En ny vecka

Måndag och början på en ny vecka. Precis som förra veckan på måndagen har jag ingen bil hemma. Patrik är hos tandläkaren. Det innebar en promenad att hämta Jenkan. Men jag fuskade lite för jag fick skjuts dit. Ja just det, det fick jag ju hem också. Jenkan ville åka med en komips hem och då erbjöd mamman sig att köra hem mig. Det var väl dumt så vi får ta igen det ikväll med en promenad. Det är ju ett otroligt fint väder ute. Nu skulle man ta kameran ut på en promenad. Blå himmel, solsken och en plusgrad. Inte behöver man frysa idag inte. Förmiddagen har jag ägnat åt att färdigställa två beställningar på armband och en beställning på ett namnhalsband. Bilder kommer inom kort. Jag vill ju inte avslöja ifall det är presenter.
Idag betyder det även en ny vecka med Linas matkasse. Första veckan var ok förutom broccolisoppan som var hemsk. Men vi hade tappra barn som smakade på eländet i alla fall. Den här veckan bjuder bland annat på älgfärsbiffar, currypanerad sej och sen var det bulgur i två recept. Jag har fått för mig att jag inte tycker om det så vi får väl se. Men annars ser det gott ut. Så det blir nog till att prova en tredje vecka med Lina.

Koh Phangan

Söndagen börjar lida mot sitt slut och jag tänkte berätta vad jag gjorde igår. Mamma fyllde ju år för två veckor sedan och då gav jag och Fredrik henne en hemlig present. Vi velade fram och tillbaka men bestämde till slut att vi skulle gå på bio och före det en mysig restaurang. Det är en thairestaurang på Övre Slottsgatan som heter Koh Phangan. För att överhuvud taget få en plats där så måste man boka bord minst en vecka i förväg. Den var inte så stor och med massa lysen och palmer just som jag kan tänka mig att det ser ut i Thailand. Det är ingen idé att ens försöka förklara hur det ser ut där inne man måste uppleva det på plats. Vi fick kliva upp i en trapp på en liten platå och fick ett litetlitet bord att sitta vid. Vi fick börja med en sallad som det var en jättestark dressing på men med vatten gick det bra. Rätt som det var så blev det svart i hela lokalen och så började det dundra och blinka. Varje hel och halvtimme simulerar dom ett åskoväder. Jag visste att det skulle vara så men ändå när det vart mörkt undrade jag om det var kocken som hade brassat på för fullt på spisen och att det var någon propp som hade gått. Till förrätt tog jag friterade räkor som man doppade i sweetchili sås som var jättegott. Sen tog jag nudlar med kyckling och grönsaker med krossade jordnötter. Och jag lovar att det är det godaste jag har ätit ute på hur länge som helst.  Ska ju också tala om att mamma var riktigt nervös och innan vi kom på plats försökte lura i oss att den andre hade berättat för att försöka få den hon pratade med just då att avslöja vad vi skulle göra. Men den gubben gick vi inte på. Efter den fantastiskt goda middagen gick vi ut i den mörka vinternatten och styrde våra steg ner mot Filmstaden. Mamma visste inte att vi skulle gå på bio så vi gick i lugn och ro mot ett mål som bara vi barn visste. Vi såg The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Filmen utspelar sig i Venedig och mycket kommer jag ihåg och kände igen sen vi var där för ett antal år sedan. Det är en så himla mysig stad och jag önskar jag kommer dit igen.
Det blev en mycket lyckad kväll. En kväll som kommer att vara kvar i minnet länge.

Nu är det fredagsmys

Fredag och mys i soffan. Tonåringen är i stan men väntas hem när som helst och mammas lilla prinsessa är på disco. Hon börjar bli stor nu. Tog en lång sovmorgon i morse och det var skönt. Sen hade jag ett inspirerande möte mitt på dagen som gjorde mig glad. När jag hämtat Jenkan från skolan begav vi oss till Sabina och Ebba för att leka och prata lite skit om allt och ingenting. Nu ska vi ta det lugnt i helgen och börjar i morgon med en innebandymatch hemma i vår lilla hall.

