Äntligen

Som jag har väntat och väntat. Hur länge som helst, i flera år tror jag. Nej då skämt och sido. Igår var det ÄNTLIGEN dags för terminens första körtillfälle.
Jag hade en träff med Jenny på eftermiddagen, vi snackade en massa sen åt vi mat tillsammans innan jag gav mig iväg till Katteskolans aula. Där satt redan Mainy och väntade på mig. Till min fasa upptäckte jag att vattenflaskan var hemma. Hur skulle jag då klara av att sjunga med min hesa hals? Det var så himla kul att få se bästa Caroline på scenen igen.
Vi fick även veta terminens gästartist damdadadammmm Oskar Linnros. Ni vet han som sjunger Från och med Du.




Off to Polen

Det var några upplevelserika dagar i Polen med hela familjen Johansson/Zander/Hylvander. Jag var lite orolig innan vi kom iväg och människor som jag berättade för om resan var frågande: Varför Polen? Mitt svar blev då att: Jo, men mamma och pappa tycker det är fint där. Jag skyllde ifrån mig lite om att det inte var jag som valt detta (vilket det i och för sig inte var). Jag ifrågasatte valet själv ett par gånger och var orolig över hur det skulle bli. Vi hade bokat samma lägenhet till alla. Det betydde att vi skulle vara 11 stycken innanför en och samma dörr. I och för sig med fyra sovrum och ett stort allrum. Ett krav från mig var att våra stora pojkar skulle få dela rum och dom små inte skulle ha tillgång till det rummet. Hur skulle det gå??? Barnen i så stor åldersskillnad och alla med en egen vilja och envishet på olika plan. Och Polen......kunde det vara ett sevärt land?
Jag kan idag med stolthet säga att det var en resa värt varenda öre och jag kan med glädje i rösten säga att jag haft kul, roligt, trevligt.
Vi åkte på två utflyker. Den ena var det bara jag, Patrik, Fredrik och Emma på. Den andra dagen bar vi iväg allihopa. Mer om det tar jag längre fram då jag visar med text och bilder. 
Jag var också orolig över maten men det hade jag inte behövt. Inte för att det blev så stor variation utan vi åt middag på samma restaurang alla kvällar. Gott och otroligt billigt. Frukosten klarade vi av innan vi gick iväg för dagen. Sista dagen innan hemfärdsdagen var vi till ett stort köpcentrum. Där handlade barnen på sig en del kläder. Själv hittade jag två fina sjalar som fick följa med hem i resväskan.


Pappa på jakt efter ett bord på caféet vid flygplatsen. Inte ett dugg anande att vi var där.
Helt otroligt att alla kunde hålla tyst. Resan var ju ändå bokad sen april.


Lite paff över att se oss där och med varsin resväska på golvet.


Dom har inte riktigt samma syn på standard som oss svenskar. Men jag som är kräsen tyckte det var helt ok. Här står vi nere på innergården för att göra vår första utflykt och tjejerna vinkar ner till oss tillsammans med mormor/farmor och morfar/farfar.


Det fanns en litenliten affär en minut från oss som bara sålde såpbubblor i alla modeller. Utanför satt en såpbubblemaskin och varje gång vi gick ut så jagade alla bubblorna över hela trottoaren.


På torget hade barnen kul i ett stort huvud som dom kunde klättra in i.


Första kvällen på Yummie.

         
Dom små damerna ville åka häst och vagn.


Den vackra Maria kyrkan mitt på torget ett par minuter från oss. 
Vi var in i den men fick inte fotografera. Den var otroligt fin.

         
I den här långa byggnaden fanns det en del att köpa. En gång med småbutiker på varje sida. 



         


Klockan har dragit iväg och tröttheten börjat smyga sig på. I morgon är en annan dag som en herre brukar sjunga. Jag fortsätter med bildvisningen vid ett senare tillfälle.


