Bra där :)

Trodde att den skulle komma tidigare men jag fick lägga in en liten pik först. Min största kommentator, ja förutom mamma då. Jag ville hålla dig lite på halster först men det är klart du ska ha en liten bild. Jag har sparat den för jag visste ju att det skulle komma en kommentar så småningom.
Varsågod min vän titta och njut.

Ps du får stå ut med en liten Joel i bakgrunden ;)



Storvreta 8 - Umeå City 3

Det var väldigt skönt att dimpa ner i soffan hemma igår efter en lång biltur. Vi hann lagom hem för att packa upp lite och sätta igång en tvättmaskin innan melodifestivalen började. Det var ju inte helt illa heller att dom bästa låtarna gick vidare till Globen och finalen. Det var rätt åt den där Perelli att hon åkte ut tycker jag. Hon ska inte komma och tro att hon är bäst jämt. Jennifer och jag tyckte att Danny var bäst.
I morse fick jag sovmorgon och gissa om jag hade det mysigt i min säng med mitt täcke. Jag skulle kunna ha en sportlovsvecka till med sovmornar i min säng.
På eftermiddagen var vi till stan en sväng. Lite handlat blev det och sen vidare till Fyrishov för att titta på när Storvreta spöade skiten ur Umeå City. Vår favorit var skadad och spelade inte hela matchen men han hoppade in lite på slutet. Vilken tur för Jennifers skull. Ja, och min med så klart :) Nu är det bara en hemmamatch kvar innan slutspelet. Och sen tar vi tåget ner till Malmö igen...... Kan vi hoppas i alla fall.

Viktor Klintsten :)

 

Henrik Stenberg :)

 

The one and only, Hannes Öhman :)



Det brinner

Efter skidturen på eftermiddagen tog vi en tur till Mc Donalds som ligger i Lindvallen. Jag har lagat mat varje dag både lunch och middag så det var skönt att slippa det för en gång. Efter maten åkte vi ner till Stadiumbutiken för att byta Robins väska som han köpte i söndags. Ena dragkedjan krånglade. Jag hade inte kvittot kvar men det ordnade sig i alla fall. Man har ju talets gåva...... På väg hem lyste himlen alldeles orange och det såg ut som att det brann uppe på fjället. Då åkte iPhonen fram igen. Det blir ju inte helt perfekta bilder men tillräckligt bra för att vara i mina ögon.
I morgon åker vi hem. Jag packar och städar medan dom andra åker skidor. Det är skönt att komma hem och ha en hel dag hemma innan jobbet och skolan börjar. Och åker vi i morgon så slipper vi bytes dagen på söndag då jag tror det blir mycket bilar på vägarna.

Tittar man riktigt noga så ser man lyset i våra backar :)



Tandådalens fjällkyrka

Det är faktiskt lite skandal men kameran har inte varit uppe ur väskan mycket den här veckan. Det har varit iPhonen som jag tagit bilder med. Det duger alldeles utmärkt. Jag har varit ute på långa promenader varje dag då jag inte stått på skidorna men inte haft den med mig. En enda dag fick den hänga med mig ut. Det var i tisdags när vädret var som bäst. Jag gick ut från området och bland annat besökte jag Tandådalens fjällkyrka. Den var liten och fin och jag tog mig lite tid att sitta och samla mina tankar. När jag gick ut därifrån var jag stark och glad.
Några bilder kan jag väl bjuda på så här kommer dom.

 

 

 

 



En prinsessa

Tidigt i morse klockan 04:26 fick prins Daniel och kronprinsessan Victoria en liten prinsessa. Hon var 51 cm  lång och vägde 3280 gr. Självklart vill jag som alla andra gratulera till den lilla. Den lillas framtid är för länge sen utstakad och jag kan tycka att det är lite läskigt. Tänk att inte kunna gå ett enda steg utan att vara iakttagen och inte kunna gå någonstans utan livvakter. Snacka om att inte kunna göra vad man själv vill. Jag vet inte om jag skulle vilja byta med någon av dom.