Min fina familj


Grattis Ingrid

Grattis på födelsedagen. Kommer du ihåg den här bilden??? Den är tagen på vår strand där vi åkte ner med bilen när vi var i USA i februari 2009.


Bildbomb

Hemma igen trött och mätt. Vaknade vid nio i morse. Solen sken från en näst intill klarblå himmel. Efter lite mys i soffan blev det en lätt frukost. Sen klädde vi på oss för att gå en promenad i det sköna fina vädret. Det kändes riktigt härligt men när vi kollade termometern så var det 9 minusgrader. Alltså väldigt kallt men med solen i ansiktet och lyckopirr i hela kroppen var det riktigt skönt ute. Efter promenaden packade vi in oss i bilen och åkte hem till killarna för att se om dom hade vaknat. Det hade gått jättebra för dom och dom hade skött sig exemplariskt. När vi kom hem var det kö in i duschen och sen bar det av till stan för att handla på Ikea en sväng. När det var gjort åkte vi och åt kinamat och jag hade som vanligt hela tallriken full av sushi mums. Meeeeen som vanligt åt man för mycket. Kan ju inte låta bli när det är buffé.



         




         

 



    

    


Tupplur

I morse packade vi in oss i bilen och åkte till stugan. Killarna ville vara hemma och det fick dom vara. Tur att vi har mormor och morfar som står vakt i fall något händer. Snön hade smält otroligt mycket så vi behövde inte skotta oss in den här gången. Vi började med att tända eld i vedspisen inne i köket och sen var det grillen ute på gården som vi satte fart på. Korvgrillning stod på schemat. Nu har vi hunnit med en promenad med Jesper och Rasmus och jag har hunnit med att ta en tupplur i fåtöljen. Det är så skönt att släppa allt och strunta i alla måsten. Idag längtar jag väldigt mycket till sommaren. Stora planer är på gång med altan och annat mys.

    

    

 

    


Bad Romance

Livet leker och jag är nöjd och glad. Sitter och tittar på några filmer från i söndags när vi var på Gränby och sjöng. Såååååååå himla roligt men det har jag tjatat om ett tag nu så alla vet väl att jag bara älskar detta. Ikväll är det gratis-prova-på men det ska jag inte gå på. Den riktiga starten börjar om en vecka och då blir mina torsdagkvällar uppbokade igen med körsång. Och terminens gästartist är Martin Stenmarck så kul. Är så nyfiken vilka låtar vi ska sjunga med honom. Det finns ju en del guldkorn att plocka av. I vår blir det inget Berwald för oss utan vi ska sjunga på HOVET fatta hur stort det är. Som Caroline sa senast.....-Globen nästa. Jaja vi får väl se men otroligt kul ar det i alla fall.

 




God morgon världen

Ja egentligen är det ju inte morgon längre men jag kände för att skriva det. En ny dag som jag inte har något planerat på. Eller det var det från början men nu har jag haft lite att göra. Vi ska åka och hälsa på vännerna i Vattholma ikväll och då fick jag bråttom. Sabina har beställt ett hänge och jag vill ju ha med mig det när vi ändå ska dit. Ett namnsmycke stod på önskelistan. Nu är det gjort stämplat och bankat.


Nja

Broccolisoppa.........nja inte något som står högt på önskelistan kanske. Jag blev mätt i alla fall, ja just det det var då det men nu kurrar det i magen igen. Vi gick ut hårt på en gång och tyckte det var lika bra. Alla var överrens att vi skulle ta soppan idag sen kan det bara bli bättre. Till lunch kanske det skulle vara bättre men till middag....nej inte en gång till. Men nu ser vi framåt mot dom resterande middagarna.

Linas matkasse

Idag kom det som vi väntat och funderat på ett tag. Med brist på inspiration och samma och samma recept som man kör jämt var det här en bra lösning. Lina som sätter ihop kassen är dietist så det är nyttigt också. Har hört många som är nöjd med kassen så vi ska prova en vecka får vi se. Men det är en stor chansning för oss. Kassen innehåller mat till fem måltider för fyra vuxna personer och vi är ju fem i familjen. Jag hoppas att det kommer lite nya tips på matlagning och att det i alla fall är något som faller alla i smaken.


