090630

En kusin tipsade mig om ett gratis bildredigeringsprogram. Om man ska ha Photo Shop kostar det flera tusenlappar och det tyckte jag att det inte var värt. I alla fall inte för mig som gör detta för att det är kul. Alltså så har jag inte suttit och redigerat bilder som jag fotar och lägger in här allt är orginal som jag visar. Jag har inte den tiden så jag kan sitta flera timmar även om jag skulle vilja.
Men........Här har jag faktiskt gjort bilden svartvit inget annat. Och jag gillar den skarpt. Det är lilla Ida som var här på besök förra helgen.
Skriv gärna en kommentar till bilden....vill veta vad andra tycker



Tack Eva Peva för tipset om jpg hade inte klarat det utan dig. Har lite dåligt tålamod för att klura ut det själv. Fort ska det gå ; )

090629

Tillbaka i sommarstugan igen. Vi hade en otroligt varm och skön helg blandat med målarburkar, penslar, hammare och spikar. I lördags var vi över till Gräsö för att hälsa på några kompisar. Där bjöds det på trevligt sällskap och så hade vi med mat som vi grillade. På söndagen var vi på årsmöte för där vi har stugan är det en förening och då måste man gå på sådant. Mitt på dagen fick vi besök av Patriks minsta bror med familj. Synd att dom hade så bråttom iväg bara men vi hann i alla fall fika och bada en sväng. Sen kom mamma och pappa för att hjälpa till lite med panelen på huset. Pappa var finklädd och gick härifrån med blå färg på bästa tröjan. Inte bra..... Senare på kvällen åkte vi hem för att tvätta lite kläder och nu är vi tillbaka igen.




Michael Jackson

En legend har gått ur tiden.
Igår fick alla världen över veta att Michael Jackson var död. Tillsammans med miljontals människor sörjer jag denna "King Of Pop". Ingen kunde göra moonwalk som han. Alla dessa hits som han skapade.
Hur kunde detta ske?? En gåta som kanske aldrig får något svar??

En av alla dessa låtar som ger i alla fall mig gåshud....


Varmt i stugan

Det gick alldeles bra att sova första natten i stugan utan Patrik. Jag hade lite svårt att somna så jag tror att klockan var två när jag tittade på den sista gången. I morse vaknade jag strax efter nio. Det var skönt att sova lite längre. Efter frukosten tog vi bilen och åkte upp till Valbo köpcentrum. Vi gick där en stund i affärerna innan vi tog sikte på Coop för att handla hem lite mat. När vi var färdiga där träffade vi Fredrik med familj. Dom hade varit på Furuvik med husbilen och mötte upp oss för en pratstund. Sedan följde dom med oss hem till stugan för fika som sen slutade med middag. Jag bjöd på tacos. Det var väldigt varmt idag termometern stod på 29 grader mitt på dagen. Barnen passade på att ta sig ett dopp i havet. Dom tyckte det var varmt medan jag stod och frös för nere vid vattnet blåste det lite.


    

 Badkruka

     .....måste undersöka Jenkans stövlar!

.....det här är också ett sätt att ta sig fram.





Halsband

Här kommer dom utlovade bilderna på mina senaste halsband.

         

    

         

PS Anita det är bara att bestämma färg

Midsommarhelgen

Här kommer lite bilder från midsommarhelgen då vi bestämde oss för att skippa firande och i stället byta fönster på stugan. Det kändes lite konstigt att alla runt omkring höll på att klä midsommarstången medan vi gick i jobbarkläder och höll i varsin hammare. Det kommer att bli jättefint och sen ska vi måla hela huset också. Vi får ta igen det dubbelt upp nästa år. På lördagen kom Fredrik över med familjen så då hann vi med lite annat än fönsterbyten.

         

En tur med båten

Jennifer framför mina gigantiska pionbuskar

090623

Så var jag uppe i stugan igen.  Efter en midsommarhelg med två fönsterbyten åkte vi hem på söndagkvällen för att tvätta lite kläder och Patrik skulle jobba. Det var tänkt att jag och barnen skulle åka tillbaka till stugan på onsdag eller torsdag men Robin tyckte att vi kunde åka redan idag tisdag. Sagt och gjort så packade vi in oss i bilen och åkte upp igen. Eftersom Patrik jobbar hela veckan så var det bara jag och barnen som drog iväg. Det är lite pirrigt att vara där själv utan en stor stark karl bredvid sig men det ska nog gå bra. Jag har ju våra tre barn med mig. Efter lite tv-tittande och lite nudlar gick barnen och la sig. Sitter nu i min ensamhet och försöker skriva lite.
 
