This Is It

En fullsatt salong. Ridåerna är öppna. Reklamfilmen rullar. En man från UNT går runt och intervjuar människor som sitter i raderna. Ridåerna går ihop. På varsin sida i gångarna kommer det två människor som håller ett tänt ljus. Allting tystnar. Båda möts längst ner framför filmduken. Efter några sekunder släcker dom ljusen samtidigt. Allting blir svart. Ridåerna öppnas igen. Där står åtta stycken tjejer. Det strömmar ut musik i högtalarna. Tjejerna börjar dansa. I en mix av låtar står dom och dansar i takt. Redan där har jag gåshud över hela kroppen. Efter flera minuter är det dags. Inledningen på filmen eller dokumentären som vi väntat på. Det blev en fantastisk kväll för mamma och mig. Filmen var som vi tänkt oss väldigt bra. Tack mamma för ditt sällskap det var trevligt.




Girlpower

Har just kommit hem efter en natt i stugan. Det var jag och Jennifer och mamma som åkte upp dit för att vila och bara vara. Det var jättemysigt att vara där bara vi tjejer. Det blev lite mörkt eller svart på kvällen men det gick bra. Det finns inga gatlyktor där så det blir verkligen becksvart. Vi hade packat med oss så mycket mat så när vi gick och la oss igårkväll var vi så mätta att jag trodde magen skulle sprängas. Vi hann ju nästan inte andas mellan allt vi stoppade i oss. Vi tog en promenad och så provade vi lövkastning.



    



    


Bilmässa

I söndags var vi till Stockholm för att titta på bilar. Det var jag, Patrik, Robin och Jennifer som åkte. Linus ville vara hemma och titta på innebandy. När vi kom dit mötte vi upp Rasmus och Jesper som också var sugna att titta på bilar. Det var inte så imponerande några bilar och svindyrt att komma in. Vi har varit på samma mässa tidigare men då har det varit mycket större. Vi fick i alla fall en tur till storstan och det var trevligt. När vi var klara åkte vi med Jesper och Rasmus hem för en fika. Det var även tänkt att Robin skulle stanna kvar där i några dagar men nu blev det så att vi fick Rasmus med oss hem i stället.
   
         

         

    

 


Båtupptagning

Efter innebandyn och Patriks jobb i lördags var vi upp till stugan för att ta upp båten. Den gamla båten tog Patrik upp förra helgen men när han skulle ta upp den nya så var den för stor för vår båtkärra. Det blev till att köpa en ny kärra. Eftersom båten ska stå på kärra hela vintern så gick det inte att hyra. Men pengar är väl till för att rulla eller hur?? Efter många vändor upp och ner i vattnet och justering av hjul hit och dit fick vi på båten på kärran och kunde bege oss hemåt. Saknade faktiskt att sova över i stugan. Dom senaste två helgerna har det bara varit Patrik som har åkt upp med två eller ett utav barnen. Eftersom Linus har haft innebandy har jag stannat hemma med honom.


    

    

    


Vinst x 2

Igår lördag så var det dags att spela innebandy för Linus igen. I hans serie var det två matcher på samma dag. Eftersom det är så många killar så har dom två lag. Alltså en match för varje lag. Det vara tänkt att Linus skulle spela kl 11 med samling kl 10:15. Men i fredags ringde tränaren och frågade om han kunde vara med på den tidigare matchen. Så det var att pallra sig upp till samlingen som skulle vara kl 8:15. Jösses vad trögt det var att gå upp så tidigt en lördag. Det slutade i alla fall bra. I den första matchen vann killarna med 4-2 och i nästa vann dom med 7-1. Det var ju tur att båda var på hemmaplan så vi slapp åka. Nu tror jag att det är två helger till nästa match men jag är inte säker.

