är härligt när det lossnar och jag lyckades faktiskt skapa något.
Back on track.....som man säger.
    
Ikväll var vi över till Sabina med familj. Anton fyllde år den 8 april men vi har inte lyckats få ihop tid att gratta honom förrän idag. Grattis Anton i efterskott. Hoppas Björn Borg kallingarna blir bra.

Fotografering

Idag slutade jag tidigt på jobbet. Redan halv tre klev jag ut genom dörren. Det kändes som det var jättelänge sen jag fick gå hem vid den tiden. Med solen i nacken tog jag med mig min kamera och åkte över till Patriks jobb för att få inspiration till lite nya kort. Jag är lite dålig på att se med olika ögon och hitta nya objekt. Blev i alla fall nöjd med resultatet i min jakt på nya vinklar.
Åkte sen vidare och hittade bland annat en gubbe som glömt att smälta bort tillsammans med snön.













Städdag

Jag vet inte vad det är med mig och båtar. I höstas tappade telefonen jag hade då två knappar. På den här resan slutade jag höra vad folk sa som ringde till mig. Jag hade fått ny telefon i julklapp och nu är den sönder. I alla fall så var jag in till Elgiganten där telefonen är köpt och lämnade in den för reparation. Den skulle ta 10-15 arbetsdagar så jag blev inte så glad. Tur att jag har den gamla att plocka fram.
När jag sen kom hem fick jag för mig att jag skulle tvätta av bilen. Det har inte blivit ordentligt gjort sen före vintern. Sagt och gjort släpade jag fram vattenslangen och började tvätta. När utsidan var klar tog jag ut alla mattor och tänkte att jag skulle göra det riktigt fint för den stackars bilen. Damsugaren åkte fram och jag putsade instrumentbrädan och alla rutor.
Men som min pappa brukar säga: -Det hjälper inte hur mycket du gnider det är alla fall bara en SAAB. Önskar att det vore en X5:a som jag putsar på. Men drömma är ju tillåtet. När jag äntligen var klar med min bil fortsatte jag med Patriks Volvo. Men det var lika med den bilen. Det hjälpte inte hur mycket jag tvättade det blev ingen X5:a av den bilen heller.
Keep on dreaming..............

Galaxy igen

I fredags var det dags för att stiga på båten Galaxy igen. Det var Sabina och jag som hade bokat en kryssning i stället för en shoppingtur i Stockholm. Jag hade tagit ledigt hela dagen för att först följa med Jenkan till skolan och hälsa på sen bar det av in till Uppsala för att kliva på bussen som skulle ta oss till terminalen. 
Väl på båten var det dags för att sätta sig till bords och inta en buffé. Den var lika god som förra helgen då hela familjen var ute och guppade på havet. Efter middagen gick vi ner till hytten för att svida om till dansskorna. När det var klart gick vi upp till danssalongen för att titta på en dansuppvisning. (Känns som jag skrivit så här i ett tidigare inlägg hihi) Efter ett par timmar var det dags för showen som vi hade väntat på....Magnus Carlsson. Tillsammans med bandet Happymakers sjöng han några av sina bästa låtar. Fullt med folk på dansgolvet var det, trångt och svettigt. Hade med mig kameran (förstås) och fick ihop några bilder.

         
Här har vi Magnus sedan en bild på Magnus tillsammans med sångaren i Happymakers när dom sjunger en Mamma Mia- duett och Sabina och jag på ett fullt dansgolv där alla gapar i kör till sången.
Efter showen stannde vi kvar och svängde våra lurviga.
Vid tretiden kom Herr Carlsson tillbaka till dansgolvet och då passade jag på och tog denna bild.  Den är tagen med mobil så det är inte det bästa ljuset och den bästa upplösningen.
 När vi sen var på väg till hytten träffade vi på en mycket trevlig dam som vi pratade länge med. Hon hade lagt märke till mig tidigare för att jag hade en "stor" kamera med mig så vi blev stående och prata foto mitt i natten. Hon hade åkt från Göteborg för att åka båt och titta på Magnus Carlsson. Det finns dom som är lika tokiga som jag....fniss. 
Väl nere i sängen strax efter fyra somnade vi trötta, nöjda och glada.
Vid halv elva slog jag upp ögonen och klev tyst upp i duschen för att inte väcka Sabina. Det lyckades inte så när jag nyduschad och påklädd klev ut var hon vaken. Sen väntade lite handling i taxfree shoppen, ännu en dansuppvisning och något mer......mums slurp. 
Väl hemma i Uppsala passade vi på att äta middag innan Patrik kom och hämtade oss. Ännu mer mums mums.

Övningskörning

I lördags var Robin ute och övningskörde på samma gård som hans pappa och båda farbröder har gjort en gång i tiden. Det gick bra, lite ryckigt i början men som en rallykung mot slutet.


Galaxy

I lördags var vi iväg på en liten kryssning hela familjen. Patrik tyckte att vi skulle göra något roligt så han bokade en överraskningsresa. Han tittade på båtresor och hittade Galaxy där Markoolio spelade i lördags. Vi skulle inte säga något till barnen förrän vi var på väg till Stockholm men efter många ledtrådar lyckades barnen lista ut var vi var på väg. Vi tog bilen till stora staden och klev på båten i fullt solsken.