Det är en sak som jag totalt missat att skriva om.....Fy skäms.
(Måste ju berätta att jag glömde att skriva om det, jag glömde inte själva dagen)

GRATTIS GRATTIS till Patrik och mig vi hade bröllopsdag igår. 13 år, tänka sig jag som tyckte det var häromåret. Det är bara att inse att jag också blir bara äldre. Hur är det man säger?? förrut var jag ung och vacker nu är jag bara vacker...haha. eller ung!! välj själv.

Nu är det god natt för min del också. Ska göra sällskap med Jenkan som har tagit Patriks sida av sängen.
Natti natti

Glad midsommar

JAG VILL ÖNSKA ALLA JAG KÄNNER OCH NÅGRA TILL GLAD MIDSOMMAR



Just nu har vi regn men det ser ut att lätta så till em får vi nog lite sol.

Trasigt kylskåp

Igår när vi kom upp till stugan fick vi en överraskning. Kylskåpet stod i en pöl av vatten. Typiskt också. Efter en snabb koll konstaterade vi att det var trasigt. Var hittar man ett kylskåp kl åtta dagen för midsommarafton?? Vi fick kasta oss i bilen och åka till Valbo köpcentrum och Coop bygg. Strax före nio klev vi in in butiken (dom stänger kl nio) Vi bestämde oss för ett och lassade det på kärran för att återvända till stugan. Det var en himla tur att vi hade kärran med oss. Vi hade fraktat upp nya fönster till stugan som vi ska montera i helgen. Vi var tillbaka vid tio och då skulle kylskåpet stå i tre timmar innan vi fick sätta igång det. Det blev till att ställa klockan på ett och sen gick vi och la oss för att sova en stund. Klockan ett klev jag upp för att starta kylskåpet och fylla det med all mat som hade stått ute på trappan. Som tur var var det inte så varmt ute. Men all mat som var i frysen och kylen fick jag kasta.

Efter regn kommer solsken

Sköna vecka...
Efter en förfärlig helg i stugan med regn, regn och åter regn har himlen öppnat sig och släppt ner lite sol till oss. Det är fortfarande lite för kallt för att klä av sig till bikini och lägga sig i solstolen men man får vara glad för det lilla.
Helgen alltså...tillbringade vi i stugan. Mamma, Jenkan och jag åkte i förväg vid fredaglunch. Efter en timme fick vi besök av svärmor och svärfar som hade tagit med sig släktingar från storstan. Det var mycket trevligt med storfrämmande. Tror att dom tyckte att stugan var jättefin. Fick det intrycket i alla fall. Senare på kvällen kom Patrik, killarna och min pappa upp.
På lördagen var det städdag i området och jag fick i uppgift att kratta dikena efter en man som röjde med trimmer. Efter nästan tre timmar i spöregn hade jag flera blåsor lite överallt. ONT......Vi provade att lägga i näten och fick faktiskt två fiskar på ca två timmar som näten låg i vattnet. Ska prova när det blir lite bättre väder och låta dom ligga i lite längre och på djupare vatten så har vi nog en bra fångst att vänta.
I måndagskväll var jag hem till Anita och firade att semestern snart är här. Det var mina gamla jobbarkompisar som hade ordnat festen. Efter ett snabbt avsked av dom flesta stannade jag och Jenny kvar en stund till. Det var mycket trevligt att sitta och prata med dom i lugn och ro. Anita bjöd på vin tack tack det var smaskens.
Jag har också haft ro att sitta och göra några halsband på kvällarna. Bilder kommer. 
Nu ska jag börja med maten sen ska jag packa färdigt för vi ska till stugan i morgon och fira midsommar där. Jiipiii ; )))) 

Nya husdjur

Igår var vi iväg och hämtade två nya familjemedlemmar. Det är två leopardgecko en hona och en hane. Fick dom av en kompis dotter som hade tröttnat på dom. Hon väntade hem en kattunge och kände att hon inte ville ha ödlorna kvar. Jag har inte vågat ta i dom riktigt än bara klappat på ryggen. Lite läskigt är det för dom rycker till så fort man rör vid dom och då hoppar jag också till. Hanen heter Diesel och honan Shoi.