En Prinsessa


 


Tillbaka till sängen

Sitter och kollar lite nyheter så här på morgonen. Jag har just vinkat hej då till barnen och mannen i mitt liv för sina respektive sysslor. Idag är det fredag så barnen kommer hem tidigt från skolan. Robin slutar redan vid halv tolv så då ska jag hämta honom . Sen är det Jenkans tur 12:40 och Linus ska med en kompis hem så honom hämtar jag vid fem i eftermiddag. Idag är det en vilodag för mig. Vaknade i morse igen med huvudvärk. Jag vet inte vad det är som spökar nu, det finns lite att välja på. Jag gjorde veckohandlingen igår så det behöver jag inte idag. Jag har förresten fotat lite så det kommer jag att lägga ut i eftermiddag. Men nu ska jag gå och krypa ner i sängen igen. Jag har lovat mig själv att sova ett tag till få se om det blir bättre i huvudet.

Saknaden av bilder

Kom på att det har blivit dåligt med bilder i inläggen nu men jag lovar att jag ska bättra mig. Har varit trött flera kvällar men jag ska ta tag i PS och trixa lite med bilder som jag har. Det är kul att leka och komma på nya saker man kan göra. Sen är det dags att ta sig ut och fota snart igen det var länge sen sist.

091021

Sprängande huvudvärk, spända muskler och trötta ben. Sitter och väntar på att jag ska börja med maten. Det ska bli köttbullar och stuvade makaroner. Inte min favoriträtt direkt men det duger att tugga i sig när man är hungrig och trött. Idag har Jennifer varit hemma, hon var trött i morse när hon vaknade och så skulle hon till läkaren. Efter en tallrik nudlar tyckte hon att jag kunde skjutsa henne till skolan men då hade jag redan ringt och sjukanmält henne så det var för sent. Vid elva åkte vi in till stan för att besöka läkaren. Det gick bra hon var duktig så nu väntar svar från barnläkaren.
Vi hann även med en sväng på Gränby, Jenkan skulle få välja något i leksaksaffären för hon var duktig. Jag köpte mig ett par stövlar som jag ska prova ordentigt hemma innan jag bestämmer sig.
Ikväll är det tv-kväll det är ju "Bonde söker fru". I morgon är det kören igen och jag längtar redan dit.

091018

Mätt i magen och lugn i själen. Så var det söndag igen och en vecka till har gått på hösten 2009. Igår var Jennifer och jag hemma själva så efter maten bjöd vi över Jenny för en tjejkväll. Vi började med att göra smycken. Sen blev det Körslaget och efter det filmen "Wild Hogs" som är en rolig film med mycket humor.
Idag var vi i kyrkan för att lyssna på Jennifer som hade övat in en musikal på miniorerna. Det var stämningsfullt och vackert. Det är en härlig akustik i kyrkan så det lät bra när alla barn sjöng sina sånger. När det var slut i kyrkan följde mamma och mormor med hem för att fika innan dom åkte vidare.
Efter kyrkan åkte vi till stan och handlade finstövlar till Jennifer. Äntligen fick hon stövlar som hon ville ha. Även Patrik hittade ett par skor som var jättesnygga.
Just nu sitter jag och väntar på att "Ensam mamma söker" ska ta slut så vi kan titta från början på inspelningen. Vi har nämligen varit in till stan och käkat kinabuffé tillsammans med Sabina, Freddan och barnen. Det var trevligt att träffas över en bit mat. Snart bär det av med båt tillsammans med dom men då åker vi utan barnen.
Nej nu är klockan över nio och programmet har slutat så nu ska vi titta på det från början.
God Natt vi ses en annan dag

Yes

Idag var det åter dags att ta plats i innebandyhallen. Linus var uppe sent igår och var inte alls sugen på att spela men jag tvingar ner honom. Vi tar bilen ner dit och medan Linus går och byter om sitter jag och titta på pojkar -00 som har match före oss. Sen är det vår tur att kliva in på planen. Domaren blåser, vi vinner bollen och PANG så sätter Linus bollen i krysset 47 sekunder in i matchen. Det slutar oavgjort 3-3 vilket är toppenbra för det var ett tufft lag vi mötte idag.