Alla var spända på vad kvällen hade att erbjuda. Direkt efter vi hade gått ombord skulle vi äta en buffé. Dom hade många olika alternativ att välja på så alla var mätta när vi gick därifrån. Sedan tog vi plats i danssalongen för att titta på en dansuppvisning. Markoolio skulle inte börja spela förrän midnatt så vi hann även med några färgglada drinkar.  
  
     
Tur att det finns ett par axlar att vila på när man är trött....
   

Marko är ju ingen vacker man men han gjorde en kanonbra show och utstrålar sån glädje.
Barnen tyckte det var jättekul och vi gick i säng ett på natten trötta men glada.

         

Söndagen bjöd på solsken så då passade vi på att undersöka båten på utsidan.


Långhelg

Påsken är här och en långhelg väntar. I torsdags tog jag ut en semesterdag för att vara hemma med barnen. Dom har påsklov och har varit hos mormor för att jag har jobbat. Men i torsdag var jag alltså hemma med dom. Vi sov länge åt en sen frukost och bara hade mysigt sen ville dom åka till mormor (igen) för att gå påskkärring med deras grannbarn. Patrik och jag passade på att gå på stan alldelas själva det var mysigt.
 Igår hade vi fullt schema först var far och dotter på en liten tur med moppen för att hämta in posten till farmor och farfar. Dom åkte lilla  vägen över åkern och där hade det bildats en sjö.

Efter den utflykten var vi in till stan för att hälsa på Patriks farmor hon var ganska pigg och blev glad att vi kom men hon var väldigt förvirrad. Sen var vi in till Gränby för en snabbshoppingtur. Vi handlade en fördelsedagspresent till Anton som fyllde år i onsdags. Vi ska dit på måndag. Efter det bar det av till mamma och pappa för en påskmiddag. Där var även Fredrik med hans familj. Massa mat och god stämning. Naturigtvis hade mamma gjort mina favoritägg.....Tack snälla.
 Mamma i köket...... .....medan barnen hade rit 
                                                                                                   och klippstund.
                         Bordet på väg att fyllas med godsaker.
                                                     Mysstund med mamma......

Vid fikat fick jag ett mms från svärfar som såg ut så här....

En hel vägg fylld med pälor. Undrar vilken affär dom har hittat nu?? Jag vill också vara där. 

Pysselkväll

Tänkte jag skulle skriva några rader innan jag går och lägger mig. Jenny var här och det var dags för lite skapartajm igen. Jag hade ju köpt en lite pärlor i Stockholm och nu var det dags att göra något av en del av dessa. Jag hade haft bilder i huvudet men nu när man vill ta fram dom är det svårt att välja vad man ska göra. I full koncentration kastade vi oss över påsarna. Det känns skönt att man har sällskap för då kan man byta tankar med varandra. 
-Ska jag göra så eller så vad tycker du??
Jenny totalt fokuserad på pärlor och tänger.
Jenny fick ihop tre armband och ett halsband alla var olika men passar även med varandra.  
Hela bordet fullt av pärlor mm mm...
Jag gjorde två halsband men visar bara ett för det andra är jag inte riktigt nöjd med.

Kalas

Hej hej har precis kommit hem från ännu ett kalas den här våren. Det är Andreas som fyller 30 år idag. Det ska bli ett större kalas senare i maj (tror jag) men vi ville åka dit när han fyller också. 

Äntligen ser man att våren är på väg och det är jätteskönt. Nu är man ganska glad åt att man jobbar med barn och får spendera större delen av dagen ute i solen. Idag har vi varit inne för att äta lunch sen har vi varit ute. Det mesta av leran och vattenpölarna har torkat upp och det är inte lika skitigt på gården längre. Skönt.
Hade en kul och innehållsrik diskussion med Jenny ute på gården idag. Det blev allt från resor till.............hemlisar......haha. Inget att avslöja. Jag har kul tillsammans med dig Jenny =)))  Ser fram emot i morgon när vi har pysselkväll igen.

090405

En fullsmockad helg börjar närma sig sitt slut. I fredags jobbade vi sen bar det av till Patriks yngsta bror för årets första grillning. Det blev en sen och trevlig kväll med god mat. Jonathan var glad åt att det kom lekkamrater och var på sitt bästa humör. Lilla Jacob bara hängde med.

På lördagen kom min bror Fredrik hit med hans familj för att äta taco. Lilla Ida börjar bli stor nu och ville stå på egna ben. En månad till sen blir hon 1 år.  Emil hade som vanligt massa spring i benen. 

Vi hann även med en sväng till mamma och pappa där hittade vi dessa.

Mamma hade varit i Kista på hantverksmässa och köpt lite pärlor till mig. Tack så mycket mamma.

På söndagen lurade jag med mig Sophie dit och då blev det lite till. Tack för sällskapet det var trevligt.
En liten gottepåse. Ser även fram emot svärmors inköp i USA.

RSS 2.0