PS Det är perfekt att titta in i dessa ögon just när V har börjat gå på tv´n igen moahaahaa

Badminton

Måste ju berätta att jag var och spelade badminton med Jenny i måndagskväll. Jag var iväg och spelade med Patrik häromveckan och då tyckte jag att det var himla roligt. Frågade därför Jenny om hon ville hänga med en kväll. Allt var bra till vi kom dit och då avslöjade hon sig den lilla filuren. Jenny berättade att hon hade spelat ganska mycket förrut men det var ett tag sen. HJÄLP!! tänkte jag.
Och så blev det som det blev......Jenny spöade mig rejält.
Men det var ju bra för jag fick röra på fläsket riktigt ordentligt och var halvt död innan vi åkte hem.
Vi måste boka en ny tid Jenny. Gärna snart ; )

Fotboll

Söndagen spenderade vi i Hagby utanför Vängen för en fotbollskupp. Killarna spelade tre matcher. Dom vann den första och förlorade dom två sista. Det var två jätteduktiga lag och våra grabbar fick kämpa men det räckte inte till den här gången. Killarna gjorde tre fantastiska matcher och det är huvudsaken att man har skoj.
Bättre lycka nästa gång.





Bästa hejarklacken


 

         


Senare på eftermiddagen åkte vi hem till mamma och pappa där pappa stod för maten. Tack så mycket för middagen det var jättegott. Grillat och hemgjord potatissallad.
 



Nytt vardagsrum

I ett tidigare inlägg hade jag varit på Ikea och hittat en ny tv-möbel som jag ville ha. Tyvärr gick det inge bra då tv´n var 6 cm för hög för att passa in i hålet. Hrrrmm.... Jag får tänka ut en annan lösning.
Alltid när jag går hemma får jag fnatt och vill möblera om hela tiden. Den här gången var jag hemma fyra dagar innan jag började släpa runt på möblerna. Lite flytt på soffan och tv´n. Det blev riktigt bra, jag är nöjd. (Ett tag i alla fall)
I lördags var jag och Patrik och Jennifer till stan för att köpa gräsfrö. Vi gick in på Plantagen och där blev det lite gräsfrö några blommor och en tomatplanta. Efter det hamnade vi på Ikea. Patrik hade inte hunnit besöka det nya Ikea än men nu blev det av. Jag hade också hittat en matta som jag ville ha. En limegrön matta. Ville ha den under vardagsrumsbordet och limegröna filtar i soffan. Tror att det skulle passa finfint.
Jiipiii....Jag kom hem med en LIMEGRÖN matta och passande filtar. Låter kanske fult men gissa om det är snyggt i mitt vardagsrum. LYCKA!




Ikea

Nyss hemkommen från IKEA.
Idag har jag varit med Sabina och strosat runt på Ikea. Hon behövde nya glas till sommarstugan. Det är så lugnt där på dagtid. Inte en massa folk som stör en när man vill titta på sakerna. Vi gick där väldigt länge och jag tror att  vi klämde på varenda liten sak i hela varuhuset. En grej som man alltid ska känna på även om man har bråttom är alla luktljus. Det finns inget mer avslappnande att stå där i all evighet och sniffa sig bort. Härligt härligt....Jag kom hem med endast en gardinstång till stugan. Men jag såg en tv-bänk som jag ska köpa (tror jag, måste mäta så att den får plats först).
Ikväll bär det av till stan för att fika med några gamla kursare. Vi skulle träffas vid Fågelsången. Kul att se lite ansikten som jag inte sett på länge.
Hej Svejs vi ses en annan dag // V

090602

Tisdagmorgon och jag har just vinkat av barnen till skolan. Första dagen som arbetssökande är över. Nu är det dag nr två. Än så länge går det bra men man kan ju inte vara deppig när det är kanonväder ute. Det kommer nog en tid när jag är riktigt less och då är det viktigt att jag har andra runt omkring mig som lyfter upp mig igen.
Första dagen som arbetslös blev riktigt dyr. Först ett besök hos arbetsförmedlingen sen till optikern. Jag har haft huvudvärk från och till i några veckor och inte visste var det kom ifrån. Jag visste att min anställning skulle ta slut så jag tänkte att det kanske var det som spökade. Men så var det inte. Min syn hade blivit sämre så det blev till att beställa nya brillor. Jag brukar beställa nya med två års mellanrum och sist jag fick nya var i mars 2007 så nu var det dags igen. Jag sa tack och gick därifrån drygt 5000 kr fattigare.
Idag regnar det och det är skönt så vi får in lite friskare luft. Jag håller på att bli tokig av allt pollen som är just nu det kliar i ögonen och rinner i näsan.
Nej nu måste jag sluta ska in i duschen sen kommer mamma och hämtar mig. Vi ska åka in till stan och handla mat sen hade hon ett ärende på Ikea det blir kul.


RSS 2.0