Idol

Tårar som rinner......
Jag kan inte förstå att det ska vara så. Igår var det Michael Jackson-tema på Idol. Jag tycker han är bra och när jag hör vissa låtar kan jag inte hjälpa att tårarna rinner hela tiden. Sååå himla vackra. Tove som igår fick dålig kritik men som sjöng en helt underbar låt "Will You Be There".
Sen var det bra gung i Eddie som sjöng "They Don´t Care About Us." Jag skulle kunna räkna upp alla låtar för dom hade verkligen plockat ut många utav Guldkornen.  Efter Idol var Linus och jag ut i garaget och plockade fram mina gamla Michael Jackson skivor och sedan dess har dom gått varma i cd-spelaren här hemma. Linus och jag dansar och sjunger för fullt.

Blomsterbudet

Idag när jag var inne i stan ringde det en kvinna och ville komma och lämna blommor till mig. Jag talade om när jag skulle komma hem så dom kunde komma då. När jag sen hade varit hemma en halvtimme ringde det på dörren. Där stod en tjej med en bukett blommor till mig. Det var från min älskade man. En bukett med rosor, ett fint kort och en jättesöt nalle. Vill bara säga att Jag Älskar Dig Patrik. Puss puss.


091015

Nästan hela veckan har gått. Tänk vad fort det går. Ibland skulle jag vilja stanna tiden. Det var måndag sist jag var här inne och skrev några rader. Ibland skriver jag så både tangentbord och fingrar glöder och ibland går det några dagar emellan.
Idag på dagen var jag in till stan och gjorde IKEA osäkert. Jag kom hem med en kasse lite smått och gott. Jag har också varit på Gränby för att hitta något att sätta på mig upptill. Skulle behöva några nya tröjor. Men i nästa sekund funderar jag om det är så smart att köpa så mycket nu när vi åker till USA snart. Där finns det så mycket att handla och det är ju kul om inte varenda människa springer omkring med samma tröja som jag. Innan vi åker iväg har jag några äventyr som väntar så något nytt ska jag nog köpa i alla fall.
Oooocchhhhhhh ikväll var det dags att gala igen. Idag skulle vi byta loka, nu är vi i Universitetsaulan. Jag har aldrig varit där så det var tur att jag hade mina guider med mig. När vi nu får större lokal innebär det att flera kan vara med att sjunga. Så idag fick Jenny plats med oss andra i kören. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är FANTASTISKT kul att sjunga. Dessa rader kommer ni att läsa fler gånger är jag rädd för. Nu väntar vi bara på att första advent ska komma för då är det dags för första konserten......spännande.

Första snön

I morse när vi vaknade hade den allra första snön kommit här hos oss. Igår när var vi till stan så ville Jennifer köpa ett par finstövlar men jag tyckte hon kunde vänta. Tji fick jag när jag klev upp och insåg att jag var tvungen att plocka fram dom som hon hade förra året. Det är ju lite tokigt med stövlar för dom brukar inte vara så fodrade men jag tror inte jag får på henne ett par riktiga vinterkängor i år. Vi får väl se vem som får ge sig......

      


Arlanda

I morse var jag uppe med tuppen rättare sagt kl fem. Jag skulle skjutsa svärmor och svärfar till Arlanda. Eftersom vi inte har någon bil just nu skulle jag få låna deras nu när dom åker till USA. I två månader blir dom borta och sen när dom kommer hem är det dags för oss att flyga iväg till deras hus i Florida. När dom kommer fram är det ca 30 grader som väntar dom...härligt.
I bilen på väg hem premiärspelade RIXFM Michael Jackson´s sista sång. "This Is It" heter den, samma namn som den allra sista showen skulle ha. Det hördes direkt att det var en Jacksonlåt. Väldigt bra.