Auschwitz-Birkenau

En utav utflykerna när vi var till Polen var till det ökända koncentrations- och förintelseläger. Ca 6 miljoner judar dog här. Det var en upplevelse som jag inte velat vara utan men det gjorde mig så illamående att det var i så stor utsträckning och att allt var så medvetet. Man måste nästan berätta och förklara i tal vad det var vi upplevde på plats för det är omöjligt att försöka beskriva med text allt som vi fick veta. Jag ska göra ett försök att i LITEN utsträckning med bilder och kort text berätta om det där hemska stället. Jag var glad att vi tog beslutet med att lämna alla barn hemma.


Här står gänget på vår innegård och väntar på taxin.



Vi fick mottagare med hörlurar för att höra bättre vad vår guide sa. Det underlättade mycket då väldigt många grupper var i området och i husen samtidigt. Det var bara att alla i vår grupp rattade in samma kanal så var vi igång.

 

Ingången till Auschwitz.

 

Överallt vart man än såg var det taggtråd och vakttorn.

 

Dom hade sparat en gaskammare för visning som vi fick gå in i. Vi blev beordrade att gå i tystnad för att hedra offren. Först kom man till ett litet rum där alla fick duscha sen vidare till kammaren där dom gasades ihjäl. Där var det hål i taket där man släppte ner pellets som blev till gas. Nästa rum var det flera ugnar på rad där man la upp kropparna på vagnar som skjutsades in i ugnen.

På kvällen hade jag bestämt att jag skulle bada. Problemet var att vi hade en kakelugn i badrummet. När jag låg i badet såg jag bara dom där stackars människorna som först fick göra sig rena och gasas ihjäl för att sen brännas. Det blev ett väldigt kort bad för min del.

 

Ingången till Birkenau där tågen rullade in med fångar. Redan där vid plattformen sorterades judarna ut. Dom gamla, sjuka och små barn fick gå direkt till gaskammaren för dom hade man inte användning av.

 

I stallar som var gjorda för 40 hästar kunde det sova 400 stycken. Sängarna var sneda fär att det skulle få plats med flera människor. Det kunde ligga upp till 6 stycken på varje säng. Toalettbesöken var inte tal om att få göra i fred utan där gällde det att inte vara blyg.

 

Jag är som sagt väldigt glad att jag sett det där hemska stället. En dag skulle jag vilja åka tillbaka dit och visa barnen. Det var en upplevelse som jag fortfarande mår illa av men väldigt nyttigt att ha sett.

 


Slarvig

Jag har väntat alldeles för länge med att tömma mina minnsekort. Jag har två stycken som sitter i kameran och dom fylls på mer och mer. Egentligen ska man ha små kort så det inte kan sparas så många bilder i det. Men men jag tog med mig dom hit till fjällen för att ha något att göra om jag inte var ute i backen en dag. Och nu har jag suttit med korten ett bra tag. Det ena är tomt nu och det andra har påbörjats. Det var bilder ända från julen och då kan ni tänka er hur mycket det fanns på dom. Vid varje innebandymatch tar jag väl sisådär ca 300 bilder också och sen ska dom väljas ut för att lägga upp på Örnbloggen. Vaför inte bara kasta dom som jag inte använder på en gång så det inte behöver bli så här? Ja det är ju frågan.

Hittade en fin bild på lille Rex.



Tandådalen

Första dagen i backen och inga brutna ben än så länge. Till och med jag susade utför backarna. Solen har varit framme idag men på toppen blåste det så mina kinder är helt röda. Det var inte helt skönt kan jag lova. Efter lunchen stannade jag hemma med Robin medan dom andra åkte en sväng till. När dom hade gett sig av promenerade vi till affären. Det finns diskmaskin här men vi behövde diskmaskinstabletter till den. Jag skulle ta med hemifrån men glömde bort det i all hast. Det värsta är att man äter lite gottigottgott här så även om man rör sig mycket kommer det väl inte att visa sig på vågen är jag rädd. Jag ska minska mig det har jag gett mig tusan på men hur lång tid det tar är det ingen som vet.