Alla ville vara med och läsa receptet.


Mycket grönsaker blir det framöver.


Festdag

Mycket stod på schemat idag. Vaknade och åt frukost som vanligt sen var det dags att göra sig i ordning för att åka till stan. Kören skulle samlas på Gränby Centrum för att ta emot priset som vi vann i samband med julkörskampen i december. Redan en halvtimme före utsatt tid var det mycket folk på plats. Caroline och Heinz var också på plats. Allt fler folk intog sina platser och Caroline testade mikrofonen som inte fungerade direkt. Vi fick börja uppsjungningen utan att höra vad hon sa och det är väl tur att vi vet vad vi ska göra. Till slut tjöt det till i hela Gränby när ljudet kom igång. En liten sång att värma upp med sen var vi igång. Grottan var även på plats för att ta emot priset som vi skänkte till deras verksamhet för att hjälpa dom hemlösa i Uppsala. Som vanligt var det fantastiskt roligt att sjunga och alltid lika roligt att träffa Caroline igen efter ledigheten.
Tack Patrik, Robin , Linus, Jennifer, mamma, pappa för att ni kom och lyssnade och ville dela min glädje som jag tycker det är att sjunga.


Mikrofonproblem



Prisutdelning


Checken på 20000 kronor.



Många människor både i kören och i publiken.


Efter framträdandet var det tid att åka och gratta mamma som fyller år idag. 57 år rena ungdomen. Vi blev bjudna på en jättegod köttfärspaj med sallad. Sen blev det fika med glass. Fredrik och jag har knåpat ihop en överraskning som hon inte får veta förrän om två veckor. Så vi håller henne på halster ett tag till. Ja mamma, jag vet att du är nyfiken men du kan glömma att vi kommer att berätta något du får helt enkelt ge dig till tåls.  
Tack alla för en trevlig dag.

    

Bästaste mamma och pappa som bara ÄLSKAR att jag springer runt med kameran.

         


Emma som jag lyckats fånga på bild UTAN att hon blundar.

    

Mormor och farmor.

 

    

Pappa hade fixat SMÅ glasspinnar till barnen.

 


Lille Rex ville smaka glass av Ida.


Grattis mamma

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år......hurra, hurra, hurra, hurra. Vi kommer på eftermiddagen och firar dig. Många kramar från mig och familjen.


Innebandy x 2

Idag har vi varit och tittat på innebandy i flera omgångar. Först var det Linus som spelade på hemmaplan mot Bälinge. Det gick alldeles lysande för killarna. Dom vann med 4-2. Linus gjorde två mål idag så det var en mycket stolt mamma och pappa. (Kom på att jag glömt att skriva om matchen förra helgen men den gick i alla fall oxå bra och då gjorde Linus två mål då med) Sen var det hem för en snabblunch som gällde. Efter det bar det av till Fyrishov för att titta på dom stora grabbarna. Det var Storvreta mot Sirius som spelade. Jäklar vilken strid det var om bollen. Det var hetsigt både nere på plan och uppe på läktaren.Det var kul att vara på plats och så vann det rätta laget också som var Storvreta. Det rätta laget i kväll alla fall  ;)



Storvreta glada efter ett mål.

Diskussion om upplägget.

 


Seger!!!!!!


Fyllda pannkakor

Jag har totalt glömt bort att fira bloggen som fyllde två år i tisdags. Jag är glad att den finns och hoppas några till tycker det. Nog om detta.
Uppe med tuppen i morse och gjorde sällskap med Patrik till jobbet, men först lämnade vi barnen i skolan. Vi har bara en bil nu igen så jag följer med på morgonen och hämtar honom på eftermiddagen. Struligt värre men vi kanske får ordning på den andra bilen snart förhoppningsvis.
Sen var det till att åka hem och göra mig i ordning för en runda på stan med Sabina. Lika trevligt som vanligt. Mycket att prata om och så fick jag med mig några kassar hem med bland annat byxor till Linus och lite pyssel som Jenkan och jag hållt på med i eftermiddag.
Sen ringde mamma och bjöd på mat. Fyllda pannkakor som jag aldrig gjort men det är ju hur gott som helst. Det tyckte dom andra också så nu blir det att steka pannkakor och fylla dom någon dag. Det är ju så lätt att göra också. Längsta tiden är väl att steka dom rackarna först. Tack snälla mamma för maten. Ja ok pappa också så klart. Kramisar.
I morgon väntar en ny runda till stan den här gången för att handla mat. Inte roligt men det måste göras.