Innebandy

I söndags var det dags för andra matchen för säsongen i innebandy. Vi hade bortamatch mot Nyby och dom hade hemmaplan i Vattholma. Det började bra med ledning och i halvlek stod det 3-3 så då var det dags att lägga på ett band till andra halvan. Linus gjorde en kanon match tillsammans med de övriga killarna. Han fick in två mål. Jiipiii stolt mor. Det slutade med att vi vann med 3-6. Hurra.....




 


Helgen är förbi

En helg fullt med äventyr har passerat. Vi har haft besök av Rasmus. Robin hade väntat på den här helgen hela veckan från när dom bestämde att Rasmus skulle komma hit. När Patrik hade jobbat färdigt i lördags fick grabbarna köra lite bil. Dom hade cyklat ner tidigare på dagen för att förbereda sig och styla till bilen ordentligt. En stackars Fårrrd fick bli deras offer. Med lite sprayfärg och lite tejp går det att få vilken bil som helst snygg. Killarna hade jätteskoj och det hade vi som stod på sidan av också. 


När pappa Patrik skulle köra tror jag att killarna blev lite nervösa.


Tuff grabb


Det är dags för fredagsmys

Vaknade av att Jenkan var så snuvig att hon inte ville gå i skolan. Jag hade planerat att åka på syfestivalen med Jenny så det blev till att ringa lite tidigare till mamma så att hon kunde hämta upp henne här hemma i stället för efter skolan. Det gick jättebra och Jenkan tyckte det skulle bli mysigt att få vara hos mormor hela dagen. Vid halv tio kom Jenny och hämtade mig sen bar det av till Kistamässan för att spana in lite nya pärlor. Jag hittade en hel del och fick lägga band på mig för att inte handla upp alla pengar jag hade i plånboken. Nu blir det till att boka in en pysselkväll med Jenny och tillverka lite arm-och-halsband.
När vi sen landade på hemmaplan handlade jag lite till middagen. Hamburgare och bröd....inte en fredagsmiddag precis men det var i alla fall gott. Vi tar igen det i morgon med en tacokväll. Efter middagen kom Rasmus hit. Det är en kompis till Robin som han fått uppe i stugan. Jesper (Rasmus pappa) skjutsade upp honom till oss och fick lite kaffe innan han åkte hem igen. Det är meningen att Rasmus ska vara kvar hela helgen sen skjutsar vi tillbaka honom på söndag. Jag tycker att det är jättekul att Robin fått en kompis vid stugan och att han kom hit är fantastiskt roligt. Vi bor ju inte så himla långt ifrån varandra.  Nästa gång är det Linus tur att åka till Stockholm för att vara med Rasmus lillebror Dennis.
Nej ni alla fredagsfirare nu måste jag sluta för jag ska titta på The Fast and The Furious på tv´n. En bra bilfilm med spruttibangbangbilar.



Torsdagskul

Igår var det åter dags för att åka in till stan och sjunga lite. Emma ringde när jag var på väg in och sa att hon hade börjat hosta mycket mer på eftermiddagen. Vi hade träffats tidigare på dagen och då var hon ok i halsen och rösten. Och det sista hon sa innan hon åkte iväg var att hon ville sjunga Mamma Mia. Vi har varit två gånger innan men nu var det ordinarie körstart så det var väldigt mycket folk där. Jag var glad att jag hade köpt klippkort för då har jag garanterad plats i kören. Stackars Jenny fick åka hem för det fanns inte plats för dom som ville köpa engångsbiljett. Jag tog plats bredvid Lisa (en gammal jobbarkompis) och sen var det dags för uppsjungning. Typiskt nog sjöng vi Mamma Mia som Emma ville och det var jag ju tvungen att ringa tala om för Emma när jag kom hem....hihihi. Nu får Emma kurera sig en vecka sen åker vi tillsammans nästa torsdag i stället. Vi får också se om vi byter lokal så Jenny också kan komma med oss.