Förkyld

Jag har åkt på en riktig förkylning. Halsen värker, näsan rinner och hostan sitter där den INTE ska. Det började på planet hem i lördags och har bara ökat. Gick och jobbade med feber igår. Först fyra timmar för att förbereda mat till som vi trodde ca 100-120 personer. Det visade sig att det var närmare 160 stycken. En liten paus fick vi när vi gick upp till kyrkan för att vara med på Gudstjänsten. Sen var det bråttom ner igen för att ta emot alla besökare. Även om det var mycket folk så gick det hela smidigt till. Vi såg till att det var fullt på matbordet hela tiden och till slut kunde vi också sätta oss ner för att äta lite. Senare på kvällen ville disken aldrig ta slut och när vi var klara för att åka hem så var jag helt slut i både kropp och huvud.
I morse fick jag mig en behövlig sovmorgon. Patrik fixade Jennifer och killarna hade ställt klockan själva för att traska iväg till skolan. Dom var så tysta för att dom inte skulle väcka mig. Vad dom inte visste var att jag låg och lyssnade på dom från sängen. Tänk om varje morgon kunde vara så där.
Efter en lugn frukost i min ensamhet var det tid att åka till jobbet. Förmiddagen på ett ställe och eftermiddagen på ett annat och då följde Jennifer med mig. Vi gjorde ljusstakar i cement. Riktigt kul är det så nu måste det bli av hemma med som vi har pratat om så länge.

Grattis pappa

Igår fyllde min älskade pappa 60 år. Vi firade riktigt ordentligt i flera dagar med en resa till Krakow i Polen. Med resan bokad sen flera månder överraskade vi honom och det var inte förrän i tisdags när vi alla väntade på flygplatsen som han visste att alla skulle med på resan.
Hoppas du fick en resa att ta med dig många år framåt och om jag pratar för mig själv så tycker jag att den var så lyckad.
Uppdateringen har varit usel den här veckan i brist på dator men jag har massor med bilder som jag kommer att lägga in så småningom. Och samtidigt berätta om vår resa.


Ensam

En kort dag på jobbet idag vilket var väldigt skönt. Dom första tre dagarna i veckan var väldigt långa. Den här veckan har alla grupper kommit igång så det var många nya namn att komma ihåg och mycket nytt som skulle fastna i huvudet. Jag tror att jag fixade en del i alla fall.
Efter middagen skjutsade jag och Jennifer in Patrik till tåget. Han sitter just nu på ett x2000 som tar honom till Göteborg. På fredag och lördag är det möte med Sveriges alla bilskrotare. Sent på lördag kväll kommer han hem igen. Tur att jag har alla barnen hemma så jag inte är helt ensam. Och sällskap i sängen har jag av Jennifer så det är mysigt. Nu blir det en liten skål med chips för att jag vill ha det och så enkelt är det.


Örnbloggen

Idag var det tänkt att den skulle ut i rampljuset men tyvärr blev det inte så. Det är fortfarande några små tekniska saker som inte är klara. Jag har inte fått säga något tidigare men nu är det så nära att jag kan berätta vad det är. Jag har alltså blivit kontaktad av Innebandymagzinet som frågade om jag ville börja blogga om Storvretas A-lagsherrar. Självklart tackade jag ja och har redan börjat att skriva. Inom dom närmaste dagarna kommer bloggen att komma ut till allmänheten men här ger jag er adressen för att ni ska kunna gå in och börja kika. Det ska bli riktigt roligt och som grädde på moset fick vi hem våra säsongskort för innebandysäsongen 2011/2012 idag. Det betyder att vi har våra platser klara varje match i hemma-arenan som är Fyrishov. Sen får vi hoppas att vi får ta tåget ner till Malmö i vår igen.

http://blogg.innebandymagazinet.se/ornbloggen/

Sju färger

Igår var den där igen. Bredde ut sig på himlavalvet som en jättebåge av renaste guld. Den var hel och dessutom dubbel. Dom senaste veckorna har den visat sig många gånger och ofta är den dubbel. Finns det någon form av forskning som säger vad det betyder? Eller varför den ibland är hel och dubbel? Undrar om man kan hitta en skatt vi regnbågens slut? Härom veckan ville Jennifer att vi skulle följa den och försöka hitta skatten. Ibland är den så nära så nära och ibland ser den ut att va väldigt långt borta. 
Den är otroligt vacker i all fall :)




Fast Five

En kväll tidigare i veckan såg vi Fast & Furious 5. Det var helt klart den bästa filmen av dom fem. Så himla superduper bra var den. Kvällen efter så ville jag titta på den igen. Det är så kul att dom har använt samma skådisar i alla filmer också. Och killarna (Vin Diesel och Paul Walker) i filmen kan man inte titta sig mätt på :)