Halv åtta hos mig

Vi kom hem i lagom tid för att sätta oss ner i soffan och titta på tv´n. Jag höll på att frysa ena tummen av mig men som tur var gick vi in i affären på vägen och då fick den komma in i värmen lite.
Halv åtta hos mig. Det är ett ganska roligt program. Matlagningstv är aldrig fel då man kan få många bra tips och nyheter. Jag tycker man alltid (eller för det mesta i alla fall) kör samma spår och samma recept hela tiden. Hurra för nyheter på middagsbordet.

Isgata

Inne i värmen efter en halkig promenad. Idag har jag tillbringat dagen inne framför datan. Satte in en stek i ugnen som skötte sig själv. Tog tag i lite bilder som jag lovat och dom ser ni i inlägget före det här. Patrik var ut i garaget efter maten och tittade till Saaben inför besiktningen på onsdag. Bytte några lampor och spände handbromsen. Tack snälla. När det var fixat tog vi oss ut på en promenad i halkan. Det gick ganska bra förutom att Jenkan ville ha mina stavar men där gick hon bet. Nästa gång vi går ut får hon ta sina skidstavar om hon vill ha stavar att gå med. Det är en plusgrad ute men det blåser och viner runt öronen. Tur att jag kunde dra ner mössan ordentligt. Nu kan jag med gott samvete sitta i soffan framför tv´n ikväll och bara vara.

Prinsessa eller häxa

För LÄNGE sedan lovade jag bilder från Jenkans och min photoshoot när hon var häxa i skolan men det hände mycket då så det blev liksom inte av. Men nu kommer dom. Min lilla prinsesshäxa.











Töväder

Känner ingen kraft eller ork att göra något. Jag är förkyld som tusan och bara sover känns det som. Huvudet spränger, bihålorna spränger och näsan rinner. Det finns inget som är roligt nu.
Idag är det söndag och barnen är lediga i morgon också. Sen börjar deras allvar och jag önskar det blev allvar för mig också snart. Men jag kan ju inte göra annat än att söka massa jobb och hoppas på det bästa.
Snön håller på att försvinna. Vill jag det nu. Ja kanske det. Det är fint med snö men nu räcker det. Väntar på våren. Med den alldeles lagoma värmen som kommer innan sommarens heta luft som jag inte tycker om.


Oskar Linnros

Här är klippet på Oskar när han var till oss i kören. Jag filmade med kameran.


Hemma igen

Igår packade vi ihop och åkte hem. Vi skulle stanna till idag men tog beslutet att åka igår då vi ville slippa trafiken som troligtvis skulle vara idag. Röd dag plus långhelg plus stugbyte rimmade illa tyckte vi. Det skulle visa sig vara rätt beslut för idag har det snöat som bara den.
Vi har hunnit med mycket på dagen. Först kom Fredrik för att meka med sin bil sen kom mamma och pappa. När dom åkt packade vi ihop oss och åkte till Fredrik med familj för att titta på nya köket och så blev vi bjudna på middag. Tack så mycket det var gott.
Ja just det vi har ju hunnit med att riva pepperkakshuset oxå. Det var Jenkan som fick vara bulldoser. Hon tog i så det flög pepperkaksbitar över hela köksbordet och ner på golvet. Sen fick bitarna vara kakor till fikat.