The most beautiful eyes in US....

....det fick Jenkan höra flera gånger i olika affärer som vi gick in i när vi var i USA och Jenkan stackarn förstod ingenting.




Mera fotojobb

Igår var det dags att fota Emil och Ida i min fotostudio som jag har hemma just nu. Lånade lampor och min fina bakgrund. Emma kom på förmiddagen för att vi skulle hinna med att fota innan barnen kom hem från skolan. Emil var jätteduktig och satt fint med syrran i knät. Efter lite lunch gick han med på att jag tog några bilder till. Emil fick också hjälpa mig med lite grejer bland annat fick han prova på självutlösaren och det tyckte han var jätteskoj att han kunde fyra av kameran utan min hjälp. När det var dags att hämta Jennifer från skolan tog jag Emil med mig och han var så stolt när vi gick där på skolgården. Efter bus hela eftermiddagen kom också Fredrik hit så dom åt middag hos oss. Jag bjöd på kyckling, ris och sallad. 

 

    


Det är jobbigt att vara fotomodell

         
Lunchdags och titta på kusin som spelar gameboy





Ska bara upplysa om att Emil och jag blev bästa vänner så nu kommer han förhoppningsvis inte att springa iväg och skrika nästa gång som jag kommer med kameran i högsta hugg.


 


Stan, tandläkaren och städning

Idag när jag vaknade skjutsade jag Patrik till jobbet. Patrik har sålt sin bil så nu får vi slåss om min och då åker jag med honom till jobbet för att sen ta bilen hem. När vi kom ner dit ville Patrik att jag skulle leverera bildelar till stan så det bar iväg i rasande fart på motorvägen. När jag kom hem var Jenny över på en kopp te. Sen var det dags för nästa sväng med Robin till tandläkaren. Dom ville att han skulle på undersökning innan han fick tandställning så han inte hade några hål. Robin klarade det galant inga hål men hon hade lite åsikter om tandborstnigen. Men det är inte så lätt när det är trångt i munnen för honom. Det ska ju bli bättre är det tänkt. När det var klart åkte vi hem och tog tag i Robins rum. Rensning och städning. Vi fick ihop två pappkassar som skulle slängas och en pappkasse som skulle plockas bort för att sparas. Ut med mattorna sen dammsuga och skura golven. Efter det var det dags att hämta Jenkan från Miniorerna, Linus från innebandyträningen och Patrik på jobbet. När i kom hem tog Patrik tag i maten och jag gick upp med Linus för nu var det hans rum vi skulle gå igenom. Linus har mer ordning på sitt rum så det tog inte så lång tid innan vi kunde sätta igång att damma och skura. Nu kan vi nästan spegla oss på golvet i pojkarnas rum och nya rena mattor fick dom med sig att lägga på golven. Jennifers rum får vi ta i morgon eller någon annan dag.

091006

Här kommer två till bilder på Jacob.




Saknar familjen

Sitter här i min ensamhet. Jag har just svalt sista tuggan på maten som jag lagat och ätit alldeles själv. Klyftpotatis, kyckling, sallad och så Hänt Extra att läsa.

Familjen är inte hemma. Patrik tog med sig Robin och Jennifer och åkte till stugan i går kväll. Dom ville ut och fiska. Linus hade innebandymatch igår kväll så vi beslöt att han och jag skulle stanna hemma. Idag på dagen var Linus och jag in till stan och handlade mat sen fick Linus nya inneskor och ett par mjukisbyxor. Vi käkade lunch på Mc Donalds och tog det lugnt. Nu på kvällen åkte Linus iväg på avslutningsmiddag med fotbollskillarna. Dom skulle till stan och ha roligt. Därför sitter jag här och längtar efter min familj.
I morgon ska vi sova länge sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Är sugen på att ta fram mina pärlor för att pyssla lite. Men jag tror inte Linus är så road av det. Jag har också lovat att fixa en del bilder så jag ska ta tag i det i morgon eller om jag börjar redan idag. Men det är bra på tv´n också för Körslaget börjar idag och naturligtvis måste jag hejja på Caroline af Ugglas som är min körledare också.