Fotojobb

Har tillbringat större delen av dagen framför datan med att redigera bilder. Det är några uppdrag på gång nu så det gäller att hålla efter. Resultatet är ont i ryggen och nacken men jag har ju fått hålla på med det jag tycker om. Höfterna börjar också krångla igen och jag har ibland svårt att röra mig. Speciellt om jag sitter stilla för länge så liksom fastnar jag. Börjar man bli gammal och gaggig eller???
På kvällen åkte vi in till stan. Linus fick sina inlägg i skorna så nu kanske han slipper värken i knäna när han springer. Jennifer fick ett par nya ute-spring-skor. Sen fick Ikea sig ett besök. Några plastlådor inhandlades. Större till Jennifers tidningar och mindre till mina pysselsaker. Efter det var vi till Gränby där Linus ökade ut klädförrådet med två par byxor och en långärmad tröja.
I morgon ska jag åka till Gränby för att luncha med Sabina. Vi ska också hinna med att kika i alla nya affärer som ploppat upp som svampar i det nya stora köpcentrat. Bland annat är det Panduro Hobby som ska få ett besök av oss. Sen ska här tillverkas armband :)

Föräldramöte x 3

Först en stressig dag på jobbet sen iväg på möte med chefen och sen hem för att i ilfart fixa middagen för att hinna i tid till föräldramötet som började klockan sex. Men där hade det gått snett med informationen för mötet skulle inte börja förrän halv sju. Tokstressad som jag var så fick jag sitta och vänta ett tag innan det droppade in fler föräldrar. MEN det var inte bara jag som var där en halvtimme för tidigt. I och med det har vi nu klarat av föräldramötet för alla tre barnen. Om några veckor börjar utvecklingssamtalen i stället så det är ingen rast ingen ro här inte.

Måndag

Då var det måndag igen.
Funderingarna finns ju där. När kommer hösten? När är sommaren slut? Hur kommer vintern att bli? Dom säger att vintrarna följts åt av tre lika och stämmer det kommer vi att få en helvetets vinter igen. Hela helgen har vi haft ett fantastiskt väder. Och då är tankarna väldigt långt från vintern. Hösten får gärna smyga sig på lite försiktigt men kommer det en hemsk vinter till så blir jag galen.
Snart och det är väldigt snart kommer jag att kunna gå ut med den nya bloggen som jag ska börja skriva i. Det ska bli spännande och en riktig utmaning.

Loppis

Idag var mamma, jag och Jennifer till Fyrispark och sålde lite grejer på loppis. Hade ingen större motivation att åka men idag på morgonen kändes det bra och vi åkte med hela Volvon fullpackad med saker. Det lustiga är att man kommer dit två timmar innan det startar och redan då börjar folk riva i sakerna och ibland även in i bilen för att kolla vad man har med sig. Vi hamnade bredvid gulliga Lisbeth som är en kompis till mamma så det var roligt. När jag och brorsan var mindre var vi mycket med hennes familj. Vi hade väldigt trevligt där vi stod. En bit in på dagen kom också Emma med barnen så vi hade en minisläktträff där. Även idag gick försäljningen ihop sig. Med bordet betalt fick jag några extra slantar med mig hem.

Pysselverkstad

Idag har jag haft pysselverkstan öppen här hemma.
På förmiddagen var vi på föräldramöte för innebandyn. Det var också dags för killarna att beställa nya overaller. Väl hemma igen var det golven som skulle tas omhand. När det var klart skulle middagen förberedas och det var enchiladas som stod på menyn. Skär kyckling i tunna strimlor och krydda med tacokrydda häll på creme fraise och lite hot tacosås. Sen rullar jag in geggan i tortillabröd och låter grädda i ugnen ca 15 minuter. Sen är det KLART!!!
Medan maten stod i ugnen fick jag för mig att prova att göra ett nytt armband. Lyckoarmband med makramé. Det blev jättefint men det värsta var att jag blev av med det på en gång. Jennifer la beslag på det så jag får göra ett nytt till mig.




Helg

Den här veckan har varit hektisk. Städat och förberett nästan varje dag för att verksamheten ska kunna sätta igång nästa vecka. Städningen har varvats med en shoppingtur på Ikea för inhandling av nytt material. Idag har vi suttit och gått igenom min arbetstid och var jag ska befinna mig på vilka dagar. Det känns spännande att det startar igen och så får vi se om det är några nya föräldrar som kanske letar sig fram till vår verksamhet.
Veckans arbete är i alla fall slut för min del så nu tar jag helg :) I morgon ska det göras ärenden på stan och så har jag en klipptid på eftermiddagen. Funderar om jag ska ta av en bit på barret men jag har inte bestämt mig än. Nu när det äntligen har blivit liiite långt så ska jag väl inte ta av det igen. 
Egentligen borde jag ta tillvara på dom här fantastiska dagarna som är kvar av den förlängda sommaren. Ta mig ut i skogen med bara kameran som vän. Fast det skulle ju sitta fint med en modell också. Finns det någon frivillig???

RSS 2.0