Nikon vs Canon

Spontaninlägg........
Vad jag önskar att du min kusin bor lite närmare mig. Då skulle jag dra ut dig på en kvälls/nattfototur i Uppsala. Med varsin kamera runt halsen skulle vi fota dom bästa bilderna någonsin :)
Nikon vs Canon!
 

Kommentarer
Postat av: Ingela

Det låter verkligen jättekul! Att få gå på fotoutflykt med någon som tycker att det är lika kul som jag + att jag skulle uppskatta lite hjälp och tips i mitt ännu något trevande fotograferande :-) Maken och barnen är måttligt roade av att jag vill stanna hela tiden... Och ännu mindre av att titta på bild nr 26 av en häftig stubbe eller bild 432 av en snygg himmel!
Sedan skulle vi kunna ha en kusinutställning!
PS: jag har köpt mitt "billiga" tele nu, 55-250mm, bra så här långt! Och i morgon ska jag börja en fotokurs hos stans proffsfotograf, ska bli roligt!

2014-02-25 @ 16:59:14
Postat av: Veronica

Va kul Ingela att du förstod att det var dig jag menade.
Har haft en önskan länge om att åka in till stan en sen kväll och fota. Har bara inte hittat det rätta sällskapet. Jag känner mig fortfarande som en nybörjare ibland. Då ställer jag in kameran på helautomatik och ser glad ut. Riktigt bra med en kurs, känner att jag också skulle vilja gå en igen för att repetera.
Haha vänta bara till dom protesterar för fullt och du ska försöka få till syskonbilder i tid och otid. Det kan jag tala om är ett heltidsjobb. Men mycket uppskattat till dom man ger bilden.
Kusinutställning! Låter superkul ju.
Nytt objektiv låter kul. Jag har inte köpt mitt än men nån dag så...... Däremot har jag köpt ett porträttobjektiv. 35 mm 2,8. Bara 1700kr ;)
Fantastisk solnedgång du fångat. Åkte du iväg för att "hitta" den? Det är jag dålig på, att ta mig iväg för att fånga en bild. Som om bilden alltid skulle komma till mig, skulle inte tro det va :)
Hälsa familjen och ses vi inte förr så blir det på Vikstafesten
Kram

2014-02-25 @ 21:09:34
Postat av: Ingela

Klart jag förstod blinkningen Nikon vs Canon :-)
Själv testar jag inställningar hejvilt nu, det är därför det blir 432 bilder på den snygga himlen! Tar alltid ett gäng i autoläge och sedan provar jag alla andra också. Inte undra på att familjen blir uttråkad... Tar ju sin lilla tid! Syskonbilder funkar ganska bra som tur är, de fastnar lätt på bild till skillnad från sin mor som insett att hon passar bäst bakom kameran :-)
Solnedgången råkade jag få syn på nu i eftermiddags, satt framför datorn och kom på att jag skulle gå upp och hämta raggsockor, såg något orange i ögonvrån, det var den fantastiska solen! Snabbt på med teleobjektivet och ut på altanen! Tur ska man ha ibland! Sista bilderna tog jag uppifrån Tors rum. Så jag åkte inte en meter, stoppade fötterna i Torbjörns träskor och gick ut bara :-) Annars brukar det mest bli promenader i omgivningen för att fota, bor bra till mellan två älvar och med sjöutsikt, så det brukar finnas en hel del i närheten, jag gillar ju att fota ute i "spenaten".
Nästa objektiv på önskelistan är ett Sigma 30mm 1,4. Men det får blir lite senare tror jag, om inte förr så lär jag "behöva" det om vi åker på någon storstadsresa med en massa gamla hus och kyrkor och sådant, har ingen sådan inplanerad nu, men det kan ju ändra sig! Det finns ju gott om gamla hus och kyrkor i Uppsala till exempel ;-)
Hälsa familjen du också! Kram!

2014-02-25 @ 22:08:11
Postat av: Veronica

Svamlade lite. 35 mm 1,8 var det visst ;)
Härligt att ha nära till olika objekt. Min ig bild idag är faktiskt tagen från vår yttertrapp. Händer nästan aldrig.

2014-02-25 @ 22:33:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0