Stugan

Efter kalaset i lördags for vi iväg upp till stugan för att fortsätta vårat projekt med köket. Patrik och Jennifer hade varit in till stan och köpt tak som vi planerade att få upp. När vi kom upp försvann barnen direkt till Rasmus som var där med sin pappa. Patrik började skotta som vanligt och jag gick in och startade brasan. Medan vi bygger om lagar vi nämligen maten på vedspisen. Det gäller att hålla fyr medan man steker annars blir det aldrig varmt. Vi hade bestämt att vi skulle laga pytt i panna och första omgången gick bra sen glömde jag stoppa in mer ved så det tog lite lång tid innan jag fattade vinken och kunde få maten färdig. Men tillslut blev vi mätta och det är huvudsaken. Utan vatten i stugan så dricks och äts allt på engångstallrikar och engångsglas. Inte så glamoröst men det funkar. Snart ska vi sätta dit nya varmvattenberedaren så vi kan få vatten på toaletten i alla fall. Köket lär ta ett tag till. På kvällen dukade vi upp lite chips till melodifestivalen.
Och vinnaren är Anna Bergendahl....... Inte vad alla i familjen hoppades men inte så tokigt heller.
På söndagen tog vi verkligen sovmorgon. När vi sen kom igång efter frukosten fick vi besök av Patriks mamma och pappa. Det var jättelänge sen dom var över till stugan så dom var välkomna. Patriks pappa fick vara en hjälpande hand till taksättningen. I väntan på fika ringde mamma och pappa och ville komma. Dom köpte med sig korv och bröd till allihopa så då var lunchen klar också. Pappa tog över handräckningen med taket. Synd bara att vi inte hade köpt tillräckligt med takskivor annars hade taket varit färdigt nu. Men vi tar nya tag i helgen som kommer. Vill verkligen vara där nu man slappnar av på ett annat sätt än hemma. Snart är också innebandyn slut och då kan vi vara där från fredagen.














Inte riktigt än kan vi lägga i båten.


Kommentarer
Postat av: ce

Ni hade det verkligen mysit i stugan trots byggröra Tänk vad en vedspis kan göra,och det gick ju att steka korv också.Tack för en trevlig dag

2010-03-15 @ 17:55:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0