Hemma ett par dagar

Igår morse vaknade vi med ett ryck av att Linus ringde från övervåningen. Klockan var bara fem på morgonen så det var inte riktigt dags att gå upp. Inget roligt samtal precis då han tala om för mig att Jennifer satt och kräktes. Jag vaknade upp på direkten i alla fall. Rusade upp för att upptäcka att det var kräkor på golvet nedanför sängen. Sen höll hon på att kräkas 2-3 gånger fram till en bit in på eftermiddagen. Sist någon var magsjuk så var det 2010 och då kräktes Jennifer en gång sen var det över. Så fort jag gav henne en mun vatten kom det upp. På kvällen blev det lite lugnare och idag har hon mest vilat.
Jag har ju inte suttit bredvid henne hela dagen och fatta hur mycket man får gjort när man är hemma en dag. I morgon blir det också hemmadag och då kommer dom och börja med kaminen. Hoppas jag i alla fall.

Barnen

Nya bakgrunden är hur fin som helst. Den kommer jag att använda så ofta jag får tillfälle.
 

Bebis

Idag hade jag besök av min frisör och hennes son. Det var en pigg liten krabat som inte ville ligga stilla så länge på stället. Men det gick bra så det blev lite bilder som jag är jättenöjd med.
 
 
 

Nöjd

Just nu känner jag mig otroligt nöjd. Vi är friska peppar, peppar. Men vi har rörigt som tusan hemma. Det som började med renovering av ett badrum slutade med att vi håller på i två badrum samt att tre utav oss ska byta rum med varandra. Det är bara Linus som ska behålla sitt ganska så nyrenoverade rum på övervåningen.
I torsdags på Storvretamatchen fick jag ett riktigt presskort med ett foto på mig. Känner mig så sjukt stolt över det och att det är bara mitt inte något som jag fått låna när jag är där. Tack så hemskt mycket för det, det gjorde mig så glad.
Igår så tog jag äntligen ner julgardinerna i köket. Det var bara dom som var kvar utav julen i hela huset. Fönstren fick sig en putsning på insidan i alla fall.
Och så har jag äntligen fått använda nya bakgrunden. Jag tog nya bilder på barnen. Det blev så himla fint. Visar i ett separat inlägg senare.
Bland annat fick svärmor en förstoring i fredags när vi var där. Hon fyllde ju år i torsdags när vi var på match.
 
 

Dirty Dancing

I fredags (tror jag det var) så visades Dirty Dancing på tv´n. Det är en så fantastisk film som jag kan titta på om och om igen utan att den blir tråkig eller tjatig. Jag bara älskar låten She´s Like The Wind. Alltid när den låten spelas så rinner tårarna på mina kinder. I söndags när vi åkte upp till stugan så spelades den på radion. Jag tycker det är sorgligt att Patrick Swayze dog i alldeles för tidig ålder. Fortfarande när jag tittar på filmen kan jag önska att jag kunde röra på fötterna lite grann i alla fall. Men jag är för feg att släppa loss på ett dansgolv. Jag tror att alla kommer att titta på just mig och är man osäker så vill man inte göra bort sig. Jag önskar spärren inte fanns där. För tänk va roligt det skulle vara att kunna gå ut och dansa och vilken bra motion sen då. Hmmm nä nu blev det för flummigt eller.....
 

Dop av Samuel Erik Loke

Idag var det dags att åka till Funbo kyrka för att vara med på Samuels dop. Det var strålande sol och minus 20 grader när vi åkte iväg. Såna här dagar önskar jag att jag hade tid att gå ut med kameran och fota lite men det får jag väl ta en annan dag. Och hoppas att solen vill visa sig då i stället. Vi kom fram en stund innan dopet och fick höra att Samuel inte alls var glad från sakristian. Men så fick han lite mat och skötte sig exemplariskt hela dopet igenom. Jag använde inte blixt i kyrkan vilket jag fick sota för när jag kom hem. Fattar inte att det ska vara så svårt att fotografera i kyrkor. Det hade väl inte gjort något om jag använt blixt........ Men jag fick ihop lite bilder i alla fall. Om en vecka kommer dom hit och jag ska fota finbilder med bakgrund.
Efter dopet var det fika med tårta i Funbo församlingshem.
Det var så roligt för prästen som döpte Samuel var en som gjorde praktik i Björklinge kyrka förra året. Mia-Marie heter hon och är sprudlande glad så man blir glad av att bara se henne. Det var roligt att träffa henne igen.
 