Kalas och packning

Klockan har hunnit bli 01:27 och jag sitter fortfarande uppe och surfar runt på datan. Borde gå och lägga mig men vet hur det kommer att bli. Snurra runt, runt och inte kan sova. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att slappna av när man ska åka bort eller göra något. För några timmar sen mådde jag illa också men vet exakt vad det beror på. Tankarna snurrar över packningen. Som om det är i världens ände man ska åka till. Nej inte direkt utan dit vi ska finns det faktiskt affärer om vi skulle glömma något. Så det så........ Vädret då? Hur kommer det att vara? Det är ju lite stormvarning. Hoppas att det värsta har gått över till i morgon så vi kan komma fram i skaplig tid. Nej nu väntar sängen, jag ska bara.......
Tala om att vi varit och grattat Fredrik idag. Först sova länge sen innebandy och sen kalas. Vi blev bjudna på mat och fika med tårta. Det är så svårt att köpa något och inte har han önskat sig något heller. Det fick bli en barnfri sushikväll med oss längre fram. Jag tror det uppskattas mycket i stället för att köpa något som blir liggande. Både att vara barnfri och vårat trevliga sällskap. Eller hur Fredrik???
Nej nu är det verkligen sängen som gäller. Skriver igen när vi kommit upp till fjällen.

Fredrik 36 år

Grattis kära bror på födelsedagen. Hoppas du får en riktigt bra dag och lova att du spar lite tårta till oss när vi kommer i morgon.
Kramar från syrran :)



Ögonblick som förändrar livet

Igår var jag och mamma till Lötenkyrkan. Vi hade bokat plats för att lyssna på Annika Östberg. Hon flyttade till USA med sin mamma när hon var 11 år och vid 13 rymde hon hemifrån. Hon drogs med in i droger, prostitution och olaglig handel med falska checkar. Hon var med vid två mord men höll inte i vapnet. Hon satt i amerikanskt fängelse i 28 år innan hon flyttades till Sverige. Där satt hon 2 år på Hinseberg innan hon i maj 2011 blev helt fri.
Jag tycker såna här historier är fascinerande och i min bokhylla finns det flera böcker med liknade öden. Det är så långt ifrån min verklighet man kan komma. Jag köpte med mig Annikas bok hem och fick den signerad till mig. Nu ska jag bara avsluta boken jag håller på med så jag får börja med den här.

Alla hjärtans dag

Jag vill ge en bamsekram till min älskade familj, till mamma och pappa och till bror med familj och till mormor på alla hjärtans dag. Jag är så glad att jag har er nära mig.



Gäst-pass

Igår var det Storvreta match. Killarna var in tidigare och tränade så Jennifer och jag tod bussen in för att bara ha en bil inne i stan. Det var tvsändning igår igen så jag ville ta plats tidigt nere vid sargen. Problemet var att jag inte kunde låta Jennifer sitta själv på läktaren. Jag frågade därför om hon kunde sitta med mig en stund till Patrik skulle komma. Det var inga problem och hon var riktigt stolt när hon fick ett gäst-pass att hänga om halsen. Hon satt och höll i det hela tiden och kunde sitta och titta på killarna på nära håll medan dom värmde upp. När sen matchen började så fick hon gå upp på läktaren. Det är lite farligt nära spelet man sitter och skulle det vara fajt och man får en spelare i knät skulle det inte var så roligt.
Mammas lilla hjärta, det var så roligt att se henne så stolt.



