Trattkantareller i massor

Oj oj vad tiden rusar iväg. Fick just bli påmind om att jag sköter mitt skrivande dåligt. Ja jag vet jag hinner inte hur mycket jag än skulle vilja. Jag har så mycket att berätta och så många bilder att visa men det blir inget gjort.
Kan alla fall berätta att vi var upp till stugan i helgen. Patrik, Jennifer och jag. Grabbarna var hemma. Det var över två månader sen jag var dit så det var riktigt skönt att komma dit en sväng. Vädret var fantastiskt hela helgen, till mitt stora förtret i och för sig för jag vill ju att det ska vara kallt så jag får brassa på ordentligt med brasan. När vi kom upp i fredags så fick vi elda lite för att få upp värmen men sen var det varmt hela helgen. Patrik slängde igång en kort brasa i lördags eftermiddag men sen var det hett hela kvällen.
På lördagen fick vi besök av Fredrik med familj. Vi ville ha hjälp med en plåt vid nya väggen. Innan dom började med det åkte Emma och jag ut i skogen för att jaga lite svamp. När vi var borta hade mamma och pappa hunnit dyka upp vid stugan. Mamma kom och gjorde oss sällskap i skogen och på mindre än en timme fick vi ihop 21 kg svamp tillsammans. Helt otroligt. Vi parkerade bilen och gick längs en liten väg en bit innan vi vek av in i skogen och hann inte mer än ca 2-3 meter in så dök vi på ett ställe som vi inte kom ifrån. På promenaden tillbaka till bilen så steg vi över ännu mer svampar men dom lämnade vi så jag skulle kunna åka dit med Jennifer idag.
Idag har vi packat och fixat för att lämna stugan för den här gången. Jennifer och jag åkte till skogen igen och på 20 minuter hade vi fått ihop 6 kg till med trattisar. Efter gårdagens rensning så tyckte jag att det var nog. Jag har aldrig sett så mycket svamp på en enda gång. Nu ikväll har jag rensat svampen från idag och så har jag förvällt och ska frysa in. Jag har också sparat tre fulla brickor som jag ska torka. Jag vet inte vad som är godast egentligen??? Jag menar om man nu inte äter dom färska direkt från stekpannan. Vad tycker mina läsare, har ni någon åsikt om vad som är godast???
Tack alla för en jättetrevlig helg. <3

Fullt hus

Så har den här helgen nått sitt slut. Den har varit lite lugnare än förra helgen och jag har haft tid att sitta en del. Igår spelade Linus men det var inte bara den matchen som jag klarade av. Mitt i middagstid spelade SIBK nere i Göteborg mot Pixbo och så klart hade jag live-uppdatering från UNT. Datan stod på köksbordet så jag kunde både laga mat och höra hur det gick. Det gick lite bättre för dom stora killarna än vad det gjorde för våra små. Storvreta vann med 2-5. Nästa hemmamatch är om en vecka och då sitter vi i Fyrishov igen.
När middagen var avklarad myllrade det in grabbar i huset. Fyra extra barn hade spelkväll här, eller kväll och kväll det var snarare natt. Hörde att det hade blivit närmare fem på morgonen innan dom intog sängarna. Men sju barn till frukost var det som att rensa skåpen ordentligt. Tur att jag stannade vid tre barn säger jag bara :) Men jag tycker det är kul att dom vill komma hit så dom är välkomna igen.
Idag då? Tvättmaskinen har fått jobba lite. Vi var till mamma och pappa och fick en god middag. Hemsidan som jag håller på att jobba med är snart klar och då kommer jag att berätta var ni kan hitta den.
Och ja jag vet, jag har massa bilder från Polen som jag inte lagt ut än. Håll ut dom kommer. Det har varit lite dåligt med bilder över huvud taget och jag ska försöka bättra mig. Men inte ikväll blir det någon bild. Klockan är mycket och sängen kallar.