Grattis mamma

Idag fyller mamma 59 år. Världens bästa mamma om ni frågar mig. Vi var där ikväll och blev bjudna på mat. Dillkött och potatis och sen tårta till kaffet. Fredrik och hans familj var där likaså mormor.
Tack mamma för den superfina ponchon som jag fick med mig hem idag <3. Det kan hända att jag vill ha en till. Om du vill ha något att göra förstås.
 
 
 

Lastolite

Jiipii idag kom nya bakgrunden. Jag fällde upp den och hade lite problem att få ihop den igen. Jag försökte i flera minuter innan Robin kom och fällde ihop den på nån sekund. Nu väntar jag bara på att få prova den. Det bästa är väl att kunna ta den med sig när man har någon fotografering som inte är hemma. Får se om barnen kan ställa upp för sin snälla mamma. Skulle verkligen behöva lite nya kort att sätta upp på tavellisten.
Finns det fler modeller säg bara till :)
 

Fotomässan

Knappt har våren börjat komma och jag längtar till hösten igen. Nej då bara skämtar, eller...... Jag har haft två mål ganska länge och inte lyckats göra något av det (än). Det första är att besöka Fotografiska. Det ska vara himla bra säger dom som varit där. Bara man vet vem som ställer ut så det finns något fint att titta på. Vilket jag inte har koll på men man kanske får hålla öronen öppna och lyssna in om det kommer något intressant att se.
Är det någon som vill åka med mig så säg bara till för jag följer med utan att blinka.
Sen har jag funderat på att besöka Fotomässan i Älvsjö. Men med min tur så är den inte förrän 22-24 november. I höst alltså. Därav längtar jag till hösten.
Men först ska jag njuta av våren och längta efter alla blommor att fota sen ska jag väl ha lite sommarledigt också.

GULD

Phu, äntligen är helgen här och vi kan sitta och njuta av några dagars ledighet och ett GULD. I onsdags drog ju Storvretacupen igång och Linus lag skulle vara med. Dom har i och för sig alltid varit med men förra året hade Linus en spricka i tummen och hade gips så han fick sitta på bänken. Men det gjorde han inte i år. Första matchen  började jättebra med en vinst men sen gick det lite värre. Två förluster stod på tur. Men alla är garanterade fyra matcher och den fjärde vann killarna vilket tog dom vidare i cupen. Sen var det bara vinst som gällde för killarna. Förra året tog dom silver men vad det verkade så skulle dom inte nöja sig med det i år. Inte ens den tidiga matchen i morse kunde stoppa maskinen som var i rullning. Efter varje halvlek var dom mer och mer sammansvetsade till ett lag. Vi hade lånat in tre killar från 99orna och det är inte helt lätt när man aldrig har spelat tillsammans. 
Linus gjorde tyvärr inget mål men en assist fick han vid sista matchen. Jag tycker Linus har blivit lite tuffare på planen och inte backar för det minsta lilla. Första utvisningen fick han idag också. För att han inte backade utan tryckte in killen i sargen. 
Jag är så stolt över lilla sonen och även om det varit kul så har det varit jobbigt med tidiga morgnar och sena kvällar. Och att lämna Robin hemma själv så länge. Men det tar vi igen i helgen. Då får Robin bestämma vad vi ska göra. Fast han har en ny dator så jag antar att han vill sitta med den och inte vill vara med mamma och pappa så mycket. 
 
 
 

GOTT NYTT ÅR

Eller god fortsättning kanske man säger.......
Nu har vi alltså hoppat in i 2013. Det är alltid lika konstigt att skriva nytt år när man skriver datum någonstans. Inget nyår har varit det andra lika. Dom sista har vi nog varit ute i stugan och myst men nu frågade Mikaela om vi ville vara hos dom. Det ville vi ju så klart. På dagen åkte vi in till stan en liten sväng för att fylla på det lilla som fattades. Det gick bra att handla både på XXL sport och på Citygross men det var inte chans att vi skulle gå in på systemet. Det fick räcka med det vi hade hemma. Jag nöjde mig med alkoholfritt från Citygross. Lite raketer handlade vi också men det är lite läskigt tycker jag. Smäller högt och när man ska tända på dom vill jag ha både barnen och mig på behörigt avstånd. Allt gick i alla fall bra och nu sitter vi här och kan säga att det är år 2013.
 
Lite arg på mig själv att jag bara hade med mig lillkameran men det blev ju några bilder i alla fall :)

RSS 2.0