Emil och Ida

Här kommer det en bild på syskonen bus. Det är inte lika lätt att få två små troll att göra som faster vill. Men det gick bra i alla fall. Vi ska ju prova på måndag igen i studio utan kusiner som busar runt. Då kommer Emil och jag vara bästa kompisar. Kram på dig lilla gubben.


Jacob

Jaja ni ska få ett smakprov. Här kommer första bilden på Jacob. En riktigt glad kille som skrattar hela tiden. En linslus som flörtade med (ingifta) faster ordentligt. En bland dom bättre bilderna men jag lovar det finns ännu bättre. Ska hålla er på halster lite till haha.....

 

Vid frukostbordet

Samtidigt som jag sitter och försöker få i mig något att äta så småpratar jag med en elektriker. Han är här och ska ordna så vi får uttag till larmet och luftvärmepumpen. Idag väntar ett besök hos arbetsförmedlingen. Min handledare lär inte bli glad på mig för jag har inte sökt ett enda jobb sen jag blev arbetslös i maj. Men det får jag väl ta.
Igår var jag och Emma och hade körsång igen. Helt fantastiskt även denna gång. Vi fick reda på artisten som vi ska sjunga med och det var Frida Öhrn hon sjunger Release Me. Så det blir skoj att få sjunga den låten men jag tror den är lite svår. Sen kommer Frida och då sjunger vi för henne.
Jag har just nu två svägerskor som väntar på att få se lite bilder och jag lovar er dom kommer innan helgen är slut. Ska sitta med dom idag och kolla igenom för att ta ut dom bästa.

Patrik leker

I väntan på en fotomodell håller jag på att tömma kameran på fotografier. Hittade bilder på Patrik när jag hade köpt en självutlösare. (En liten dosa med en knapp att trycka på i stället för på kameran.) Vilket gör att man själv kan vara med på bild och samtidigt sköta kameran. Jag tror att Patrik tyckte det var en rolig leksak. Allt som har med teknik att göra är kul.


Snart är hösten här

Nu märks det att hösten är på ingång. Tre dagar i rad har Patrik fått skrapa is på bilrutan innan han sticker iväg och lämnar Jennifer på skolan. När vi har skrapat is i ett par veckor brukar vi ta oss i kragen och städa ur garaget för att få in bilarna. Det är konstigt hur det är egentligen.....ju större yta man har till sitt förfogande ju mer saker, prylar, grejemojer och SKIT samlar man på sig. Men det brukar ju alltid ordna upp sig till slut så att vi båda får in våra bilar. Vi får nog skippa stugan någon helg framöver för att göra snyggt för pärlorna eller är det röda farorna.
Hösten är himla mysig då man får tända ljus lite överallt och njuta av mörkret. Jag har aldrig varit en sol och bad människa och tycker inte om när det är hett. Men när hösten kommer njuter jag hemma i soffan. Vinter och snö är väl si så där, jobbigt med alla kläder som känns stora och bökiga. Men hösten är toppen tycker jag, idag i alla fall. Skojar bara hösten är kanon.
I tisdags morse var jag ut och fotade min bil. Den hade jättefina mönster på motorhuven, det såg ut som palmer och då kan jag ju inte låta bli att längta ännu mer till december när vi tar SAS-planet till USA.




Fotodag

Sitter och väntar på att Sophie ska komma med Jacob för att ta om en del bilder som vi fotade förrut. Var iväg igår kväll och lånade lampor mm av Karin som jag tänkte prova med. Så nu ser mitt vardagsrum ut som värsta fotostudion. Hoppas att resultatet blir bättre än sist. Det var inget fel på dom bilderna men man måste alltid sträva efter att bli bättre.


RSS 2.0