Innebandy

Idag var det grottan som gällde för våra killar. Det började bra med en jämn match där båda lagen fick kämpa för att slå sig fram. När sen Bälinge tog ledningen tröttnade några av våra och det blev en tråkig avslutning med gnäll och en förlorad match med 4-9. Linus hade humöret uppe och gjorde ett utav målen. Nu gäller det att ladda om till nästa sammandrabbning.

Tiden har stannat

Nu har farmor fått vandra vidare till ett bättre ställe. Vi visste sen i tisdags att nu var det nära. Jag är bara så tacksam att hon slapp ligga så länge och lida. Det känns konstigt. Vem ska nu sticka våra raggisar? Jag är ändå glad att sista samtalet inte var så länge sedan och att hon då mådde bra. Hon hade ett bra liv och kunde bo hemma i ett stort hus ända tills nu när det här hände. Nu sitter hon nog med farfar och dricker eftermiddagskaffe med en smörgås till.
Sov gott farmor vi ses igen.

Acer

En vacker skönhet har kommit i min ägo. Efter att flera kvällar och mornar i rad svurit mig ilsket röd i fejjan åkte min älskade man och köpte en ny data till mig. Den röda saken har hängt med i många år, faktiskt längst av dom alla tror jag. Men nu har den gett upp hoppet och då för att slippa höra mina ramsor med fula ord så köpte Patrik en ny till mig. Enligt killen i affären så var det den bästa av dom vi valde mellan så det får jag väl tro på. Nu kan jag äntligen sitta med en egen maskin i knät och inte behöva rätta mig efter att någon av barnens blir ledig.
Tack min älskade man för min nya leksak.

Plast

Tvätt, tvätt och tvätt. Helgen har varit tuff med mycket åkande och lite sömn. Men det har samtidigt varit kul. Mycket innebandy stod på schemat. Linus matcher söndag och lördag och så satt jag på Fyrishov i söndags kväll och tittade på när Storvreta spöade killarna från Dalen med 10-7.
Kvällarna kommer så fort när man kommer hem efter fem. Middagen ska ätas som Patrik lagat i ordning och sen är det läxor som man ska försöka hinna med.
I kväll har jag dessutom farit runt med dammtrasan lite överallt. I morgon är det tupperware igen och det känns sisådär just nu. Men säger jag ifrån så skjuter jag bara det en bit fram och då kan det vara risk att jag inte får ihop någon som kan komma hit. Snart börjar det ju dra ihop sig till förberedelser inför och jul och julklappar. Då har väl ingen råd att köpa plastburkar. Jaja det är bara att ta tjuren vid hornen, eller vad säger man?


2 -1

Igår var det stopp på turen för ett tag. Tre raka vinster med stora siffror och så en förlust igår. Motståndarlaget var Sirius och det var en hård match ända in till sista sekunden. Många avblåsningar blev det och mycket puttande var det på plan. Siffrorna är otroligt bra för det kunda ha slutat med mycket mer om vi inte hade haft målisar som var på sin vakt. En del skott från vår sida smällde bra i målstolparna också. Slutresultatet blev 2-1.
Jättebra spelat Linus du har en stolt mamma :)

Jajamen

Det blev en sen match i Gamlishallen för Linus ikväll. Det var nästan bara spel på hemmalagets planhalva. Alltså var det våra killar som stod för spelet. Jättebra passningsspel hade dom ikväll och lyckades få in bollen nio gånger i motståndarlagets mål. Slutresultatet blev 1-9 till BBK mot FBC Uppsala. Säsongen har börjat väldigt bra med tre raka vinster. I morgon är det upp med tuppen för att åka till Allianshallen och möta Sirius. Vi får se om medvinden fortsätter :)




Idol

Sitter i min ensamhet i soffan. Idol är på tv'n. Jag har ingen favorit än, eller Robin är min favvo just nu. Patrik är i stugan och ska fixa lådan till vattenpumpen innan det blir frost ordentligt. Ett barn ligger och sover, ett barn sitter uppe vid datan och det tredje barnet sitter vid datan här nere och har sällskap av två kompisar. Alltså är jag inte helt ensam utan har sällskap av fem barn utspridda i hela huset.
Nu har Uggla intagit Idolscenen. Va kort han va förresten. När man kunde jämföra med alla idoler var han en liten plutt. Eller så är alla andra jättelånga. Hehehe......
I morgon får jag sova länge sen är det innebandy senare på kvällen.