Snö, snö, snö

Idag var det bara snö så långt ögat når när vi drog upp persiennen. Stora fina flingor som sakta dalade ner över husen och backen. Efter en lugn frukost var dags att ta på sig skidorna igen och bege sig ut mot liften. Jag hade min vilodag igår så jag var pigg och utvilad. Väl ute i backen så dalade inte snöflingorna lika fint längre. Det blev några svängar men det bet ordentligt i kinderna så jag och grabbarna åkte hem ganska omgående. Vi kom ut en stund i alla fall och kämpade oss till backen och nerför ett antal gånger och sen gick vi hem. Alltså mer motion än vad jag brukar göra på flera veckor på en enda dag. Väl inne i stugan klev jag in i duschen och försökte återfå lite värme. Efter det gick jag och la mig i sängen för att spana om Jennifer och Patrik var på väg hem. Från vårat sovrumsfönster ser jag avstigningen på närmsta liften och sen går vi en kort bit till ytterdörren. Nu är lunchen avklarad soppa och fralla. Gott. Snart ska jag ut med soporna och dom andra ska ut i skidbacken igen. Ikväll är det kvällsåkning som gäller får se om jag ska ut eller om jag tar och börjar förbereda för hemfärden. Det är mycket som ska städas och många prylar som ska plockas ihop.

Vilodag

Vaknade med världens värk i ryggen. Visste väl att det skulle bli så men det är så roligt att åka skidor. Nu tar jag en vilodag idag så jag kan ut i backarna i morgon igen.
Igår var det full fart nästa hela dagen. Vi var ut i backen efter fukost sen åt vi en tidig middag för att utnyttja kvällsåkningen. Det är lite mysigt att åka när det är mörkt ute och bara lamporna lyser upp backen.
Men några som inte ger sig är Jenkan och Linus. Patrik blir ju tvungen att åka med men jag tror att han är bra trött också. Fick ett sms nyss av dom i backen och då har dom tagit sig ända bort till Lindvallen med diverse liftar både på platten och uppför. Dom var högst upp i snögubbebacken. Alldeles snart kommer dom nog hem för lite fika.
Nästa år blir det nog Lindvallen för där finns det mer variation av backar. Vi har varit där många år tidigare så det ska bli skoj. Enda minuset där är att det är så mycket mer folk. Här är det ingen kö i liftarna tex. Och inte behöver man väja i backarna heller. Men i Lindvallen tar man drive in på skidorna till Mc Donalds. Det är skoj. Jaja vi får väl se om det blir någon resa överhuvudtaget. Men alla barnen tycker det är kul med skidor till och med Robin åker som sjutton i backarna. Nu är dom ju så stora att vi gör sällskap hela familjen och det är kvalitetstid av högsta rang.
Nej nu ska jag börja värma glöggen för snart har jag nog huset fullt av trötta och kalla skidåkare.

Jag åker skidor

Idag var till och med jag upp i skidbacken och åkte utför. Jag och Robin hade inte hyrt utrustning hemifrån men vi blev lite sugna på att åka i alla fall. När dom andra gick iväg gick vi efter till skidshoppen och hyrde vi me. Vi skulle överraska dom i backen och det gjorde vi med besked. Patrik trodde aldrig att jag skulle sätta på mig ett par skidor igen men tji fick han. Jag hade mina förhoppningar att jag skulle glida nerför backen lika bra som jag gjorde för längesen men kom att tänka på att jag blir ju inte yngre eller smidigare direkt. Med dom tankarna satte jag på mig pjäxorna och min skadade fot gjorde sig genast påmind. Men skam den som ger sig. Jag gled iväg och så skönt det var att susa ner för (den gröna) backen. Det kändes precis som förr lika snabb och smidig. Eller långsam och säker kanske. I alla fall så var det så himla kul att svischa nerför backarna igen.


Så här fint var det innan vi gick ut i backen.


På eftermiddagen såg det ut som det brann uppe på berget.




1 januari 2011

Dag ett på ett nytt år. Det är den första januari tvåtusenelva. Igår blev det ett lugnt firande. Vi åt en trerättersmiddag här hemma. Sen blev det Grevinnan och Betjänten. Har sett den så många gånger att den inte är rolig längre men barnen skrattade hjärtligt åt snubbelpellen. Innan tolvslaget hade vi några skidhjältar som hade somnat. Jag själv vaknade av alla smällar och tog fram kameran. Alla bilder är tagna inomhus för jag orkade inte klä på mig och gå ut. Och utan stativ för det fick vara hemma på grund av platsbrist i bilen på väg upp. Är ganska nöjd ändå med bilderna så här kommer några.





RSS 2.0