Wilma

I fredags hade jag lilla Wilma här hemma för en visit i studion. Jag basunerade ut på FB att jag ville ha lite modeller och det lockade hit den lilla busiga tjejen. Vi började med fika så hon fick vänja sig vid mig en stund. Det var ju ett tag sen hon var här. Det gick i alla fall jättebra att ta kort så nu finns det några till bilder att lägga upp på hemsidan www.photobypyzen.com


 



Lager 157

Tjoho bara en jobbdag kvar på den här veckan. I morgon är det bara ett personalmöte sedan hemgång. Idag hade en mamma på öppet hus en så himla fin tröja så jag måste nog ta mig till stan på fredag tror jag. På Lager 157 hade hon hittat den.
Gåbandet på hemmaplan har fått ännu en användare. Det känns bra.

Minusgrader

I natt hade grabbarna gäster på övervåningen. Det innebar tre extra barn vid frukostbordet i morse. Dom var tysta och lugna ända till strax före sju i morse så då skickade jag ett sms och bad dom sova en stund. Jag tror det inte dröjde många sekunder innan det var helt tyst där uppe. Men efter tre timmars sömn var det full fart igen. Vid tolv hade jag sagt att dom skulle fara hem för då bar det upp till stugan för lite avkoppling. Redan vid tre åt vi middag och sen blev det en tur runt området och satan så kallt det var. Nu håller vi på att vänta ihjäl oss till melodifestivalen ska börja. Det blev lite fel tidsrytm när vi åt middag så tidigt. Men hungriga lär vi inte bli för vi har laddat med chips, ostbågar och så ska vi göra grönsaksstavar.



Pirayor

Idag har det varit en riktig mysdag igen. Började med att skjutsa barnen till skolan då Patrik började jobba en timme tidigare än vanligt. Sen bar det av till stan för att träffa Sabina. Gränby var målet. Vi hade bokat en tid på Uppsala Spa & Skönhetsvård. Vi hade hittat ett erbjudande i en tidning om fiskspa där man kunde gå två och betala för en. Vi var ju tvungna att prova på vad det var för något. Det var lite läskigt till en början men sen var det bara skönt. Det kittlade och bubblade på fötterna och upp längs med benen. En halvtimme i plurret och en kopp te senare var vi på g i affärerna och innan vi gick hem blev det sushi till lunch.
Tack för sällskapet idag snart är vi där igen :)



Gravid

Idag har jag fått använda min studio på riktigt. Ett beställningsjobb på en fin mage. Det var så kul att det äntligen blev av att fotografera en gravidmage. En gravidmagen som inte var så stor än men helt klart en fin rund kula. Jag visar en bild så länge men det kommer flera när jag vet vilka jag får använda.
Tack så jättemycket för att du kom hit till mig.



#14

Borde ha gått i säng för länge sedan men nu är ena bloggen klar så jag skriver ett inlägg här med när jag ändå har ångan uppe.
Ja vad säger man. Världsklass och utklassning var det i matchen igår. Vi var till Stockholm för att heja fram superligakillarna i Storvreta. Jag och Jennifer hade våra otroligt snygga röda Storvretatröjor på oss. Och självklart det bästa numret på dom. Jaha vill ni veta??? 14 så klart....... Det kanske finns delad meningar om det men för oss är det bästa numret. Bakom oss satt två stycken som också hejade på "rätt lag" men sen var vi rätt ensamma på vår sida om läktaren. På motsatta sida hade vi hela klacken med oss som rest dit med buss och det roligaste var att dom lät mycket mer än vad alla andra på läktaren gjorde. Härligt att bortalaget får mer stöd på läktaren än vad hemmakillarna fick. Storvinst fick killarna med sig hem också 5-11.
Tack familjen Mattsson/Åkerman för sällskapet.

Orkar inte lägga ut bilderna här också så ni får gå in på länken och kika.

http://blogg.innebandymagazinet.se/ornbloggen/2012/01/31/caperiotaby-storvreta-matchbilder/


RSS 2.0