En snabbis

Har just kommit hem från jobbet och har jobbat färdigt för den här veckan. Det är ganska skönt med ledigt fredagar då man kan pyssla med annat. Då brukar tvättmaskinen gå varm och då brukar golven bli skurade. Mellan allt det där så brukar jag hinna in till stan för att fylla kylen också.
Är nu på språng att hämta Jenkan sen får vi se var vi har lust att åka. Inte så lång sväng i alla fall för maten ska göras sen är det kör ikväll. Texterna ligger i väskan och är redo att sjungas ifrån.

Det gick ju vägen

Killarna som kom igår för att lira med våra grabbar fick storstryk kan man säga. Laget heter Lamadjuret och jag tror att dom kommer från Örsundsbro. Det var nästan så man skämdes till slut och inte ville klappa händerna när det blev mål. Första två perioderna gjordes det 15 mål och i den sista perioden skottade våra killar in 14 till. Det är nästan ett i minuten. Slutresultatet blev alltså 29-4 och två utav dom målen gjorde Linus. Dessutom var han med och gjorde två assist.








Innebandy

Inser så här drygt en timme innan samling att det faktiskt är andra seriematchen för Linus. Så slarvigt att inte ha skrivit om den tidigare. Just den matchen var det Storvreta-match samtidigt och vi beslutade att jag skulle till Fyrishov och Patrik skulle åka med Linus till Märsta. Så här i efterhand inser jag att jag valde fel hall. Våra killar hade gjort en fantastisk match som slutade med seger och ett resultat på hela 2-12. Nu hoppas jag att det inte blir en till krock.
I dagens möte har jag ingen aning om hur det kommer att gå. Jag kommer inte ihåg vad resultatet varit tidigare. Vad jag kommer ihåg så var det inte förra säsongen dom hade det motståndet utan det var ännu tidigare. Jag kan ha fel, minnet kanske sviker mig menmen vi får vänta och se.

Fredagsmys

Just nu i denna sekund är det fredagsmys framför Idol. Patrik och Jennifer har kommit hem från cykelturen till affären. Linus sitter framför datan med en kompis vid datan bredvid. Robin åkte just iväg på moppen. Det är bara för mig att inse att barnen börjar bli stora och inte vill sitta och mysa i knät på mig vid tv´n längre.
Dagen har spenderas med mormor i Österbybruk där vi kikade på julmarknaden. Det finns mycket fint men det här året kom jag inte hem med en ljusstake. Inte en enda pryl alls. Bara lite glögg.

Tandläkaren

Jag fattar inte var tiden tar vägen. Jobbar gör jag som aldrig förr och det känns bra. I alla fall två år framåt har jag dagarna räddade med ett arbete att gå till sen får vi se vad som händer.
Mitt på dagen idag fick jag en liten paus då jag skjutsade Linus till tandläkaren. Allt såg bra ut, inga hål och fint borstat. Sen var det bara att åka tillbaka till eftermiddagspasset i Skuttunge. Det märks att jag börjar komma in i grupperna för nu frågar barnen mig också om det är något speciellt.
Efter middagen var det ett armband som skulle göras. A-L på jobbet ville ha ett till. Ett Storvreta-armband stod på önskelistan. I morgon tar jag med det och gör färdigt när jag vet hur långt det ska vara.

Farmor

Livet tar oväntade vändningar utan förvarning. I fredags pratade jag med farmor och då mådde hon bra. Och helt plötsligt så ligger hon på sjukhuset med vad läkarna tror är en liten stroke. Snart fyller hon 86 år. På samma dag som Robin. Jag låg och kämpade på förlossningen då släkten firade farmors 70-årsdag. Det var ju inte illa att få sitt första barnbarnsbarn på 70-årsdagen. Nu får vi hoppas att hon piggnar på sig snart och kommer hem till huset.

RSS 2.0